mphxths Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Καλησπερα , Προσφατως , περασαν οπτικη στους δικους μου. Οι οπτικες ειναι της cosmote και η συνδεση αυτης επισης. Στειλανε το speedport plus 2 για νεο router και φυσικα και το αναλογο ont. Ηρθε ο τεχνικος , εκανε την εγκατασταση , και ολα δουλευουν μια χαρα. Συνδεσα στο router ενα λαπτοπ και ρυθμισα το wifi στο ssid και pass που ειχε και το παλιο ωστε ολες οι συσκευες να συνδεθουν αυτοματα οπως και εγινε. Ειπα λοιπον , να τραβηξω μερικα speedtests να δω τι λεει η νεα οπτικη συνδεση. Πριν η συνδεση ηταν vdsl 50 και τωρα εγινε ftth 100. Θα παραθεσω σκρινσοτς απο speedtests και απο τις δυο συνδεσεις. Τα speedtests εγιναν με το ιδιο κινητο σε κοντινη αποσταση απο το ρουτερ και προφανως ασυρματα. Ναι ξερω , οτι δεν ειναι εγγυημενη η ταχυτητα ασυρματα κλπ κλπ , αλλα το προβλημα δεν εγκειται στην ταχυτητα αλλα στο latency. Και οι συσκευες που συνδεονται στο ρουτερ ειναι ολες ασυρματες , οποτε δεν παιζει το σεναριο ...αα αν δεν βολευει ασυρματα , συνεδεσε την συσκευη με καλωδιο. 1. vdsl 50 Spoiler 2. ftth 100 Spoiler To προβλημα που εντοπιζω ειναι στο ping του upload. Οχι πως το ping στο download βελτιωθηκε ιδιαιτερα , αλλα τουλαχιστον δεν χειροτερεψε Ειναι υπερβολικα μεγαλο , ακομα και χωρις να το δουμε συγκριτικα με αυτο της vdsl 50. Και για να εχουμε και μια συγκριση και με την δικη μου συνδεση , ftth 200 , ιδιο κτιριο , οπτικες cosmote , nova συνδεση , Nokia-G-2425G-A ρουτερ , ιδιο κινητο , παραθετω screenshot απο το speedtest παρακατω. Spoiler Πρακτικα , στην ftth 100 των γονιων μου , πολλες φορες οταν παω να μπω σε καποια σελιδα , βλεπω ενα αρχικο λαγκαρισμα για 1-2secs και μετα φορτωνει. Η μανα μου ισως να μην παρατηρησει ποτε καποια διαφορα με την χρηση που κανει. Σε τελικη αναλυση , ειναι φυσιολογικο το ping στο upload ? Υποθετω πως οχι ... σωστα ? Εχει καποιο θεμα το router το συγκεκριμενο ή γενικοτερα το μοντελο αυτο με το wifi ? Δεν με καιει ιδιαιτερα το θεμα , μιας και οπως ειπα με την χρηση που κανουν οι δικοι μου δεν θα καταλαβουν ποτε καποιο προβλημα , αλλα ετσι ... σε κουβεντα να βρισκομαστε
sakis.kom Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Aυτην την στιγμη εχεις προβλημα με την γραμμη ή κουβεντα να γινεται ?
Engimek Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Αυτές οι τιμές που κοιτάς στο speedtest είναι το bufferbloat, δηλαδή το πώς συμπεριφέρεται η γραμμή κάτω από full load. Πολλές φορές αυτό είναι θέμα του συγκεκριμένου μοντέλου router και λύνεται μόνο με αλλαγή του. Προσοχή όμως, δεν έχει καμία σχέση με το πόσο αργά ή γρήγορα φορτώνει μια ιστοσελίδα μέσω wifi. Γενικά αν δεν παίζεις π.χ. παιχνίδια που θέλουν χαμηλό ping ενώ ανεβάζεις/κατεβάζεις αρχεία συγχρόνως αυτές οι μετρήσεις δεν θα σε επηρεάσουν καπου. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από Engimek
mphxths Δημοσ. 1 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 34 minutes ago, sakis.kom said: Aυτην την στιγμη εχεις προβλημα με την γραμμη ή κουβεντα να γινεται ? 43 minutes ago, mphxths said: Πρακτικα , στην ftth 100 των γονιων μου , πολλες φορες οταν παω να μπω σε καποια σελιδα , βλεπω ενα αρχικο λαγκαρισμα για 1-2secs και μετα φορτωνει. 43 minutes ago, mphxths said: με την χρηση που κανουν οι δικοι μου δεν θα καταλαβουν ποτε καποιο προβλημα , αλλα ετσι ... σε κουβεντα να βρισκομαστε 21 minutes ago, Engimek said: Αυτές οι τιμές που κοιτάς στο speedtest είναι το bufferbloat, δηλαδή το πώς συμπεριφέρεται η γραμμή κάτω από full load. Πολλές φορές αυτό είναι θέμα του συγκεκριμένου μοντέλου router και λύνεται μόνο με αλλαγή του. Ναι το καταλαβαινω αυτο με το bufferbloat. Απλα ελεγα μπας και ειναι γενικοτερο θεμα του συγκεκριμενου μοντελου ρουτερ με το wifi του ή εχει θεμα το συγκεκριμενο ρουτερ των γονιων μου. 22 minutes ago, Engimek said: Προσοχή όμως, δεν έχει καμία σχέση με το πόσο αργά ή γρήγορα φορτώνει μια ιστοσελίδα μέσω wifi. Γενικά αν δεν παίζεις π.χ. παιχνίδια που θέλουν χαμηλό ping ενώ ανεβάζεις/κατεβάζεις αρχεία συγχρόνως αυτές οι μετρήσεις δεν θα σε επηρεάσουν καπου. Οπως ειπα , γενικοτερα δεν υπαρχει καποιο ορατο πρακτικο προβλημα , περα απο το λαγκαρισμα πριν το φορτωμα των σελιδων (της πρωτης , ολες οι επομενες ανοιγουν χωρις να λαγκαρουν στην αρχη) που ανοιγω. Προφανως επειτα οι σελιδες ανοιγουν κανονικα και γρηγορα οπως αρμοζει σε μια συνδεση 100mpbs. Αλλα αυτο το αρχικο λαγκαρισμα , που δεν συμβαινει π.χ. στην δικη μου συνδεση , με ... ενοχλει Τεσπα , σε κουβεντα να βρισκομαστε οπως ειπα ... Απλα ελεγα μηπως ειναι γενικοτερο φαινομενο αυτου του ρουτερ και το εχει παρατηρησει και αλλος ή ετυχε στο συγκεκριμενο των δικων μου.
Engimek Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Κοίτα να δεις. Αυτό με το αρχικό laggarisma μπορεί να οφείλεται στο ότι την πρώτη φορά που επισκέπτεσαι ένα site πρέπει να κάνει resolve ο dns. Μετά από την πρώτη φορά έχει κάνει cache το ip της ιστοσελίδας και το θυμάται. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη αιτία όπου έχεις κόλλημα μόνο όταν φορτώνει η ιστοσελίδα πρώτη φορά. Κάνε αλλαγή σε google ή cloudflare dns αν δεν έχεις ήδη κάνει και τέσταρε.
gregory83 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Εγω με οπτικη cosmote και ρουτερ speedport plus 2 έχω πολύ μεγαλύτερο ping στο upload απο σένα.
mphxths Δημοσ. 1 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 16 minutes ago, gregory83 said: Εγω με οπτικη cosmote και ρουτερ speedport plus 2 έχω πολύ μεγαλύτερο ping στο upload απο σένα. Καλα μην νομιζεις , το upload ping παιζει πανω κατω στα διαφορα τεστς που κανω. Εχω δηλ τεστ που ειναι πανω απο 1000 και ενα αλλο στα 2000. Δεν ξερω τι φαση παιζει με αυτο τελικα. Ειναι φυσιολογικο και να μην ξανα-ασχοληθουμε ? Ειναι θεμα του wifi του συγκεκριμενου ρουτερ ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα