Nele Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου Καλημέρα, Έχω τοποθετημένη την Corsair Vengeance 64GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x32GB) και Ταχύτητα 5600 (https://www.skroutz.gr/s/35487973/Corsair-Vengeance-64GB-DDR5-RAM-me-2-Modules-2x32GB-kai-Tachytita-5600-gia-Desktop-CMK64GX5M2B5600C40.html). Θέλω να κάνω αναβάθμιση σε 128GB. Αν αγόραζα αλλά 2 modules από την ίδια θα έτρεχαν στα 5600 η θα έπεφτε η ταχύτητα τους. Από ότι είδα στο skroutz υπάρχουν και 4 modules μαζί και φαίνεται ότι τρέχουν στα 5600. https://www.skroutz.gr/s/47463605/Corsair-Vengeance-XMP-128GB-DDR5-RAM-me-4-Modules-4x32GB-kai-Tachytita-5600-gia-Desktop-CMK128GX5M4B5600C40.html. Εκτός και εάν είναι διαφορετικά και δεν το καταλαβαίνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blitzNikos Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου Δεν αναφέρεις μητρική-επεξεργαστή, αν πρόκειται για intel ή amd, συχνά υπάρχουν μικρότερες ή μεγαλύτερες διαφορές. Γενικά και θεωρητικά θα πρέπει να παίξουν κανονικά όλες στα 5600. Όμως στην πράξη, όταν χρησιμοποιούμε όλες τις θέσεις μνήμης, αυξάνονται οι απαιτήσεις σε ρεύμα και είναι δυσκολότερο να επιτευχθεί πάντα η ανώτερη συχνότητα και με τους χρονισμούς που αναφέρονται. Αυτό ισχύει περισσότερο, όσο υποδεέστερη είναι η μητρική, γιατί οι καλές/gaming μητρικές έχουν περισσότερο και καλύτερης ποιότητας ηλεκτρολογικό εξοπλισμό (ιδιαίτερα vrm) και ανάλογη ψύξη, οπότε μπορούν να ανταποκριθούν άνετα στις αυξημένες απαιτήσεις. Επίσης μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να μπεις στο bios και να αλλάξεις χειροκίνητα κάποιες ρυθμίσεις για να το καταφέρεις. Ο γενικός κανόνας είναι να προτιμάμε πάντα να επιτυγχάνουμε την ποσότητα επιθυμητής μνήμης με ένα ζευγάρι για καλύτερες, ασφαλέστερες και σταθερότερες επιδόσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nele Δημοσ. 3 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 3 Αυγούστου Συγνώμη δεν ήξερα ότι έπρεπε να το αναφέρω. Αυτήν την μητρική έχω. https://www.skroutz.gr/s/38676534/Gigabyte-Z790-Aorus-Elite-AX-rev-1-0-Wi-Fi-Motherboard-ATX-me-Intel-1700-Socket.html. Τροφοδοτικό έχω 800Watt.Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. Επεξεργαστή 12900kf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση Chris2756 Δημοσ. 3 Αυγούστου Λύση Share Δημοσ. 3 Αυγούστου H μητρικη αυτη ειναι καλης ποιοτητας και νομιζω οτι θα σηκωσει τα 4 ντιμ, χωρις να πεσει η ταχυτητα τους η αν πεσει θα ειναι λιγο. Τα 540Ε που ζητα το 4 σετ το βρισκω υπερβολικο και δεν εξασφαλιζει 100% τα 5600. Για μενα 2 ιδιες μνημες με τις υπαρχουσες η 2x64 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nele Δημοσ. 3 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 3 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Θέλω περισσότερο χώρο για 3D προγράμματα. Αυτό είναι το θέμα μου. Έχεις να μου προτείνεις κάτι άλλο στα 128gb?Αν χρειαστεί να πάρω 2 ×64 τότε θα μπορούσα να πάω και σε κάτι καλύτερο? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Επεξ/σία 3 Αυγούστου από Nele Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikdev Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου Βαλε 2 ιδιες πολυ το ψαχνεις μια χαρα θα ειναι 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris2756 Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου To ιδιο με Nikdev, πιστευω κι εγω. Δυο ιδιες μνημες με 190Ε. Στην πραξη δεν νομιζω οτι θα καταλαβεις τυχον μικροδιαφορα στην ταχυτητα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nele Δημοσ. 4 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 4 Αυγούστου Ευχαριστω και τους δυο. Προχοραω σε αγορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Εγώ που έχω threadripper με 2 modules (64GB) είχα παραπάνω ταχύτητα, τώρα που έχω 4 modules (128GB) αναγκάστηκα να το πάω στο stock γιατί στην ίδια συχνότητα απλά δεν άνοιγε ο υπολογιστής. Λογικά μπορώ να το τρέξω λίγο παραπάνω από stock αλλά προτιμώ την σταθερότητα από την ταχύτητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PadPoet Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Σε AM5 με 128gb ram, δηλαδή 4 modules πέφτει πολύ η ταχύτητα, δεν ξέρω αν θα μπορέσεις να τρέξεις 5600mhz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα