Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.
Εχω ένα  Dell 6320  με 12G RAM.Ειναι παλιο  μηχανημα  αλλα δουλευε στη εντελεια και  ειμουν  υπερευχαριστημενος.Δουλευα σε αυτο Windows 10,απροβλημάτιστα.
Στις  αρχες του  χρόνου  μπήκα  στην διαδικασια  να  αλλαξω σκληρο.Εβγαλα  εναν Samsung Evo,που  ειχα επάνω για  να  βάλω τον  Crucial BX500.
Απο  εκεινη  την στιγμη που  μπήκε ο  Crucial   και  μετα ξεκινάει  το  μαρτύριο. Κολλήματα,καθυστέριση, startup 5+  λεπτων ,firefox να κολλάει,προγράμματα μονιμως μη ανταποκρισιμα,και το  χειροτερο εαν ο  υπολογιστης  μεινει  3-4 ωρες standby  κολλάει.Και κλεινει μονο  απο  το  κουμπι του  παρτατεταμένα.Πολλές φορές  επειδει  το  μενου για  restart/shutdow/logoff/sleep  δεν πατιέται και  δεν ανταποκρίνεται,αναγκάζομαι να  κλεινω τον υπολογιστη  πατωντας παρατεταμένα  το  κουμπι του.Φτύνω αίμα  για  να  κάνω  ενα  installation.Και με  10 και με 11 αυτο.Εχω antivirus,και  σιγουρα δεν  φταιει  αυτο.
Το  ιδια  γινεται  και  με  την  επανεκκινηση  η οποια  μπορει  να  πάρει  και  ωρες.Ενα  στα δυο  ρεσταρτ απο  το κουμπι  το  στρωνουν προσωρινα  και  μετα ξανα  μανα  τα ιδια.
Εχω κανει  5-6 φορματ με  Windows 10,και  πριν  λιγο  καιρο  ειδα καποιον  που ειχε βάλει  Windows 11.Εκανα  ακριβως το ιδιο με  αυτον και τα εβαλα και δουλεψε(κανονικα δεν μπορει  να  παρει W11).Ο Εφιαλτης  συνεχιζεται  στο  ιδιο  μοτιβο και  ειλικρινα ειμαι  στην φαση  να  το πεταξω απο  το  μπαλκονι.Θανατος  αργος και  εκνευριστκος.τα ιδια  και  χειροτερα.Αλλα δεν  μπορώ να μπω στην  διαδικασια  παλι  για  φορματ.Εχω κουραστει
Δεν  ξερω τι  φταιει.
Φταιει  ο υπολογιστης  γενικα;
Φταιει ο  σκληρος  Crucial BX500
φταίνε τα Windows 10/11
Φταιει η μνημη;
Ειναι καποια ρυθμιση  στο  bios δεν ξέρω;Εχω εκνευριστει  πολύ,και  δεν  ειμαι  σε φάση  να  πάρω νεο  μηχανημα.
Μπορειτε να  με  βοηθήσετε;;Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Fuel7 said:

Καλησπέρα σε όλους.
Εχω ένα  Dell 6320  με 12G RAM.Ειναι παλιο  μηχανημα  αλλα δουλευε στη εντελεια και  ειμουν  υπερευχαριστημενος.Δουλευα σε αυτο Windows 10,απροβλημάτιστα.
Στις  αρχες του  χρόνου  μπήκα  στην διαδικασια  να  αλλαξω σκληρο.Εβγαλα  εναν Samsung Evo,που  ειχα επάνω για  να  βάλω τον  Crucial BX500.
Απο  εκεινη  την στιγμη που  μπήκε ο  Crucial   και  μετα ξεκινάει  το  μαρτύριο.

Απο την στιγμη που πριν βαλετε τον Crucial δεν ειχατε το παραμικρο,οπως γραφετε προβλημα,φταιει ο καινουργιος ssd.Να τον κανετε επιστροφη και να ζητησετε αντικατασταση. Μερικες φορες και το ολοκαινουργιο υλικο,μπορει να ειναι προβληματικο.Το γεγονος οτι ειναι σπανιο,δεν σημαινει οτι δεν συμβαινει.

Επεξ/σία από benign
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, benign είπε

Απο την στιγμη που πριν βαλετε τον Crucial δεν ειχατε το παραμικρο,οπως γραφετε προβλημα,φταιει ο καινουργιος ssd.Να τον κανετε επιστροφη και να ζητησετε αντικατασταση. Μερικες φορες και το ολοκαινουργιο υλικο,μπορει να ειναι προβληματικο.Το γεγονος οτι ειναι σπανιο,δεν σημαινει οτι δεν συμβαινει.

Το λειτουργικο που ερχεται συνοδευτικο του σκληρου δειχνει οτι ειναι οκ.Εβαλα τον ιδιο σκληρο σε υπολογιστη φιλου και παει τραινο!

52 λεπτά πριν, micos000 είπε

Ξαναβάλε τον evo και δες πως πάει.

Τον εχω βαλει σε αλλο υπολογιστη.Εκανα καιβαυτη την βλακεια

Δημοσ.

Πιθανα:

α) ασυμβατοτητα του νεου δισκου με τη συγκεκριμενη μητρικη -> αλλαζεις δισκο ή μητρικη

β) ασυμβατοτητα του νεου δισκου με τη θυρα sata -> δοκιμαζεις σε αλλη

γ) ασυμβατοτητα του νεου δισκου με το καλωδιο sata - > αλλαζεις καλωδιο

δ) συνδυασμοι των παραπανω - > αλλαζεις δισκο ή μητρικη

Αλλα πιθανα:

1) κατι τρεχει με το τροφοδοτικο ειδικα αν ειναι παλιο

2) καποια ρυθμιση στο BIOS δεν ειναι σωστη ή συμβατη με νεωτερο υλικο

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, 29gk said:

Πιθανα:

α) ασυμβατοτητα του νεου δισκου με τη συγκεκριμενη μητρικη -> αλλαζεις δισκο ή μητρικη

Αλλα πιθανα:

Αυτο ακριβώς.

Όμως (Fuel7) κάνε ένα κόπο και τρέξε ένα crystaldiskmark να δεις εάν πιάνει τις αναμενόμενες ταχύτητες.

Υ.γΕφοσων το pc

Α)δούλευε οκ με τον προηγούμενο ssd

Β)και ο τωρινός δεν είναι ελαττωματικός

Γ)Έχεις εντελως "φρεσκια" εγκατάσταση win

προσωπικά θα "πονταρα" ότι κάτι δεν πάει καλά με την θύρα sata η ακόμα και με το καλώδιο sata/ρεύματος.

Υ.γ 2 Εάν τσεκάρεις/αλλάξεις καλώδια sata/τροφοδοσίας/βύσμα μητρικης και δεν αλλάξει κάτι κάνε και ένα clear CMOS στην μητρική.

Υ.γ 3 Στον task manager τι utilization του δίσκου σου δείχνει?

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
17 ώρες πριν, 29gk είπε

Πιθανα:

Αλλα πιθανα:

α) λαπτοπ

β) λαπτοπ

γ) λατποπ

1) λαπτοπ

Στις 1/8/2024 στις 1:06 ΠΜ, Fuel7 είπε

Τον εχω βαλει σε αλλο υπολογιστη.Εκανα καιβαυτη την βλακεια

ή τρεξε καποιο αλλο διαγνωστικο, ή θα πρεπει να δοκιμασεις τον παλιο να σιγουρεψεις οτι τρεχει το ιδιο για να αποκλεισεις τον ssd. Οπως και να εχει, αν το λαπτοπ δεν ειναι λειτουργικο τωρα, μπορεις να στειλεις τον crucial πισω. Το πολυ πολυ, να σου στειλουν τον ιδιο αν δεν βρουν αυτοι θεμα. 

• Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

α) λαπτοπ

β) λαπτοπ

γ) λατποπ

1) λαπτοπ

ή τρεξε καποιο αλλο διαγνωστικο, ή θα πρεπει να δοκιμασεις τον παλιο να σιγουρεψεις οτι τρεχει το ιδιο για να αποκλεισεις τον ssd. Οπως και να εχει, αν το λαπτοπ δεν ειναι λειτουργικο τωρα, μπορεις να στειλεις τον crucial πισω. Το πολυ πολυ, να σου στειλουν τον ιδιο αν δεν βρουν αυτοι θεμα. 

α και β και γ και δ - > το ιδιο ακριβως κανει ειτε σταθερο ειτε φορητο.

Συν παντοτε τις υποπεριπτωσεις, τις οποιες θεωρουμε ως αυτονοητο οτι δεν υφιστανται, να εχει υπαρξει φυσικη αστοχια κατα την εγκατασταση του hardware οπως και το ολο hardware να ειναι τοσο παλαιο ή σε τοσο κακη κατασταση οπου η οποια νεα προσθηκη απλα δεν θα δουλεψει 

• Confused 1
Δημοσ.

Η θύρα που έχει το συγκεκριμένο laptop, απ' την μία γ@@@@ει επειδή αλλάζεις δίσκο μπαμ μπαμ, απ' την άλλη γ@@@@ται γιατί δεν κάθονται τέλεια οι ssd. Σχεδιάστηκε για HDD και ο SSD σου κολυμπάει εκεί μέσα. Μπορεί ο Samsung να έχει ελάχιστα πιο λεπτή ή πιο χοντρή θύρα και έτσι να μην σου δημιουργούσε πρόβλημα αλλά o crucial να το κάνει.

Μην τον βιδώσεις πάνω στο συρτάρι και προσπάθησε με το χέρι να τον σπρώξεις μέσα και να κουμπώσει. Πιθανών τα προβλήματα θα σου θα λυθούν. Ωστόσο πρέπει να βρεις κάποια πατέντα για να μην ταλαντώνεται γιατί θα κάνεις ζημιά στην θύρα στο μέλλον.

Δημοσ.
8 hours ago, manolis940 said:

Η θύρα που έχει το συγκεκριμένο laptop, απ' την μία γ@@@@ει επειδή αλλάζεις δίσκο μπαμ μπαμ, απ' την άλλη γ@@@@ται γιατί δεν κάθονται τέλεια οι ssd. Σχεδιάστηκε για HDD και ο SSD σου κολυμπάει εκεί μέσα. Μπορεί ο Samsung να έχει ελάχιστα πιο λεπτή ή πιο χοντρή θύρα και έτσι να μην σου δημιουργούσε πρόβλημα αλλά o crucial να το κάνει.

Μην τον βιδώσεις πάνω στο συρτάρι και προσπάθησε με το χέρι να τον σπρώξεις μέσα και να κουμπώσει. Πιθανών τα προβλήματα θα σου θα λυθούν. Ωστόσο πρέπει να βρεις κάποια πατέντα για να μην ταλαντώνεται γιατί θα κάνεις ζημιά στην θύρα στο μέλλον.

Δεν μου έχει συμβεί ποτέ.

Θέλω να πω ότι πάντα υπήρχαν μηχανικοί με διαφορετικα πάχη (7mm-που είναι και οι περισσότεροι ssd-, 9mm,12mm και 15mm-ισως υπήρχαν και άλλα).Το θέμα είναι ότι άσχετα από το πάχος, οι βίδες πιάνουνε στην κάτω πλευρά στο ίδιο ύψος ώστε η θύρα sata να θυληκωνει.

Τώρα η διαφορά στα πάχη είχε να κάνει με το προς "τα πάνω" διαθέσιμο χώρο.Π.χ παραλο που θα κούμπωνε κανονικά και ένας 12/15mm δεν θα μπορούσε να κλείσει το καπάκι/compartment του λάπτοπ.

Το ίδιο ισχύει και για τις 2,5imch εξωτερικές θηκες hdd.

Υ γ Για την προηγούμενη απάντηση μου-> Δεν είχα καταλάβει ότι μιλούσαμε για λαπτοπ(νόμιζα πως ήταν κάποιο prebuilt της dell) οπότε καλώδιο sata(αν και σε σπάνιες περιπτώσεις κάποια έχουν κάποια proprietary καλώδια/ταινίες)/τροφοδοτικό βγαίνουν από την εξίσωση.

Και μάλλον παίζει να είναι ελλατωματικος ο ssd.

Α)Οπότε τρέξε ένα crystaldiskmark να δεις ταχυτητες.

Β)Κατεβασε ένα hdsentinel να δεις τι σου βγάζει.

• Like 1
Δημοσ.

Να υποθέσουμε ότι είναι ενεργοποιημένη το  AHCI mode  στον controller του Bios ?

Αλλιώς ό,τι σου είπαν οι άλλοι .Όλα θέλουν έλεγχο , ένα προς ένα . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, @topos είπε

Δεν μου έχει συμβεί ποτέ.

Θέλω να πω ότι πάντα υπήρχαν μηχανικοί με διαφορετικα πάχη (7mm-που είναι και οι περισσότεροι ssd-, 9mm,12mm και 15mm-ισως υπήρχαν και άλλα).Το θέμα είναι ότι άσχετα από το πάχος, οι βίδες πιάνουνε στην κάτω πλευρά στο ίδιο ύψος ώστε η θύρα sata να θυληκωνει.

Τώρα η διαφορά στα πάχη είχε να κάνει με το προς "τα πάνω" διαθέσιμο χώρο.Π.χ παραλο που θα κούμπωνε κανονικά και ένας 12/15mm δεν θα μπορούσε να κλείσει το καπάκι/compartment του λάπτοπ.

Το ίδιο ισχύει και για τις 2,5imch εξωτερικές θηκες hdd.

Υ γ Για την προηγούμενη απάντηση μου-> Δεν είχα καταλάβει ότι μιλούσαμε για λαπτοπ(νόμιζα πως ήταν κάποιο prebuilt της dell) οπότε καλώδιο sata(αν και σε σπάνιες περιπτώσεις κάποια έχουν κάποια proprietary καλώδια/ταινίες)/τροφοδοτικό βγαίνουν από την εξίσωση.

Και μάλλον παίζει να είναι ελλατωματικος ο ssd.

Α)Οπότε τρέξε ένα crystaldiskmark να δεις ταχυτητες.

Β)Κατεβασε ένα hdsentinel να δεις τι σου βγάζει.

Συμφωνώ σε όλα αλλά στο συγκεκριμένο συρτάρι για κάποιο λόγο κάποιοι SSDs δεν φτάνουν μέχρι την θύρα. Δεν έχω κάτσει να το ψάξω περισσότερο γιατί, απλώς έχω αναβαθμίσει αρκετά laptop dell που κουμπώνουν δίσκους με τον ίδιο τρόπο και όλα έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Φυσικά δεν αποκλείουμε το γεγονός να έχει πρόβλημα και ο δίσκος αλλά όπως είπε και ο OP ήδη τον κούμπωσε στο PC ενός φίλου και τρέχει άψογα.

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, manolis940 είπε

Φυσικά δεν αποκλείουμε το γεγονός να έχει πρόβλημα και ο δίσκος αλλά όπως είπε και ο OP ήδη τον κούμπωσε στο PC ενός φίλου και τρέχει άψογα.

Απο την αλλη δεν διευκρινησε αν ηταν boot σε εκεινον τον υπολογιστη, ή απλα το εβαλε ως αποθηκευτικο, εκανε και κανα copy paste κτλ. Αν εχει χτυπημενο partition, στο οποιο ειναι τα windows, δεν θα φανει ετσι. 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Απο την αλλη δεν διευκρινησε αν ηταν boot σε εκεινον τον υπολογιστη, ή απλα το εβαλε ως αποθηκευτικο, εκανε και κανα copy paste κτλ. Αν εχει χτυπημενο partition, στο οποιο ειναι τα windows, δεν θα φανει ετσι. 

Ρε παιδιά δεν ξέρω τι ζόρι τραβάτε. Μου έχουν φέρει αρκετές φορές τον συγκεκριμένο δίσκο αλλά και άλλους ssd  και αρκετά laptop Dell που έχουν το ίδιο συρτάρι στο δίσκο, αντιμετοπίζουν αυτό το πρόβλημα. Δεν μπαίνει αρκετά καλά ο δίσκος και θέλει να τον πατεντάρεις. Μάλιστα πριν λίγο συνειδητοποίησα και στου πατέρα μου το laptop έχω κάνει ακριβώς το ίδιο ένα Dell 1545 αν δεν κάνω λάθος. Έχω κάνει ακριβώς ότι προτείνω παραπάνω. 

Είναι κάτι που μπορεί ο OP να το κάνει σε δέκα δεπτερολέπτα κυριολεκτικά και να δει αν το πρόβλημα του λυθεί :).

Να μην παρεξηγηθώ δεν είναι απαραίτητα λάθος αυτά που λέτε, απλώς είναι υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης και πρέπει να γίνουν αφού εξασφαλίσεις ότι ο δίσκος έχει συνδεθεί σωστά.

• Like 2
Δημοσ.

Μια παρτίδα των BX είχαν πρόβλημα. Δοκίμασε με HDSentinel και δες την θερμοκρασία του δίσκου. Αν είναι πάνω 65+ τότε παίζει να έχεις έναν από αυτούς. Το πρόβλημα είναι ότι lagαρουν μέχρι αηδίας, σαν αυτό που περιγράφεις. Έχω πάνω από 20 δίσκους με το ίδιο πρόβλημα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...