gakost Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου Το ποσό αυτό ισχύει για ιδιοκτήτες φαντάζομαι. Παρά πολλοί από τους οδηγούς δεν είναι και ιδιοκτήτες. Οι περισσότεροι βγάζουν δεν βγάζουν ένα μεροκάματο στην επαρχία τουλάχιστον. Νομίζεις είναι εύκολη απόφαση να «κλείσεις» μια επιχείρηση; Μόλις πάρουν τον λογαριασμό όμως πολλοί θα αναγκαστούν και δεν υπάρχει ταμείο ανεργίας γι αυτούς. Ξέρεις πόσοι μικροεπαγγελματίες δουλεύουν και απλά πληρώνουν τις υποχρεώσεις και πολλές φορές φτάνουν να χρωστανε κιόλας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlade Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου Γιατί το κάνετε τόσο δύσκολο; Σιγά μην πιάνουμε με την σειρά τα ταξί να ρωτάμε. Uber ή/και Freenow και επιλογή πληρωμής με κάρτα. Simple as that. Για εμένα δεν τίθεται θέμα να πάρω ταξί εκτός εφαρμογής για αυτόν τον λόγο. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hacker?pcs Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, gakost said: Καλό αυτό που λέτε ανοίγω την πόρτα και δεν πληρώνω μέχρι μα πετύχετε κανένα τρελό... Εκεί είναι το κόλπο, το λες πάντα στο τέλος ώστε να μην μπορεί να κάνει λαμογιά πριν τη διαδρομή και δε λες θέλω κάρτα, ΔΕΝ ΕΧΩ μετρητά, ή θα σε πληρώσω με κάρτα ή δεν έχω πολύ απλά, ε τι θα κάνει, θα σε κοπανήσει επειδή δεν κουβαλάς μετρητά; Και δεν βγάζεις κάρτα αλλά google/apple pay, μην σου πει κανένα τρελό να σε πάω σε ATM Επεξ/σία 1 Αυγούστου από Hacker?pcs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VonLoutsos Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2 hours ago, petranthe said: Κάρτα παντού ακόμα και για μια τσιχλα, ακόμα και για ένα μπουκαλάκι νέρο. Το απαιτείς, είναι υποχρεωμένοι όλοι. Αν πει δεν λειτουργει το pos, λες να σου κάνω μεταφορά με IRIS και απαιτείς απόδειξη. Αν πει δεν έχει IRIS φευγεις. Δε μπορεί να σου κάνει τίποτα. Ειδικά στους ταρίφες και μετρητά να έχεις μονο κάρτα , ακόμα και αν μανουριάσεις. Η απορια μου είναι σε κατάστημα που επανειλημμένως σε ενημερώνει πως έχουν προβλημα με την σύνδεση του pos, πριν παραγγείλεις, πως το διαχειρίζεσαι. Έχω έναν που πηγαίνω και δεν το αντέχω κάθε φορά να μου λένε οι σερβιτόρες το ίδιο παραμύθι και να τρολλαριζόμαστε μεταξύ μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petranthe Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Η απορια μου είναι σε κατάστημα που επανειλημμένως σε ενημερώνει πως έχουν προβλημα με την σύνδεση του pos, πριν παραγγείλεις, πως το διαχειρίζεσαι. Έχω έναν που πηγαίνω και δεν το αντέχω κάθε φορά να μου λένε οι σερβιτόρες το ίδιο παραμύθι και να τρολλαριζόμαστε μεταξύ μας. Τους λες οκ και πληρώνεις με IRIS, το οποίο επισης ειναι υποχρεωμένοι να έχουν. Αν δεν εχουν ουτε IRIS, φευγεις. Εννοείται πως αν πληρωσεις με IRIS, ζητάς απόδειξη. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από petranthe 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godfather0991 Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 6 minutes ago, gakost said: Το ποσό αυτό ισχύει για ιδιοκτήτες φαντάζομαι. Παρά πολλοί από τους οδηγούς δεν είναι και ιδιοκτήτες. Οι περισσότεροι βγάζουν δεν βγάζουν ένα μεροκάματο στην επαρχία τουλάχιστον. Νομίζεις είναι εύκολη απόφαση να «κλείσεις» μια επιχείρηση; Μόλις πάρουν τον λογαριασμό όμως πολλοί θα αναγκαστούν και δεν υπάρχει ταμείο ανεργίας γι αυτούς. Ξέρεις πόσοι μικροεπαγγελματίες δουλεύουν και απλά πληρώνουν τις υποχρεώσεις και πολλές φορές φτάνουν να χρωστανε κιόλας; Ναι αλλά αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα σαν πελάτης. Αν νιώθουν ότι αδικούνται μπορούν να απεργήσουν. Και εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και πληρώνω τις υποχρεώσεις μου και ολα και νιώθω ότι είναι αδικία πολλά μέτρα αλλά δεν κλέβω τον κόσμο ούτε τα βάζω μαζί του. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
listerstorm Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, logokrimenos είπε Η νέα μαγκιά, τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη, είναι να μην βάζουν ταξίμετρο αλλά να έχουν ένα άλλο κινητό μπροστά με ένα app ταξίμετρο. Καλα εννοείται με το που μπω τους λεω να βαλουν το κανονικο, αλλα ένας τελευταίος μου πούλησε και μαγκιά. Γιατί να το βάλω μου κάνει, ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ήταν η απάντησή μου. Το έβαλε και στο τέλος μου έδειξε οτι τα ίδια λεφτά θα μου έβγαινε η διαδρομή. Βέβαια δεν ανέφερε οτι δεν θα πλήρωνε 13% ΦΠΑ αυτός. Γενικά έχουν ξεφύγει και δεν υπάρχει κανένας μα κανένας έλεγχος Χρόνια γίνεται αυτό, από το 2018 τουλάχιστον. Ένας τότε είχε την free έκδοση και σαστισμένος προσπαθούσε να κλείσει τις διαφημίσεις. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από listerstorm 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tutuyo Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, GREGORYMO said: Φέτος το κράτος έβαλε στα ταξί ελάχιστο εισόδημα 11.920€. Είδατε κάποιον να κάνει διακοπή επαγγέλματος από αυτούς που δήλωναν 4.000€ ? Σοβαρά; Ωαχαχαχαχαχαχα έχουμε φτάσει σε νέα επίπεδα μπουρδέλου ως κράτος Δεν το ήξερα αυτό !! ξέρω ότι φοροδιαφευγεις, δεν μπορώ/δεν θέλω να σε πιάσω, για αυτό σου βάζω εκεί ένα όριο να φαίνεται κάπως ότι έκανα μια ενέργεια κι εσείς ρε ταρίφες το έχετε μαμησει Φαντάζομαι και όλοι defaultαραν στα 11.920 24 minutes ago, gakost said: Καλό αυτό που λέτε ανοίγω την πόρτα και δεν πληρώνω μέχρι μα πετύχετε κανένα τρελό... Κατά τα άλλα δεν είναι όλες οι περιοχές το ίδιο. Αθήνα και Θεσσαλονίκη το ταξί μπορεί να έχει λεφτά σαν επαγγελμα στις περισσότερες περιοχές όμως βγαίνει με το ζόρι μεροκάματο. Δεν ειναι σε καμία περίπτωση δικαιολογία για κλέψιμο και απάτη είναι όμως πραγματικότητα. Αυτό με την κάρτα πάντως όσοι εχουνμικροσυναλλαγές έχουν δίκιο να διαμαρτυρονται. Δεν μπορεί να σου επιβάλει το κράτος να δέχεσαι κάρτα και να επιβαρύνεσαι και την προμήθεια της τράπεζας. Θα έπρεπε να μπορεί ο κάθε επαγγελματίας να μπορεί να περνάει την προμήθεια σε όποιον επιλέγει να πληρώσει με κάρτα. Κάτι αντίστοιχο με τις δόσεις, οποίος επιλέγει να πληρώσει με δόσεις επιβαρύνεται τους τόκους και τα έξοδα. Αυτο το έχω κι εγώ απορία. Στην επαρχία έχουν οι ταρίφες pos, η έχει βρεθεί (ακόμη ένα) παραθυράκι στο ωραία μας μπουρδε....ε...κρατος ώστε να εξαιρεθούν; Επεξ/σία 1 Αυγούστου από tutuyo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
f1vettel Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 25 λεπτά πριν, gakost είπε Αυτό με την κάρτα πάντως όσοι εχουνμικροσυναλλαγές έχουν δίκιο να διαμαρτυρονται. Δεν μπορεί να σου επιβάλει το κράτος να δέχεσαι κάρτα και να επιβαρύνεσαι και την προμήθεια της τράπεζας. Θα έπρεπε να μπορεί ο κάθε επαγγελματίας να μπορεί να περνάει την προμήθεια σε όποιον επιλέγει να πληρώσει με κάρτα. Κάτι αντίστοιχο με τις δόσεις, οποίος επιλέγει να πληρώσει με δόσεις επιβαρύνεται τους τόκους και τα έξοδα. Κανενα δικιο δεν εχουν, αυτοι ειναι οι κανονες της αγορας. Αν δεν τους αρεσει, να κλεισουν τις επιχειρησεις τους. Σιγα μην λυπηθουμε κιολας τους ταξιτζηδες, το πιο σιχαμερο συνδικατο της χωρας. Ταραξτε τους στην νομιμοτητα 7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petranthe Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Επίσης κάτι τελευταίο. Εχω γνωστούς ελεύθερους επαγγελματίες που δεν είναι οπως οι περισσοτεροι κλεφτες φοροφυγαδες και δεν κλαίγονται. Η προμηθεια για τις συναλλαγές με pos ειναι 0.3% περιπου. Δηλαδη στα 100 ευρω συναλλαγών μιλαμε για 0,3 ευρω προμήθεια στις τράπεζες. Για αυτο γίνεται ολη η κλαψα. Συν φυσικα για το ΦΠΑ Που κλεβουν και το φορο εισοδήματος που γλιτώνουν. Αυτο που τους εκαναν για το ελάχιστο τεκμαρτό έπρεπε να γινει εδω και 20 χρόνια. Μπραβο σε οποιον το σκέφτηκε. Που δηλωναν ολοι 4 κα 5 χιλιάρικα το χρόνο και εβγαζαν 50. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από petranthe 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinos1973 Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 6 hours ago, dtk-386 said: Είναι και αυτός ο κλάδος που δηλώνει όσο το αφορολογητο;😈 Οχι οσο, κατω απο το αφορολογητο για να ειναι και σιγουροι! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtk-386 Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 3 λεπτά πριν, petranthe είπε Η προμηθεια για τις συναλλαγές με pos ειναι 0.3% περιπου. Δηλαδη στα 100 ευρω συναλλαγών μιλαμε για 3 ευρω προμήθεια στις τράπεζες. Για αυτο γίνεται ολη η κλαψα. Συν φυσικα για το ΦΠΑ Που κλεβουν και το φορο εισοδήματος που γλιτώνουν. 30 λεπτά είναι όχι 3 ευρώ. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godfather0991 Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2 minutes ago, petranthe said: Επίσης κάτι τελευταίο. Εχω γνωστούς ελεύθερους επαγγελματίες που δεν είναι οπως οι περισσοτεροι κλεφτες φοροφυγαδες και δεν κλαίγονται. Η προμηθεια για τις συναλλαγές με pos ειναι 0.3% περιπου. Δηλαδη στα 100 ευρω συναλλαγών μιλαμε για 3 ευρω προμήθεια στις τράπεζες. Για αυτο γίνεται ολη η κλαψα. Συν φυσικα για το ΦΠΑ Που κλεβουν και το φορο εισοδήματος που γλιτώνουν. Αυτο που τους εκαναν για το ελάχιστο τεκμαρτό έπρεπε να γινει εδω και 20 χρόνια. Μπραβο σε οποιον το σκέφτηκε. Που δηλωναν ολοι 4 κα 5 χιλιάρικα το χρόνο και εβγαζαν 50. Για το τεκμαρτο είναι άδικο για κάποιους θα μπορούσε να βρεθεί μια άλλη λύση αλλά τέλος πάντων. Το θέμα είναι ότι πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες χρόνια τώρα δεν πλήρωναν τον εφκα, ξέρω κόσμο που χρωστάει χιλιάρικα και όχι δεν πάει κατά διαόλου η επιχείρηση τους. Και τώρα πάνε να τους χαρίσουν κιόλας. Για μένα θα έπρεπε η ασφάλεια να πληρώνεται αναγκαστικά αυτόματα και όχι αν θελει κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας, όπως στους μισθωτούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petranthe Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, dtk-386 είπε 30 λεπτά είναι όχι 3 ευρώ. Έχεις δικιο εκ παραδρομής. 3 ευρω στο χιλιαρικο ειναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikopoup Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, petranthe είπε Επίσης κάτι τελευταίο. Εχω γνωστούς ελεύθερους επαγγελματίες που δεν είναι οπως οι περισσοτεροι κλεφτες φοροφυγαδες και δεν κλαίγονται. Η προμηθεια για τις συναλλαγές με pos ειναι 0.3% περιπου. Δηλαδη στα 100 ευρω συναλλαγών μιλαμε για 3 ευρω προμήθεια στις τράπεζες. Για αυτο γίνεται ολη η κλαψα. Συν φυσικα για το ΦΠΑ Που κλεβουν και το φορο εισοδήματος που γλιτώνουν. Καλά αυτό του νούμερο δεν ισχύει. Ποιο κοντά στο 0,5 με 0,6 να είναι εκτός αν κάνουν τζίρους 2 εκ και πάνω Edit : Fun Fact. Στις κάρτες που γράφουν business η προμήθεια είναι 1% μη διαπραγματεύσιμο. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από nikopoup 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα