Προς το περιεχόμενο

ΤΑΞΙ ΚΑΙ POS

water97

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, nermain είπε

Ειχε πεσει το συστημα για πολλα τερματικα απο epay τον Μαιο, οχι το ιντερνετ. Συνηθως οι ταξιτζηδες εχουν και συνδεση με απεριοριστα για το ταμπλετ οποτε μπορει να σε δωσει hotspot. Τωρα ποσο ατυχος πρεπει να εισαι για να εχει πεσει το συστημα για POS, ταυτοχρονα το internet και οι τραπεζικες υπηρεσιες; :P

Έχουμε epay, δεν είχαμε θέμα. Δεν ήξερα/άκουσα κάτι 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

28 minutes ago, SabotazNic said:

Έχουμε epay, δεν είχαμε θέμα. Δεν ήξερα/άκουσα κάτι 

Ειχαν κατεβασει σε καποια τερματικα τις λαθος ρυθμισεις και δεν απαντουσαν στην υποστηριξη γτ επαιρναν και ατομα που  ηθελαν υποστηριξη με διασυνδεση με ταμειακη η και καινουργια POS, ηταν ενα μπαχαλο κρατησε 3 μερες μεχρι τελος του μηνα. 

59 minutes ago, stormrain said:

Συμφωνω με αυτο.

Μου εκατσε περιστατικό πριν κατι μηνες που οσο το θυμάμαι, θυμωνω με τον τρόπο που το χειριστηκα.

Παίρνω ταξι απο Ομονοια, στην πιατσα. Τυπος κλασικο στερεότυπο ογκωδους παλιου ταξιτζη, το αμαξι εζεχνε, ο τυπος μεσα στην λιγδα, να τρωει φυστικια και να φωναζει φτυνοντας με το που μπηκα για τον συνεργάτη του που κατι του εκανε, βριζοντας και ουρλιαζοντας. Τρελος δηλαδη με βουλα και εγω να κοιταζω έξω για να μην κανω συζήτηση. 

Λαθος δικό μου που δεν κατεβηκα. Τέλος πάντων, δεν εβαλε ταριφα φυσικα, εγω δεν ειπα τιποτα, με αφηνει στον προορισμο μου που συνηθως δινω 5 με 6 ευρω σουπερ maximum. Μου λέει ειναι 8 ευρώ. 

Του απανταω προκλητικα κατι του στυλ "τι λες ρε φιλε" και του δινω 6 ευρώ που είχα ηδη βγαλει και βγαίνω γιατί τον ειχα ηδη στην μπουκα. Ο τυπος ουρλιαζε και με εβριζε χυδαια, εγω του απαντησα κατι προκλητικο (σε καμια περιπτωση βρισια) γελωντας και κανει να κατεβει απο το αμαξι. Γυρευε τι μπορει να είχε και πανω του. Ευτυχώς δεν εγινε escalate γιατι ειχε πολλη κινηση η Πατησίων και έφυγα, αλλα θελω να πω, μην ειστε σαν εμενα, μην δοκιμάσετε επισης να φυγετε χωρις πληρωμη, δεν ξερετε τι τρελα κουβαλαει ο αλλος. Αν δεν σας πει δεν εχει pos, παρτε αλλο ταξι ξερωγω η παρτε Beat.

Κατατα, φυσικα και πρεπει να εχουν pos και ελπιζω σύντομα να το εχουν ολοι οι οδηγοί. Λες και οι άλλοι επαγγελματίες είμαστε κορόιδα που εχουμε pos. 

Έχεις πολύ δίκιο, και το να πάει κάποιος να το παίξει "τιμωρός" μπορεί να του βγει εις βάρος. 

Το σημαντικό είναι να προσπαθήσει κάποιος να ελιχθεί εκείνη τη στιγμή, πχ με τραπεζική κατάθεση, με iris, κάτι. 

Και γενικά, μην παίζετε κορώνα γράμματα την τύχη σας, στη χώρα που ζούμε. Ο κόσμος είναι τρελός, και δεν ξέρουμε που θα σου σκάσει η μαλακία και τί επιπτώσεις θα έχουμε. Κρατάτε 20-30€ μετρητά πάνω σας, βάλτε τα στη θήκη του κινητού, κάτι. 

Ναι έχει ευθύνη ο άλλος να έχει POS. Ναι θέλει να κλέψει. Εσύ τί αξιολογείς περισσότερο, την κλεψιά που θα κάνει αυτός, ή την ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ σου υγεία αρχικά, και την σωματική υγεία σε δεύτερη φάση αν ο άλλος είναι τρελαμένος? 

• Like 3

1 hour ago, garros said:

Γενικότερα (όχι μόνο στα ταξί), η άρνηση αποδοχής πληρωμής μέσω κάρτας (POS) δεν οφείλεται στην όποια προμήθεια αλλά στην προσπάθεια να πάρουν το χρήμα μετρητά για να μην εκδόσουν απόδειξη (δηλ. κλοπή ΦΠΑ και κλοπή φόρου εισοδήματος)

Σε ταβέρνες, μπακάλικα, σουβλατζίδικα κλπ αυτό λύνεται με την έκδοση απόδειξης (έστω και με το ζόρι) στο τέλος.

Στο ταξί όμως, αν δεν λειτουργήσει από την αρχή το ΝΟΜΙΜΟ ΤΑΞΙΜΕΤΡΟ δεν μπορεί ο ταρίφας να εκδόσει νόμιμη απόδειξη η οποία έχει ανάλυση χρόνου και απόστασης διαδρομής. Αυτό είναι πρόβλημα για αυτούς και θα γίνονται όλο και συχνότερες νέες δικαιολογίες του στυλ: "θέλεις απόδειξη φίλε γιατί τέλειωσε το χαρτί και δεν εκτυπώνει ούτε το ταξίμετρο ούτε το POS" 😁

Και βέβαια ποτέ μην ξεχνάτε αυτό (που αποτελεί νόμο του κράτους):aftokolliti-kartela-pliroforisis-apodeix

Αν οντως για καποιο λογο δεν εχει χαρτι ταμειακης και πληρωσεις με καρτα δεν μπορει με καποιον τροπο να φοροδιαφυγει. 

1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε

Όποιος λέει ότι "μας τα τρώνε οι τράπεζες με τα POS" είναι 2 κατηγορίες, ή φοροκλέφτης ιδιοκτήτης επιχείρησης και δεν τον βολεύουν οι κάρτες ή άσχετος και δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα, 3η κατηγορία ΔΕΝ υπάρχει. Οι χρεώσεις είναι τόσο μικρές που είναι αστείο να συζητούνται

Μπορεί να έχουν αλλάξει τα φορολογικά αλλά σε επιχείρηση πριν χρόνια με 3ης κατηγορίας βιβλία τα έξοδα και προμήθειες που μας κράταγε η τράπεζα τα περνάγαμε σαν έξοδα.Τότε που ήταν οι προμήθειες 5% και ίσως και λίγο πιο πάνω.Μάλιστα τότε τα πος τα έδινε δωρεαν η ΕτΕ ,όπως και τα ρολά χαρτί.

3 ώρες πριν, petranthe είπε

Εθνική εχουν και η προμήθεια ειναι 0,3. Μπορει να ειναι καποια παλιοτερη συμφωνια-συμβαση. Τα pos ειναι παλια.

Ακομα και τα ποσοστα που λες να εχεις ομως ειναι γελοια. Απαγορεύεται να κλαίγεστε γι αυτα

Πέρυσι έδωσα σε προμήθειες περίπου 15000. Είναι ευκολία τα pos για να μην τρέχω στην τράπεζα αλλά ναι μου κακοφαινεται.

Προχθές ένας πελάτης είχε λογαριασμό 3000 και με πλήρωσε με κάρτα, στην τράπεζα το 1%. Ας πουμε ότι χάθηκε το μισό ημερομησθιο ενός υπαλλήλου. Πόσο μάλιστα και σε έναν κλάδο που το κέρδος δεν ξεπερνάει το 8 - 9 %.

Από του χρόνου στους πελάτες με αυτά τα ποσά θα τους λέω να κάνουν μεταφορές.

Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο ( Α δεν θέλετε pos κλέβεις το κράτος και άλλα τέτοια φαιδρα)

• Like 4

Εγώ να ρωτήσω δεν τους βρίσκουν με ένα κλικ αυτούς που δεν έχουν βάλει POS;

Γιατί δεν τους βάζουν ένα πρόστιμο/μήνα για κάθε μήνα χωρίς POS;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, petranthe είπε

Κάρτα παντού ακόμα και για μια τσιχλα, ακόμα και για ένα μπουκαλάκι νέρο. Το απαιτείς, είναι υποχρεωμένοι όλοι. Αν πει δεν λειτουργει το pos, λες να σου κάνω μεταφορά με IRIS και απαιτείς απόδειξη. Αν πει δεν έχει IRIS φευγεις. Δε μπορεί να σου κάνει τίποτα. Ειδικά στους ταρίφες και μετρητά να έχεις μονο κάρτα , ακόμα και αν μανουριάσεις.

Αν δίνεις κάρτα παντού, ακόμα και σε "μικρά" μαγαζιά πλην μεγάλων εταιριών, θα δεις ότι σταδιακά οι τιμές θα ανεβαίνουν κι άλλο (πέρα από όσο έχουν ανέβει ήδη). Βλέπεις, ο μικρομεσαίος επαγγελματίας έχει βασιστεί στο ότι δεν θα είναι όλα κάρτα κι έτσι μπορεί να πουλάει φτηνά και να έχει και κέρδος (από τη μη έκδοση αποδείξεων στα μετρητά) ισοφαρίζοντας τη "ζημιά" των καρτών. Αν εσύ και ο καθένας σκεφτόταν έτσι (που μέχρι σήμερα δεν ισχύει, η κάρτα είναι κάτω από το 30% του τζίρου) και ξαφνικά είχε ο μικρομεσαίος μια αύξηση στις κάρτες π.χ. 60% και έβλεπε να του έρχεται περισσότερο φπα, μάντεψε ποιός θα το πλήρωνε. Οι πελάτες γιατί θα αναγκαζόταν να αυξήσει τις τιμές του. Δεν μιλάω για τις μεγάλες εταιρίες που κόβουν στα πάντα αποδείξεις έτσι κι αλλιώς. 

Τρανό παράδειγμα οι φετινές εκπτώσεις που οι μεγάλες εταιρίες έχουν ρίξει τις τιμές ούτε 20%. Όποιος είναι σχετικός με λιανεμπόριο, ξέρει. Τα μικρομάγαζα έχουν καλύτερες εκπτώσεις για τους λόγους που σου προανέφερα.

1 ώρα πριν, user2163 είπε

Εγώ να ρωτήσω δεν τους βρίσκουν με ένα κλικ αυτούς που δεν έχουν βάλει POS;

Γιατί δεν τους βάζουν ένα πρόστιμο/μήνα για κάθε μήνα χωρίς POS;

Για τους ταρίφες, προφανώς θα έχουν πος αλλά αρνούνται ότι λειτουργεί. Το "δεν έχω πος" μπορεί να το λένε σε πελάτες αλλά 99% δεν ισχύει. Το έχουν κρυμμένο. Ο μόνος τρόπος να τους πιάσουν είναι σε επιτόπιο έλεγχο. Εκεί πατάνε. Στο ότι αν τους τύχει έλεγχος θα το δείξουν. Εκτός αν οι εφοριακοί κάνουν τους πελάτες.

Επεξ/σία από 1comment

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, 1comment είπε

Αν δίνεις κάρτα παντού, ακόμα και σε "μικρά" μαγαζιά πλην μεγάλων εταιριών, θα δεις ότι σταδιακά οι τιμές θα ανεβαίνουν κι άλλο (πέρα από όσο έχουν ανέβει ήδη). Βλέπεις, ο μικρομεσαίος επαγγελματίας έχει βασιστεί στο ότι δεν θα είναι όλα κάρτα κι έτσι μπορεί να πουλάει φτηνά και να έχει και κέρδος (από τη μη έκδοση αποδείξεων στα μετρητά) ισοφαρίζοντας τη "ζημιά" των καρτών.

Τυχαία προσέχοντας μια ημέρα την απόδειξη του φούρνου εδώ που βρίσκομαι διακοπές (οχι σε κάποιο απόμακρο νησάκι  αλλά σε ενα αρκετά μεγάλο  χωριό)  για αγορά που έγινε λίγο πριν κλείσει για μεσημέρι και έχοντας άδεια τα ράφια του, βλέπω ημερήσιο αριθμό απόδειξης 18... προφανώς μόνο 18 πληρώσαμε με pos και έκοψε απόδειξη.  Παρατηρώντας τις αποδείξεις  και τις επόμενες ημέρες  (αγορά πάντα το μεσημέρι λιγο πριν κλείσει) ποτέ ο ημερήσιος αριθμός δεν ξεπέρασε το 30. Τα κουλουροειδή του όμως τα πουλάει τουλάχιστον 40% πιο ακριβά απο τον φούρνο της γειτονιάς μου στην πόλη μου. Να σημειώσω οτι ειναι φούρνος με αρκετά μεγάλη κίνηση χειμώνα καλοκαίρι ... προφανώς τον χειμώνα δεν έχει την καλοκαιρινή κίνηση αλλα επειδη ειναι αρκετά μεγάλο χωριό  δεν φυτοζωεί το χειμώνα.

Δηλαδή αν πληρώναν όλοι με POS  και έκοβε όλες τις αποδείξεις πόσα παραπάνω θα ζητούσε?

Επεξ/σία από teot

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, 1comment said:

Αν δίνεις κάρτα παντού, ακόμα και σε "μικρά" μαγαζιά πλην μεγάλων εταιριών, θα δεις ότι σταδιακά οι τιμές θα ανεβαίνουν κι άλλο (πέρα από όσο έχουν ανέβει ήδη). Βλέπεις, ο μικρομεσαίος επαγγελματίας έχει βασιστεί στο ότι δεν θα είναι όλα κάρτα κι έτσι μπορεί να πουλάει φτηνά και να έχει και κέρδος (από τη μη έκδοση αποδείξεων στα μετρητά) ισοφαρίζοντας τη "ζημιά" των καρτών. Αν εσύ και ο καθένας σκεφτόταν έτσι (που μέχρι σήμερα δεν ισχύει, η κάρτα είναι κάτω από το 30% του τζίρου) και ξαφνικά είχε ο μικρομεσαίος μια αύξηση στις κάρτες π.χ. 60% και έβλεπε να του έρχεται περισσότερο φπα, μάντεψε ποιός θα το πλήρωνε. Οι πελάτες γιατί θα αναγκαζόταν να αυξήσει τις τιμές του. Δεν μιλάω για τις μεγάλες εταιρίες που κόβουν στα πάντα αποδείξεις έτσι κι αλλιώς. 

Τρανό παράδειγμα οι φετινές εκπτώσεις που οι μεγάλες εταιρίες έχουν ρίξει τις τιμές ούτε 20%. Όποιος είναι σχετικός με λιανεμπόριο, ξέρει. Τα μικρομάγαζα έχουν καλύτερες εκπτώσεις για τους λόγους που σου προανέφερα.

Είναι μακροπρόθεσμο οικονομικό όφελος για τον καταναλωτή, την αγορά και την οικονομία να πληρώνουν ΦΠΑ και φόρο όλοι, δλδ και ο μικρομεσαίος επαγγελματίας ή το μικρομάγαζο.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

....και με όλα αυτά, η Beat και η κάθε εταιρεία παίρνει όλη την πελατεία όσων "δεν έχουν POS", είναι αγενείς, με βρώμικα ταξί , πολυλογάδες και ψεύτες... 

Δυστυχώς δεν λυπάμαι κανέναν ελεύθερο επαγγελματία, όταν οι ιδιωτικού υπάλληλοι πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε με πολύ χαμηλότερα έσοδα. Σκεφτείτε μόνο στο παρελθόν όλοι αυτοί οι "επαγγελματίες" τι έχουν κερδίσει χωρίς αποδείξεις, με ψεύτικες φορολογικές δηλώσεις κτλ...

Δε στηρίζω καμία κυβέρνηση, αλλά δεν είμαστε ούτε χτεσινοί , ούτε κορόιδα.

Όσο για τον φίλο ,  η καλύτερη συμβουλή ρωτάς πριν κι αν δεν έχει POS, δε μπαίνεις στο taxi. Aν είναι βράδυ , κουράγιο,  θα το ρωτήσεις σε πολλούς,  ως δια μαγείας τότε εξαφανίζονται τα POS (το έχω πάθει κι εγώ μετά τις 3 ΑΜ)

Επεξ/σία από ppanos7
  • Like 1

5 minutes ago, ppanos7 said:

Όσο για τον φίλο ,  η καλύτερη συμβουλή ρωτάς πριν κι αν δεν έχει POS, δε μπαίνεις στο taxi. Aν είναι βράδυ , κουράγιο,  θα το ρωτήσεις σε πολλούς,  ως δια μαγείας τότε εξαφανίζονται τα POS (το έχω πάθει κι εγώ μετά τις 3 ΑΜ)

τα περισσότερα ταξί  στη πόλη μου δηλώνουν εισόδημα 6000 το χρόνο......οι περισσότεροι με ζημιές..... 

Φίλος οδηγός ταξί, όχι ιδιοκτήτης, μου έλεγε για 2000€ μέσο όρο τον μήνα. Κάποιες φορές και 2500€. 

Εννοείται ότι δήλωνε κάτω του κατώτατου ορίου και έπαιρνε επιστροφή φόρου, παροχές και οτι υπάρχει ( η οτι τέλος πάντων υπάρχει, που δεν έχω ιδέα) .

• Like 2

17 hours ago, godfather0991 said:

Γενικά συμφωνούμε ότι πρέπει να είσαι τίμιος και σωστός ανεξάρτητα αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή μισθωτος. 

Επίσης και με τσιγάρα τώρα πολλοί σου λένε δεν χτυπάω τσιγάρα δεν αξίζει 😂 Ε τότε μην τα πουλάς ρε φίλε, η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο.

Μην μιλήσουμε για ξενοδοχεία που όλοι είναι στο τηλέφωνο δεν παίρνουμε κάρτα, μετρητοίς να σας κόψουμε και κάτι 😂

Όταν ξεκινάνε και το κάνουν πολλοί κλάδοι, όσο κακή και να είναι η νοοτροπία, κάπου αλλού είναι η ρίζα του κακού. (hint : στην υπερβολική φορολογία, τους ένα σωρό φόρους (τεκμαρτό, προκαταβολή κλπ) και τις απότομες αλλαγές στις κλίμακες)

12 ώρες πριν, nikopoup είπε

Πέρυσι έδωσα σε προμήθειες περίπου 15000. Είναι ευκολία τα pos για να μην τρέχω στην τράπεζα αλλά ναι μου κακοφαινεται.

Προχθές ένας πελάτης είχε λογαριασμό 3000 και με πλήρωσε με κάρτα, στην τράπεζα το 1%. Ας πουμε ότι χάθηκε το μισό ημερομησθιο ενός υπαλλήλου. Πόσο μάλιστα και σε έναν κλάδο που το κέρδος δεν ξεπερνάει το 8 - 9 %.

15000€ προμήθεια για POS; Που αντιστοιχεί σε τζίρο 1,5 εκ € για προμήθεια 1%; Που μάλιστα δεν έχει τόσο υψηλή προμήθεια πλέον ούτε το τελευταίο μικρομάγαζο; Κάτι δεν μας λες σωστά.

11 ώρες πριν, 1comment είπε

Τι τρικυμία είναι αυτή; Τι να πρωτοσχολιάσω; Τον ΦΠΑ τον πληρώνει ΠΑΝΤΑ ο ΠΕΛΑΤΗΣ. Δεν τον βάζει από την τσέπη του ο επαγγελματίας. Όταν τον λαμβάνει από τον πελάτη και δεν κόβει απόδειξη απλά ΚΛΕΒΕΙ τα χρήματα του πελάτη.

Ο λόγος που δεν θέλουν τα POS είναι γιατί είναι αναγκασμένοι να κόβουν απόδειξη και δεν μπορούν να κλέψουν ΦΠΑ και να κρύψουν εισόδημα. Όλα τα άλλα περί προμηθειών είναι ιστορίες για αγρίους.

Το μεγαλύτερο καλό που έκαναν τα "capital controls" του 2015 είναι η βίαιη μεν αλλά ταχύτατη αύξηση στη χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών. Γιατί αλλιώς θα συζητάγαμε σήμερα 2024 αν έχουν τσιπάκι και είναι εμβολιασμένες οι τραπεζικές κάρτες.

8 ώρες πριν, teot είπε

Τυχαία προσέχοντας μια ημέρα την απόδειξη του φούρνου εδώ που βρίσκομαι διακοπές (οχι σε κάποιο απόμακρο νησάκι  αλλά σε ενα αρκετά μεγάλο  χωριό)  για αγορά που έγινε λίγο πριν κλείσει για μεσημέρι και έχοντας άδεια τα ράφια του, βλέπω ημερήσιο αριθμό απόδειξης 18... προφανώς μόνο 18 πληρώσαμε με pos και έκοψε απόδειξη.  Παρατηρώντας τις αποδείξεις  και τις επόμενες ημέρες  (αγορά πάντα το μεσημέρι λιγο πριν κλείσει) ποτέ ο ημερήσιος αριθμός δεν ξεπέρασε το 30. Τα κουλουροειδή του όμως τα πουλάει τουλάχιστον 40% πιο ακριβά απο τον φούρνο της γειτονιάς μου στην πόλη μου. Να σημειώσω οτι ειναι φούρνος με αρκετά μεγάλη κίνηση χειμώνα καλοκαίρι ... προφανώς τον χειμώνα δεν έχει την καλοκαιρινή κίνηση αλλα επειδη ειναι αρκετά μεγάλο χωριό  δεν φυτοζωεί το χειμώνα.

Δηλαδή αν πληρώναν όλοι με POS  και έκοβε όλες τις αποδείξεις πόσα παραπάνω θα ζητούσε?

Φίλε μου τι είναι αυτά που λες. Αν πλήρωνε 0,5% προμήθεια για το POS θα αύξανε την τιμή του κουλουριού κατά 20% για να αντισταθμίσει τη χασούρα. Αν προσθέσεις και Ουκρανία Παλαιστίνη βάλε άλλο ένα επιπλέον 30%. Δεν βγαίνει ο άνθρωπος και φταίει το POS. Γι' αυτό κλέβει τον ΦΠΑ μην εκδίδοντας αποδείξεις. Πριν τα POS δεν έκλεβε 😁

• Like 8
  • Thanks 3
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...