Προς το περιεχόμενο

ΤΑΞΙ ΚΑΙ POS

water97

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 1/8/2024 στις 10:31 ΠΜ, tutuyo είπε

Το αυτό 

Κι εγώ έχω πέσει σε "επαγγελματία" που του χάλασε, δεν πιάνει η Κοσμοτε, κάνει update τώρα κτλ.

Και τι θέλεις να κάνω; γιατί δεν μου το είπες πιο πριν;

Εγώ θέλω να πληρώσω, εσύ δεν θέλεις τα χρήματα μου 

Καλά αυτό λογικό είναι  , εάν δεν έχει καλό σήμα  το σημείο που πας πως θα γίνει η πληρωμή με POS;;   αναγκαστικά  , θα σε πάει σε σημείο  με καλύτερο  σήμα για να πληρώσεις  με κάρτα.   Γιατί  με 2g  δεν θα γίνει  ποτέ η πληρωμή  . Σε αυτό  δεν έχει κανένα  φταίξιμο Ο  οδηγός , αλλά είναι δική σου ευθύνη  που θέλεις  να πληρώσεις  με κάρτα σε σημείο που ξέρεις ότι δεν έχει καλό σήμα τηλεφωνίας. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, theopan είπε

Πάντως δεν κατάλαβα από τα ΤΑΞΙ και POS πως πήγε η συζήτηση σε τόσα διαφορετικά και άσχετα μεταξύ τους θέματα...

This is Insomnia...... χαχαχαα

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, 1comment said:

Και οι μισθωτοί όπου βρουν ευκαιρία μια χαρά κλέβουν. Π.χ. καθηγητές κάνουν ιδιαίτερα σπίτι τους. Όλα μαύρα. Ο πρώτος συντελεστής 9% είναι πολύ λογικός. Ο επόμενος 22% ειδικά τώρα που μεγάλη μερίδα ελ. επ. εντάσσεται αυτόματα σε αυτό το εισόδημα, και χωρίς αφορολόγητο, είναι υπερβολικός και θα έπρεπε να πάει στο 15. Και ο φπα στο 20 το μέγιστο. Έτσι, θα κόβονταν περισσότερες αποδείξεις και θα φαίνονταν περισσότερα εισοδήματα. Όπως είναι τώρα το σύστημα, αδικεί κατάφορα τους ελ. επ. Μένει να δούμε τι θα πει το ΣΤΕ για το περίφημο φορολογικό. Πιστεύω θα έχουμε εκπλήξεις...

Καθηγητής που κάνει ιδιαίτερα είναι ελεύθερος επαγγελματίας πάντως, όποτε πάλι ο ελεπ κλέβει

Οσο για το αν ήταν 9% θα τα δηλώνανε όλα, σκέψου οτι μέχρι τώρα δηλώνανε 5000 έσοδα, αντί για 9999 που πάλι θα είχανε 9%

57 minutes ago, salvador_ said:

Καλά αυτό λογικό είναι  , εάν δεν έχει καλό σήμα  το σημείο που πας πως θα γίνει η πληρωμή με POS;;   αναγκαστικά  , θα σε πάει σε σημείο  με καλύτερο  σήμα για να πληρώσεις  με κάρτα.   Γιατί  με 2g  δεν θα γίνει  ποτέ η πληρωμή  . Σε αυτό  δεν έχει κανένα  φταίξιμο Ο  οδηγός , αλλά είναι δική σου ευθύνη  που θέλεις  να πληρώσεις  με κάρτα σε σημείο που ξέρεις ότι δεν έχει καλό σήμα τηλεφωνίας. 

Τα ποιο πολλά pos φορητά με gprs δουλεύουν,   δεν έχει θέμα να περάσει η συναλλαγή με 2G

Επεξ/σία από sdikr
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sdikr είπε

Καθηγητής που κάνει ιδιαίτερα είναι ελεύθερος επαγγελματίας πάντως, όποτε πάλι ο ελεπ κλέβει

Α δηλαδη για εσενα δεν κλεβει κανενας μισθωτος οσο η 2η δουλεια που κανει θα μπορουσε να ειναι και ενος ΕΕ. (Εκτος αν δεν καταλαβες οτι εννοει καθηγητη στο δημοσιο που κανει εξτραδακι, αλλα δυσκολο)

nikos-xardalias-xardalias (2).gif

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Haha 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, theopan είπε

Δεν άλλαξαν τίποτα πρόσφατα ούτε παλιότερα με εξαίρεση κάποια ταμεία μόνο που συνενώθηκαν με τα επικουρικά τους κάπου το 2020. Το RF του ΕΦΚΑ δεν αλλάζει. Είναι πάντα (κάθε μήνα) το ίδιο για τον ασφαλισμένο. Άλλωστε σχηματίζεται από τον ΑΜΚΑ. Και μάλιστα ανήκει στα RF που επιτρέπουν να πληρώσεις με οποιοδήποτε ποσό, είτε μεγαλύτερο ή ακόμα και μικρότερο από το εκάστοτε αναγραφόμενο στο ειδοποιητήριο. Στη συνέχεια γίνονται αυτόματοι συμψηφισμοί τον κάθε επόμενο μήνα. Αυτό που μάλλον έγινε σε εσένα είναι ότι ένα κομμάτι προσαυξήσεων το άφησες απλήρωτο αρκετό καιρό οπότε βεβαιώθηκε στο ΚΕΑΟ. Εκεί έχει μια διαδικασία και όντως άλλον κωδικό πληρωμής.

Διάβασες τι είπαν πριν; Ότι αυτές οι προσαυξήσεις τα 1-2€ μπαίνουν στο επόμενο ειδοποιητήριο αυτόματα. Αυτό δεν γινόταν μέχρι πριν κάτι μήνες. Δεν μπορούσες να πληρώσεις αυτές τις προσαυξήσεις 1-2€ στο συγκεκριμένο RF. Ακόμα και αν τις πλήρωνες δεν τις αφαιρούσαν! Αυτό μας είχε αναφέρει και ο ΕΦΚΑ.

Επεξ/σία από NiKoSmile

9 hours ago, 1comment said:

Και οι μισθωτοί όπου βρουν ευκαιρία μια χαρά κλέβουν. Π.χ. καθηγητές κάνουν ιδιαίτερα σπίτι τους. Όλα μαύρα. Ο πρώτος συντελεστής 9% είναι πολύ λογικός. Ο επόμενος 22% ειδικά τώρα που μεγάλη μερίδα ελ. επ. εντάσσεται αυτόματα σε αυτό το εισόδημα, και χωρίς αφορολόγητο, είναι υπερβολικός και θα έπρεπε να πάει στο 15. Και ο φπα στο 20 το μέγιστο. Έτσι, θα κόβονταν περισσότερες αποδείξεις και θα φαίνονταν περισσότερα εισοδήματα. Όπως είναι τώρα το σύστημα, αδικεί κατάφορα τους ελ. επ. Μένει να δούμε τι θα πει το ΣΤΕ για το περίφημο φορολογικό. Πιστεύω θα έχουμε εκπλήξεις...

Αυτο που περιγράφετε δεν είναι φοροδιαφυγή από μισθωτούς αλλά ακριβώς από ελεύθερους επαγγελματίες (εν προκειμένω part time). Δυστυχώς δεν δίνονται αποδείξεις και καταλήγουν οι μισθωτοί να πληρώνουν τους φόρους που θα μοιράζονταν σε όλους τους εργαζόμενους. Δυστυχώς έχουμε πολύ άδικο και άνισο φορολογικό σύστημα, μηδέν ανταποδοτικότητα, δικαιοσύνη που αργεί ή δεν υπάρχει... Οι εργαζόμενοι (μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες) προσπαθούν να επιβιώσουν όπως μπορούν σε ένα κράτος που λειτουργεί εναντίον τους 

8 ώρες πριν, sdikr είπε

Τα ποιο πολλά pos φορητά με gprs δουλεύουν,   δεν έχει θέμα να περάσει η συναλλαγή με 2G

Κάλα αυτό στην πράξη  δεν ειναι λειτουργικό. οι πιο πολλοί έχουν εφαρμογή POS  στο κινητό τούς 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχετε μπερδέψει το pos με την απόδειξη αλανια μου η μου φαίνεται Απο ποτε το κασέρι με κανει κλεφτη αμα δώσω απόδειξη. Επειδη δεν γουστάρω να γλείφει η τραπεζα;

Επεξ/σία από pant13
  • Like 2

1 ώρα πριν, pant13 είπε

Έχετε μπερδέψει το pos με την απόδειξη αλανια μου η μου φαίνεται Απο ποτε το κασέρι με κανει κλεφτη αμα δώσω απόδειξη. Επειδη δεν γουστάρω να γλείφει η τραπεζα;

Η χρήση κάρτας για εμάς τους καταναλωτές είναι αναγκαστική συνθήκη γιατί ως μισθωτοί πρέπει να μαζέψουμε το αφορολογητο. Αλλά και ξέχωρα από αυτό είναι μεγάλη ευκολία να μην κουβαλάς πορτοφόλι αλλά μόνο το κινητό σου. Και από θέμα ασφάλειας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, SabotazNic said:

Α δηλαδη για εσενα δεν κλεβει κανενας μισθωτος οσο η 2η δουλεια που κανει θα μπορουσε να ειναι και ενος ΕΕ. (Εκτος αν δεν καταλαβες οτι εννοει καθηγητη στο δημοσιο που κανει εξτραδακι, αλλα δυσκολο)

nikos-xardalias-xardalias (2).gif

Εσύ δεν καταλαβαίνεις πως ακριβώς αυτό είναι ο ΕΕ.      δεν πειράζει τόσο μπορείς

Επεξ/σία από sdikr

19 minutes ago, dtk-386 said:

Η χρήση κάρτας για εμάς τους καταναλωτές είναι αναγκαστική συνθήκη γιατί ως μισθωτοί πρέπει να μαζέψουμε το αφορολογητο. Αλλά και ξέχωρα από αυτό είναι μεγάλη ευκολία να μην κουβαλάς πορτοφόλι αλλά μόνο το κινητό σου. Και από θέμα ασφάλειας. 

Το καταλαβαίνω. Αλλα αλλο να με λες απατεώνα και κλεφτη επειδη δεν δέχομαι τον τρόπο πληρωμής που εσυ θελεις. Και δεν είμαι καν στον κλαδο αλλα δεν γουστάρω τράπεζες με τπτ

5 λεπτά πριν, pant13 είπε

Το καταλαβαίνω. Αλλα αλλο να με λες απατεώνα και κλεφτη επειδη δεν δέχομαι τον τρόπο πληρωμής που εσυ θελεις. Και δεν είμαι καν στον κλαδο αλλα δεν γουστάρω τράπεζες με τπτ

Κι εγώ δεν γουστάρω τις τράπεζες. Ειδικά από τότε που τους έκαναν "δωράκι" την υποχρεωτικότητα του να κινούνται όλα τα κεφάλαια (μικρά ή μεγάλα) μέσα από αυτές, την έχουν δει "έχω το καρπούζι, έχω και το μαχαίρι" και μας χορεύουν κανονικά. 

Από την άλλη όμως οι αρνούμενοι την κάρτα (δεν είμαι φαν της κάρτας και πάντα έχω/χρησιμοποιώ ΚΑΙ μετρητά) όπως για παράδειγμα οι ταξιτζήδες, δεν είναι επαναστάτες στυλ Τσε. Και ξεκάθαρα ο μόνος λόγος που το κάνουν είναι η "μαύρη" είσπραξη. Εκτός αν πιστεύεις ότι λαμόγια με virtual ταξίμετρο σε app, αν μιλάμε για ταξιτζήδες, ή άλλοι που δεν κόβουν καθόλου αποδείξεις, δεν θέλουν κάρτα λόγω κρατήσεων του pos. Απλά οι κρατήσεις είναι η μόνη νόμιμη δικαιολογία που μπορούν να περάσουν.

Εντωμεταξύ μπαίνεις μέσα σε κάποια κι έχουν 2-3 οθόνες (κινητό, τάμπλετ, κλπ) και δουλεύον άψογα. Αυτά τα ρημάδια τα ταξίμετρα και τα pos, πως μας βγήκαν τόσο ευπαθή και επιρρεπή στη βλάβη; :P

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

έχω στείλει σε φίλο μου πολλές φορές λεφτά σε προσωπικό για πράγματα που μου παίρνει μέχρι τώρα δεν είχα κάποιο θέμα βέβαια μιλάμε για μικροποσά 

Υπάρχουν "δύο" Iris που είναι λίγο μπλεγμένα ακόμα.

Το ένα είναι για ιδιώτες, έτσι θα στείλεις πχ λεφτά σε ένα φίλο σου όταν βγείτε για να μοιράσετε το γεύμα. Εκείνο είναι προαιρετικό και απλά ένα χρήσιμο εργαλείο για μεταφορές.

Το άλλο είναι το επαγγελματικό που προς το παρόν ορισμένες κατηγορίες υποχρεούνται να το έχουν (και μάλλον σύντομα όλοι) στο οποίο δεν πρέπει να γίνονται προσωπικές πληρωμές και είναι συνδεμένο με επαγγελματικό λογαριασμό. Όταν πρόκειται για εμπορική συναλλαγή, όπως καλή ώρα τα ταξί που συζητάμε, πρέπει να στέλνεις μόνο σε επαγγελματικό με χρήση ΑΦΜ ή κωδικού QR. Όταν πληρώσεις πχ τον ταξιτζή ή τον ταβερνιάρη εκεί θα πληρώσεις από το προσωπικό σου Iris στο επαγγελματικό του Iris και η συναλλαγή θέλει δε θέλει να κόψει απόδειξη φαίνεται σαν κίνηση όπως με τις κάρτες (και άρα θα κόψει αν δε θέλει να μπλέξει).

Επεξ/σία από DreamAxe

1 hour ago, pant13 said:

Εκεί κατέληξε η φάση επειδή στον κλάδο το 90% έκλεβε. Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Τώρα όλοι POS και τσιμουδιά.

12 ώρες πριν, sdikr είπε

Οσο για το αν ήταν 9% θα τα δηλώνανε όλα, σκέψου οτι μέχρι τώρα δηλώνανε 5000 έσοδα, αντί για 9999 που πάλι θα είχανε 9%

Ναι λόγω του φπα 24%. Το ξαναείπαμε. Δεν είναι το 9% το πρόβλημα αλλά το 24%. Αυτό εξηγεί και γιατί ακόμα και τώρα που πολλοί πιάστηκαν στο τεκμαρτό 10920 και θεωρητικά θα τους "συνέφερε" να δηλώσουν τόσο εισόδημα αφού για τόσο φορολογούνται, πάλι δεν θα το κάνουν (όπου μπορούν) λόγω του 24%. Έχουν μαζευτεί πολλοί φόροι και ο μικρός ελ. επ. που πασχίζει να είναι ανταγωνιστικός στις τιμές για να πάρει μερίδιο πελατών από τις μεγάλες εταιρίες, δεν βγαίνει με όλα όσα έχουν προστεθεί. Και ειδικά τώρα που φορολογείται για εισοδήματα που δεν βγάζει, είναι σίγουρο ότι θα γίνει το αντίθετο από αυτό που περιμένει το κράτος (να δηλώσει περισσότερα).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...