Προς το περιεχόμενο

Ολικο backup windows pc, εύκολο γρήγορο αξιόπιστο

mindreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λετε για acronis, αλλα πριν απο καμια 15αρια χρονια που το ειχα χρησιμοποιησει, δεν ηταν αξιοπιστο, αν θυμαμαι καλα... πολυ φρου φρου, και δεν ξερω αν τυχαινε στραβη αν τα backups του θα με ξελασπωναν...ευτυχως δεν χρειαστηκε να το μαθω ποτε....

Πηγα σε mac και εκει ειναι ολα ρολοι.

Ενω το aomei, απο την ολη λειτουργία του, μου εδωσε την εντυπωση οτι 'it just works', απλα και οπως πρεπει.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Hello!

Επειδή έχω χαθεί ανάμεσα σε συζητήσεις και συστάσεις.
Τελικά ποιο από όλα είναι free και υποστιρίζει στην free έκδοσή του incremental Backup;

Τα FBackup, ΑΟΜΕΙ και Veeam που τα εγκατέστησα, δεν βλέπω να υποστιρίζουν incremental backup. Το FreeFileSync κάνει κάτι παρόμοιο, απλά συγκρίνοντας τα αρχεία (όνομα, ημ/νια) πριν αρχίσει το backup που είναι περίπου σαν να κάνεις αυτόματο copy-paste, --και με χάοσε κάπως το UI.

Το προγραμμα που μου δουλευε χωρις ποτε να μου κανει προβλημα ηταν το Norton Ghost αλλα δυστυχωε με τα 10 δεν δουλευει

Παιρνω με το Acronis και το Aomei αλλα δεν τα εχω δοκιμασει . Ελπιζω να μην χρειαστει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, P_Spiros said:

Τα FBackup, ΑΟΜΕΙ και Veeam που τα εγκατέστησα, δεν βλέπω να υποστιρίζουν incremental backup.

Το Veeam κάνει κανονικά incremental backups, τουλάχιστον σε volume level jobs.

https://helpcenter.veeam.com/docs/agentforwindows/userguide/backup_chain.html?ver=60

image.png.3db361620848d801723361bdc801c70a.png

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Like 1
  • Thanks 1

Στις 25/10/2024 στις 4:52 ΜΜ, P_Spiros είπε

Hello!

Επειδή έχω χαθεί ανάμεσα σε συζητήσεις και συστάσεις.
Τελικά ποιο από όλα είναι free και υποστηρίζει στην free έκδοσή του incremental Backup;

Τα FBackup, ΑΟΜΕΙ και Veeam που τα εγκατέστησα, δεν βλέπω να υποστηρίζουν incremental backup. Το FreeFileSync κάνει κάτι παρόμοιο, απλά συγκρίνοντας τα αρχεία (όνομα, ημ/νια) πριν αρχίσει το backup που είναι περίπου σαν να κάνεις αυτόματο copy-paste, --και με χάοσε κάπως το UI.

Λοιπόν, ναι. Βλακείες λέω, απλά δεν καταλάβαινα τα GUI τους.
Ο infin1tyGR έχει δίκιο.

Και το Veeam κάνει incremental backups, αλλά είναι 1.3GB μόνο του το installer.
Και το 
AOMEI Backupper κάνει incremental backups, και μάλιστα σε default λειτουργία, απλά δεν το αναφέρει άμεσα, και για κάποιο λόγο ενώ έχει επιλογή για full - incremental - differential (pro μόνο) στα settings, την πέτυχα μόνο μία φορά στην διαδικασία ορισμού backup.

10 minutes ago, P_Spiros said:

Και το Veeam κάνει incremental backups, αλλά είναι 1.3GB μόνο του το installer.

Σίγουρα κατέβασες το σωστό; Veeam Agent for Windows; Δεν θυμάμαι να είναι τόσο.

• Like 1

Στις 27/10/2024 στις 3:32 ΜΜ, infin1tyGR είπε

Σίγουρα κατέβασες το σωστό; Veeam Agent for Windows; Δεν θυμάμαι να είναι τόσο.

Με κάνεις και ντρέπομαι που υπάρχω 🤣.
Φυσικά και κατέβασα το λάθος (Veeam Backup & Replication Community Edition, 1.3GB). 
Veeam Agent for Windows (166ΜΒ)

Δοκίμασα και το Macrium, αλλά κατά την εγκατάσταση ζητάει "επιβεβαίωση" που με πετάει στο site, και ούτε λίγο, ούτε πολύ, βρέθηκα σε trial έκδοση. -Λογικά και εδώ κάποια κοτσάνα θα έχω κάνει.

Για το documentation πάντως, δοκίμασα πρώτο το AOMEI Backapper.
Για αρχεία από 2 HHD σκληρούς και έναν SSD, συνολικού μεγέθους 800GB, σε εκωτερικό HHD.
Το 1ο backup πήρε περίπου 12 ώρες μέχρι τέλους.

Βέβαια επειδή είμαι νέος στο άθλημα, μετάνιωσα το "format" που του έκανα (θέλω ξεχωριστά εικόνες από δουλειά και να εξαιρέσω και τα downloads), οπότε θα δοκιμάσω και το Veeam Agent.

7 minutes ago, P_Spiros said:

Με κάνεις και ντρέπομαι που υπάρχω 🤣.
Φυσικά και κατέβασα το λάθος (Veeam Backup & Replication Community Edition, 1.3GB). 
Veeam Agent for Windows (166ΜΒ)

Χαχαχα, μα όχι, το ανέφερα επειδή κι εγώ πριν λίγες μέρες ασχολήθηκα για πρώτη φορά με αυτό και με μπέρδεψαν λίγο κι εμένα οι διάφορες εκδόσεις του.

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...