Προς το περιεχόμενο

ΤΑΞΙ ΚΑΙ POS

water97

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η νέα μαγκιά, τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη, είναι να μην βάζουν ταξίμετρο αλλά να έχουν ένα άλλο κινητό μπροστά με ένα app ταξίμετρο. Καλα εννοείται με το που μπω τους λεω να βαλουν το κανονικο, αλλα ένας τελευταίος μου πούλησε και μαγκιά. Γιατί να το βάλω μου κάνει, ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ήταν η απάντησή μου. Το έβαλε και στο τέλος μου έδειξε οτι τα ίδια λεφτά θα μου έβγαινε η διαδρομή. Βέβαια δεν ανέφερε οτι δεν θα πλήρωνε 13% ΦΠΑ αυτός. Γενικά έχουν ξεφύγει και δεν υπάρχει κανένας μα κανένας έλεγχος

• Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1
  • Haha 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ταξί μόνο μέσω app πια (αν γινεται), να ξέρεις και ποιος είναι, από τον δρόμο δεν ξέρεις τι θα σου τύχει...

Τα POS είναι υποχρεωτικά πια, σου λέει δεν έχω, ανοίγεις πόρτα φεύγεις. Δεν μπορεί όλοι οι άλλοι κλάδοι να υποχρεούνται να έχουν και κάποιοι πάντα στην απ' έξω.

• Like 6

Μιλάμε τώρα για τον κλάδο που δηλώνουν όλοι εισόδημα 8-10 Χιλ

Πληρώνεις για μια υπηρεσία και το πρώτο που σκέφτεσαι είναι να μην σε κλέψουν 

Και μόνο που είναι κλειστό επάγγελμα δείχνει πόσο στρεβλή είναι η κατάσταση με τα ταξί 

• Like 13
  • Thanks 1

"Δεν έχω μετρητά" 

Αν επιμένει σηκώνεσαι και φεύγεις και κάνεις και καταγγελία όπου μπορείς. Πινακίδα να κρατάτε.

Θα γίνουν άνθρωποι με το ζορι.

• Like 8
  • Thanks 1

Γενικα στους μικροεπαγγελματιες ειμαι κατα της χρησης καρτας, αλλα εδω υπαρχει εξαιρεση γιατι αυτοι πρεπει να σφυροκοπηθουν ανελεητα μπας και πληρωσουν καποτε για τις αμαρτιες τους.

• Like 11
  • Thanks 3

1 ώρα πριν, logokrimenos είπε

Η νέα μαγκιά, τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη, είναι να μην βάζουν ταξίμετρο αλλά να έχουν ένα άλλο κινητό μπροστά με ένα app ταξίμετρο. Καλα εννοείται με το που μπω τους λεω να βαλουν το κανονικο, αλλα ένας τελευταίος μου πούλησε και μαγκιά. Γιατί να το βάλω μου κάνει, ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ήταν η απάντησή μου. Το έβαλε και στο τέλος μου έδειξε οτι τα ίδια λεφτά θα μου έβγαινε η διαδρομή. Βέβαια δεν ανέφερε οτι δεν θα πλήρωνε 13% ΦΠΑ αυτός. Γενικά έχουν ξεφύγει και δεν υπάρχει κανένας μα κανένας έλεγχος

Αυτό γίνεται εδώ και πολύ καιρό. Πριν κάποια χρόνια σε έναν που του το είπα δυο φορές και δεν το έβαλε, του ζήτησα απόδειξη με το που έφτασα στον προορισμό. Αναγκάστηκε να κόψει απόδειξη από/προς αεροδρόμιο (που είναι φιξ η τιμή) ενώ η διαδρομή μου κόστιζε κάνα 8αρι.

• Like 1
  • Haha 2

28 minutes ago, sakura22 said:

Αυτό γίνεται εδώ και πολύ καιρό. Πριν κάποια χρόνια σε έναν που του το είπα δυο φορές και δεν το έβαλε, του ζήτησα απόδειξη με το που έφτασα στον προορισμό. Αναγκάστηκε να κόψει απόδειξη από/προς αεροδρόμιο (που είναι φιξ η τιμή) ενώ η διαδρομή μου κόστιζε κάνα 8αρι.

Θες να τον πεθάνεις τον άθρωπο παραδέξου το.

• Haha 8

13 hours ago, GREGORYMO said:

Δουλειά έχουν του σκοτωμού.

Τους αρέσει να κλαίγονται.

Είναι από τις περιπτώσεις που συμφωνούν και οι ίδιοι. Αυτό ακριβώς είπε και ο ίδιος ο ταξιτζής όταν τον ρώτησα τον λόγο που έκαναν απεργία την προηγούμενη μέρα (11 Ιουλίου που είχαν απεργία τα ταξί)

• Like 1

47 λεπτά πριν, water97 είπε

Αν τα παθαίνουμε εμείς αυτά, φαντάσου τι περνάνε οι τουρίστες.

Για εμένα, όταν πας σε ξένη χώρα καλείς ταξί απο εφαρμογή, ακόμα και λιγο παραπάνω να σου κοστίσει από (τίμιο) ταρίφα στο δρόμο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάρτα παντού ακόμα και για μια τσιχλα, ακόμα και για ένα μπουκαλάκι νέρο. Το απαιτείς, είναι υποχρεωμένοι όλοι. Αν πει δεν λειτουργει το pos, λες να σου κάνω μεταφορά με IRIS και απαιτείς απόδειξη. Αν πει δεν έχει IRIS φευγεις. Δε μπορεί να σου κάνει τίποτα. Ειδικά στους ταρίφες και μετρητά να έχεις μονο κάρτα , ακόμα και αν μανουριάσεις.

Επεξ/σία από petranthe
  • Like 5
  • Thanks 2
  • Confused 1

3 ώρες πριν, tutuyo είπε

ενώ οι άλλοι κλάδοι είναι λαρτζ, κάνουν και δωρεές στην εφορία. Αλήθεια πόσοι μισθωτοί δηλώνουν τον κατώτατο μισθό και τα υπόλοιπα παίζουν μαύρα; Και επειδή το έχω πρόσφατο λόγω διακοπών, ειδικά κάτι ταβερνιάρηδες σε κάποια μικρά νησάκια (και όχι μόνο) παίζει να μην ξέρουν καν πως βγαίνει η απόδειξη. Με το δελτίο παραγγελίας κυκλοφορούν αντί απόδειξης, Αυτοί τι να δηλώνουν άραγε;

Σταματήστε να στοχοποιείτε τα διάφορα επαγγέλματα. Έχει καταντήσει γελοίο. Ο κανόνας είναι ένας. Όποιος μπορεί να κλέψει σε αυτή τη χώρα κλέβει. Και όποιοι δε κλέβουν δεν είναι ότι είναι σωστοί, απλά δε μπορούν να το κάνουν. Ή το κάνουν με τρόπο που δε το καταλαβαίνετε.

• Like 11

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, Neptu said:

ενώ οι άλλοι κλάδοι είναι λαρτζ, κάνουν και δωρεές στην εφορία. Αλήθεια πόσοι μισθωτοί δηλώνουν τον κατώτατο μισθό και τα υπόλοιπα παίζουν μαύρα; Και επειδή το έχω πρόσφατο λόγω διακοπών, ειδικά κάτι ταβερνιάρηδες σε κάποια μικρά νησάκια (και όχι μόνο) παίζει να μην ξέρουν καν πως βγαίνει η απόδειξη. Με το δελτίο παραγγελίας κυκλοφορούν αντί απόδειξης, Αυτοί τι να δηλώνουν άραγε;

Σταματήστε να στοχοποιείτε τα διάφορα επαγγέλματα. Έχει καταντήσει γελοίο. Ο κανόνας είναι ένας. Όποιος μπορεί να κλέψει σε αυτή τη χώρα κλέβει. Και όποιοι δε κλέβουν δεν είναι ότι είναι σωστοί, απλά δε μπορούν να το κάνουν. Ή το κάνουν με τρόπο που δε το καταλαβαίνετε.

Μπερδεύσαι 

Η φοροδιαφυγή γεννιέται και γιγαντώνεται από τους ελεύθερους επαγγελματίες όχι από τους μισθωτούς 

Εδώ .όμως δεν μας νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι, εξετάζουμε τα ταξί. Και ως κλάδος, η πλειοψηφία προσφέρει άθλιες υπηρεσίες, κλέβει ΚΑΙ φοροδιαφευγει

Για να μην αναφέρω οδηγική συμπεριφορά 

Πάλι καλά που δεν μας δερνουν κιόλας 

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 18
  • Thanks 1

3 ώρες πριν, tutuyo είπε

Πληρώνεις για μια υπηρεσία και το πρώτο που σκέφτεσαι είναι να μην σε κλέψουν 

Και μόνο που είναι κλειστό επάγγελμα δείχνει πόσο στρεβλή είναι η κατάσταση με τα ταξί 

Γίνε ταρίφας τότε αφου βγάζουν τόσα λεφτά.

6 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Καθόμαστε και ασχολούμαστε με τον κάθε απατεώνα που προσπαθεί να κλέψει.

Δεν προσπαθεί να σε κλέψει. Εσύ συντελείς στο να κλέψουν αυτόν. Αν σου ζητούσε παραπάνω λεφτά λόγω pos δεν θα το δεχόσουν.

Δεν είμαι ταρίφας, δεν έχω συγγενή φίλο η γνωστό ταρίφα.

• Sad 3
  • Haha 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, gizaha said:

Γίνε ταρίφας τότε αφου βγάζουν τόσα λεφτά.

Δεν προσπαθεί να σε κλέψει. Εσύ συντελείς στο να κλέψουν αυτόν. Αν σου ζητούσε παραπάνω λεφτά λόγω pos δεν θα το δεχόσουν.

Δεν είμαι ταρίφας, δεν έχω συγγενή φίλο η γνωστό ταρίφα.

έχουμε κι ένα στοιχειώδη αυτοσεβασμό, δεν είναι όλα στην ζωή λεφτά 

Αλλά έχω απορίες

Ποιος προσπαθεί να κλέψει τον ταρίφα; 

Παραπάνω λεφτά λόγω pos?

Γιατί; 

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 4
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...