Προς το περιεχόμενο

ΤΑΞΙ ΚΑΙ POS

water97

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, water97 είπε

Το τεκμήριο είναι μαχητο. Μου προκαλεί εντύπωση που παρα τις διαμαρτυρίες τους, ελάχιστοι προχώρησαν σε αμφισβήτηση... 

Η ατομική αμφισβήτηση εκτός από το τρέξιμο και τα έξοδα δικηγόρων δε θα κάνει κάτι. Ευτυχώς συμπεριφέρθηκαν έξυπνα και προσφεύγουν ομαδικά στο ΣτΕ κατά των τεκμηρίων φορολόγησης. Σκοπός είναι να αποδειχθεί ακόμα και παράβαση του Συντάγματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/8/2024 στις 6:31 ΜΜ, Neptu είπε

εδώ δεν έχω άποψη. έχω χρησιμοποιήσει ταξί μετρημένες φορές στη ζωή μου. Πάντα είχα αυτοκίνητο, ή κάποιος φίλος, γνωστός ή μέλος της οικογενειας.

Και εγώ πάντα είχα αυτοκίνητο αλλά πλέον πολλές φορές κινούμαι με ταξί.

Μένω επαρχία. Σχεδόν πάντα αν είχα δουλειά στο κέντρο της Αθήνας οδηγούσα από την επαρχία μέχρι το "The Mall", άφηνα το αυτοκίνητο στο υπόγειο και έπαιρνα ταξί για να πάω στις δουλειές μου. Επέστρεφα στο Mall πάλι με ταξί και μετά με το αυτοκίνητο συνέχιζα το ταξίδι μου.

Μερικές φορές ανέβηκα για δοκιμή και με συγκοινωνία και από Απόλαυσα 4 ώρες ύπνο στο πήγαινε, 4 ώρες ύπνο στην επιστροφή, ανέμελη μεταφορά με ταξί από τα ΚΤΕΛ μέχρι τον συνεργάτη και πίσω. Ούτε άγχος για την κίνηση, ούτε για το παρκάρισμα, ούτε τίποτα.

Η μεταφορά με συγκοινωνία ήταν επίσης και πιο οικονομική.

Το μοναδικό καλό που έχει το αυτοκίνητο είναι ότι μπορώ να ξεκινήσω ότι ώρα θέλω ενώ με την συγκοινωνία περιορίζομαι στο γεγονός ότι έχει συγκεκριμένες ώρες τα δρομολόγια.

Στις 18/8/2024 στις 2:44 ΜΜ, water97 είπε

Το τεκμήριο είναι μαχητο. Μου προκαλεί εντύπωση που παρα τις διαμαρτυρίες τους, ελάχιστοι προχώρησαν σε αμφισβήτηση... 

Είναι αδύνατο να μην έχεις παράπτωμα σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου.

- Σου έκανα δώρο ένα ποντίκι για τον υπολογιστή και το πήρες να το χρησιμοποιήσεις στο γραφείο σου; Πρόστιμο επειδή δεν έχεις τιμολόγιο!

- Έχεις χαρτί υγείας αλλά δεν έχεις την απόδειξη ή το τιμολόγιο αγοράς; Πρόστιμο!

- Έκοψες απόδειξη σε πελάτη ο οποίος είχε αλλάξει διεύθυνση και δεν σε ενημέρωσε; Πρόστιμο για έκδοση παραστατικού με ανακριβή στοιχεία!

- Άλλαξε κάποια λογιστική διάταξη και άργησες να το μάθεις και να την εφαρμόσεις; Πρόστιμο!

- Πλήρωσες από τραπεζικό λογαριασμό της ατομικής ΙΚΕ την ΔΕΗ του σπιτιού σου; Εδώ και αν είσαι παράνομος.

- Άνοιξες επιχείρηση (εκτός ατομικής επιχείρησης) και χρησιμοποιείς εξοπλισμό που είχες ήδη, π.χ. έπιπλα, υπολογιστή, κλπ; Αν δεν έχεις έστω μια απόδειξη ότι τα πούλησες στην επιχείρηση πάλι θα πέσει πρόστιμο.

Η γενική γραμμή είναι ότι ακόμα τον λογιστής του υπουργείου οικονομικών να έχεις για λογιστή της επιχείρησής σου (λέμε τώρα), θα πρέπει να αποφύγεις τον έλεγχο επειδή έχουμε ακούσει για αμέτρητα περιστατικά επιχειρήσεων που έκλεισαν επειδή είχαν λογιστικά λάθη τα οποία ούτε ο λογιστής τους δεν γνώριζε.

Επεξ/σία από StavrosD
  • Like 1

Στις 1/8/2024 στις 4:31 ΜΜ, petranthe είπε

Εννοείται πως αν πληρωσεις με IRIS, ζητάς απόδειξη.

Καλησπέρα θα ηθελα μια επεξήση εδώ... επειδη πλεον υπάρχει διασύνδεση pos με ταμειακη και η περιπτωση να βγει σκετη η αποδειξη ειναι με επιλογη μετρητων, τη ζητάς έτσι; σου στελνω iris δλδ και μου κοβεις απόδειξη "μετρητά"? Αυτό πως καλύπτεται λογιστικα από την επιχείρηση όμως;

On 18/08/2024 at 14:23, lector said:

Εχει ψοφησει προ πολλου η κατσικα του γειτονα, μπορεις να σταματησεις τις προσπαθειες.

Δεν είναι κατσίκα η φοροδιαφυγή.

• Moderators
3 ώρες πριν, geomalliv είπε

Καλησπέρα θα ηθελα μια επεξήση εδώ... επειδη πλεον υπάρχει διασύνδεση pos με ταμειακη και η περιπτωση να βγει σκετη η αποδειξη ειναι με επιλογη μετρητων, τη ζητάς έτσι; σου στελνω iris δλδ και μου κοβεις απόδειξη "μετρητά"? Αυτό πως καλύπτεται λογιστικα από την επιχείρηση όμως;

Mα χρησιμοποιώντας IRIS, πρακτικα δεχεσαι μεταφορα χρηματων απο τον λογαριασμο του πελατη στον δικο σου. Αρα μετρητα. Ειναι ακριβως το ιδιο με το να ερθω απο το καταστημα σου (ή απομακρυσμενα) και να σου κανω επιτοπου μεταφορα του ποσου κοστους του αντικειμενου, απο τον λογαριασμο μου στον δικο σου. Παλι μετρητα θα χτυπησεις.

2 ώρες πριν, stormrain είπε

Mα χρησιμοποιώντας IRIS, πρακτικα δεχεσαι μεταφορα χρηματων απο τον λογαριασμο του πελατη στον δικο σου. Αρα μετρητα. Ειναι ακριβως το ιδιο με το να ερθω απο το καταστημα σου (ή απομακρυσμενα) και να σου κανω επιτοπου μεταφορα του ποσου κοστους του αντικειμενου, απο τον λογαριασμο μου στον δικο σου. Παλι μετρητα θα χτυπησεις.

Α οκ έλεγα από τη στιγμή που είναι ηλεκτρονικό το χρήμα (μεταφορά χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό) ότι ήταν διαφορετικό από τα μετρητά. 

Μια χαρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...