Προς το περιεχόμενο

Νεα απατη, κληση στο κινητο και αγγλικη ομιλια για χρεωση 600€...

safridia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με καλεσε αγνωστο νουμερο και ελεγε αυτοματοποιημενο στα αγγλικα οτι χρεωθηκα 600ευρω και να κανω κατι για να αμφισβητησω την συναλλαγη.

Πολλες αποπειρες σε διαφορους, εσεις εδω εχετε δει τιποτα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, safridia said:

Με καλεσε αγνωστο νουμερο και ελεγε αυτοματοποιημενο στα αγγλικα οτι χρεωθηκα 600ευρω και να κανω κατι για να αμφισβητησω την συναλλαγη.

Πολλες αποπειρες σε διαφορους, εσεις εδω εχετε δει τιποτα;

Μοιάζει με phising. Σε προέτρεπε να καλέσεις συγκεκριμένο νούμερο ή να μπεις σε συγκεκριμένο site? Πριν κάνεις οτιδήποτε, κάλεσε τον πάροχό σου και μάθε αν έχεις χρεωθεί με 600€.

Επεξ/σία από hawkpilot
  • Sad 2
  • Haha 2

2 λεπτά πριν, hawkpilot είπε

Μοιάζει με phising. Σε προέτρεπε να καλέσεις συγκεκριμένο νούμερο ή να μπεις σε συγκεκριμένο site? Πριν κάνεις οτιδήποτε, κάλεσε τον πάροχό σου και μάθε αν έχεις χρεωθεί με 600€.

Μπα δεν έχει χρεωθεί. Απλά αν πατούσε πχ το 1, θα δήλωνε στον σκαμμερ ότι ενδιαφέρεται για την αμφισβήτηση, οπότε από εκεί θα ξεκίναγαν τα λινκς 

• Like 6

Κάτι παίζει πάλι. Και εμένα με έχουν καλέσει τελευταία 2-3 φορές από ελληνικά νούμερα πραγματικά. Δεν το απαντάω αλλά ακούω μετά στον τηλεφωνητή το παραμύθι...

6 λεπτά πριν, hawkpilot είπε

Δεν χρεώνεσαι τίποτα,πως θα μπορούσες να χρεωθείς κάτι στο τηλέφωνο;

Αν είναι σαν αυτή που γίνεται εδώ Αγγλία σου λεει πατήστε το ένα για εκπρόσωπο ή το 2 για αποδοχή.

Πατας το 1 και σηκώνει το τηλέφωνο ο Ινδός με το ποίημα για χρέωση απο την Αμαζον για αγορά iphone ,λες δεν ξέρω τίποτα.

Οκ θα σας τα επιστρέψουμε,δωστε μου  αριθμό καρτας cvv ονομα αριθμό λογαριασμού κλπ κλπ.

Στην ουσία θέλουν να σου κλέψουν τα στοιχεία.

• Like 3

σημερα εσκασε τηλ απο το 6978009404 ενα ρομποτ (στα αγγλικά) που μου ειπε για μια χρεωση paypal 180e. Μετά απο 5 λεπτά εσκασε το ίδιο τηλεφωνο σε αλλο κινητο μεσα στο σπιτι! 

• Thanks 1
  • Confused 1
  • Haha 1

10 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

σημερα εσκασε τηλ απο το 6978009404 ενα ρομποτ (στα αγγλικά) που μου ειπε για μια χρεωση paypal 180e. Μετά απο 5 λεπτά εσκασε το ίδιο τηλεφωνο σε αλλο κινητο μεσα στο σπιτι! 

Και σε μένα το ίδιο από αλλο νούμερο. Το έβαλα viber είδα ότι είναι ένας άσχετος και δεν ασχολήθηκα ξανά. Μετά άκουσα και το ποίημα από paypal στον τηλεφωνητή και δεν ξανά ασχολήθηκα.

Το έχω πάθει και πιο παλιά για καμια εβδομάδα με καλουσαν κάθε 2 ώρες. Μετά τους βρήκαν μάλλον και σταμάτησαν...

• Like 1

+4915216623934

Μόλις με κάλεσε το παραπάνω νούμερο χωρίς να το γνωρίζω ή το έχω στις επαφές μου φυσικά και δεν ανταποκρίθηκα στην κλίση 

Τις τελευταίες 48 ώρες δέχομαι κατά επανάληψη κλήσης από υπαρκτά νούμερα ανθρώπων οι οποίοι μου κάνουν ενόχληση ότι τους κάλεσα εγώ ενώ εγώ ποτέ δεν έχω προβεί σε παρόμοια κλήση.

γίνεται πάρτυ της τελευταίες μέρες στην κινητή τηλεφωνία με σπάμ skam ή ότι άλλο υπάρχει

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ξερετε ότι δεν χρεώνεστε ποτε τιποτα αν απλά απαντήσετε εισερχομενες κλήσεις η λάβετε περίεργα sms

Μη φοβάστε να τα σηκώνετε δηλαδή και να γελατε

ποτέ ομως μην καλεσετε πισω περιεργο νούμερο (ιδιως όχι ελληνικό) ή απαντησετε σε sms γιατί τα συγκεκριμένα εξερχόμενα μπορεί να είναι φωτιά είτε λόγω χρέωσης κλήσης είτε ως "αποδοχή συμβολαίου" με οποιαδηποτε απάντηση σε 5ψηφιο και άλλα παρεμφερή νούμερα.

Επεξ/σία από somt
  • Like 9
  • Thanks 1

+61 485 834 423 και εγώ είχα μια κλήση από αυτόν τον αριθμό απάντησε κατά λάθος ο μικρός μου και όταν το πήρα από τα χέρια του κάτι έλεγε στα αγγλικά και το έκλεισα αμέσως.

Από ότι είδα από Αυστραλία είναι σε WhatsApp ,Viber δεν εμφανίζεται κάτι, αυτό έγινε 10/07.

• Haha 1

36 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε

Και σε μένα το ίδιο από αλλο νούμερο. Το έβαλα viber είδα ότι είναι ένας άσχετος και δεν ασχολήθηκα ξανά. Μετά άκουσα και το ποίημα από paypal στον τηλεφωνητή και δεν ξανά ασχολήθηκα.

Το έχω πάθει και πιο παλιά για καμια εβδομάδα με καλουσαν κάθε 2 ώρες. Μετά τους βρήκαν μάλλον και σταμάτησαν...

Πώς το βλέπεις στο Viber;Το έβαλα στο search του viber και δεν έβγαλε κάτι.Το αποθηκεύεις ως επαφή;

Μας χάλασαν τον ρομαντισμό οι ρακιοληδες, έβλεπες το μήνυμα ΜΑΡΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ και άρχιζες να παίζεις μπάλα

• Haha 1

Ωπ και εμένα σήμερα με πήραν τηλ από υποτιθέμενο ελληνικό νούμερο και έσκασε αυτοματοποιημένο μήνυμα από το "paypal" για χρέωση 600€.

Έκλεισα την κλήση και απλά έκανα login στο PayPal για να είμαι σίγουρος αν και ήξερα ότι θα είναι scam.

Jokes on them, δεν έχω 600€ στο paypal ή στο συνδεδεμένο λογαριασμό της κάρτας. 😂

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...