qrstuv Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Καλησπέρα, πριν ανοίξω κάποιο παιχνίδι συνήθως ανοίγω πρώτα το A-Tuning της Asrock γιατί έχω ρυθμίσει τους ανεμιστήρες του κουτιού να λειτουργούν λίγο πιο επιθετικά. Από εχθες όμως που το δοκίμασα μετά από λίγο καιρό και μετά απο κάποια update των win11 παίρνω τα παρακάτω μηνύματα και δεν ανοίγει η εφαρμογή της μητρικής. Τι πρόβλημα υπάρχει?
Λύση tzavardin Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Λύση Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, qrstuv είπε Καλησπέρα, πριν ανοίξω κάποιο παιχνίδι συνήθως ανοίγω πρώτα το A-Tuning της Asrock γιατί έχω ρυθμίσει τους ανεμιστήρες του κουτιού να λειτουργούν λίγο πιο επιθετικά. Από εχθες όμως που το δοκίμασα μετά από λίγο καιρό και μετά απο κάποια update των win11 παίρνω τα παρακάτω μηνύματα και δεν ανοίγει η εφαρμογή της μητρικής. Τι πρόβλημα υπάρχει? Δεν μπορώ προσωπικά να σου δώσω σίγουρη απάντηση, το πιο πιθανό είναι όπως ο ίδιος υποδεικνύεις πρόβλημα ασυμβατότητας driver και του προγράμματος της μητρικής. Θα σύστηνα δύο πράγματα: 1) Επανεγκαστάσταση και update του προγράμματος της Asrock αν σε βολεύει και σου αρέσει τόσο μπας και δουλέψει και το update κάπως πείραξε το υπάρχον installation. 2) Απεγκατάσταση του προγράμματος της Asrock και προγραμματισμός μόνο μέσω bios. Δυστυχώς όλα τα προγράμματα των μητρικάδων είτε για ram lighting ή για tuning γενικά μακροπρόθεσμα είναι ασταθή. Τα συνεχή windows updates κάνουν δύσκολη τη δουλειά αυτών των προγραμμάτων και δυστυχώς αργούν οι μητρικάδες να τα κάνουν update γιατί είναι features που δεν φέρνουν άμεσο κέρδος στην εταιρεία. Η συνολική εμπειρία συνήθως λέει ότι καλύτερα να μην τα έχουμε καθόλου στο Pc μας, γιατί πάντα σχεδόν δημιουργούν προβλήματα. Εγώ έχω μόνο αυτό για τα led της msi, και πάλι είμαι έτοιμος στο οποιοδήποτε πρόβλημα με ram να το σουτάρω. Δυστυχώς η καραμπόλα με τους driver είναι η μεγαλύτερη αρρώστεια στο σύγχρονο pc gaming. Ειναι ήδη πολλά τα προβλήματα με τα απαραίτητα drivers (gpu, windows, chipset, audio κλπ), μην πονοκεφαλιάζεις και με τα μπόνους, δεν θα βγάλεις άκρη ποτέ. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2024 από tzavardin
qrstuv Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Έκανα απεγκατάσταση και εγκατάσταση το τελευταίο update της μητρικής και πάλι το ίδιο. Τώρα μένει απλά να μπαίνω στο bios και να πειράζω τους ανεμιστήρες από εκεί δεν έχω άλλη επιλογή. Το A-Tuning δεν δουλεύει πια. Και σιγά μην βγάλουν νεότερο update για την μητρική. Στα μείον κατά τη γνώμη μου τα φαινόμενα αυτά του pc gaming χωρίς να γενικεύω και χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία στo pc gaming. Σε ευχαριστώ με κάλυψες. 1
tzavardin Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, qrstuv είπε Έκανα απεγκατάσταση και εγκατάσταση το τελευταίο update της μητρικής και πάλι το ίδιο. Τώρα μένει απλά να μπαίνω στο bios και να πειράζω τους ανεμιστήρες από εκεί δεν έχω άλλη επιλογή. Το A-Tuning δεν δουλεύει πια. Και σιγά μην βγάλουν νεότερο update για την μητρική. Στα μείον κατά τη γνώμη μου τα φαινόμενα αυτά του pc gaming χωρίς να γενικεύω και χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία στo pc gaming. Σε ευχαριστώ με κάλυψες. Άμα το κάνει update στο μέλλον το πρόγραμμα η asrock μπορείς να ξαναδοκιμάσεις, σε κανά δυο βδομάδες δηλαδή με ένα μήνα. Λογικά κάποιος θα το κάνει report και αργά η γρήγορα θα το φτιάξουν. Απλά θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο με μαθηματική ακρίβεια. Είναι δύσκολο να περνάς bios εντολές από τρίτο πρόγραμμα μέσω windows, εγώ έχω καταλήξει ότι δεν αξίζει να ασχολείσαι μακροπρόθεσμα, σκυλοβαριέσαι μετά από ένα σημείο. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2024 από tzavardin 1
duffyduck Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 https://github.com/Rem0o/FanControl.Releases/releases 2
akoinonitos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 6 ώρες πριν, duffyduck είπε https://github.com/Rem0o/FanControl.Releases/releases Εχει σωσει κοσμο! 2
qrstuv Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 Καλημέρα πως το κάνω εγκατάσταση το FanControl? Tα Win11 φαίνεται ότι το πλοκάρουν.
akoinonitos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 1 λεπτό πριν, qrstuv είπε Καλημέρα πως το κάνω εγκατάσταση το FanControl? Tα Win11 φαίνεται ότι το πλοκάρουν. πατας περισσοτερες πληρπφοριες και μετα να επιτραπει 1
qrstuv Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 13 λεπτά πριν, akoinonitos είπε πατας περισσοτερες πληρπφοριες και μετα να επιτραπει Πατούσα περισσότερες πληροφορίες και δεν έκανε τίποτα γιατί δεν είχα κάνει αποσυμπίεση πρώτα τον φάκελο, ευχαριστώ. 1
qrstuv Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Βγήκε update τελικά πολύ γρήγορα. Το [Beta] ASRock Motherboard Utility ver:3.0.503.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα