Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Ελπίζω να είμαι στο σωστό μέρος γι'αυτην την ερώτηση.

Έχω 2 κινητά όπου το 1ο είναι hotspot και το 2ο παίρνει internet από το 1ο.

Παρατήρησα ότι αν κλείσω τα data στο 1ο και τα ξανανοίξω, η ip στο 2ο παραμένει σταθερή. Αν κάνω όμως  επανεκκίνηση στο 2ο, τότε θα αλλάξει. 

Υπάρχει τρόπος να παραμείνει σταθερή η ip στο 2ο και μετά από επανεκκίνηση;

Δημοσ.

αν μιλας για android από το 11 (νομιζω) και μετά δε μπορείς να ορίσεις στατική IP ούτε σαν hotspot, ούτε σαν client

Δημοσ.

Σε android, στο hotspot δεν είναι δυνατόν να ρυθμιστεί ο DHCP. Ωστόσο μια χαρά ρυθμίζεται σταθερή ΙΡ στον client, αλλά αν δεν είναι εφικτό αυτό έχει να κάνει με τον κατασκευαστή και το λογισμικό του.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις αν και θα ήθελα μια πιο σίγουρη απάντηση γιατί αν δεν μείνει σταθερή θα πρέπει να αλλάζω τις ρυθμίσεις τις ταμειακής. 🙁 Όλο αυτό το κάνω για να είναι συνδεδεμένα ταμειακή και pos. 

Anyway. Θα κάνω δοκιμές και ελπίζω να τα καταφέρω. Ευχαριστώ και πάλι!!!

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, gntelmp είπε

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις αν και θα ήθελα μια πιο σίγουρη απάντηση γιατί αν δεν μείνει σταθερή θα πρέπει να αλλάζω τις ρυθμίσεις τις ταμειακής. 🙁 Όλο αυτό το κάνω για να είναι συνδεδεμένα ταμειακή και pos. 

Anyway. Θα κάνω δοκιμές και ελπίζω να τα καταφέρω. Ευχαριστώ και πάλι!!!

νομιζω μια λυση ειναι να πας σε οpenwrt compatible router. που να δινεις (ασυρματα;) ιντερνετ στο router που θα φοραει openwrt firmware και να μοιραζει το ιντερνετ. λεπτομερειες και how-to guide δεν μπορω να βρω αλλα λογικα γινεται.

Δημοσ.
Στις 1/8/2024 στις 8:03 ΜΜ, kallair είπε

νομιζω μια λυση ειναι να πας σε οpenwrt compatible router. που να δινεις (ασυρματα;) ιντερνετ στο router που θα φοραει openwrt firmware και να μοιραζει το ιντερνετ. λεπτομερειες και how-to guide δεν μπορω να βρω αλλα λογικα γινεται.

Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να το ψάξω τόσο πολύ. Είναι full σεζόν τώρα και δεν προλαβαίνω. Το χειμώνα θα οργανωθώ καλύτερα. 

15 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Είσαι σίγουρος; 

Screenshot_20240802_093724_com.android.settings.jpg

Αν ρωτάς εμένα...όχι δεν είμαι σίγουρος. Θα κάνω δοκιμές να δω. Δεν έχω κάνει ακόμη γιατί κάθε φορά που θα αλλάζει η ip στο κινητό, θα πρέπει να αλλάζω και τις ρυθμίσεις της ταμειακής. Όπως είπα και πριν, το χειμώνα θα κάνω τις δοκιμές. Μόνο αν ήταν κάποιος σίγουρος να μου πει, θα το έκανα τώρα.

Δημοσ.

7 ώρες πριν, gntelmp είπε

Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να το ψάξω τόσο πολύ. Είναι full σεζόν τώρα και δεν προλαβαίνω. Το χειμώνα θα οργανωθώ καλύτερα. 

Αν ρωτάς εμένα...όχι δεν είμαι σίγουρος. Θα κάνω δοκιμές να δω. Δεν έχω κάνει ακόμη γιατί κάθε φορά που θα αλλάζει η ip στο κινητό, θα πρέπει να αλλάζω και τις ρυθμίσεις της ταμειακής. Όπως είπα και πριν, το χειμώνα θα κάνω τις δοκιμές. Μόνο αν ήταν κάποιος σίγουρος να μου πει, θα το έκανα τώρα.

Πήγαινε στο παιδί που έλεγε ότι δεν μπορεί να δώσει σταθερή ip σε κινητό.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, gntelmp είπε

Δεν έχω κάνει ακόμη γιατί κάθε φορά που θα αλλάζει η ip στο κινητό, θα πρέπει να αλλάζω και τις ρυθμίσεις της ταμειακής.

Δεν έχω καταλάβει πού κολλάει η ταμειακή μηχανή με το κινητό. Κάπου πάει το μυαλό μου, αλλά αν βάλεις σταθερή ΙΡ στο κινητό, δεν θα έχεις θέμα. Και αυτό είναι πανεύκολο να το δοκιμάσεις και υπόθεση δύο λεπτών.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, jkoukos είπε

Δεν έχω καταλάβει πού κολλάει η ταμειακή μηχανή με το κινητό. Κάπου πάει το μυαλό μου, αλλά αν βάλεις σταθερή ΙΡ στο κινητό, δεν θα έχεις θέμα. Και αυτό είναι πανεύκολο να το δοκιμάσεις και υπόθεση δύο λεπτών.

Για POS χρησιμοποιώ το κινητό. Για να δουλεύει το POS πρέπει να έχω internet. Εγώ όμως είμαι πλανόδιος, επομένως για να έχω internet χρησιμοποιώ 2ο κινητό. Για να δουλεύει η ταμειακή με το POS πρέπει να έχω δηλώσει την ip του POS (κινητό) στην ταμειακή. 

Το ξέρω ότι είναι υπόθεση 2 λεπτών αλλά αν δεν μείνει σταθερή η ip θα πρέπει να τρέχω στον τεχνικό να μου αλλάζει την ip στην ταμειακή (κόστος και χρόνος). Επίσης ξέρω ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές αλλά όπως είπα αυτό το μήνα καίγομαι και δεν μπορώ να κάνω αλλαγές.

Δημοσ.

Μα αν δεν το δοκιμάσεις (αυτό εννοώ με τα δύο λεπτά), ποτέ δεν θα διαπιστώσεις αν δουλεύει σωστά (όπως σε μένα) ή όχι και θα παραμείνεις αιωνίως όπως τώρα με την αμφιβολία.

Σε 3 android κινητά που δοκίμασα τώρα στην οικογένεια (1 Samsung και 2 Xiaomi) μια χαρά παίζουν όλα με σταθερή ΙΡ, ρυθμισμένη χειροκίνητα.

Δες πρώτα ποια ΙΡ έχει πάρει αυτόματα και ακριβώς αυτή όρισε χειροκίνητα ως σταθερή. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, jkoukos είπε

θα παραμείνεις αιωνίως όπως τώρα με την αμφιβολία.

Είχα σκοπό να το κάνω μετά τον 15αυγουστο που θα χαλαρώσω. Ήθελα να δω αν κάποιος ήταν σίγουρος. Αλλά αφού λες ότι το δοκίμασες και δουλεύει... τότε θα το κάνω 🙂 

Σ' ευχαριστώ πολύ!!! Συγνώμη αν σ'έβαλα σε κόπο.

Δημοσ.

Η IP του hotspot δεν έχει επιλογή να είναι static, κάθε φορά που ανοιγοκλείνει αλλάζουν τα 192.168.x.y οπότε δεν έχει και νόημα η static στον client εφόσον το gateway είναι καθε φορά διαφορετικό

https://xdaforums.com/t/how-do-i-assign-a-permanent-static-ip-address-to-hotspot-in-android-10.4037021/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, somt είπε

Η IP του hotspot δεν έχει επιλογή να είναι static, κάθε φορά που ανοιγοκλείνει αλλάζουν τα 192.168.x.y οπότε δεν έχει και νόημα η static στον client εφόσον το gateway είναι καθε φορά διαφορετικό

https://xdaforums.com/t/how-do-i-assign-a-permanent-static-ip-address-to-hotspot-in-android-10.4037021/

Δεν ξέρω τι γίνετε με την ip του hotspot πάντως όποτε το ανοιγοκλείνω δεν αλλάζει η ip του client. Όταν ανοιγοκλείνω την συσκευή του client αλλάζει η ip. Είμαι σίγουρος γι'αυτό.

Ίσως γιατί παίρνουν internet από repeater; Δηλαδή κάνω hotspot και έχω το wifi: xiaomi. Το συνδέω με wifi repeater και έχω wifi: xiaomi_rep.

Με το xiaomi_rep συνδέεται και η ταμειακή και το κινητό που έχει pos. Και η ip του κινητού pos δεν έχει αλλάξει ποτέ, όσες φορές και αν ανοιγόκλεισα το hotspot. 

Επεξ/σία από gntelmp

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...