Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είμαι φοιτητής στην πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ. Ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ.

Για την εισαγωγή στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό χρειάζεται μέσο όρο 7/10 και πάνω. Το 7/10 για το ΕΜΠ είναι η βάση για το λίαν καλώς. Στο ΑΠΘ (ίσως και λόγω μεγαλύτερης αυστηρότητας στην βαθμολόγηση, η βάση για το λίαν καλώς είναι 6.5/10). Θα μπορούσε να γίνει δεκτή η αίτηση μου στο μεταπτυχιακό του ΕΜΠ με μέσο όρο πχ 6.9/10;

Γενικά έχω ακούσει ότι το κάθε πανεπιστήμιο προτιμάει δικούς του αποφοίτους. Ξέρει κανείς αν ισχύει κάτι τέτοιο;

Τέλος, πόσο δύσκολο/εύκολο ειναι να γίνει δεκτός κάποιος σε μεταπτυχιακό του ΕΜΠ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Chriss04 είπε

Καλησπέρα,

Είμαι φοιτητής στην πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ. Ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ.

Για την εισαγωγή στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό χρειάζεται μέσο όρο 7/10 και πάνω. Το 7/10 για το ΕΜΠ είναι η βάση για το λίαν καλώς. Στο ΑΠΘ (ίσως και λόγω μεγαλύτερης αυστηρότητας στην βαθμολόγηση, η βάση για το λίαν καλώς είναι 6.5/10). Θα μπορούσε να γίνει δεκτή η αίτηση μου στο μεταπτυχιακό του ΕΜΠ με μέσο όρο πχ 6.9/10;

Γενικά έχω ακούσει ότι το κάθε πανεπιστήμιο προτιμάει δικούς του αποφοίτους. Ξέρει κανείς αν ισχύει κάτι τέτοιο;

Τέλος, πόσο δύσκολο/εύκολο ειναι να γίνει δεκτός κάποιος σε μεταπτυχιακό του ΕΜΠ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Από την εμπειρία μου και μόνο που είχα στην Πληροφορική του ΑΠΘ όπου έκανα μεταπτυχιακό γενικά τα ελάχιστα κριτήρια τηρούνται και επίσης παίζει ρόλο και η ζήτηση του μεταπτυχιακού. Αν στο συγκεκριμένο υπάρχουν 30 θέσεις και κάθε χρόνο κάνουν αίτηση 60 άτομα από τα οποία οι 50 πληρούν τα ελάχιστα κριτήρια δεν νομίζω πως θα κάτσουν να ασχοληθούν με τους υπόλοιπους 10. Αν μιλάμε για μεταπτυχιακό που σχεδόν ποτέ δεν συμπληρώνονται όλες οι θέσεις τότε ίσως είναι διαφορετικά (αν και συνήθως αυτά έχουν ήδη πολύ χαμηλά προαπαιτούμενα). Αν έχεις πολύ χαμηλό μέσο όρο, δηλαδή, ακόμα και αν είσαι εντός των προαπαιτούμενων είναι πολύ πιθανόν και πάλι να μην γίνει δεκτός.

Όσον αφορά το αν προτιμάνε απόφοιτους του ίδιου Πανεπιστημίου δεν νομίζω ότι ισχύει απαραίτητα αλλά αυτό που σίγουρα προτιμάνε και παίζει μεγάλο ρόλο είναι να έχεις πτυχίο με μεγάλη συνάφεια με το Τμήμα που κάνεις αίτηση (π.χ. στην Πληροφορική ΑΠΘ θα προτιμήσουν απόφοιτο Πληροφορικής ΠΑΠΕΙ από Φυσικό ΑΠΘ).

Επεξ/σία από stefanos50
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...