Sindarta14 Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου Καλησπέρα Έχω 100αρα cosmote με FritzBox 7590ΑΧ πάνω στο οποίο κουμπώνει καταγραφικό nvr - synology Nas και πολλές Ip cameras Έχω κάρτα Sim cosmote μέσα σε 5g router Για να τα συνδυάσω προχώρησα σε αγορά ER605 της TP Link Η Βασικη μου απορία είναι τι γίνεται με τους DCHP server στα δύο αλλά ρουτερ τους απενεργοποιώ? Επίσης port forward για το NVR κάνω σε όλα τα ρουτερ?Και DynDns που? Τέλος το 7590AX δικτυο ήταν 192.168.1.xx το 5G σε ποιο εύρος πρέπει να μπει ?Το Er605 είναι στο 192.168.0.XX Ευχαριστώ προκαταβολικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου Το ER605 είναι ένας Muti WAN Router με δυνατότητα Load Balancing/Failover. Θέλεις λοιπόν 2 WAN αυτού να συνδεθούν αντίστοιχα σε LAN των άλλων 2 Router. Η κάθε WAN θα ρυθμισθεί να παίρνει σύνδεση από το αντίστοιχο Router, είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα μέσω των DHCP αυτών. Αν ρυθμισθούν χειροκίνητα, μπορεί να καταργήσεις τους DHCP σε αυτά κα ενεργός μόνον του ER605. Όλες (μα όλες) οι δικτυακές συσκευές που έχεις θα συνδεθούν στο ER605 και μέσω αυτού θα βγαίνουν προς τα έξω, χρησιμοποιώντας την μία σύνδεση ή και τις 2 ταυτόχρονα, ανάλογα τις ρυθμίσεις που θα του κάνεις. Αν χρειάζεσαι port forwarding, τότε θα δημιουργήσεις τον ίδιο κανόνα 2 φορές. Μία στον κύριο Router (π.χ. fritz) που έχει την σύνδεση προς την WAN IP του ER605 και ο δεύτερος στο ER605 προς την LAN IP της συσκευής που το χρειάζεται. DDNS όπως είναι τώρα. Κάθε Router θα έχει διαφορετικό υποδίκτυο. Π.χ. το Fritz 192.168.1.0/24, το 5G 192.168.2.0/24 και το ER605 192.168.0.0/24. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sindarta14 Δημοσ. 31 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 4 ώρες πριν, jkoukos είπε Το ER605 είναι ένας Muti WAN Router με δυνατότητα Load Balancing/Failover. Θέλεις λοιπόν 2 WAN αυτού να συνδεθούν αντίστοιχα σε LAN των άλλων 2 Router. Η κάθε WAN θα ρυθμισθεί να παίρνει σύνδεση από το αντίστοιχο Router, είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα μέσω των DHCP αυτών. Αν ρυθμισθούν χειροκίνητα, μπορεί να καταργήσεις τους DHCP σε αυτά κα ενεργός μόνον του ER605. Όλες (μα όλες) οι δικτυακές συσκευές που έχεις θα συνδεθούν στο ER605 και μέσω αυτού θα βγαίνουν προς τα έξω, χρησιμοποιώντας την μία σύνδεση ή και τις 2 ταυτόχρονα, ανάλογα τις ρυθμίσεις που θα του κάνεις. Αν χρειάζεσαι port forwarding, τότε θα δημιουργήσεις τον ίδιο κανόνα 2 φορές. Μία στον κύριο Router (π.χ. fritz) που έχει την σύνδεση προς την WAN IP του ER605 και ο δεύτερος στο ER605 προς την LAN IP της συσκευής που το χρειάζεται. DDNS όπως είναι τώρα. Κάθε Router θα έχει διαφορετικό υποδίκτυο. Π.χ. το Fritz 192.168.1.0/24, το 5G 192.168.2.0/24 και το ER605 192.168.0.0/24. Καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση Τα σεταρα ολα δουλεουν ολα κανονικα αλλα....δεν μου παιζουν οι καμερες μεσω DynDns εφτιαξα τα rule οπως μου γραφεις πραπανω στο ER605 και τα αφησα και ως εχουν και στο FRITZ Τα περασα και στο 5g το router που το εχω βαλει gia primary wan αλλα μαλλον κατι δεν εχω κανει καλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου Ποια είναι η WAN ΙΡ (IPv4) που έχει το 5G Router; Σύγκρινέ την με αυτή που σου δείχνει ο έλεγχος. Αν δεν είναι ίδιες και έχεις κάποια από 100.xxx ή 10.xxx, τότε είσαι πίσω από CGNAT, κάτι που είναι στάνταρτ σε συνδέσεις κινητής (και δεν μπορείς να κάνεις κάτι), εκτός αν έχεις συμβόλαιο και ζητήσεις να σου δώσουν κανονική δημόσια ΙΡ. Υπόψη ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και στις σταθερές συνδέσεις, αλλά πρώτον δεν είναι στανταρτ και κατά δεύτερον αν το ζητήσεις σε βγάζουν από αυτή την κατάσταση. Για πρόσβαση στις κάμερες απ' έξω, να μπαίνεις από από το DDNS του Fritz, ασχέτως από ποια WAN βγαίνουν αυτές προς το διαδίκτυο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sindarta14 Δημοσ. 31 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιουλίου Έχεις δίκιο το 5g είναι πίσω από cgnat Το ίδιο είχα στο Fritz απο cosmote αλλά είχα ζητήσει να το κλείσουν Εξήγησε μου αν μπορείς σε παρακαλω λίγο την τελευταία παράγραφο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου Δεν έχεις ρυθμίσει DDNS στο Fritz; Αν ναι, τότε χρησιμοποιείς αυτό το hostname απ' έξω για πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο (π.χ. τις κάμερες). Αυτό είναι άσχετο με ποια σύνδεση βάσει ρυθμίσεων βγαίνουν προς τα έξω οι κάμερες σε κανονική λειτουργία. Έχεις ορίσει στο ER605 να δίνει σύνδεση των καμερών προς το διαδίκτυο (εξερχόμενη επικοινωνία) με προτεραιότητα από το 5G. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εισερχόμενη επικοινωνία προς τις κάμερες δεν μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε σύνδεση (εκτός να κάποια είναι σε CGNAT). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα