ioakim100 Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Καλησπέρα θέλω να φτιάξω ένα budget gaming pc γύρω στα 600-650. Έχω βρει αυτά για την ώρα . Έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο ? motherboard: MSI B450M Pro-VDH Max Motherboard Micro ATX με AMD AM4 Socket 61$ cpu: AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket AM4 σε Κουτί με Ψύκτρα 135$ kouti: Deepcool CC560 v2 Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο Μαύρο 52$ SSD: Western Digital SN770 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 70$ trofodotiko: Be Quiet System Power 10 750W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Wired 80 Plus Bronze 70$ ram: G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Ταχύτητα 3200 για Desktop 34$ GPU: Sapphire Radeon RX 6600 8GB GDDR6 Pulse Κάρτα Γραφικών 250$
nickol-us Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Γιατί οι τιμές σε δολλάρια; (υποθέτω δεν βρήκες τη συντόμευση για τα €;) Συνολικά τίμιες οι επιλογές σου. Επειδή είσαι στο όριο του budget μπορείς να δεις την εναλλακτική του σκέτου 5600 για εξοικονόμηση μερικών ευρώ με ανύπαρκτη σχεδόν θυσία επιδόσεων. Ο 5600 (ή 5600x) υποστηρίζει pcie gen4, το ίδιο και η κάρτα, το ίδιο και ο δίσκος που έχεις επιλέξει. Δώσε κάτι παραπάνω και πήγαινε σε μια b550 μητρική (~90€) να τον εκμεταλλευτείς στο έπακρο Μπορείς να γλιτώσεις ακόμη 10-15€ επιλέγοντας έναν πιο οικονομικό nvme. Aκόμη και σε pcie gen 3 να πας, η διαφορά στις ταχύτητες δεν είναι ανιληπτή στην πλειοψηφία των gamer - home user. Σχετικά πολλά χρήματα δίνει για τροφοδοτικό, που είναι bronze, full wired. Τα χρήματα που δίνεις είναι για τα 750w που πρακτικά σου είναι αχρείαστα με το παραπάνω σύστημα. Προσωπικά θα κοιτούσα κάτι σε λιγότερα watt και πιο οικονομικό, ή λιγότερα watt και καλύτερο tier (πχ gold). Στα 550w είσαι υπέρ-κομπλέ με την παραπάνω σύνθεση. Η 6600 είναι εξαιρετική vfm επιλογή για 1080p gaming και η saphire πιθανώς από τις καλύτερες-προτιμότερες υλοποιήσεις, στα 250€ ωστόσο είναι no go... ψάξε να δώσεις max 230€ Αν κάνεις εξοικονομήσεις και μείνεις εντός budget, αναλογίσου μήπως πας κατευθείαν σε 32gb ram (2x16gb). Ειδικά αν αποσκοπείς σε gaming, τα 16gb φτάνουν αλλά είσαι οριακά. Με τα 32gb θα έχεις άνεση και για μελλοντική χρήση. Φυσικά τα παραπάνω απλά ενδεικτικά και εννοείται ελέγχεις όλες τις πλατφόρμες (ή και καταστήματα εκτός αυτών) για καλύτερες τιμές προσφορές Επεξ/σία 2 Αυγούστου από nickol-us 4
ioakim100 Δημοσ. 5 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Μετα απο τις πολυ σωστες διορθωσειςαπο @nickol-us νομιζω καταληξαμε στο καλυτερο δυνατον αποτελεσμα απο το eshop σε πολυ καλες τιμες και μικρη αναμονη λογο αποθεματος. @nickol-uss ευχαριστω για την αμεση βοηθεια Μπορείτε να μου πείτε και 1-2 site να παρω ενα κλειδί για windows 11 ? Επεξ/σία 5 Αυγούστου από ioakim100 1
benign Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 20 minutes ago, ioakim100 said: Μετα απο τις πολυ σωστες διορθωσειςαπο @nickol-us νομιζω καταληξαμε στο καλυτερο δυνατον αποτελεσμα απο το eshop σε πολυ καλες τιμες και μικρη αναμονη λογο αποθεματος. @nickol-uss ευχαριστω για την αμεση βοηθεια Μπορείτε να μου πείτε και 1-2 site να παρω ενα κλειδί για windows 11 ? https://www.gamers-outlet.net/el/buy-windows-11-pro-cd-key-oem-microsoft-global 1
nickol-us Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου Allkeyshop.com επίσης, είναι πλατφόρμα συλλογής τιμών, όποιο σου δίνει προστασία (πχ PayPal) ψωνίζεις.
ioakim100 Δημοσ. 5 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου Τελειά βρήκα στο Allkeyshop.com με 1.5 ευρώ και paypall οπότε θα το χτυπήσω και αυτό. Θα επιστρέψω λογικά απο εβδομάδα που θα το ετοιμάσω Ευχαριστώ και πάλι 1
ioakim100 Δημοσ. 17 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου Καλησπέρα ήρθαν τα πράγματα θα κάτσω μάλλον Δευτέρα να το φτιάξω. Δύο ερωτησουλες το κλειδί το αγορά και το βάζω απευθείας και παίζει να φανταστώ ? Και με τα Windows 11 επειδή δεν έχω περάσει ποτέ χρειάζεται να περάσω drivers για μητρική,gpu ήχους πράγματα όλα όπως παλιά? Ή θα βρίσκεις και τα κατεβάζει μόνο του ?
@topos Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 1 hour ago, ioakim100 said: Καλησπέρα ήρθαν τα πράγματα θα κάτσω μάλλον Δευτέρα να το φτιάξω. Δύο ερωτησουλες το κλειδί το αγορά και το βάζω απευθείας και παίζει να φανταστώ ? Και με τα Windows 11 επειδή δεν έχω περάσει ποτέ χρειάζεται να περάσω drivers για μητρική,gpu ήχους πράγματα όλα όπως παλιά? Ή θα βρίσκεις και τα κατεβάζει μόνο του ? Λογικά θα περάσει generic drivers και θα λειτουργήσουν όλα αυτόματα. Παρόλαυτα, καλό θα ήταν να κατεβάσεις τουλάχιστον τα drivers για κάρτα γραφικών από την amd
ioakim100 Δημοσ. 17 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου Περνάει τα σωστά ή ότι νάνε απλά για να δουλέψει? Θέλω να καταλήξω αν είναι καλύτερο να τα περάσω όλα με το χέρι
sattack Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου Για ποιο λόγο να βάλεις windows 11 και ένα σωρό bloatware? Ποιο καλά δεν είναι να βάλεις windows 10 και Spoiler Ενεργοποίηση με Github
ioakim100 Δημοσ. 21 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλημέρα ήθελα να περάσω windows 11 μιας και είναι καινούργιος build και όντως έμπλεξα λίγο. Αρχικά μόλις πήγα να τα περάσω δεν με άφηνε γιατί έλεγε ότι ο υπολογιστής δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Το ξεπέρασα με κάποια βιντεακια που βρήκα στο ιντερνέτ. Το κλειδάκι για τα windows 11 δούλεψε μια χαρα όπως είπαμε με 1.5 ευρω Μετα είχα και αλλο θεμα που απο οτι καταλαβα ειναι της μητρικης . Στην αρχη πατούσα Ν και απλα το πέρναγε αλλα καθε φορα που ανοιγα το ξανα πεταξε. Έψαξα παλι ιντερνετ και πατησα Υ και δεν υπηρχε κανενα προβλημα και δεν ξανα εμφανιστηκε και αυτο. Μπηκα και bios να φτιαξω τις ταχυτητες στις ραμ γιατι τις διαβαζε σαν 2133MHz και τελικα μετα απο ολοι την περιπέτεια ολα ειναι τελεια ο υπολογιστης παει σφαίρα και δουλεύουν ολα καλα Τα γραφώ ολα αυτα για να υπαρχουν στο φορουμ αν καποιος κανει παρομοιο build και εχει τετοια θεματακια Τώρα ηθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται να βάλω ένα ups και αν ναι υπάρχει κάποια καλή πρόταση ? Επεξ/σία 21 Αυγούστου από ioakim100
tzavardin Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου Δεν αξίζει φιλε σε αυτα τα λεφτα που έχεις δώσει για το build συγκριτικά 1
@topos Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Από την μια μπορεί να σε "σώσει" ένα ups από καμιά στραβή, από την άλλη ένα σοβαρό μπορεί κοστίζει το ~μισο budget που έχεις δώσει για το pc. Θεωρώ το ups απαραίτητο σε pc που δεν "πρέπει" να κλείσουν π.χ καταγραφικό, σοβαρή δουλειά κοκ η εάν βρίσκεστε σε περιοχή που έχεις πολλά σκαμπανεβάσματα τάσεις/διακοπές ρεύματος. Επιπλέον το ρεύμα που καταναλώνει ένα upc(το ίδιο και οι σταθεροποιητές τάσης) δεν είναι αμελητέο (~30watt όταν δεν κάνουν απόλυτος τιποτα η περίπου ~60 ευρώ τον χρόνο). Θα λεγα απλά να έβαζες ένα πολυμπριζο ασφάλειας που θα σε κάλυπτε βέβαια μόνο από τις υπερτάσεις. Επεξ/σία 22 Αυγούστου από @topos
ioakim100 Δημοσ. 23 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου Έχω θέμα με τον επεξεργαστή βαράει κάτι 90 βαθμούς με όχι τρελό ζόρι. Έχουμε κάποια λύση ?
seithan Δημοσ. 23 Αυγούστου Δημοσ. 23 Αυγούστου 21 minutes ago, ioakim100 said: Έχω θέμα με τον επεξεργαστή βαράει κάτι 90 βαθμούς με όχι τρελό ζόρι. Έχουμε κάποια λύση ? Παίζει μα έχει στραβοκατσει η ψυκτρα. Έβαλες θερμοαγωγιμη πάστα 😄; Συνεδεσες και δουλεύει σωστά ο ανεμιστήρας της ψυκτρας; Μήπως αναβάθμιση BIOS για την περίπτωση λάθος απεικόνισης θερμοκρασιών .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα