SabotazNic Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 8 λεπτά πριν, sdikr είπε Με τον ίδιο τρόπο που οι υπάλληλοι λαμβάνουν ενημερώσεις οτι έχει γίνει κατάθεση στον λογαριασμό της εταιρίας έτσι θα γίνεται και στο επαγγελματικό iris Δεν μιλάμε όμως για μια εταιρεία που έχει ενεργό τμήμα λογιστών και αυτοί δίνουν το οκ στην διακίνηση να συνεχίσει 🤦🏻 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skrobo Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 4 hours ago, SabotazNic said: Ξέρεις ότι ένα ταξιτζής, ένας οδοντίατρος κτλ δεν μπορεί απλά να κόψει τιμολόγια για μπριζόλες, σωστά? Ό,τι να ναι Μπορεί, αλλά είναι σαν να παιρνει τηλέφωνο την ΑΑΔΕ για να του κάνουν έλεγχο. Αν είναι 100% νόμιμος στην χρήση της αγοράς (έχει μπριζόλες για διακοσμητικά μέσα στο ταξί, δεν έχω ιδέα), τότε μπορεί να κόβει όσα τιμολόγια θέλει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2 hours ago, SabotazNic said: Δεν μιλάμε όμως για μια εταιρεία που έχει ενεργό τμήμα λογιστών και αυτοί δίνουν το οκ στην διακίνηση να συνεχίσει 🤦🏻 Δεν μιλάω και εγώ για εταιρία με λογιστές, είπα email Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nermain Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 9 hours ago, sdikr said: Μου αρέσει που το πάας στα άκρα, αλλά ναι ακόμα και ενα γεύμα με μπριζόλες μπορεί να δικαιολογήσει σας έξοδα, όπως μπορεί να δικαιολογήσει κινητά, υπολογιστές, χαρτιά υγείας κλπ. Ο απλός μισθωτός δεν μπορεί Οι μικροι ελευθεροι επαγγελματιες εχουν συγκεκριμενα πραγματα που μπορουν να δικαιολογησουν. Δεν ειναι οπως στην αμερικη πχ που καποια μπεργκεραδικα εχουν Burger Meal με ονομα "5W-40" στην αποδειξη για να τα δικαιολογουν ως εξοδο επιχειρησης. Αλλα συμφωνω θα επρεπε οι μισθωτοι και γενικα ολοι να εχουν καποια πραγματα που μπορουν να βγαινουν απο τον μισθο τους. Πχ ενοικιο σπιτιου, λογαριασμοι, φαγητο (εως καποιο ποσο), σπουδες, σερμιναρια κλπ. Επισης, δεν γινεται καποιος να βγαινει οριακα με ολους τους λογαριασμους κ να του ερχεται και εφορια(Δηλαδη τι να σου παρουν αλλο;). + Αυτο θα εδινε ενα κινητρο να ξοδεψει καποιος τα χρηματα του απο το να τα βαλει στην τραπεζα και να δωσει 2-3κ στην εφορια. Θα κανει κ καλο στην κυβερνηση αφου ο καθενας θα λεει κλεφτη τον αλλον μετα 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, nermain είπε Αλλα συμφωνω θα επρεπε οι μισθωτοι και γενικα ολοι να εχουν καποια πραγματα που μπορουν να βγαινουν απο τον μισθο τους. Πχ ενοικιο σπιτιου, λογαριασμοι, φαγητο (εως καποιο ποσο), σπουδες, σερμιναρια κλπ. Γιατι, ενας ΕΕ δεν μπορει να νοικιαζει σπιτι, να σπουδαζει κτλ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nermain Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου On 02/08/2024 at 18:37, 1comment said: Ξαναλέω. Δεν έχετε ιδέα από μαγαζιά σε μικρές πόλεις-επαρχίες και το πώς λειτουργούν οι συντοπίτες σε αυτά! Οι περισσότεροι δεν θέλουν την απόδειξη, σου το λένε κιόλας γιατί ξέρουν το χέρι που βάζει το κράτος στα μικρά μαγαζιά. Για αλλαγές, ποτέ δεν έχω ζητήσει να δω απόδειξη. Στα δώρα υπάρχει κάρτα αλλαγής, τα υπόλοιπα τα κοιτάω αν είναι φορεμένα και θυμάμαι πότε περίπου τα πήραν. Αν είναι άλλης σεζόν, δεν τα αλλάζω. Δεν είναι όλος ο κόσμος Αθήνα ή τα Ζαρα. Τα έχετε μπερδεμένα στο μυαλό σας γιατί δεν είστε στο χώρο της αγοράς, είστε απλοί καταναλωτές. Αν είχατε μαγαζί με αυτά τα μυαλά, θα το είχατε κλείσει σε λίγους μήνες. Προφανώς το φπα δεν είναι λεφτα του επαγγελματία. Μίλησα για τελικές εκπτώσεις με πολύ μικρό κέρδος. Π.χ. φίλος επαγγελματίας έχει βάλει όλα μισή τιμή. Μιλώντας μαζί του, μου είπε ότι αν τον πληρώσουν με κάρτα, δεν έχει κανένα κέρδος. Παίρνει απλά πίσω τη χονδρική. Τα έβαλε μισή τιμή αφενός γιατί έχει πάρα πολύ εμπόρευμα καλοκαιρινό, αφετέρου γιατί στην πόλη μας οι κάρτες είναι μαξ 30%. Ναι και στην λαικη μια κυρια ειχε αλλες τιμες στον παγκο και διπλη τιμη οταν ζητησαμε να πληρωσουμε με καρτα (αφου ειχε μηχανημα) δεν ξερω τι φορο υπολογιζε η κυρια που ηταν 100%. Το ιδιο και ενας γιατρος, πληρωμη με καρτα 150Ε και χωρις αποδειξη και μετρητα 50Ε. Παντως αν υπηρχε μια εισφορα σε ολους 10-15% και οχι 20-30-45% + προκαταβολη δεν πιστευω να "εκλεβε" κανενας το κρατος. Επισης δεν βγαζουν νοημα αυτα τα ποσοστα φορολογησης, γιατι"κλαιμε" στην ουσια που οι ταδε ελευθεροι επαγγελματιες φοροδιαφευγουν, ειτε ειναι ταξι, υδραυλικοι, ηλεκτρολογοι, αγροτες, καταστηματαρχες κτλπ. Αυτοι που φοροδιαφευγουν περισσοτερο ειναι οι μεγαλες επιχειρησεις και οι πολυεθνικες που κοβουν τιμολογια σε φορολογικους παραδεισους στις μητρικες η θυγατρικες τους εταιριες ωστε να εχουν εδω (η σε οποιοδηποτε αλλο κρατος με τοσο μεγαλη φορολογικη κλιμακα) ζημια η/και χαμηλο κερδος. Και το κανουν και νομιμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skrobo Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 32 minutes ago, nermain said: Οι μικροι ελευθεροι επαγγελματιες εχουν συγκεκριμενα πραγματα που μπορουν να δικαιολογησουν. Δεν ειναι οπως στην αμερικη πχ που καποια μπεργκεραδικα εχουν Burger Meal με ονομα "5W-40" στην αποδειξη για να τα δικαιολογουν ως εξοδο επιχειρησης. Αυτό είναι λάθος. Όλα τα έξοδα σου που κανείς καλή τη πίστη δικαιολογούνται εκτός αν είναι α) στις εξαιρέσεις / περιορισμούς ή β) κάποιο ποινικό αδίκημα. Ναι, μπορεί να είναι δύσκολο να έχεις κάποιον πραγματικό λόγο που θες να περάσεις ένα τιμολόγιο 2 τόνους φακές όταν έχεις συνεργείο αυτοκινήτων, αλλά αν βρεις τον λόγο, το έξοδο θα περάσει. Όπως αναφέρει και η ΔΕΔ: Δεν επιτρέπεται, δε, στη φορολογική αρχή να ελέγχει τη σκοπιμότητα και το προσήκον μέτρο των δαπανών αυτών (ΣτΕ 2963/2013. ΣτΕ 1729/2013, ΣτΕ 1604/2011, κ.ά.), εκτός αν τούτο ορίζεται ρητά και ειδικά στον νόμο (π.χ. ενδοομιλικές συναλλαγές)». 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1comment Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 18 ώρες πριν, sdikr είπε Να επαναλάβω πάλι το ΦΠΑ που δηλώνετε σαν έξοδα αλλά είναι το κινητό το δικό σας, την γυναίκας, των παιδιών, ίσως και της πεθεράς; Το βάζουν αρκετοί και όχι μόνο το χαρτί Εμένα ο λογιστής από την αρχή μου είχε πει να μην του πάω άσχετα τιμολόγια από το αντικείμενό μου και ειδικά τα τελευταία χρόνια με το mydata και ηλεκτρονικά τιμολόγια φαντάζομαι και να θες δεν γίνεται. Μόνο τα τιμολόγια που αφορούν το αφμ της επιχείρησης καταγράφονται και περνάνε. Τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου γενικώς και μισείς τους ελ. επ. προφανώς γιατί τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα από σενα. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 10 minutes ago, 1comment said: Εμένα ο λογιστής από την αρχή μου είχε πει να μην του πάω άσχετα τιμολόγια από το αντικείμενό μου και ειδικά τα τελευταία χρόνια με το mydata και ηλεκτρονικά τιμολόγια φαντάζομαι και να θες δεν γίνεται. Μόνο τα τιμολόγια που αφορούν το αφμ της επιχείρησης καταγράφονται και περνάνε. Τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου γενικώς και μισείς τους ελ. επ. προφανώς γιατί τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα από σενα. Φυσικά και τα καταφέρνουν καλύτερα απο εμένα, αγοράζουν κάτι 10 ευρώ το πουλάνε 50, βάζουνε στην τσέπη και το ΦΠΑ και δηλώνουνε μετά λιγότερα απο ότι παίρνω εγώ και παίρνουν και τα επιδόματα. Και οι κλέφτες που δεν τους πιάνουν τα καταφέρνουν καλύτερα απο εμένα 4 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 22 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Eσύ θες να στείλεις με ΙΡΙΣ.Αυτός δεν έχει πος θα έχει ΙΡΙΣ? ολοι εχουν iris δεν ειναι αναγκη να ειναι επαγγελματικο 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 1 ώρα πριν, Exodia The Forbidden One είπε ολοι εχουν iris δεν ειναι αναγκη να ειναι επαγγελματικο Προφανως και πρεπει να ειναι επαγγελματικο, και προφανως ολοι οι ιδιωτες δεν ειναι υποχρεωμενοι να το εχουν ενεργοποιησει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου Στις 3/8/2024 στις 4:47 ΜΜ, sdikr είπε Να επαναλάβω πάλι το ΦΠΑ που δηλώνετε σαν έξοδα αλλά είναι το κινητό το δικό σας, την γυναίκας, των παιδιών, ίσως και της πεθεράς; Δεν είναι τόσο απλό. Μπορώ να έχω 4 κινητά στο επαγγελματικό ΑΦΜ και να τα μοιράσω στην οικογένεια (όχι στην πεθερά) αλλά σαν ατομική επιχείρηση δεν συμφέρει να πληρώνω 100+€ το μήνα σε πάγια (εκτός και αν βγάζω 30-40Κ καθαρά το χρόνο και δεν με νοιάζει). Συμφέρει να αγοράσω Smartphone/Laptop/PC με απαλλαγή ΦΠΑ (άρθρο 39α) και να τα δώσω στα παιδιά. Αν όμως κλείσω την επιχείρηση θα πρέπει να αποδώσω το ΦΠΑ από όλα αυτά πίσω στο κράτος (αυτό οι περισσότεροι δεν το ξέρουν και θα βρεθούν προ εκπλήξεων 😅). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 1 hour ago, NiKoSmile said: Δεν είναι τόσο απλό. Μπορώ να έχω 4 κινητά στο επαγγελματικό ΑΦΜ και να τα μοιράσω στην οικογένεια (όχι στην πεθερά) αλλά σαν ατομική επιχείρηση δεν συμφέρει να πληρώνω 100+€ το μήνα σε πάγια (εκτός και αν βγάζω 30-40Κ καθαρά το χρόνο και δεν με νοιάζει). Συμφέρει να αγοράσω Smartphone/Laptop/PC με απαλλαγή ΦΠΑ (άρθρο 39α) και να τα δώσω στα παιδιά. Αν όμως κλείσω την επιχείρηση θα πρέπει να αποδώσω το ΦΠΑ από όλα αυτά πίσω στο κράτος (αυτό οι περισσότεροι δεν το ξέρουν και θα βρεθούν προ εκπλήξεων 😅). Ποιος μίλησε για πάγια; αυτά όντως τα είχα ξεχάσει, καλά που μου τα θύμισες και αυτά. Αν τώρα κλείσεις την επιχείριση πριν κάνεις την απόσβεση (και δεν θα χρειαστεί να δώσεις ΦΠΑ) πιστεύω οτι θα σε απασχολούν άλλα πράγματα απο το ΦΠΑ απο αυτά τα κινητά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 26 λεπτά πριν, sdikr είπε Ποιος μίλησε για πάγια; αυτά όντως τα είχα ξεχάσει, καλά που μου τα θύμισες και αυτά. Αν τώρα κλείσεις την επιχείριση πριν κάνεις την απόσβεση (και δεν θα χρειαστεί να δώσεις ΦΠΑ) πιστεύω οτι θα σε απασχολούν άλλα πράγματα απο το ΦΠΑ απο αυτά τα κινητά. Γενικά όταν κλείνεις δεν σε νοιάζει σχεδόν τίποτα, παίρνεις ταμείο και κάνεις τα χαρτιά για το δήμο και περιμένεις 😁. Όταν ανοίγεις είναι το πρόβλημα. 😅 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 4 Αυγούστου Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 31 λεπτά πριν, sdikr είπε Ποιος μίλησε για πάγια; αυτά όντως τα είχα ξεχάσει, καλά που μου τα θύμισες και αυτά. Και παλι, δεν μπορουμε να δικαιολογησουμε το σταθερο του σπιτιου.... Παλι καλα που μπορουμε να βγαλουμε και κανα φπα απο τους λογαριασμους της επιχειρησης για να μπορειτε να εξυπηρετηστε. Λολ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα