Paragontas-x Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Ένας φορτιστής 100watt και παραπάνω μπορεί να φορτίσει συσκευές που θέλουν λιγότερα watt/volt ή υπάρχει περίπτωση να κάψει τη συσκευή? Εν ολιγης είναι καλό να έχεις ένα φορτιστή κινητών και όχι μόνο με πολλά watt ή να έχεις φορτιστή με όσα watt θέλει η κάθε συσκευή σου? Μιλάω κυρίως για φορτιστές με θήρες usb-c που είναι πλέον το πιο κοινό πρότυπο τόσο σε λαπτοπ όσο και σε κινητά και όχι μόνο. Π.χ.: Αν σε ένα φορτιστή 150watt συνδέσουμε ένα power bank 60watt υπάρχει περίπτωση να το κάψει? Επεξ/σία 1 Αυγούστου από Paragontas-x Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fmarkos Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου Ο φορτιστής θα δώσει μόνο όσα watt ζητήσει η συσκευή. Τα watt του αναφέρουν ποιο είναι το μέγιστο φορτίο που μπορεί να εξυπηρετήσει, αυτό όμως δεν το δίνει συνέχεια, πάρα μόνο αν το ζητήσει η συσκευή που συνδέεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Paragontas-x Δημοσ. 1 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Οπότε όσα watt και να είναι ο φορτιστής δεν έχουμε πρόβλημα όποια συσκευή και να συνδέσουμε δεν πρόκειται να τη κάψει αν ζητάει λιγότερα watt? Το αντίστροφο όμως πιστεύω είναι επικίνδυνο να κάψει το φορτιστή έτσι δεν είναι? Δηλαδή να ζητάει το κινητό π.χ.100watt και ο φορτιστής να είναι 60watt. Μπορείς να μου πεις καλές μάρκες για φορτιστές? Οικονομικούς και καλούς. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από Paragontas-x Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου Κανένα από τα 2 δεν είναι πρόβλημα, όσα και να ζητήσει το κινητό, αν ο φορτιστής δεν έχει να τα δώσει δεν θα τα δώσει. Τα κινητά έχουν κύκλωμα φόρτισης εσωτερικά, που ελέγχουν και δοκιμάζουν τη μέγιστη τάση φόρτισης που μπορούν να υποστηρίξουν για να υπολογίσουν τη μέγιστη που μπορούν να αξιοποιήσουν. Το μόνο αρνητικό πρακτικά όταν φορτίζεις κινητό που υποστηρίζει πχ 65W και έχεις φορτιστή 30W είναι ότι το κινητό θα φορτίσει πιο αργά, ενώ έχει δυνατότητα να φορτίσει πιο γρήγορα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου Δεν υπαρχει κανενα προβλημα και 700 watt να ειναι ο φορτιστης η το και το κινητο να μπορει να τραβηξει τοσα. Υπαρχουν προτυπα που χρησιμοποιουνται για να επικοινωνησει το κινητο με το φορτιστη και να αναγνωριστει το μεγιστο που υποστηριζεται απο τα δυο και να φορτισει με το καταλληλο ρυθμο. Οποτε ναι μπορεις να παρεις ενα τουμπανο φορτιστη και να εισαι οκ οτι και να του βαλεις πανω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Paragontas-x Δημοσ. 1 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 1 Αυγούστου Ωραία κάτι παρεμφερές τώρα. Έχω ακούσει ότι πολλοι φορτιστές που είναι πολλά watt και έχουν πολλές θήρες usb αν συνδέσεις πάνω από μια συσκευή μοιράζουν τα watt και δεν δίνουν π.χ. 50watt σε κάθε θήρα usb όσες συσκευές και να είναι πάνω. Μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να εντοπίσω ένα φορτιστή που να μην μοιράζει τα watt αν συνδεθούν πάνω από μια συσκευές πάνω του? Και ποιες είναι καλές και οικονομικές μάρκες φορτιστών ειδικά στα 100-200 watt. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KyrGR Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Τα συνολικά Watt είναι δεδομένα οπότε υποχρεωτικά θα μοιραστούν ή θα φορτίζει μόνο η μία θύρα. Όμως η μεγάλη διαφορά στα Volt (δηλαδή το να προσπαθήσεις π.χ. να φορτίσεις κινητό με 19V ή Laptop με 5V) πιστεύω ότι θα οδηγήσει σε πολύ αργή ή και καθόλου φόρτιση. Για να φορτίσω Chromebook με φορτιστή κινητού 5V-2A (δηλαδή 10W) χρειάστηκα 16 ώρες. Το ίδιο με φορτιστή από Netbook 19V-1.62A (δηλαδή 30,8W) φόρτισε σε 2,5 ώρες. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από KyrGR Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Paragontas-x Δημοσ. 1 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Για να σου πω τι ακριβώς θέλω να κάνω. Θέλω να πάρω ένα φορτιστή που θα φορτίσει αυτό το power bank 40.000mah ποιο γρήγορα απ' ότι το φορτίζω τώρα με ένα απλό που βγάζει 5v2a και για να πάει από 0% σε 100% θέλει τουλάχιστον 16 ώρες. Αν πάρω αυτόν ή αυτόν τον φορτιστή θα είμαι οκ? Και λογικά το power bank 40.000mah θα φορτίζει από το 0% στο 100% πιο γρήγορα έτσι δεν είναι? Επεξ/σία 1 Αυγούστου από Paragontas-x Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Να πω κάτι σχετικά με το 9 ώρες πριν, Paragontas-x είπε Το αντίστροφο όμως πιστεύω είναι επικίνδυνο να κάψει το φορτιστή έτσι δεν είναι? Δηλαδή να ζητάει το κινητό π.χ.100watt και ο φορτιστής να είναι 60watt. Συνήθως στα πολλά Watt υπάρχουν πρωτόκολλα επικοινωνίας μεταξύ φορτιστή και συσκευής. Power Delivery, Qualcom Quick Charge κ.α. Ωστόσο σε γενικότερες γραμμές μια συσκευή καταφέρει να πάρει περισσότερα απ΄ όσα ζητάει ένας φορτιστής ο φορτιστής δεν θα καεί αμέσως αλλά η διάρκεια ζωής του θα μειωθεί δραστικά καθώς θα δουλεύει συνεχόμενα στο peak των δυνατοτήτων του. 1 ώρα πριν, Paragontas-x είπε Για να σου πω τι ακριβώς θέλω να κάνω. Θέλω να πάρω ένα φορτιστή που θα φορτίσει αυτό το power bank 40.000mah ποιο γρήγορα απ' ότι το φορτίζω τώρα με ένα απλό που βγάζει 5v2a και για να πάει από 0% σε 100% θέλει τουλάχιστον 16 ώρες. Αν πάρω αυτόν ή αυτόν τον φορτιστή θα είμαι οκ? Και λογικά το power bank 40.000mah θα φορτίζει από το 0% στο 100% πιο γρήγορα έτσι δεν είναι? Το powerbank φαίνεται να υποστηρίζει δύο πρωτόκολλα, power delivery(PD) και quick charge 3.0(QC3.0) . Αν καταλαβαίνω καλά και αυτό απ' τις εικόνες τα type-C λειτουργούν με Power delivery και τα Type-A λειτουργούν με QC3.0 στο powerbank. Ο δεύτερος λοιπόν αν και πιο αδύναμος είναι πιο safe επιλογή για να είσαι σίγουρος ότι θα φορτίσεις με 65 Watt. Υπόψιν PD δίνει μόνο στα type C οπότε θα πρέπει να αγοράσεις ένα typeC σε typeC που μπορεί να σηκώσει 65W φορτίο αν δεν έχεις ένα. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από manolis940 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KyrGR Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Σίγουρα ο πρώτος δεν κάνει γιατί δεν υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση. Εγώ πήρα αυτό https://www.skroutz.gr/s/53131272/Metatropeas-DC-USB-C-female-se-DC-female-1tmch-DCC21.html Έκοψα λίγο πλαστικό γιατί το c ήταν κοντό και το έβαλα σε φορτιστή laptop 5.5x2.5 και έτσι φορτίζω γρήγορα το chromebook. Εφόσον το powerbank υποστηρίζει 20V ρεύμα εισόδου κάτι τέτοιο πρέπει να κάνεις, δεν βλέπω στους φορτιστές που λες πόσα είναι τα Volt. 1 ώρα πριν, Paragontas-x είπε Για να σου πω τι ακριβώς θέλω να κάνω. Θέλω να πάρω ένα φορτιστή που θα φορτίσει αυτό το power bank 40.000mah ποιο γρήγορα απ' ότι το φορτίζω τώρα με ένα απλό που βγάζει 5v2a και για να πάει από 0% σε 100% θέλει τουλάχιστον 16 ώρες. Αν πάρω αυτόν ή αυτόν τον φορτιστή θα είμαι οκ? Και λογικά το power bank 40.000mah θα φορτίζει από το 0% στο 100% πιο γρήγορα έτσι δεν είναι? Λογικά με 65W και 19-20 Volt θα φορτίζει 6 φορές πιο γρήγορα. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από KyrGR Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Paragontas-x Δημοσ. 1 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, manolis940 είπε Να πω κάτι σχετικά με το Συνήθως στα πολλά Watt υπάρχουν πρωτόκολλα επικοινωνίας μεταξύ φορτιστή και συσκευής. Power Delivery, Qualcom Quick Charge κ.α. Ωστόσο σε γενικότερες γραμμές μια συσκευή καταφέρει να πάρει περισσότερα απ΄ όσα ζητάει ένας φορτιστής ο φορτιστής δεν θα καεί αμέσως αλλά η διάρκεια ζωής του θα μειωθεί δραστικά καθώς θα δουλεύει συνεχόμενα στο peak των δυνατοτήτων του. Το powerbank φαίνεται να υποστηρίζει δύο πρωτόκολλα, power delivery(PD) και quick charge 3.0(QC3.0) . Αν καταλαβαίνω καλά και αυτό απ' τις εικόνες τα type-C λειτουργούν με Power delivery και τα Type-A λειτουργούν με QC3.0 στο powerbank. Ο δεύτερος λοιπόν αν και πιο αδύναμος είναι πιο safe επιλογή για να είσαι σίγουρος ότι θα φορτίσεις με 65 Watt. Υπόψιν PD δίνει μόνο στα type C οπότε θα πρέπει να αγοράσεις ένα typeC σε typeC που μπορεί να σηκώσει 65W φορτίο αν δεν έχεις ένα. Μα με βάση αυτά τα πρωτόκολλα δεν έχουν βάλει ασφάλειες ώστε να μην καεί κάποιος φορτιστής αν το οτιδήποτε του ζητάει περισσότερα watt? Απλά δεν του τα δίνει και έτσι όλα καλά. Όσο τώρα αφορά το άλλο που είπες για το powerbank 40.000mah έδωσα 2 λινκ φορτιστών ένας 65watt και ένας 120watt. Πες μου τη γνώμη σου. 17 λεπτά πριν, KyrGR είπε Σίγουρα ο πρώτος δεν κάνει γιατί δεν υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση. Εγώ πήρα αυτό https://www.skroutz.gr/s/53131272/Metatropeas-DC-USB-C-female-se-DC-female-1tmch-DCC21.html Έκοψα λίγο πλαστικό γιατί το c ήταν κοντό και το έβαλα σε φορτιστή laptop 5.5x2.5 και έτσι φορτίζω γρήγορα το chromebook. Εφόσον το powerbank υποστηρίζει 20V ρεύμα εισόδου κάτι τέτοιο πρέπει να κάνεις, δεν βλέπω στους φορτιστές που λες πόσα είναι τα Volt. Λογικά με 65W και 19-20 Volt θα φορτίζει 6 φορές πιο γρήγορα. Που κολλάει ο ανταπτορας που λες? Μα έχω πάρει ήδη έναν ανταπτορα από usb-c σε lenovo power για να μπορώ να φορτίζω το λαπτοπ μου με το powerbank 40.000mah. Ο δεύτερος φορτιστής όμως που σου είπα κάνει γιατί βγάζει κανονικά 20v/3.5a όπως είδα από τα τεχν. χαρακτηριστικά του. Το θέμα είναι πιστεύω ότι και ο xiaomi θα βγάζει απλά ξεχάσαν να το γράψουν δεν μπορεί φορτιστής 120watt και να μην βγάζει 20v/3.5a από τη μια και μοναδική θήρα που έχει. Αν τώρα έχει να προτείνει κάποιος κανένα φορτιστή 100watt και βάλε που να βγάζει και από μια usb-c τουλάχιστον 20v/3.5a ας μου δώσει ένα λινκ να δω πόσο κοστίζει. Και όπως σου είπα και ο xiaomi βγάζει 20v/6a το είδα στο ξένο επίσημο site γιατί αν περιμένεις από τα ελληνικά Επί την ευκαιρία μιας και αυτός βγάζει από τη μια και μοναδική θήρα usb που έχει μέχρι και 20v/6a υπάρχει περίπτωση να κάψει κάτι που θα ζητάει 20v/3.5a? Εν ολιγης τα περισσότερα ampere μπορούν να κάψουν? Επεξ/σία 1 Αυγούστου από Paragontas-x Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KyrGR Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου "Που κολλάει ο ανταπτορας που λες?" Στη διαφορά τιμής αν έχεις ήδη διαθέσιμο φορτιστή 5,5X2,5mm, πουθενά αν δεν έχεις. Με 20 Volt και ≥3 A θα κάνεις τη δουλειά σου. Τα αυξημένα ampere δεν κάνουν καμιά ζημιά, πάντα κοιτάμε τα Volt να είναι παρόμοια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Paragontas-x Δημοσ. 1 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Τι εννοείς 5,5X2,5mm?? Δεν με ενδιαφέρει πόσο μεγάλος θα είναι στο μέγεθος αλλά στην δύναμη των watt/volt Οπότε μπορώ να προβώ στην αγορά ενός από τους 2 φορτιστές που σου είπα ποιο πάνω σωστά? Και απ' ότι φαίνεται καλύτερος είναι της Xiaomi. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από Paragontas-x Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KyrGR Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου Ακριβώς, στη χειρότερη περίπτωση δεν θα αξιοποιηθούν λιγότερ από 120 Watt, τα 40 Watt θεωρώ είναι το minimum που θα αξιοποιηθεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Paragontas-x είπε Όσο τώρα αφορά το άλλο που είπες για το powerbank 40.000mah έδωσα 2 λινκ φορτιστών ένας 65watt και ένας 120watt. Πες μου τη γνώμη σου. Έδωσα ίσως πολλές πληροφορίες μαζεμένες και ίσως να μην το κατάλαβες. Ο δεύτερο έχει ένα πρωτόκολο που ονομάζεται DP. Η θύρα εισόδου του Powerbank σου έχει και εκείνη DP οπότε αυτά τα δύο θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν στα 65Watt. Ο 120W δεν έχει DP οπότε το πιο πιθανό είναι να μην τραβήξει ποτέ 65Watt το Powerbank από αυτόν. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από manolis940 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα