for4 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) καλησπέρα, σε ένα HP ELITEDESK MINI G4 με i3 8100t κανονικά κάνει boot από τον m2 (windows) όλα κομπλέ, συνδέω και έναν sata ssd (windows ξανά), στο boot menu επιλέγω να bootαρει από τον sata, αλλά δεν bootarei και γυρνάει στον m2. Πάω από f9 επιλέγω τον sata, κάνει έναν ήχο και ξανά γυρνάει στο boot menu. Μέσα στο windows (m2) και στο file explorer και στην διαχείριση δίσκων, τον βλέπω κανονικά τον sata και τα αρχεία του. Δοκίμασα να βγάλω τον m2 και να αφήσω μόνο τον sata, δεν bootarei ξανά. έχει τύχει σε κάνεναν; Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2024 από for4
nickol-us Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Που έγινε η εγκατάσταση των windows στον δεύτερο δίσκο; Αν έχει γίνει εγκατάσταση στο ίδιο μηχάνημα, έχω την εντύπωση πως όλα τα αρχεία boot πάνε στον έναν δίσκο (τον πρώτο) και ίσως γι'αυτό να μη σε αφήνει να κάνεις κάτι από τον δεύτερο
for4 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 όχι είναι από άλλο pc. Ο στόχος είναι ο elitedesk να αντικαταστήσει τον παλιό. Και στην αρχή σκέφτηκα απλά να βάλω τον sata και να παίξει από εκεί αλλά μετά σκέφτηκα να κάνω αντιγραφή τον sata στον m2 για να εκμεταλλευτώ την ταχύτητα και τον sata ας μείνει ως αποθήκη ή εφεδρικός. Όπως και να χει, με την τωρινή κατάσταση κανένα από τα 2 πλάνα μου δεν παίζουν.
Kthulhou Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 δεν έχει τη μεταλλική βάση πάνω από τον Μ.2 να μπει ο sata ssd? δες κ το bios αν έχει τσεκαρισμένο το usb boot
for4 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Kthulhou είπε δεν έχει τη μεταλλική βάση πάνω από τον Μ.2 να μπει ο sata ssd? δες κ το bios αν έχει τσεκαρισμένο το usb boot ναι έχω το hdd caddy. Γιατί usb boot? Θα το δω τώρα, πάντως τα αρχεία του, τα βλέπω κανονικά αλλά και τον ίδιο τον σκληρό στο bios τον εμφανίζει στην λίστα των boot devices. usb storage boot τσεκαρισμένο Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2024 από for4
Kthulhou Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, for4 είπε usb storage boot τσεκαρισμένο σορρυ, νόμιζα πως τον συνδέεις μεσω usb ! Σε άλλον ΗΥ boot-άρει αυτός ο ssd? Δοκίμασες ΜΟΝΟ με τον ssd? χωρίς τον Μ.2 πάνω? είναι σε ίδιο partition scheme όπως κ ο μ.2? πχ κ οι 2 GPT? μήπως είναι MBR ο sata κ το bios ψάχνει για GPT? k γιατί δεν κάνεις καθαρή εγκατάσταση στον δίσκο που θες να έχεις σαν βασικό? Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2024 από Kthulhou
for4 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 ναι δοκίμασα και με τον m2 αφαιρεμένο, το ίδιο δεν μπουτάρει. πριν ο sata ήταν σε άλλο pc και έπαιζε κανονικά. τις δύο τελευταίες γραμμές δεν τις κατάλαβα καν τι εννοείς...😁
KyrGR Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Μου έχει συμβεί σε boot menu (ή boot order ) άλλο δίσκο να επιλέγω και άλλος να ξεκινάει. Δοκίμασε ξανά τις επιλογές στο F9 μία-μία χωρίς εξωτερικούς δίσκους. ( F12 είναι στο δικό μου pc, ελπίζω να εννοούμε το ίδιο ) Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2024 από KyrGR
somt Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) δοκίμασες να αλλαξεις μεταξύ UEFI/Legacy Boot από τις ρυθμίσεις του bios (uefi) να δεις αν είναι αυτό; Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2024 από somt
benign Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 4 hours ago, for4 said: καλησπέρα, σε ένα HP ELITEDESK MINI G4 με i3 8100t κανονικά κάνει boot από τον m2 (windows) όλα κομπλέ, συνδέω και έναν sata ssd (windows ξανά), στο boot menu επιλέγω να bootαρει από τον sata, αλλά δεν bootarei και γυρνάει στον m2. Πάω από f9 επιλέγω τον sata, κάνει έναν ήχο και ξανά γυρνάει στο boot menu. Μέσα στο windows (m2) και στο file explorer και στην διαχείριση δίσκων, τον βλέπω κανονικά τον sata και τα αρχεία του. Δοκίμασα να βγάλω τον m2 και να αφήσω μόνο τον sata, δεν bootarei ξανά. έχει τύχει σε κάνεναν; Δηλαδη εβαλες εναν δευτερο δισκο sata με δεδομενα απο αλλο hardware, αλλου υπολογιστη,τσιπ,επεξεργαστη,κ.τ.λ. και θελεις να μπουταρει απο αυτο? Μαλλον το bios του HP δεν αναγνωριζει τον δισκο αυτο με ασυμβατα δεδομενα και μπουταρει απο τον παλιο δισκο. Γιατι δεν διαγραφεις τον ssd και να μπουταρεις απο τον m2 κανονικα? 1
somt Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 11 λεπτά πριν, benign είπε Δηλαδη εβαλες εναν δευτερο δισκο sata με δεδομενα απο αλλο hardware, αλλου υπολογιστη,τσιπ,επεξεργαστη,κ.τ.λ. και θελεις να μπουταρει απο αυτο? απο windows 10 και μετά μια χαρά μπουτάρει και αν δεν μπουτάρει (λογω ahci/raid/ide protocol κλπ) θα δει error, όχι boot loop
for4 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 10 ώρες πριν, somt είπε δοκίμασες να αλλαξεις μεταξύ UEFI/Legacy Boot από τις ρυθμίσεις του bios (uefi) να δεις αν είναι αυτό; το δοκίμασα, καμιά διαφορά. Απενεργοποίησα και το secure boot της HP μήπως έφταιγε αυτό. Τίποτα. 9 ώρες πριν, somt είπε απο windows 10 και μετά μια χαρά μπουτάρει και αν δεν μπουτάρει (λογω ahci/raid/ide protocol κλπ) θα δει error, όχι boot loop ισχύει αυτό, το κάνω συχνά όταν στέλνω για επισκευή κάποιο pc ή όπως τώρα αν πάρω έναν νεότερο απλά αλλάζω τον σκληρό. 9 ώρες πριν, benign είπε Δηλαδη εβαλες εναν δευτερο δισκο sata με δεδομενα απο αλλο hardware, αλλου υπολογιστη,τσιπ,επεξεργαστη,κ.τ.λ. και θελεις να μπουταρει απο αυτο? Μαλλον το bios του HP δεν αναγνωριζει τον δισκο αυτο με ασυμβατα δεδομενα και μπουταρει απο τον παλιο δισκο. Γιατι δεν διαγραφεις τον ssd και να μπουταρεις απο τον m2 κανονικα? δεν μπορώ να διαγράψω τον ssd γιατί ο στόχος μου είναι είτε να παίξει ο ssd σαν main disk είτε να τον κάνω mirror στον m2 ώστε να κρατήσω τον m2. Και για τις 2 εκδοχές πρέπει να μπουτάρει ο ssd.
TopCLR Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 Μήπως στο παλιό σύστημα που ήταν εγκατεστημένος ο SATA SSD υπήρχε και κάποιος άλλος δίσκος (π.χ. κάποιος HDD); Αν ναι, υπάρχει η πιθανότητα ο boot manager των Windows που είναι εγκατεστημένα στον SATA SSD να βρίσκεται εκεί, στον δεύτερο δίσκο. Ναι μεν όλα τα αρχεία των Windows βρίσκονται στον SATA SSD αλλά χωρίς τον boot manager δεν εκκiνούν τα Windows. Άλλωστε στα 10 και 11 πλέον στην λίστα εκκίνησης δεν επιλέγουμε απλά δίσκο. Επιλέγουμε "Windows Boot Manager (δίσκος)". Όπου "δίσκος" είναι το μοντέλο του δίσκου μας. Συμβαίνει, όταν σ' ένα σύστημα όπου γίνεται νέα εγκατάσταση των Windows με παρουσία κι άλλου/ων δίσκου/ων να μπαίνουν μεν τα αρχεία στον δίσκο που επιλέγουμε αλλά ο boot manager να μπαίνει σε άλλο δίσκο! 1
manolis940 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Edit: Αν δεν ισχύουν όσα έγραψε ο TopCLR, δες και τα παρακάτω. Αν κατάλαβα καλά, σε ένα άλλο PC είχες τον SSD και τώρα θες να κάνεις το ίδιο λειτουργικό σύστημα να παίξει σε ένα νέο σύστημα και προαιρετικά να το σε ένα νέο δίσκο. Ωστόσο ο SSD που ήταν στο προηγούμενο pc δεν bootάρει. Και να παίξει όμως είναι πολύ πιθανό να έχεις αστάθειες στο σύστημα. Εγώ θα πρότεινα για να είσαι σίγουρος να στήσεις ένα νέο σύστημα όπως έχεις κάνει τώρα στον M2 και να κάνεις μια μεταφορά των αρχείων σου αλλά αν επιμένεις..... 7 ώρες πριν, for4 είπε δεν μπορώ να διαγράψω τον ssd γιατί ο στόχος μου είναι είτε να παίξει ο ssd σαν main disk είτε να τον κάνω mirror στον m2 ώστε να κρατήσω τον m2. Και για τις 2 εκδοχές πρέπει να μπουτάρει ο ssd. Νομίζω πως δεν χρειάζεται. Προσωπικά θα χρησιμοποιούσα το rescuzilla αλλά δεν ξέρω αν έχεις εμπειρία με Linux για να στο προτείνω. Μια εναλλακτική που χρησιμοποιείται σε windows και με λίγο πιο φιλικό περιβάλλον είναι το mini tool patition wizard. Οδηγίες για το πως να κάνεις migration: https://www.partitionwizard.com/clone-disk/migrate-windows-11.html Bootable version: https://www.partitionwizard.com/partition-wizard-bootable-cd.html Κάτι άλλο που μπορείς να δοκιμάσεις πριν ή μετά είναι να κάνεις repair στα windows με το flash usb ή το CD της εγκατάστασης. Μόλις φτάσεις σε αυτό το σημείο κάτω αριστερά θα υπάρχει η επιλογή της επιδιόρθωσης. Πήγαινε κάτω κάτω στο άρθρο του PC Steps και βρες το "Επιδιόρθωση όταν ανοίγει ο υπολογιστής αλλά δεν μπαίνει στα Windows 10". Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2024 από manolis940
for4 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Καλημέρα, πράγματι ο ssd ήταν σε mbr διαμόρφωση. Με το minitool τον μετέτρεψα σε gpt. Παρόλαυτα πάλι δεν bootarei. Μια λεπτομέρεια που ξέχασα να πω και δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, ο ssd έχει 2 partition, ένα windows 7 και ένα windows 10, στο παλιό pc μου άνοιγει στο boot το παράθυρο και επέλεγα ποιο να φορτώσει. επισυνάπτω κάποιες φωτογραφίες από bios και disk management μήπως βοηθήσουν αλλά μάλλον θα πάω σε καθαρή εγκατάσταση στον m2 και μεταφορά χειροκίνητα ότι χρειάζομαι και θα κρατήσω σε λειτουργία μόνο αυτόν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα