manolis940 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Αν επιλέξεις UEFI-Windows Boot manager σου βγάζει το Device not Found ?
Aris_ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 μερικά desktop/laptop έχουν περιορισμούς με legacy boot ειδικα μχν με κλειστά bios dell/hp κλπ και η μετατροπή απο mbr σε gpt δεν είναι εγγυημένη οτι θα μπουταρει ελπίζω να δούλεψες σε backup 2
for4 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Αν επιλέξεις UEFI-Windows Boot manager σου βγάζει το Device not Found ? όχι αυτός είναι ο m2. τελικά έκανα καθαρή εγκατάσταση στον m2. Πέρασα με το χέρι ότι χρειαζόμουν από προγράμματα κλπ. Μόνο ο δικτυακός εκτυπωτής με παιδεύει προς το παρόν που εκτυπώνει κινέζικα. Κατά τα άλλα πιο γρήγορη ήταν αυτή η λύση αλλά με είχε πεισμώσει γιατί δεν bootare. Τεσπα τώρα τον ssd θα τον φορμάρω και θα τον βάλω σε καμιά θήκη να τον κάνω εξωτερικό να υπάρχει. ευχαριστώ όλους όσους βοηθήσατε και ας μην βρέθηκε τελικά λύση. Συμβαίνουν αυτά στην πληροφορική.😁
manolis940 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, for4 είπε όχι αυτός είναι ο m2. τελικά έκανα καθαρή εγκατάσταση στον m2. Πέρασα με το χέρι ότι χρειαζόμουν από προγράμματα κλπ. Μόνο ο δικτυακός εκτυπωτής με παιδεύει προς το παρόν που εκτυπώνει κινέζικα. Κατά τα άλλα πιο γρήγορη ήταν αυτή η λύση αλλά με είχε πεισμώσει γιατί δεν bootare. Τεσπα τώρα τον ssd θα τον φορμάρω και θα τον βάλω σε καμιά θήκη να τον κάνω εξωτερικό να υπάρχει. ευχαριστώ όλους όσους βοηθήσατε και ας μην βρέθηκε τελικά λύση. Συμβαίνουν αυτά στην πληροφορική.😁 Εμ τα windows δεν είναι φτιαγμένα για να μεταπηδούν hardware. Κάπως καλύτερα τα καταφέρνουν τα linux based λειτουργικά συστήματα. Όσον αφορά τον εκτυπωτή το πιο πιθανό να είναι θέμα drivers. Αν τους κατέβασες κάπου αλλού εκτός της εταιρείας, διέγραψε τους και σιγουρέψου ότι έχεις κατεβάσεις τους drivers για το σωστό μοντέλο. 1
Aris_ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 2 hours ago, manolis940 said: .. Κάπως καλύτερα τα καταφέρνουν τα linux based λειτουργικά συστήματα.... ένας απο τους συμαντικοτερους λόγους να έχεις linux είναι αυτός, ειναι σχεδιασμένος ο kernel να bootarei απο ένα σύστημα σε άλλο 1
for4 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 στο λαπτοπ έχω βάλει mint αλλά στο pc της δουλειάς δυστυχώς είμαστε δέσμιοι των προγραμμάτων.
kostas_anes Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 3/8/2024 στις 1:36 ΠΜ, somt είπε απο windows 10 και μετά μια χαρά μπουτάρει και αν δεν μπουτάρει (λογω ahci/raid/ide protocol κλπ) θα δει error, όχι boot loop Ναι, όχι. Αυτό συμβαίνει μόνο σε συγγενείς πλατφόρμες ίδιας εταιρείας πχ από X470 AMD σε X570. Ειδικά Laptop - Desktop crossboot δεν παίζει ούτε για πλάκα. Λόγω δουλειάς και ασχολειών το έχω προσπαθήσει άπειρες φορές. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2024 από kostas_anes 1
somt Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Όλες οι πλατφόρμες έχουν έναν generic τρόπο λειτουργίας που κάνουν fallback τα windows 10 όταν τα βάζεις σε άγνωστο hardware. Εμένα σχεδόν πάντα μου λειτούργησε. Από Intel σε Intel βέβαια οι δοκιμές μου αλλά μακρινές γενιές Σε 7 δεν υπήρχε αυτό Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2024 από somt
kostas_anes Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 14 λεπτά πριν, somt είπε Όλες οι πλατφόρμες έχουν έναν generic τρόπο λειτουργίας που κάνουν fallback τα windows 10 όταν τα βάζεις σε άγνωστο hardware. Εμένα σχεδόν πάντα μου λειτούργησε. Από Intel σε Intel βέβαια οι δοκιμές μου αλλά μακρινές γενιές Σε 7 δεν υπήρχε αυτό Σε 7 υπάρχει επίσης αυτό αν είναι συγγενείς οι πλατφόρμες, με αρκετά προβλήματα όμως (τεσταρισμένο σε XOC Windows 7 installation). Aπό Intel σε AMD και τούμπαλιν δεν πας, το έχω δοκιμάσει με 10th, 11th, 12th Gen Intel σε Ζen 1 έως 3 και πίσω. Από λάπτοπ σε desktop επίσης big no-no, ίσως παίξουν μερικά desktop chips που βάζουν σε λάπτοπ πχ 13900ΗΧ. Aπό ίδια εταιρεία σε ίδια εταιρεία συνήθως γίνεται. Σκέψου το Windows 10 installation που έχω 5800X3D τώρα έιχε αρχικά Phenom II X4 965, μετά FX 8350 κτλ 😅
manolis940 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Γενικότερα εγώ το έχω δοκιμάσει πάρα πολλές φορές και παίζει πάντα! Στο service έχω ένα δίσκο με windows που για λόγους ταχύτητας μπορεί να τον πετάξω στο laptop καμιά φορά για να δω αν bootάρει. Φυσικά δεν είναι το τελικό μου test αλλά όποτε ήταν ένα απλό θέμα δίσκου, μέχρι τώρα δεν με έχει απογοητεύσει. Όταν πήγα να το κάνω μια φορά σε ένα πελάτη, αυτό γιατί το ζήτησε, γύρισε πίσω σε μια εβδομάδα επειδή του πέταγε μπλε οθόνες. Τώρα φταίγανε οι προηγούμενοι drivers που είχαν εγκατασταθεί; Δεν με πολυενδιέφερε, καθώς αν το έψαχνα το κόστος θα ήταν πιθανών μεγαλύτερο από ένα format το οποίο και έκανα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα