Προς το περιεχόμενο

Νεα απατη, κληση στο κινητο και αγγλικη ομιλια για χρεωση 600€...

safridia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

με έχουν καλέσει το τελευταίο έτος από όλες τις περιοχές της γης
κι αυτό γιατί έχω απενεργοποιήσει το μπλοκάρισμα άγνωστων αριθμών, γιατί ανέμενα κάποια τηλεφωνήματα από υπηρεσίες των οποίων τα νούμερα δεν ήξερα και δεν μπορούσα να βρω....

αλλιώς δεν θα με έννοιαζε...

και στη μάνα μου πχ σκάει μήνυμα για χρέος στη δεη που δεν υπάρχει (πληρώνω εγώ τον λογαριασμό και έχω πρόσβαση στο προφίλ στη σελίδα, οπότε το έχω τσεκάρει κι από εκεί, αλλά και τηλεφωνικώς πως δεν ισχύει κάποια οφειλή)
με άλλο αριθμό αναφοράς (προσπαθούν πιθανόν να βρουν κορόιδο να τους πληρώσει το ρεύμα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 hours ago, dimitris_p said:

Παιδιά εγώ εχω σωθεi με την εφαρμογή Truecaller που μπλοκάρει τα πάντα κλείσεις - μηνύματα ακόμα και στην δωρεάν εκδοχή της. 

Δυο διαφορετικους αριθμούς δεν τους αναγνώρισε 

TrueCaller .....θα σας σωσει..

Εμενα στο Facebook μου έστειλε μια, που ήτανε ένας στην ουσια, είχε φωτο μιας ηλικιωμενης, οτι πεθαινει και θελει να αφησει σε καποιον καλο και τιμιο άνθρωπο 350.000 €.

Αρχισα να τον τρολλαρω και λεω ναι ναι γουσταρω, και μου ειπε οτι θελει 310 € για τα διαδικαστικα.

Οκ του λεω, απο τα 350.000 που θα μου βαλετε, κρατηστε 310€

Μου γραφει "καλα είσαι ηλίθιος? 310€ και το ποσο των 350.000 € θα πιστωθεί αμέσως."

Οκ του λεω, δωσε μου ΙΒΑΝ να στα βάλω. Το ΙΒΑΝ ήτανε σε μια Ιταλική τράπεζα σε ενα όνομα Σερβικό.

Το έστειλα στην Δίωξη, ήξερα απο την αρχή φυσικά ότι ήταν scam.

• Like 1
  • Haha 1

Και εμενα με κάλεσαν! Απάντησα, έδωσα τον αριθμό της πιστωτικής μου, τον κωδικό και όλα τα στοιχεία μου και μετά με χρέωσαν 600€. Περίεργο! Πως τα κάνουν αυτά τα κόλπα οι μπαγάσηδες;

• Haha 6

11 λεπτά πριν, tarkithes είπε

Και εμενα με κάλεσαν! Απάντησα, έδωσα τον αριθμό της πιστωτικής μου, τον κωδικό και όλα τα στοιχεία μου και μετά με χρέωσαν 600€. Περίεργο! Πως τα κάνουν αυτά τα κόλπα οι μπαγάσηδες;

🤣🤣

Εγώ έχω ένα άλλο μυστήριο phising τύπου spam.

Εδώ και μήνες, μου έρχεται ένα SMS που λέει :

"Ο χρήστης Σοελ σού έστειλε ένα Snap!

Κάνε έγγραφη για να το προβάλεις στο Snapchat πριν χαθεί:

https://snapchat.com/t/ψηφίαγράμματα

Απεγγραφή: w.snapchat.com/Gbvufgu"

Με ΤΕΤΟΙΑ επιμονή, ΤΟΣΟΥΣ Ελληνικούς αριθμούς που χρειάστηκε να μπλοκάρω (συγγεκριμένα 14 νούμερα), και δεδομένου πως ποτέ δεν έχω μπει σε κάτι πέρα από Facebook και αυτό παλιά.. δεν πέρασε από το νου μου να είναι legit ποτέ.

Τώρα έχει να μου στείλει από τέλη Ιουλίου βλέπω.. μάλλον πήρε άδεια.

On 04/08/2024 at 20:19, dimitris_p said:

Περίεργο. Την έχεις ρυθμίσει σωστά? Απο εξωτερικό ήταν οι αριθμοί αυτοί? 

τι να ρυθμισω? τρεις κλησεις απο τρεις διαφορετικους αριθμους δεν τις εβγαλε ως spam

Το θεμα ειναι πως υποκλεπτουν το νουμερο και καλουνε βαση αυτου τον κοσμο. Οποτε και ο κοσμος οταν παρει πισω βγαινει ο κανονικος ανθρωπος που εχει το νουμερο. Πρωτη φορα ακουσα κατι τετοιο και δειχνει οτι δεν μπορουμε να προφυλαχτουμε απο πουθενα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

6978882351

6976187444

Μόλις σε εμένα. Τους έδωσα το οκ επειδή είμαι Μυκονοοοοοο και δεν μπορώ να ασχοληθώ για 600 ψοροευρω

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Haha 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 hours ago, Arkin said:

Το θεμα ειναι πως υποκλεπτουν το νουμερο και καλουνε βαση αυτου τον κοσμο. Οποτε και ο κοσμος οταν παρει πισω βγαινει ο κανονικος ανθρωπος που εχει το νουμερο. Πρωτη φορα ακουσα κατι τετοιο και δειχνει οτι δεν μπορουμε να προφυλαχτουμε απο πουθενα. 

random numbers ή τα ξεσηκωνεις απο sites με αγγελιες.δεν κλεβεις κατι.βαζεις οτι θες εσυ να φαινεται στην εξερχομενη κληση

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1

2 λεπτά πριν, poulinos είπε

random numbers ή τα ξεσηκωνεις απο sites με αγγελιες.δεν κλεβεις κατι.βαζεις οτι θες εσυ να φαινεται στην εξερχομενη κληση

Απιστευτο και κατι που δεν γνωριζα. Δηλαδη θα κλεψουν οι απατεωνες το τηλεφωνο μου και θα περνουν αλλους και θα φαινεται το δικο μου? Δηλαδη αν ο αλλος θελει να κανει μηνυση για απατη θα κανει εμενα? Καλα δεν υπαρχει καποιος να βαλει χερι σε ολο αυτο?

Γιατι δεν ειναι καν τηλεφωνα τα κλασικα που τα βρισκεις με ενα search στο white pages. Ειναι πραγματικα τηλεφωνα ανθρωπων που τιθετε θεμα ασφαλειας για τους ιδιους. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...