chania25 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλησπερα, σκεφοτμαι στην αγορα αναμεσα στα 2 που εχω αναφερει στον τιτλο. Ποιο θα διαλεγατε και γιατι; Επεξ/σία 1 Αυγούστου από chania25
mphxths Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Samsung A55. Νεοτερο μοντελο , περισσοτερες αναβαθμισεις/ενημερωσεις. Καλυτερο σερβις. Στα specs ειναι λιγο πολυ στα ιδια. Το μονο "wow" που προσφερει το redmi ειναι η 200αρα καμερα και η 120αρα φορτιση. Αν αυτα τα δυο στοιχεια ειναι πιο σημαντικα απο οτιδηποτε αλλο , προφανως πας στο redmi.
kp1 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, mphxths είπε Samsung A55. Νεοτερο μοντελο , περισσοτερες αναβαθμισεις/ενημερωσεις. Καλυτερο σερβις. Στα specs ειναι λιγο πολυ στα ιδια. Το μονο "wow" που προσφερει το redmi ειναι η 200αρα καμερα και η 120αρα φορτιση. Αν αυτα τα δυο στοιχεια ειναι πιο σημαντικα απο οτιδηποτε αλλο , προφανως πας στο redmi. Για μένα το πιο βασικό είναι η 12 ραμ της χιαομι και καλύτερη κάμερα σε σύγκριση με τι σαμσουνγκ και αργή φόρτιση σαμσουνγκ Επεξ/σία 1 Αυγούστου από kp1
mphxths Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 18 minutes ago, kp1 said: Για μένα το πιο βασικό είναι η 12 ραμ της χιαομι και καλύτερη κάμερα σε σύγκριση με τι σαμσουνγκ 12γιγα ραμ που ουσιαστικα δεν θα χρησιμοποιηθουν ποτε , εκτος και αν καποιος λιωνει στα παιχνιδια. Απο την αλλη θα μου πεις , καλο ειναι να υπαρχουν , ειδικα αν τα παιρνεις με τα ιδια λεφτα που παιρνεις το Α55. Κατι κερδιζεις κατι χανεις με τα κινητα. Αυτα που χανεις με το redmi δεν αντισταθμιζουν τα 4 παραπανω γιγα που θα καθονται απραγα στο 99% της χρησης του κινητου. Οσο για το αν εχει καλυτερη καμερα το xiaomi , ειναι σχετικο. Τα 200mp δεν την κανουν καλυτερη. Aσε που οι περιπτωσεις που θα τραβηξει καποιος φωτος στα 200mp ειναι ελαχιστες. Τιποτα μακρινα τοπια ξερωγω για να δει καποιος ποσο ζουμ μπορει να κανει και τι λεπτομερεια μπορει να δει. Ειχα κινητο με 64αρα καμερα , και ζητημα να τραβηξα 2-3 φωτος σε ολη την διαρκεια που το ειχα στα 64mp. Το μεγαλυτερο ποσοστο των φωτογραφιων θα ειναι στα 12mp/16mp ή οποια αναλυση τελοσπαντων θα υποστηριζει το κινητο περαν της μεγιστης της. 1
kp1 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 2 ώρες πριν, mphxths είπε 12γιγα ραμ που ουσιαστικα δεν θα χρησιμοποιηθουν ποτε , εκτος και αν καποιος λιωνει στα παιχνιδια. Απο την αλλη θα μου πεις , καλο ειναι να υπαρχουν , ειδικα αν τα παιρνεις με τα ιδια λεφτα που παιρνεις το Α55. Κατι κερδιζεις κατι χανεις με τα κινητα. Αυτα που χανεις με το redmi δεν αντισταθμιζουν τα 4 παραπανω γιγα που θα καθονται απραγα στο 99% της χρησης του κινητου. Οσο για το αν εχει καλυτερη καμερα το xiaomi , ειναι σχετικο. Τα 200mp δεν την κανουν καλυτερη. Aσε που οι περιπτωσεις που θα τραβηξει καποιος φωτος στα 200mp ειναι ελαχιστες. Τιποτα μακρινα τοπια ξερωγω για να δει καποιος ποσο ζουμ μπορει να κανει και τι λεπτομερεια μπορει να δει. Ειχα κινητο με 64αρα καμερα , και ζητημα να τραβηξα 2-3 φωτος σε ολη την διαρκεια που το ειχα στα 64mp. Το μεγαλυτερο ποσοστο των φωτογραφιων θα ειναι στα 12mp/16mp ή οποια αναλυση τελοσπαντων θα υποστηριζει το κινητο περαν της μεγιστης της. Για την 12 ραμ το λέω για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια με 12 ραμ είσαι οκ 3 -4 χρόνια ενώ τα 8 οριακά είσαι...κάμερα δν λέω για την 200αρα αν δεις και σε dxomark καλύτερη κάμερα και φουλ γρήγορη φόρτιση επίσης..που θεωρώ τραγικό 25 w φόρτιση
mphxths Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 10 minutes ago, kp1 said: Για την 12 ραμ το λέω για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια με 12 ραμ είσαι οκ 3 -4 χρόνια ενώ τα 8 οριακά είσαι Οριακα με 8γιγα ? Για τι ειδους χρησεις μιλαμε ? Εγω δεν εχω παρει ακομα στην ζωη μου κινητο με 8 γιγα , και δεν μου εχει ληψει η μνημη. Μεχρι 6 γιγα εχω αγορασει και μια χαρα κανω την δουλεια μου. Ξαναλεω , για καποιον που λιωνει στα παιχνιδια , πολυ πιθανο τα 12 γιγα να του ειναι αναγκαια , αλλα θα του ειναι αναγκαιος και καλυτερος επεξεργαστης ... 11 minutes ago, kp1 said: κάμερα δν λέω για την 200αρα αν δεις και σε dxomark καλύτερη κάμερα To dxomark εχει χασει προ πολλου την αξιοπιστια του. Χωρις να λεω οτι το samsung εχει καλυτερη καμερα. 14 minutes ago, kp1 said: και φουλ γρήγορη φόρτιση επίσης..που θεωρώ τραγικό 25 w φόρτιση Εννοεις την γρηγορη φορτιση των 120w που τρεχουν ολοι και παιρνουν αργο φορτιστη για να μην "χαλασουν" την μπαταρια ? Απο την μια ολοι θελουν μεγαλη μπαταρια και γρηγορες φορτισεις και απο την αλλη ολοι τρεχουν να παρουν αργους φορτιστες. Ζουμε το θεατρο του παραλογου. Με 25w φορτιση , φορτιζεις 10%-15% εως 85% σε 40-45 λεπτα. Λιγο παραπανω για 100% φορτιση αλλα κανεις δεν το παει τοσο. Σιγα την καθυστερηση δηλ Ο καθενας καθεται και ζυγιζει τα υπερ και τα κατα. Για μενα η samsung ειναι η κορυφη στα ανδροιδ , μαζι με την γοογλε. Τα πολλα specs δεν με εντυπωσιαζουν , χωρις υποστηριξη (σερβις/ενημερωσεις) , καλη ποιοτητα κατασκευης και απροσκοπτη λειτουργια του κινητου/λειτουργικου. 1
micos000 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Η xiaomi έχει λύσει το θέμα με την εγγραφή ήχου στα βίντεο; Δεν ξέρω για τα νεώτερα μοντέλα αλλά σχεδόν σε όλα τα παλαιότερα όταν τραβούσες βίντεο σε χώρο με δυνατό ήχο (συναυλίες, μπαράκια, οχλαγωγία κτλ) το μικρόφωνο "μπούκωνε" και δεν καταλάβαινες τίποτα στην αναπαραγωγή. Έχω τραβήξει μαζί με φίλο σε συναυλία (μπροστινές σειρές), εγώ με το 6ετία honor 8X και αυτός με καινούργιο xiaomi note (11 pro αν θυμάμαι καλά) και στο δικό μου άκουγες καθαρά τον καλλιτέχνη ενώ στο δικό του άκουγες ένα τσιριχτό ήχο και βαβούρα. Το είδα και σε άλλα xiaomi και το είχα ψάξει και στο ίντερνετ τότε και είδα ότι όλοι είχαν αυτό το "παράπονο".
chania25 Δημοσ. 1 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Τελικά πήγα στο Redmi. Μου άρεσε πιο πολύ σαν κινητό. 1 1
micos000 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Μεγειά σου. Όταν βρεθείς σε κανένα μπαράκι ή συναυλία τράβα ένα βίντεο και πες μας αν ο ήχος ακούγεται σωστά ή όπως στο βίντεο που δείχνω. 1
alan boy Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Και εγώ ανάμεσα σε αυτά 2 τηλέφωνα είμαι αλλά κλείνω πιο πολύ προς Samsung. Για το xiaomi κάτι λένε ότι τελειώνει η μπαταρία του πολύ γρήγορα. Το έφτιαξαν αυτό;
dartanian8 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Καλησπέρα! Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα 😁 Ανάμεσα σε αυτά τα δύο και εγώ! Τελικά παρήγγειλα το samsung και το περιμένω! Να σημειωθεί ότι δεν είμαι hard user, οπότε θεωρώ θα με καλύψει! Για να δούμε..
alan boy Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Μόλις το έριξα και εγώ παραγγελία από εδώ https://drmob.gr/index.php?route=product/product&search=A55&product_id=1774&search=A55 Το 128
seithan Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου On 01/08/2024 at 15:25, mphxths said: Οριακα με 8γιγα ? Για τι ειδους χρησεις μιλαμε ? Εγω δεν εχω παρει ακομα στην ζωη μου κινητο με 8 γιγα , και δεν μου εχει ληψει η μνημη. Μεχρι 6 γιγα εχω αγορασει και μια χαρα κανω την δουλεια μου. Ξαναλεω , για καποιον που λιωνει στα παιχνιδια , πολυ πιθανο τα 12 γιγα να του ειναι αναγκαια , αλλα θα του ειναι αναγκαιος και καλυτερος επεξεργαστης ... To dxomark εχει χασει προ πολλου την αξιοπιστια του. Χωρις να λεω οτι το samsung εχει καλυτερη καμερα. Εννοεις την γρηγορη φορτιση των 120w που τρεχουν ολοι και παιρνουν αργο φορτιστη για να μην "χαλασουν" την μπαταρια ? Απο την μια ολοι θελουν μεγαλη μπαταρια και γρηγορες φορτισεις και απο την αλλη ολοι τρεχουν να παρουν αργους φορτιστες. Ζουμε το θεατρο του παραλογου. Με 25w φορτιση , φορτιζεις 10%-15% εως 85% σε 40-45 λεπτα. Λιγο παραπανω για 100% φορτιση αλλα κανεις δεν το παει τοσο. Σιγα την καθυστερηση δηλ Ο καθενας καθεται και ζυγιζει τα υπερ και τα κατα. Για μενα η samsung ειναι η κορυφη στα ανδροιδ , μαζι με την γοογλε. Τα πολλα specs δεν με εντυπωσιαζουν , χωρις υποστηριξη (σερβις/ενημερωσεις) , καλη ποιοτητα κατασκευης και απροσκοπτη λειτουργια του κινητου/λειτουργικου. 9.4giga , χωρίς Facebook, Instagram κτλπ. Αλλά browser, τηλ, viber, reddit. Σίγουρα έχει κ άλλες εφαρμογές φορτωμένες - η ram στο Android ξεφορτώνεται μόνο οταν γεμίζει και απαιτείται παραπάνω χώρος. Για μένα Xiaomi. Φόρτιση, κάμερα, μνήμη.
mphxths Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 40 minutes ago, seithan said: 9.4giga , χωρίς Facebook, Instagram κτλπ. Αλλά browser, τηλ, viber, reddit. Σίγουρα έχει κ άλλες εφαρμογές φορτωμένες Δεν μας λες ποιες εφαρμογες. 9.5γιγα δεν καταναλωνει ουτε το πισι μου που τρεχει την μανα του και τον πατερα του. 3.7γιγα αυτη την στιγμη χρηση το κινητο μου. Δεν με πειθεις με τιποτα οτι μια μεση χρηση , μπορει να χρειαζεται πανω απο 8 γιγα ραμ. Εκτος και αν καποιος εχει εγκαταστησει 20 παιχνιδια , τα εχει ξεκινησει και τα 20 και τρεχουν ολα στο background ... αυτη ειναι αλλη ιστορια 1
seithan Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Ότι ή καλύτερα, ό,τι φορτώσεις στο Android , μένει φορτωμένο. Δεν χρειάζεται να σε πείσω, έτσι λειτουργεί το OS. Περισσότερη μνήμη=λιγότερη επαναφορτωση της ram όταν ζητήσεις να ανακληθεί μια εφαρμογή που την είχες φορτώσει στο παρελθόν=ταχύτερη λειτουργία. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα