Προς το περιεχόμενο

ΤΑΞΙ ΚΑΙ POS

water97

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, petranthe είπε

Εθνική εχουν και η προμήθεια ειναι 0,3. Μπορει να ειναι καποια παλιοτερη συμφωνια-συμβαση. Τα pos ειναι παλια.

Ακομα και τα ποσοστα που λες να εχεις ομως ειναι γελοια. Απαγορεύεται να κλαίγεστε γι αυτα

Δεν "κλαιγόμαστε". Απλά ακούμε την γκρίνια των πελατών όταν βλέπουν την καινούργια, αυξημένη τιμή 😉. Και μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά τα έξοδα μπαίνουν σε μια αλυσίδα, όχι μόνο στον τελευταίο κρίκο 😉

Επεξ/σία από SabotazNic
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, SabotazNic said:

Δεν "κλαιγόμαστε". Απλά ακούμε την γκρίνια των πελατών όταν βλέπουν την καινούργια, αυξημένη τιμή 😉. Και μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά τα έξοδα μπαίνουν σε μια αλυσίδα, όχι μόνο στον τελευταίο κρίκο 😉

Άμα ήταν να κάνατε αύξηση μόνο 1-5% η χώρα θα πήγαινε πρίμα

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 5

1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Ευτυχώς υπάρχει επιλογη και αλλων επαγγελματιων που δεν περναν το κοστος στους πελατες😛 Τωρα με το τεκμαρτο πρεπει να πονεσε πολυ🤣

Ναι οι προμήθειες φταίνε για τις αυξήσεις 😂😂😂

Εντάξει είπαμε μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας...

• Like 5

Γενικότερα (όχι μόνο στα ταξί), η άρνηση αποδοχής πληρωμής μέσω κάρτας (POS) δεν οφείλεται στην όποια προμήθεια αλλά στην προσπάθεια να πάρουν το χρήμα μετρητά για να μην εκδόσουν απόδειξη (δηλ. κλοπή ΦΠΑ και κλοπή φόρου εισοδήματος)

Σε ταβέρνες, μπακάλικα, σουβλατζίδικα κλπ αυτό λύνεται με την έκδοση απόδειξης (έστω και με το ζόρι) στο τέλος.

Στο ταξί όμως, αν δεν λειτουργήσει από την αρχή το ΝΟΜΙΜΟ ΤΑΞΙΜΕΤΡΟ δεν μπορεί ο ταρίφας να εκδόσει νόμιμη απόδειξη η οποία έχει ανάλυση χρόνου και απόστασης διαδρομής. Αυτό είναι πρόβλημα για αυτούς και θα γίνονται όλο και συχνότερες νέες δικαιολογίες του στυλ: "θέλεις απόδειξη φίλε γιατί τέλειωσε το χαρτί και δεν εκτυπώνει ούτε το ταξίμετρο ούτε το POS" 😁

Και βέβαια ποτέ μην ξεχνάτε αυτό (που αποτελεί νόμο του κράτους):aftokolliti-kartela-pliroforisis-apodeix

• Like 6
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, petranthe είπε

Ευτυχώς υπάρχει επιλογη και αλλων επαγγελματιων που δεν περναν το κοστος στους πελατες😛 Τωρα με το τεκμαρτο πρεπει να πονεσε πολυ🤣

Κανένας επαγγελματίας δεν βάζει από την τσέπη του για έναν ξένο. Αν δεν έκανε αύξηση με τις τελευταίες του αυξήσεις είχε κάνει πιο παλιά. Οποίος δεν έκανε, έχει κλείσει 😉

1 λεπτό πριν, godfather0991 είπε

Ναι οι προμήθειες φταίνε για τις αυξήσεις 😂😂😂

Εντάξει είπαμε μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας...

Οχι, αλλά είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αντε πάμε τώρα στο thread με τα ρεύματα να δούμε ποιος δίνει κάνα κουπόνι στον Σκλαβενίτη ή καμιά δωροκαρτα σε κάνα efood 

1 minute ago, garros said:

Γενικότερα (όχι μόνο στα ταξί), η άρνηση αποδοχής πληρωμής μέσω κάρτας (POS) δεν οφείλεται στην όποια προμήθεια αλλά στην προσπάθεια να πάρουν το χρήμα μετρητά για να μην εκδόσουν απόδειξη (δηλ. κλοπή ΦΠΑ και κλοπή φόρου εισοδήματος)

Σε ταβέρνες, μπακάλικα, σουβλατζίδικα κλπ αυτό λύνεται με την έκδοση απόδειξης (έστω και με το ζόρι) στο τέλος.

Στο ταξί όμως, αν δεν λειτουργήσει από την αρχή το ΝΟΜΙΜΟ ΤΑΞΙΜΕΤΡΟ δεν μπορεί ο ταρίφας να εκδόσει νόμιμη απόδειξη η οποία έχει ανάλυση χρόνου και απόστασης διαδρομής. Αυτό είναι πρόβλημα για αυτούς και θα γίνονται όλο και συχνότερες νέες δικαιολογίες του στυλ: "θέλεις απόδειξη φίλε γιατί τέλειωσε το χαρτί και δεν εκτυπώνει ούτε το ταξίμετρο ούτε το POS" 😁

Και βέβαια ποτέ μην ξεχνάτε αυτό (που αποτελεί νόμο του κράτους):aftokolliti-kartela-pliroforisis-apodeix

Σε άλλους κλάδους κλέβουν μέσω του προμηθευτή, εικονικά τιμολόγια κτλ.

Αυτός που θελει να κλέψει θα βρει τρόπο να κλέψει.

Φυτρώνουν τα pos στα δέντρα;

Η υπηρεσία pos ως υπηρεσία δεν έχει κάποιο κόστος για την τράπεζα;

Δεν πληρώνει η τράπεζα, ένα συμβόλαιο σε μια fintech;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, SabotazNic said:

Κανένας επαγγελματίας δεν βάζει από την τσέπη του για έναν ξένο. Αν δεν έκανε αύξηση με τις τελευταίες του αυξήσεις είχε κάνει πιο παλιά. Οποίος δεν έκανε, έχει κλείσει 😉

Οχι, αλλά είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αντε πάμε τώρα στο thread με τα ρεύματα να δούμε ποιος δίνει κάνα κουπόνι στον Σκλαβενίτη ή καμιά δωροκαρτα σε κάνα efood 

Δεν ασχολούμαι με κουπόνια αλλά το λες λες και είναι κατι κακό. 

Επεξ/σία από godfather0991
  • Haha 1

• Moderators
1 ώρα πριν, gakost είπε

Καλό αυτό που λέτε ανοίγω την πόρτα και δεν πληρώνω μέχρι μα πετύχετε κανένα τρελό...

Συμφωνω με αυτο.

Μου εκατσε περιστατικό πριν κατι μηνες που οσο το θυμάμαι, θυμωνω με τον τρόπο που το χειριστηκα.

Παίρνω ταξι απο Ομονοια, στην πιατσα. Τυπος κλασικο στερεότυπο ογκωδους παλιου ταξιτζη, το αμαξι εζεχνε, ο τυπος μεσα στην λιγδα, να τρωει φυστικια και να φωναζει φτυνοντας με το που μπηκα για τον συνεργάτη του που κατι του εκανε, βριζοντας και ουρλιαζοντας. Τρελος δηλαδη με βουλα και εγω να κοιταζω έξω για να μην κανω συζήτηση. 

Λαθος δικό μου που δεν κατεβηκα. Τέλος πάντων, δεν εβαλε ταριφα φυσικα, εγω δεν ειπα τιποτα, με αφηνει στον προορισμο μου που συνηθως δινω 5 με 6 ευρω σουπερ maximum. Μου λέει ειναι 8 ευρώ. 

Του απανταω προκλητικα κατι του στυλ "τι λες ρε φιλε" και του δινω 6 ευρώ που είχα ηδη βγαλει και βγαίνω γιατί τον ειχα ηδη στην μπουκα. Ο τυπος ουρλιαζε και με εβριζε χυδαια, εγω του απαντησα κατι προκλητικο (σε καμια περιπτωση βρισια) γελωντας και κανει να κατεβει απο το αμαξι. Γυρευε τι μπορει να είχε και πανω του. Ευτυχώς δεν εγινε escalate γιατι ειχε πολλη κινηση η Πατησίων και έφυγα, αλλα θελω να πω, μην ειστε σαν εμενα, μην δοκιμάσετε επισης να φυγετε χωρις πληρωμη, δεν ξερετε τι τρελα κουβαλαει ο αλλος. Αν δεν σας πει δεν εχει pos, παρτε αλλο ταξι ξερωγω η παρτε Beat.

Κατατα, φυσικα και πρεπει να εχουν pos και ελπιζω σύντομα να το εχουν ολοι οι οδηγοί. Λες και οι άλλοι επαγγελματίες είμαστε κορόιδα που εχουμε pos. 

• Like 1

20 hours ago, water97 said:

Σήμερα μετά από πολύ καιρό χρειάστηκε να πάρω ταξί από πιάτσα. Αφού φτάσαμε στον προορισμό, ζήτησα να πληρώσω με κάρτα αλλά ο οδηγός μου είπε ότι δεν έχει pos. Ευτυχώς είχα πάνω μου μετρητά. Είχα την εντύπωση ότι το pos είναι πλέον υποχρεωτικό παντού, ξέρεις κάποιος τι ισχύει;

Ειναι υποχρεωτικο να εχουν POS αλλα εαν δουλευει ως οδηγος (που ειναι μισθωτος για καποιο λογο) δεν μπορει να βγαλει δικο του, ουτε επαγγελματικο IRIS. Ειναι μεγαλο θεμα αυτο γιατι παρα πολλα ατομα ειναι οδηγοι και αν δεν κανω λαθος αυτους γραφει η αστυνομια. Ο ιδιοκτητης του ταξι μπορει να ειναι 85 χρονων και να μην θελει να ασχοληθει ουτε με POS ουτε με τιποτα και ο οδηγος δεν μπορει να κανει κατι(Υπογραφουν κανονικα συμβαση εργασιας). 

Για να εισαι σιγουρος το λες απο την αρχη οτι θες με καρτα, εχεις παντα λιγα μετρητα και ζητας αποδειξη.

Εχεις παντα μετρητα γιατι μπορει αν υπαρξει παντα καποιο προβλημα, π.χ. τον Μαιο η epay ειχε τεραστιο προβλημα με καποια τερματικα , συναλλαγες δεν γινονταν. Ο θειος ηταν 45 λεπτα στο τηλεφωνο αναμονη να τον βοηθησουν και δεν απαντουσε κανεις, στην τελικη βρηκα απο το insomnia κιολας το μοντελο του POS και καποιους κωδικους για να κατεβασω παλι τις ρυθμισεις. - Η epay τον πηρε τηλεφωνο 3 μερες μετα :lol:.

Το λες παντα απο την αρχη γιατι συνηθως το POS ειναι απενεργοποιημενο και θελει 1-2 λεπτα να ανοιξει, ειδικα εαν ειναι λιγο παλιο και δεν κραταει η μπαταρια, ωστε να μην καθεστε σταματημενοι στον δρομο. 

Η στην τελικη χρησιμοποιεις εφαρμογη να ερθουν να σε παρουν απο την πιατσα. 

Καλά αυτό με το iris το έβαλαν απλά για να το βάλουν. Ίσως για να φτάσουν νούμερα οι τράπεζες ότι δεν έκαναν άλλη μια άχρηστη υπηρεσία. 

Αντε τώρα ένας υπάλληλος, να προσπαθεί να βρει τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού για να επιβεβαιώσει ότι έγινε η πληρωμή ώστε να εξυπηρετήσει τον πελάτη. Ότι να ναι 

• Like 1

8 hours ago, Menelaos83 said:

Μαλλον ειπε ψεματα γτ αν τον πιασουν χωρις pos πεφτει γερο προστιμο, οποτε πεταει ενα δεν εχω και σου λεει σιγα μην  κατσει να με καταγγειλει.

Να πας να καταγγειλεις με το ΤΑΕ τον ιδιοκτητη

Καλά αυτό με το iris το έβαλαν απλά για να το βάλουν. Ίσως για να φτάσουν νούμερα οι τράπεζες ότι δεν έκαναν άλλη μια άχρηστη υπηρεσία. 

Αντε τώρα ένας υπάλληλος, να προσπαθεί να βρει τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού για να επιβεβαιώσει ότι έγινε η πληρωμή ώστε να εξυπηρετήσει τον πελάτη. Ότι να ναι 

Διαφωνω ειναι καλη εναλλακτικη σε περιπτωση που πεσει το συστημα για τα pos

8 λεπτά πριν, nermain είπε

Διαφωνω ειναι καλη εναλλακτικη σε περιπτωση που πεσει το συστημα για τα pos

Αν πέσει το ίντερνετ για το pos, τότε δεν θα μπορώ και εγώ να έχω πρόσβαση στο Ebanking. Όχι, data κτλ δεν είναι η λύση. 

Το pos αυτό καθαυτό να έχει θέμα, δεν μας έχει τύχει (πέρα από την αναβάθμιση που δεν γινόταν σωστά). Η cosmote, ναι

2 minutes ago, SabotazNic said:

Αν πέσει το ίντερνετ για το pos, τότε δεν θα μπορώ και εγώ να έχω πρόσβαση στο Ebanking. Όχι, data κτλ δεν είναι η λύση. 

Το pos αυτό καθαυτό να έχει θέμα, δεν μας έχει τύχει (πέρα από την αναβάθμιση που δεν γινόταν σωστά). Η cosmote, ναι

Ειχε πεσει το συστημα για πολλα τερματικα απο epay τον Μαιο, οχι το ιντερνετ. Συνηθως οι ταξιτζηδες εχουν και συνδεση με απεριοριστα για το ταμπλετ οποτε μπορει να σε δωσει hotspot. Τωρα ποσο ατυχος πρεπει να εισαι για να εχει πεσει το συστημα για POS, ταυτοχρονα το internet και οι τραπεζικες υπηρεσιες; :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...