sdikr Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 11 minutes ago, 1comment said: Ναι λόγω του φπα 24%. Το ξαναείπαμε. Δεν είναι το 9% το πρόβλημα αλλά το 24%. Αυτό εξηγεί και γιατί ακόμα και τώρα που πολλοί πιάστηκαν στο τεκμαρτό 10920 και θεωρητικά θα τους "συνέφερε" να δηλώσουν τόσο εισόδημα αφού για τόσο φορολογούνται, πάλι δεν θα το κάνουν (όπου μπορούν) λόγω του 24%. Έχουν μαζευτεί πολλοί φόροι και ο μικρός ελ. επ. που πασχίζει να είναι ανταγωνιστικός στις τιμές για να πάρει μερίδιο πελατών από τις μεγάλες εταιρίες, δεν βγαίνει με όλα όσα έχουν προστεθεί. Και ειδικά τώρα που φορολογείται για εισοδήματα που δεν βγάζει, είναι σίγουρο ότι θα γίνει το αντίθετο από αυτό που περιμένει το κράτος (να δηλώσει περισσότερα). Τα ίδια δηλώνανε και όταν ήταν 18% το ΦΠΑ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kogba Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, sdikr είπε Τα ίδια δηλώνανε και όταν ήταν 18% το ΦΠΑ. και 0% να ήταν, πάλι δεν θα δήλωνε κανείς τίποτα. Αυτή είναι η νοοτροπία του πληθυσμού, η νοοτροπία του κράτους, έλεγχοι, πρόστιμα, όλα λάθος. Επεξ/σία 6 Αυγούστου από kogba 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, NiKoSmile είπε Διάβασες τι είπαν πριν; Ότι αυτές οι προσαυξήσεις τα 1-2€ μπαίνουν στο επόμενο ειδοποιητήριο αυτόματα. Αυτό δεν γινόταν μέχρι πριν κάτι μήνες. Δεν μπορούσες να πληρώσεις αυτές τις προσαυξήσεις 1-2€ στο συγκεκριμένο RF. Ακόμα και αν τις πλήρωνες δεν τις αφαιρούσαν! Αυτό μας είχε αναφέρει και ο ΕΦΚΑ. Διάβασα φίλε και επιμένω ότι υπό κανονικές συνθήκες δεν συμβαίνει αυτό που γράφεις. Από την απαρχή του ΕΦΚΑ οι τυχόν προσαυξήσεις λόγω υπερημερίας μπαίνουν στο επόμενο ειδοποιητήριο. Έχω αφήσει στο παρελθόν και από το 2017 που ξεκίνησε ο ΕΦΚΑ δεκάδες "μηνιάτικα" εισφορών απλήρωτα. Ποτέ δεν υπήρξε το πρόβλημα που περιγράφετε. Εξαίρεση αποτελούσε για την περίπτωσή μου μια φορά κάποια στιγμή το 2018 (στα τέλη του αν θυμάμαι καλά) που το πρώην ταμείο μου (ΤΣΜΕΔΕ) "θυμήθηκε" να στείλει στον ΕΦΚΑ προς είσπραξη κάποιες αναδρομικές οφειλές οι οποίες βεβαιώθηκαν κατευθείαν στο ΚΕΑΟ οπότε και χρειάστηκε (κάποιες χιλιάδες μγχανικοί) να κάνουμε εγγραφή στο ΚΕΑΟ ώστε να πληρώσουμε με διαφορετικό κωδικό τις πρασαυξήσεις τους. Κάποια τέτοια ειδική περίπτωση ισχύει και για εσάς. Υ.Γ. Επίσης άλλο RF έχει το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρικό ταμείο επιστημόνων). Για όσους έχουν αφήσει οφειλές σε αυτό προ της συγχώνευσής του με τον ΕΦΚΑ. Μήπως αναφέρεστε σε τέτοια περίπτωση κι έχει γίνει κάπου εκεί το μπλέξιμο; 51 λεπτά πριν, kogba είπε και 0% να ήταν, πάλι δεν θα δήλωνε κανείς τίποτα. Αυτή είναι η νοοτροπία του πληθυσμού, η νοοτροπία του κράτους, έλεγχοι, πρόστιμα, όλα λάθος. Αν ήταν 0% ο ΦΠΑ θα δήλωναν αναγκαστικά. Γιατί ο πελάτης δεν θα "παζάρευε" για "κάτι καλύτερο". Πρέπει να καταλάβετε ότι το 80% της ευθύνης για την φοροδιαφυγή (επί του πρακτέου εννοώ) την έχει ο ιδιώτης καταναλωτής. Αρέσει δεν αρέσει στους μισθωτούς αυτή είναι η πραγματικότητα: έχουν τα δίκια τους γιατί το 24% είναι άνευ αντικρύσματος για αυτούς αλλά ευθύνονται οι ίδιοι... Επεξ/σία 6 Αυγούστου από theopan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
water97 Δημοσ. 6 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2 ώρες πριν, theopan είπε Διάβασα φίλε και επιμένω ότι υπό κανονικές συνθήκες δεν συμβαίνει αυτό που γράφεις. Από την απαρχή του ΕΦΚΑ οι τυχόν προσαυξήσεις λόγω υπερημερίας μπαίνουν στο επόμενο ειδοποιητήριο. Έχω αφήσει στο παρελθόν και από το 2017 που ξεκίνησε ο ΕΦΚΑ δεκάδες "μηνιάτικα" εισφορών απλήρωτα. Ποτέ δεν υπήρξε το πρόβλημα που περιγράφετε. Εξαίρεση αποτελούσε για την περίπτωσή μου μια φορά κάποια στιγμή το 2018 (στα τέλη του αν θυμάμαι καλά) που το πρώην ταμείο μου (ΤΣΜΕΔΕ) "θυμήθηκε" να στείλει στον ΕΦΚΑ προς είσπραξη κάποιες αναδρομικές οφειλές οι οποίες βεβαιώθηκαν κατευθείαν στο ΚΕΑΟ οπότε και χρειάστηκε (κάποιες χιλιάδες μγχανικοί) να κάνουμε εγγραφή στο ΚΕΑΟ ώστε να πληρώσουμε με διαφορετικό κωδικό τις πρασαυξήσεις τους. Κάποια τέτοια ειδική περίπτωση ισχύει και για εσάς. Υ.Γ. Επίσης άλλο RF έχει το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρικό ταμείο επιστημόνων). Για όσους έχουν αφήσει οφειλές σε αυτό προ της συγχώνευσής του με τον ΕΦΚΑ. Μήπως αναφέρεστε σε τέτοια περίπτωση κι έχει γίνει κάπου εκεί το μπλέξιμο; Αν ήταν 0% ο ΦΠΑ θα δήλωναν αναγκαστικά. Γιατί ο πελάτης δεν θα "παζάρευε" για "κάτι καλύτερο". Πρέπει να καταλάβετε ότι το 80% της ευθύνης για την φοροδιαφυγή (επί του πρακτέου εννοώ) την έχει ο ιδιώτης καταναλωτής. Αρέσει δεν αρέσει στους μισθωτούς αυτή είναι η πραγματικότητα: έχουν τα δίκια τους γιατί το 24% είναι άνευ αντικρύσματος για αυτούς αλλά ευθύνονται οι ίδιοι... Συγγνώμη, όταν ο ταξιτζής δεν κόβει απόδειξη, πως ακριβώς ωφελουμαι εγώ ως πελάτης; Ή σε ένα εστιατόριο όταν δεν φέρνουν την απόδειξη και εγώ έχω πληρώσει κανονικά; 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, sdikr είπε Καθηγητής που κάνει ιδιαίτερα είναι ελεύθερος επαγγελματίας πάντως, όποτε πάλι ο ελεπ κλέβει Εννοώ τους διορισμένους καθηγητές που κάνουν ΚΑΙ ιδιαίτερα. Πέρα από την φοροδιαφυγή είναι και αθέμιτος ανταγωνισμός. Έχουν πληρωμένα την ασφάλεια και τις άδειες και πληρώνονται ΜΌΝΟ με μαύρα για τα ιδιαίτερα. Έχουν και την "δύναμη" της βαθμολογίας αν κάνουν ιδιαίτερα σε μαθητές που τους έχουν και στο σχολείο. 3 ώρες πριν, 1comment είπε ...τεκμαρτό 10920 ... Έχουν μαζευτεί πολλοί φόροι και ο μικρός ελ. επ....δεν βγαίνει με όλα όσα έχουν προστεθεί. .. Το τεκμαρτό είναι 14 βασικοί μισθοί συν 10% ανά τριετία (max +30%), δηλαδή 18.2 β.μ. Θα πρέπει να ξοδεύει και το 30% ηλεκτρονικά διαφορετικά θα έχει πρόστιμο 22% επί της διαφοράς. Δηλαδή κάποιος νέος Ελ.επ που μένει και τρώει στο πατρικό του και δεν έχει έξοδα θα πληρώσει έως 22.2 βασικούς μισθούς. Ο βασικός μισθός ανέβηκε περίπου στα 830€, οι 18.2 μισθοί είναι λίγο πάνω από 15Κ ΚΕΡΔΟΣ! Αν υποθέσουμε ότι παίρνει άδειες όπως δικαιούται ο κάθε εργαζόμενος τους εργάζεται 11 μήνες,πληρώνει πάγια για 12 μήνες (ενοίκιο,λογαριασμούς,ΕΦΚΑ,κλπ) αλλά φορολογείται για 18.2 μισθούς. Για να μείνουν τα 15Κ συν 12 μήνες ΕΦΚΑ (πληρώνω 320€/μήνα,3840€/έτος) συν έξοδα γραφείου (600€/μήνα στην επαρχία για πλάκα, 7200€),συν έξοδα μετακίνησης (κόστος οχήματος συν καύσιμα 500€/μήνα) θα πρέπει να να εισπράξω με το ΦΠΑ (15000+3840+7200+6000)*1.24=40Κ/έτος. Μιλάω μόνο για υπηρεσίες,χωρίς κόστος εμπορευμάτων. Δια 11 μήνες εργασίας βγαίνουν περίπου 3.6Κ/μήνα. Ίσως στις μεγάλες και στις ακριβές περιοχές να βγαίνουν αυτά τα χρήματα αλλά πιστεύετε ότι εισπράττουν πολλοί 3.6Κ/μήνα στην επαρχία; Επεξ/σία 6 Αυγούστου από StavrosD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skrobo Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 58 minutes ago, water97 said: Συγγνώμη, όταν ο ταξιτζής δεν κόβει απόδειξη, πως ακριβώς ωφελουμαι εγώ ως πελάτης; Ή σε ένα εστιατόριο όταν δεν φέρνουν την απόδειξη και εγώ έχω πληρώσει κανονικά; Πολύ λαϊκιστι: το γλυκάκι που σου φέρνει στο τέλος, από την απόδειξη που δεν βγήκε πληρώνετε. Κανείς μη-corporate εστιατορας στην Ελλάδα δεν είπε "αυτό που προσφέρω βγαίνει Χ, άρα χρεώνω Χ+13%". Πράγματα πληρώνονται από το κλεμμένο ΦΠΑ / φόρο εισοδήματος. Επεξ/σία 6 Αυγούστου από Skrobo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
water97 Δημοσ. 6 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 24 λεπτά πριν, Skrobo είπε Πολύ λαϊκιστι: το γλυκάκι που σου φέρνει στο τέλος, από την απόδειξη που δεν βγήκε πληρώνετε. Κανείς μη-corporate εστιατορας στην Ελλάδα δεν είπε "αυτό που προσφέρω βγαίνει Χ, άρα χρεώνω Χ+13%". Πράγματα πληρώνονται από το κλεμμένο ΦΠΑ / φόρο εισοδήματος. Δεν ήξερα ότι έχουν ανέβει τόσο πολύ οι τιμές στα καρπούζια. Άλλωστε, γιατί να μας νοιάξει για τον σωστό επαγγελματία που σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού κάνει σωστά και νόμιμα τη δουλειά του, με ή χωρίς κέρασμα.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 3 hours ago, theopan said: Αν ήταν 0% ο ΦΠΑ θα δήλωναν αναγκαστικά. Γιατί ο πελάτης δεν θα "παζάρευε" για "κάτι καλύτερο". Πρέπει να καταλάβετε ότι το 80% της ευθύνης για την φοροδιαφυγή (επί του πρακτέου εννοώ) την έχει ο ιδιώτης καταναλωτής. Αρέσει δεν αρέσει στους μισθωτούς αυτή είναι η πραγματικότητα: έχουν τα δίκια τους γιατί το 24% είναι άνευ αντικρύσματος για αυτούς αλλά ευθύνονται οι ίδιοι... Δεν συμφωνω, καθώς όταν θα έρθει η ώρα την πληρωμής του δίνεις τα 50 που είχατε συμφωνήσει και του ζητάς απόδειξη και αυτός σου λέει ααα 50 ήταν χωρίς απόδειξη, απο την αρχή δηλαδή δεν σου έχει πει τιμή με ΦΠΑ. Μετά σου κόβει το ΦΠΑ, αλλά δεν σου κόβει και την εφορία του που γλυτώνει, ποιος είναι πιο κερδισμένος; 1 hour ago, StavrosD said: Εννοώ τους διορισμένους καθηγητές που κάνουν ΚΑΙ ιδιαίτερα. Πέρα από την φοροδιαφυγή είναι και αθέμιτος ανταγωνισμός. Έχουν πληρωμένα την ασφάλεια και τις άδειες και πληρώνονται ΜΌΝΟ με μαύρα για τα ιδιαίτερα. Έχουν και την "δύναμη" της βαθμολογίας αν κάνουν ιδιαίτερα σε μαθητές που τους έχουν και στο σχολείο. Ναι υπάρχουν και αυτοί, όμως και αυτοί θεωρούνται ελεύθεροι επαγγελματίες όταν κάνουν ιδιαιτέρα. Μου αρέσει που θέτεις θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού, οπότε και οι άλλοι οι μόνο ΕΕ που δεν κόβουν κάνουν αθέμιτο και στους συναδέλφους τους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 24 λεπτά πριν, sdikr είπε Ναι υπάρχουν και αυτοί, όμως και αυτοί θεωρούνται ελεύθεροι επαγγελματίες όταν κάνουν ιδιαιτέρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 28 λεπτά πριν, sdikr είπε Ναι υπάρχουν και αυτοί, όμως και αυτοί θεωρούνται ελεύθεροι επαγγελματίες όταν κάνουν ιδιαιτέρα. Βρε συ μη γράφεις ότι νάνε . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bradner Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου Πάντως είναι τρομερό ότι κάνουν και απεργίες ενώ ο κλάδος είναι γεμάτος απατεώνες. Κάτι τέτοια εκφυλιζουν την έννοια της απεργίας. Γίνε πρώτα σωστός προς τον πελάτη σου πρώτα που σε ταίζει και μετα διεκδίκησε τα πάντα. Μαζί σου τότε. Μέχρι τότε αι στο λύκο . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
water97 Δημοσ. 6 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου Προχθές που γέμισα το αμάξι για τις διακοπές, πάλι ο βενζινας ξέχασε να κόψει την απόδειξη, ευτυχώς είχε εμένα να του το θυμίσω. Και δεν προσφέρθηκε καν να μου κάνει καποια έκπτωση σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε εδώ μέσα . Σε λίγο θα ακούσουμε ότι πιέζουμε τους ελεπ να φοροδιαφυγουν.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου Στο γειτονικό forum αναφέρθηκε πως πλήρωνε το ταξί με κάρτα/POS και στο τέλος φαινόταν ότι έκανε αγορές από ψιλικατζίδικο. Έπαιρνε δηλαδή ο ταξιτζής το POS από φίλο ή τη γυναίκα του που είχε κατάστημα ψιλικών και το δούλευε στο ταξί 😂. 3 λεπτά πριν, water97 είπε Προχθές που γέμισα το αμάξι για τις διακοπές, πάλι ο βενζινας ξέχασε να κόψει την απόδειξη, ευτυχώς είχε εμένα να του το θυμίσω. Και δεν προσφέρθηκε καν να μου κάνει καποια έκπτωση σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε εδώ μέσα . Σε λίγο θα ακούσουμε ότι πιέζουμε τους ελεπ να φοροδιαφυγουν.. Δεν έχει σύστημα εισροών/εκροών που είναι υποχρεωτικό και βγαίνει η απόδειξη αυτόματα; Τι στο καλό γίνεται; 😂 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 37 minutes ago, NiKoSmile said: Βρε συ μη γράφεις ότι νάνε . Αν τον πιάσουν, θα του ρίξουν πρόστιμο γιατί δεν έχει κάνει έναρξη σας ΕΕ ώστε να μπορει να κόψει απόδειξη Ένας μισθωτός μπορεί να κάνει και ελεύθερο επάγγελμα. Το ότι δεν σου αρέσει κάτι δεν σημαίνει πως είναι ότι νανε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 35 λεπτά πριν, water97 είπε Προχθές που γέμισα το αμάξι για τις διακοπές, πάλι ο βενζινας ξέχασε να κόψει την απόδειξη, ευτυχώς είχε εμένα να του το θυμίσω. Και δεν προσφέρθηκε καν να μου κάνει καποια έκπτωση σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε εδώ μέσα . Σε λίγο θα ακούσουμε ότι πιέζουμε τους ελεπ να φοροδιαφυγουν.. Οι αντλίες είναι συνδεδεμένες με την ταμειακή.Δεν γίνεται να μην εκδοθεί απόδειξη. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα