mindreader Δημοσ. 31 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2024 Βλεπω κυκλοφορουν στην αγορα διαφορα UV flashlights. Ηθελα να γινει μια συζητηση για τις εφαρμογες τους. Ηδη εχω μια πρωτη στο μυαλο μου, οπως ειναι, να τσεκαρεις τα γυαλια ηλιου σου, αν τα διαπερνα η uv δεσμη. Λογικα δεν πρεπει να τα διαπερνα, αρα προστατευουν τα ματια σου. Ισως εχουν καποια εφαρμογη σε χαρτονομισματα, δεν το ξερω σιγουρα. Απο εκει και περα ομως. Πως καποια πραγματα που δεν φαινονται με το απλο ηλιακο φως ή το φως κανονικης λαμπας, φαινονται με αυτους τους φακους; Τι γινεται; Δηλαδη πχ υπαρχει βρωμια καπου, αλλα ειναι αορατη, αλλα με UV φακο φαινεται; Και τελικα, πειτε αν εχετε ηδη πειραματιστει, χρησεις που αξιζουν να δει κανεις με τετοιους φακους.
foniki_melitzana Δημοσ. 31 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2024 απ'όσο ξέρω μπορείς να δεις κατάλοιπα ούρων, αίματος και άλλων βιολογικών καταλοίπων με φακό Uv. 1
ZoReN Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Λεκέδες, υγρά κλπ περιέχουν συστατικά που μπορούν να απορροφήσουν την uv ακτινοβολία. Όταν την απορροφήσουν την εκπέμπουν σε διαφορετικό μήκος κύματος και για αυτό βλέπουμε πιο έντονα - φωσφοριζέ χρώματα. Έχω ένα τέτοιο φακό που τον χρησιμοποιώ κυρίως σε τουαλέτες εκτός σπιτιού όπως πχ στο γραφείο. Ναι δεν είναι και ότι καλύτερο το θέαμα κάποιες φορές. Έχω και μια λάμπα στο σπίτι που μου φωσφορίζει ένα ωραίο ειδικό τέτοιο πανί με σχέδια. Είναι καλή φάση για το σκοτάδι 1
mindreader Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 14 hours ago, ZoReN said: Λεκέδες, υγρά κλπ περιέχουν συστατικά που μπορούν να απορροφήσουν την uv ακτινοβολία. Όταν την απορροφήσουν την εκπέμπουν σε διαφορετικό μήκος κύματος και για αυτό βλέπουμε πιο έντονα - φωσφοριζέ χρώματα. Έχω ένα τέτοιο φακό που τον χρησιμοποιώ κυρίως σε τουαλέτες εκτός σπιτιού όπως πχ στο γραφείο. Ναι δεν είναι και ότι καλύτερο το θέαμα κάποιες φορές. Έχω και μια λάμπα στο σπίτι που μου φωσφορίζει ένα ωραίο ειδικό τέτοιο πανί με σχέδια. Είναι καλή φάση για το σκοτάδι Εχω παραγγειλει ενα UV φακο, σκεφτομαι να κανω διαφορες 'δοκιμες'. Τα γυαλια ηλιου μου (διαπερατοτητα) ειναι μια απο τις πρωτες. Αραγε και στα ρουχα, καλοκαιρινα tshirts αναλογα την πλεξη/υφανση/υλικο, δεν θα μας εδινε μια πληροφορια, για το πως προστατευεται το σωμα οταν κυκλοφορουμε εξω το καλοκαιρι; Που αλλου θα προτεινες να κανω περασμα με τον φακο; Τι χρησιμες πληροφοριες μπορω να συλλεξω με τη βοηθεια του;
ZoReN Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 6 hours ago, mindreader said: Εχω παραγγειλει ενα UV φακο, σκεφτομαι να κανω διαφορες 'δοκιμες'. Τα γυαλια ηλιου μου (διαπερατοτητα) ειναι μια απο τις πρωτες. Αραγε και στα ρουχα, καλοκαιρινα tshirts αναλογα την πλεξη/υφανση/υλικο, δεν θα μας εδινε μια πληροφορια, για το πως προστατευεται το σωμα οταν κυκλοφορουμε εξω το καλοκαιρι; Που αλλου θα προτεινες να κανω περασμα με τον φακο; Τι χρησιμες πληροφοριες μπορω να συλλεξω με τη βοηθεια του; Στα γυαλιά ναι ίσως μπορείς να το δεις αλλά σε ρούχα μη περιμένεις να δεις πράγματα. Ή δε θα φαίνεται τίποτα, ή θα φαίνεται σκόνη αν υπάρχει ή θα φωσφορίζεις αν έχεις κάποιο περίεργο χρώμα. Μέχρι εκεί δε νομίζω να μπορείς να δεις κάτι παραπάνω εκτός αν υπάρχει τρόπος που δε το ξέρω. Γενικά εγώ πιο πολύ για το χαβαλέ το πήρα, οπότε δε ξέρω αν είμαι ο κατάλληλος να απαντήσει για ρούχα ή άλλα πράγματα. 1
mindreader Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 Λοιπον, παρελαβα τον φακο UV. Και εκανα το πειραμα, με τα γυαλια ηλιου μου. Εσβησα ολα τα φωτα, σκοταδι, ακουμπισα τα γυαλια σε μια βιβλιοθηκη. Στην αρχη, με κανονικο φακο, εριξα το φως μες τα γυαλια και η ακτινα περασε στον απεναντι τοιχο. Αντιθετως, οταν εκανα το ιδιο με τον φακο UV, δεν περασε τιποτε πισω απο τα γυαλια και φυσικα δεν φανηκε και τιποτε στον απο πισω τοιχο. Αρα, τα γυαλια ηλιου, εμπρακτα και με αυτο το πειραμα, μπλοκαρουν εντελως την UV. 1
czarjuly Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Με uv φακο φαινονται υπεροχα τα vaseline glasses(ελαφρως ραδιενεργα γυαλινα αντικειμενα με οξειδιο του ουρανιου) τεχνουργηματα λιγο δυσκολο να τα βρεις εδω στην Ελλαδα εκτος αν τα φερεις απο Αμερικη ,επισης αντανακλα επανω στους σκορπιους απο οτι εχω διαβασει 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα