Προς το περιεχόμενο

ΤΑΞΙ ΚΑΙ POS

water97

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Exodia The Forbidden One είπε

ειναι υποχρεωτικο για ολους να εχουν iris , επισης εχω στειλει σε δικηγορο σε iris κανονικο επειδη δεν ειχε pos

Δεν είναι υποχρεωτικό για τους ιδιώτες να έχουν iris. Και όταν είναι να στείλεις σε μια επιχείρηση, στέλνεις στο αφμ της επιχειρήσεις και όχι στο κινητό του κάθε υπαλλήλου. Οπότε, άτοπο το παραπάνω 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

35 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν είναι υποχρεωτικό για τους ιδιώτες να έχουν iris. Και όταν είναι να στείλεις σε μια επιχείρηση, στέλνεις στο αφμ της επιχειρήσεις και όχι στο κινητό του κάθε υπαλλήλου. Οπότε, άτοπο το παραπάνω 

Σχετικά με αυτό, οι οδηγίες που μου έδωσε η εξυπηρέτηση στην Εθνική για να κρατιέται χωριστά το προσωπικό και το επαγγελματικό iris ήταν για την επαγγελματική χρήση οι πληρωμές να γίνονται μόνο με QR ή ΑΦΜ ενώ για την προσωπική μόνο με το τηλέφωνο. Όντως με τον αριθμό τηλεφώνου συνεχίζω να λαμβάνω σε προσωπικό λογαριασμό που είχα συνδέσει πιο παλιά αλλά δεν έχω δοκιμάσει καθόλου επαγγελματική μεταφορά (αφού δεν έχω συναλλαγές με ιδιώτες) για να δω αν όντως θα πάει στον επαγγελματικό.

8 λεπτά πριν, DreamAxe είπε

Σχετικά με αυτό, οι οδηγίες που μου έδωσε η εξυπηρέτηση στην Εθνική για να κρατιέται χωριστά το προσωπικό και το επαγγελματικό iris ήταν για την επαγγελματική χρήση οι πληρωμές να γίνονται μόνο με QR ή ΑΦΜ ενώ για την προσωπική μόνο με το τηλέφωνο. Όντως με τον αριθμό τηλεφώνου συνεχίζω να λαμβάνω σε προσωπικό λογαριασμό που είχα συνδέσει πιο παλιά αλλά δεν έχω δοκιμάσει καθόλου επαγγελματική μεταφορά (αφού δεν έχω συναλλαγές με ιδιώτες) για να δω αν όντως θα πάει στον επαγγελματικό.

Θα πάει γτ είναι με ποιον λογαριασμό έχεις συνδέσει το αφμ (βασικά νομίζω Πειραιώς που έκανα δεν έδινε επιλογή με κάποιον πέρα του επαγγελματικού). Ωστόσο απαιτείται πρόσβαση για επιβεβαίωση πληρωμής. 

Πραγματικα αδυνατω να διανοηθω πως ειναι δυνατον να χρωσταει μια οντοτητα στο δημοσιο 14 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρω. 

Και η επομενη ερωτηση ειναι, γιατι και πως τους επετραπη να φτασει το χρεος σε τοσο γιγαντιο ποσο.

5 λεπτά πριν, lector είπε

Πραγματικα αδυνατω να διανοηθω πως ειναι δυνατον να χρωσταει μια οντοτητα στο δημοσιο 14 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρω. 

Και η επομενη ερωτηση ειναι, γιατι και πως τους επετραπη να φτασει το χρεος σε τοσο γιγαντιο ποσο.

Χαμος γίνεται. Κανεις δεν πληρώνει μετά κλείνουν ανοίγουν άλλες μέχρι να ξανά χρωστάνε κάτι δις και ξανά κλείνουν. Κάνουν τη ζωή τους εις βάρος όλων των υπολοίπων που προσπαθούν να κρατήσουν μια επιχείρηση πληρώνοντας τα πάντα. Για αυτό έχουμε 24% ΦΠΑ για αυτό πληρώνουμε τέτοιους τρελούς φόρους. Όταν εσύ και εγώ δίνουμε φόρους ανάλογους με αυτους που δίνει μια επιχείρηση που απασχολεί 500 άτομα μην περιμένεις να αλλάξει ποτέ τίποτα. 

1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Θα πάει γτ είναι με ποιον λογαριασμό έχεις συνδέσει το αφμ (βασικά νομίζω Πειραιώς που έκανα δεν έδινε επιλογή με κάποιον πέρα του επαγγελματικού). Ωστόσο απαιτείται πρόσβαση για επιβεβαίωση πληρωμής. 

Ναι όταν πας να ενεργοποιήσεις το επαγγελματικό Iris στην Εθνική σου δίνει σίγουρα την επιλογή μόνο για όσους έχεις δηλώσει (και για αυτούς και για τη εφορία) σαν επαγγελματικους. Πιο πολύ δεν ήθελα να χάσω το προσωπικό Iris γιατί επικρατεί ένα μπάχαλο στην ενημέρωση αλλά ευτυχώς δεν χάνεται.

On 01/08/2024 at 08:35, GREGORYMO said:

Καθόμαστε και ασχολούμαστε με τον κάθε απατεώνα που προσπαθεί να κλέψει.

Όλοι κλέβουν εκτός των μισθωτών όμως και ΙΣΩΣ μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής μισή μονάδα το 2025....

• Haha 1

3 hours ago, lector said:

Κάποια στιγμή που κλείσανε θα είχανε μερικές χιλιάδες,  μετά με τα  πρόστιμα  και τις προσαυξήσεις έχουμε αυτά τα τρελά ποσά.

Δεν τον αφήσανε να φτάσει στα δις, αρκετά απο αυτά ήταν απο τότε που υπήρχε το μινιον

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε

Όλοι κλέβουν εκτός των μισθωτών όμως και ΙΣΩΣ μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής μισή μονάδα το 2025....

Και οι μισθωτοί όπου βρουν ευκαιρία μια χαρά κλέβουν. Π.χ. καθηγητές κάνουν ιδιαίτερα σπίτι τους. Όλα μαύρα. Ο πρώτος συντελεστής 9% είναι πολύ λογικός. Ο επόμενος 22% ειδικά τώρα που μεγάλη μερίδα ελ. επ. εντάσσεται αυτόματα σε αυτό το εισόδημα, και χωρίς αφορολόγητο, είναι υπερβολικός και θα έπρεπε να πάει στο 15. Και ο φπα στο 20 το μέγιστο. Έτσι, θα κόβονταν περισσότερες αποδείξεις και θα φαίνονταν περισσότερα εισοδήματα. Όπως είναι τώρα το σύστημα, αδικεί κατάφορα τους ελ. επ. Μένει να δούμε τι θα πει το ΣΤΕ για το περίφημο φορολογικό. Πιστεύω θα έχουμε εκπλήξεις...

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μεγαλύτερο ποσοστό φοροδιαφυγής γίνεται από δημοσίους υπαλλήλους,πολιτικούς,κλπ. Κλασικό παράδειγμα είναι οι καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα.

Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό γίνεται από "μειονότητες", πρόσφυγες, αδήλωτους μετανάστες,κλπ.

Οι μεγάλες εταιρείες δεν φοροδιαφεύγουν, έχουν νόμιμους τρόπους να μειώνουν τα κέρδη τους.

Από τους ελεύθερους επαγγελματίες χάνει ελάχιστα το κράτος αλλά θέλει να τους κλείσει για να μείνουν μόνο εταιρείες.

Σχετικά με τα ταξί, πλέον υποχρεωτικά πρέπει να έχουν αυτό το αυτοκόλλητο.

image.jpeg.cf3a30ff185b6315d301e066f36f344d.jpeg

Επεξ/σία από StavrosD
  • Like 1
  • Haha 1

8 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Στα ταξί κατά 99 τοις 100 είναι ατομική επιχείρηση όποτε μπορούνε να περνάνε και σε προσωπικό λογαριασμό τα λεφτά σε περίπτωση που είναι υπάλληλος που δουλεύει απλά τα αποδίδει απ' την τσέπη τους αφεντικό του οπότε μια χαρά μπορείς να στείλεις με IRIS.

Επισης από 25 και IRIS θα γίνει υποχρεωτικό.

Μόλις τώρα, Exodia The Forbidden One είπε

όποτε μπορούνε να περνάνε και σε προσωπικό λογαριασμό τα λεφτά σε περίπτωση που είναι υπάλληλος που δουλεύει απλά τα αποδίδει απ' την τσέπη τους αφεντικό του οπότε μια χαρά μπορείς να στείλεις με IRIS.

Απο αυτο φαινεται οτι εισαι ασχετος και κανενας ιδιωτης δεν μπορει να δεχεται χρηματα που δεν μπορει να δικαιολογησει.

Επισης, το ποσοστο που σε ταξι εχει υπαλληλους κτλ ειναι αρκετα μεγαλο.

Δεν το συνεχιζω αυτο περι υποχρεωτικου iris σε ιδιωτες, δεν βγαινει ακρη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, NiKoSmile είπε

Σας ευχαριστώ για την πληροφορία, μάλλον το άλλαξαν πρόσφτα. Πριν λίγους μήνες που μου έτυχε τέτοια περίπτωση έπρεπε μας εκδώσουν νέο RF για αυτή την βλακεία γιατί δεν μεταφερόταν στο επόμενο ειδοποιητήριο...

Δεν άλλαξαν τίποτα πρόσφατα ούτε παλιότερα με εξαίρεση κάποια ταμεία μόνο που συνενώθηκαν με τα επικουρικά τους κάπου το 2020. Το RF του ΕΦΚΑ δεν αλλάζει. Είναι πάντα (κάθε μήνα) το ίδιο για τον ασφαλισμένο. Άλλωστε σχηματίζεται από τον ΑΜΚΑ. Και μάλιστα ανήκει στα RF που επιτρέπουν να πληρώσεις με οποιοδήποτε ποσό, είτε μεγαλύτερο ή ακόμα και μικρότερο από το εκάστοτε αναγραφόμενο στο ειδοποιητήριο. Στη συνέχεια γίνονται αυτόματοι συμψηφισμοί τον κάθε επόμενο μήνα. Αυτό που μάλλον έγινε σε εσένα είναι ότι ένα κομμάτι προσαυξήσεων το άφησες απλήρωτο αρκετό καιρό οπότε βεβαιώθηκε στο ΚΕΑΟ. Εκεί έχει μια διαδικασία και όντως άλλον κωδικό πληρωμής.

8 ώρες πριν, DreamAxe είπε

Όντως με τον αριθμό τηλεφώνου συνεχίζω να λαμβάνω σε προσωπικό λογαριασμό που είχα συνδέσει πιο παλιά αλλά δεν έχω δοκιμάσει καθόλου επαγγελματική μεταφορά (αφού δεν έχω συναλλαγές με ιδιώτες) για να δω αν όντως θα πάει στον επαγγελματικό.

Αν δεν έχεις -καθόλου- συναλλαγές με ιδιώτες (B2C) δεν έχεις υποχρέωση ούτε για IRIS ούτε για POS ούτε καν για επαγγελματικό λογαριασμό. Αυτό ίσχυε από το 2017. Αν έχουν αλλάξει οι διατάξεις θα με ενδιέφερε να μου υποδείξει κάποιος άρθρο, Νόμο και παράγραφο με τις αλλαγές που εντάσσει και όσους δουλεύουν μόνο "B2B".

7 ώρες πριν, lector είπε

Στην "Ακρόπολις" αναφέρεσαι ε;  "Φανταστικά" χρέη είναι αυτά. Όπως εκείνα του θρυλικού Κασιμάτη που είχε φτάσει κάπου εκεί στο 1,2 ΔΙΣ και το πήραν απόφαση να τον διαγράψουν μετά από καμιά 20ετία που ήταν στη φυλακή πριν μόλις 3-4 χρόνια.  Η "Ακρόπολις" είναι απλά πτωχευμένη χρηματιστηριακή που -βλακωδώς- της πέρασαν ως χρέος υπέρ Δημοσίου όλο το "κανόνι" κι ο Κασιμάτης ήταν ένας λογιστής μιας εταιρίας που καταδικάστηκε για εικονικά τιμολόγια αν θυμάμαι καλά μερικών εκατομμυρίων ευρώ. Παίρνουν ολόκληρο το οικονομικό αντικείμενο (ποσό) της απάτης και το θεωρούν "οφειλή προς το Δημόσιο". Πάνω σε αυτό κοτσάρουν και αυθαίρετες και "ιδεατές" προσαυξήσεις και πρόστιμα και νατο το παλαβό νούμερο. Το οποίο προφανώς δεν υπάρχει ποτέ καμία περίπτωση να εισπραχθεί ούτε σε ένα απειροελάχιστο τμήμα του. Αυτά τα νούμερα είναι "κουβεντιαστά λεφτά" όπως τα λένε κάποιοι. Διατηρούνται για κάποια χρόνια στις διάφορες λίστες (και στον κρατικό ισχολογισμό) μόνο και μόνο για δημοσιονομικούς λόγους γιατί αν τα διέγραφαν με τη μία μπορεί και να κατέρρεε η Ελληνική "οικονομία"...

Πάντως δεν κατάλαβα από τα ΤΑΞΙ και POS πως πήγε η συζήτηση σε τόσα διαφορετικά και άσχετα μεταξύ τους θέματα...

Επεξ/σία από theopan
  • Like 1

3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Απο αυτο φαινεται οτι εισαι ασχετος και κανενας ιδιωτης δεν μπορει να δεχεται χρηματα που δεν μπορει να δικαιολογησει.

Επισης, το ποσοστο που σε ταξι εχει υπαλληλους κτλ ειναι αρκετα μεγαλο.

Δεν το συνεχιζω αυτο περι υποχρεωτικου iris σε ιδιωτες, δεν βγαινει ακρη 

έχω στείλει σε φίλο μου πολλές φορές λεφτά σε προσωπικό για πράγματα που μου παίρνει μέχρι τώρα δεν είχα κάποιο θέμα βέβαια μιλάμε για μικροποσά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, theopan είπε

Στην "Ακρόπολις" αναφέρεσαι ε;  "Φανταστικά" χρέη είναι αυτά. Όπως εκείνα του θρυλικού Κασιμάτη που είχε φτάσει κάπου εκεί στο 1,2 ΔΙΣ και το πήραν απόφαση να τον διαγράψουν μετά από καμιά 20ετία που ήταν στη φυλακή πριν μόλις 3-4 χρόνια.  Η "Ακρόπολις" είναι απλά πτωχευμένη χρηματιστηριακή που -βλακωδώς- της πέρασαν ως χρέος υπέρ Δημοσίου όλο το "κανόνι" κι ο Κασιμάτης ήταν ένας λογιστής μιας εταιρίας που καταδικάστηκε για εικονικά τιμολόγια αν θυμάμαι καλά μερικών εκατομμυρίων ευρώ. Παίρνουν ολόκληρο το οικονομικό αντικείμενο (ποσό) της απάτης και το θεωρούν "οφειλή προς το Δημόσιο". Πάνω σε αυτό κοτσάρουν και αυθαίρετες και "ιδεατές" προσαυξήσεις και πρόστιμα και νατο το παλαβό νούμερο. Το οποίο προφανώς δεν υπάρχει ποτέ καμία περίπτωση να εισπραχθεί ούτε σε ένα απειροελάχιστο τμήμα του. Αυτά τα νούμερα είναι "κουβεντιαστά λεφτά" όπως τα λένε κάποιοι. Διατηρούνται για κάποια χρόνια στις διάφορες λίστες (και στον κρατικό ισχολογισμό) μόνο και μόνο για δημοσιονομικούς λόγους γιατί αν τα διέγραφαν με τη μία μπορεί και να κατέρρεε η Ελληνική "οικονομία"...

Ναι, την ξερω την ιστορια με την Ακροπολις και τα δομημενα, αλλα το νοημα ειναι ακριβως αυτο, οτι δεν υπαρχει κανενα νοημα να ισχυριζονται οτι χρωσταει 14 δις αφου δεν υπαρχει η παραμικρη περιπτωση να εισπραχθουν.

Και μετα βεβαια παμε και στους αμεσως επομενους, οπου φαινονται μικρες εταιριουλες να χρωστανε 1 και 2 δις, ή 500 εκατ.

11 λεπτά πριν, theopan είπε

Πάντως δεν κατάλαβα από τα ΤΑΞΙ και POS πως πήγε η συζήτηση σε τόσα διαφορετικά και άσχετα μεταξύ τους θέματα...

Τα ταξι ειναι δεκαδες χιλιαδες και η οικονομικη και κοινωνικη ζημια που προκαλουν ειναι χαωδης οσο κι αν δε φαινεται με πρωτη ματια. 

Αν υπολογισεις οτι καθε ταξι ανα βαρδια θα επρεπε να πληρωνει γυρω στο χιλιαρικο σε προστιμα για παρανομιες τα οποια δε βεβαιωνονται, τα διαφυγοντα κερδη για το κρατος ειναι θηριωδη.

Επεξ/σία από lector

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...