prometheas Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου Once you go Veeam there is no way back... Eυτυχώς παρέχουν και free community edition Free Windows Backup Solution for PCs and Endpoints (veeam.com) Eναλλακτικά και το AOMEI που προτάθηκε ειναι πολύ καλή και αξιόπιστη λύση. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 6 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου (επεξεργασμένο) On 31/07/2024 at 12:03, accipio said: Προτείνω το AOMEI Backupper Standard (δωρεάν για προσωπική χρήση). Το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια χωρίς πρόβλημα. Μία φορά που χρειάστηκε να επαναφέρω image, αυτό έγινε απρόσκοπτα. Μπορείς να δημιουργήσεις image του λειτουργικού (System Backup), με 4 κλικ. Ορίζεις τον προορισμό (πού θα αποθηκευτεί το image) όπου θέλεις (σε άλλο partition, σε εξωτερικό δίσκο, σε φλασάκι). Ορίζεις, αν θέλεις, και το όνομα του image (το πρόγραμμα δημιουργεί αυτόματα όνομα με αυξανόμενη αρίθμηση σε κάθε διαδοχικό backup). Το backup γίνεται εν ώρα λειτουργία του υπολογιστή. Καλό θα ήταν να δημιουργήσεις (μέσα από το πρόγραμμα) και ένα bootable μέσο (π.χ. φλασάκι) ώστε να εκκινείς τον υπολογιστή από αυτό και να μπορείς είτε να δημιουργείς image του συστήματος είτε να επαναφέρεις κάποιο image αν δεν μπορείς να μπεις στα Windows. Αφου εκανα ελεγχο απο τα tools και το image ειναι οκ, σημερα εκανα και δοκιμη οτι μπορει να μπουταρει το φλασακι, και οντως μπουταρει μια χαρα!!! Επισης αποδεικνυεται στην πραξη, οτι το ιδιο το φλασακι μπορει να ειναι και Bootable για να μπαινει στο περιβαλλον του aomei, αλλα και να φιλοξενει και backups. Δυο σε ενα. Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την ολη εμπειρια. Νομιζω ειναι/κανει ολα οσα ηθελα. Ευχαριστω για την προταση! Επειδη με ενθουσιασε σαν προγραμμα, αλλα και οσο το χρησιμοποιω, θα επανερχομαι εδω στο νημα να μοιραζομαι εμπειριες. Επεξ/σία 6 Αυγούστου από mindreader 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
accipio Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου Μια χαρά. Κι αν σου βρίσκεται κανένας δίσκος για πειραματισμό, σύνδεσέ τον (μόνο του, για αποφυγή "πατάτας") και κάνε για δοκιμή το μόνο που απομένει: επαναφορά του image, απλώς για να διαπιστώσεις αν όντως γίνεται όπως πρέπει η επαναφορά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου Στις 1/8/2024 στις 12:20 ΜΜ, prometheas είπε Once you go Veeam there is no way back... Eυτυχώς παρέχουν και free community edition Free Windows Backup Solution for PCs and Endpoints (veeam.com) Eναλλακτικά και το AOMEI που προτάθηκε ειναι πολύ καλή και αξιόπιστη λύση. Ενω έχουμε στημένο το veeam σε ολα τα pc της εταιρίας με τα καταλληλα credentials για πηγαινουν τα backup στο nas, τις προάλλες τα χρειάστηκα Την τρίτη το απόγευμα καηκε ο δισκος ενος pc. Ευτυχώς δεν ήταν καποιο critical pc , μονο mail και καποια αρχεια στο desktop συν την εγκατάσταση του erp συν 4-5 αγαπημένα στον mozilla Ειχα ενα φλασακι bootable από το δικό μου pc , δοκίμασα , και με εβγαζε κατα την εκκινηση μονο σε cmd . Πιθανόν γιατι ειχα την εκδοση 5.0 Κατεβασα στο pc Μου νεο veeam , ξαναφτιαξα το φλασακι και με πεταξε ευτυχως στην πρασινη οθονη Με τα εικονιδια και το bare metal restore Συνδεθηκα στο Nas , αλλα διαπίστωσα οτι αλλα backup και Incremental υπήρχαν στον φακελο του nas και αλλα μου εβγαζε σαν επιλογη το veeam Ενω στο nas υπήρχει .VBK file στις 05/08 δηλαδη μια μερα πριν, μεσω του bare metal μου εβγαζε full backup 12 μερες πριν . Τελος παντων το παλεψα, περαστηκε το Image, λεω θα φερω τα incremental μετα από τα restore.. Ξεκινάει το pc από το restore, μαυρη οθονη και μια παυλα να αναβοσβήνει. Δεν μπηκε ποτε windows Την τεταρτη το πρωι πηγα με τον πατροπαραδοτο τροπο, εγκατασταση windows από usb flash και συνδεση μετα με το synology Μεσω veaam οπου τραβηξα desktop , profiles Και εκανα τις εγκαταστάσεις Η ερώτηση μου ειναι η εξής Το flash disk θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί μονο από το pc που θες να επαναφέρεις? Δεν νομίζω Δεν ξερω γιατι μου εβγαζε στο bare metal αλλα backup ενω στο synology ειχε αλλες ημερομηνίες Μου εκατσε λιγο καπως ολο αυτό και ευτυχως που εκατσε σε pc οχι σημαντικό , Κατι σιγουρα εκανα λαθος, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 10 Αυγούστου Share Δημοσ. 10 Αυγούστου Αυτό ειναι ενα screenshot από το pc μου στην εταιρία. Μεσα από τα windows επιλέγω veeam-restore (ειτε individual files είτε entire volumes) Εχω λιγο μπερδευτεί. Λεει full backup 29/07 αλλά στο synology δεν υπάρχει. Εχω στις ρυθμισεις του veeam επιλογη για backup του operating system που ειναι στον 😄 Πραγματικά εχω μπερδευτεί αρκετά , Στο edit job εχω σε ολα τα pc Volume level backup , μηπως πρέπει να το γυρίσω σε entire computer? Operating system οπου διαλέγει τον C:\ μόνο Destination : Shared folder οπου μετά εχω το directory και τα credentials του NAS συν τα σχετικά schedules Οδηγίες ακολούθησα από συνεργάτη όταν στήσαμε πρωτη φορα το NAS και το Veeam Εγω θέλω να σώνει ολο τον δίσκο πχ ανα 3 μέρες , differentials ενδιάμεσα πχ αλλαγες κλπ Κατι δεν εχω καταλάβει καλά μαλλον Με λιγα λογια θελω οταν σκάσει ενας δισκος σε pc Οπως έγινε να μπορω να επαναφέρω σε νεο πχ οπως ηταν full πριν 2 μέρες . συν manually αλλαγες κλπ Τα εστησα , δεν καθισα ποτε να ψαχτώ στο επακρο και ευτυχώς που εσκασε σε μη critical pc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 14 Αυγούστου Share Δημοσ. 14 Αυγούστου Στις 11/8/2024 στις 12:30 ΠΜ, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Αυτό ειναι ενα screenshot από το pc μου στην εταιρία. Μεσα από τα windows επιλέγω veeam-restore (ειτε individual files είτε entire volumes) Εχω λιγο μπερδευτεί. Λεει full backup 29/07 αλλά στο synology δεν υπάρχει. Εχω στις ρυθμισεις του veeam επιλογη για backup του operating system που ειναι στον 😄 Πραγματικά εχω μπερδευτεί αρκετά , Στο edit job εχω σε ολα τα pc Volume level backup , μηπως πρέπει να το γυρίσω σε entire computer? Operating system οπου διαλέγει τον C:\ μόνο Destination : Shared folder οπου μετά εχω το directory και τα credentials του NAS συν τα σχετικά schedules Οδηγίες ακολούθησα από συνεργάτη όταν στήσαμε πρωτη φορα το NAS και το Veeam Εγω θέλω να σώνει ολο τον δίσκο πχ ανα 3 μέρες , differentials ενδιάμεσα πχ αλλαγες κλπ Κατι δεν εχω καταλάβει καλά μαλλον Με λιγα λογια θελω οταν σκάσει ενας δισκος σε pc Οπως έγινε να μπορω να επαναφέρω σε νεο πχ οπως ηταν full πριν 2 μέρες . συν manually αλλαγες κλπ Τα εστησα , δεν καθισα ποτε να ψαχτώ στο επακρο και ευτυχώς που εσκασε σε μη critical pc. Καλό είναι να κανείς entire system με τα boot partitions ωστε να κανείς επαναφορά από το image και να Μπουταρεις απευθείας μετά. Με το να κανείς backup μόνο το c partition προϋποθέτει ότι έχεις τ boot partition στο σύστημα που επαναφερεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 14 Αυγούστου Share Δημοσ. 14 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Σωστο και αυτό. Και εγω στα ψιλοτυφλα πηγα τόσο καιρο και εφτιαξα ολα τα pc με volume level μετα απο οδηγίες. Καλα που εσκασε ενα pc μη critical και αρχίζω λιγο πιο σοβαρα. Εχω το pc του αφεντικου σπίτι το οποίο ειναι με diskhealth στο 68% και πραγματικά ενω εχω κανει αρκετα cloning τα τελευταια χρονια με trial , τωρα οτι και να κατεβασα δεν μπορει να κανει από ssd σε ssd. Δουλευει ο δισκος , εχω πάρει backup αλλά ειμαστε και κλειστά και δεν εχω την δυνατοτητα να αγοράσω καποιο αμεσα Συν του οτι αν θυμαμαι το diskgenius μου βγαζει οτι το system ειναι damaged (EFI κλπ) Επεξ/σία 14 Αυγούστου από ΜΑΝΩΛΗΣ1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 15 Αυγούστου Share Δημοσ. 15 Αυγούστου Τελικα μιας και δεν μπορουσα να αγορασω απο την τσεπη μου το aommei το οποιο ειχα δουλεψει πολλες φορες στο παρελθόν πήγα με πλαγιο τρόπο στην trial μορφη αντι για καθαρο cloning. System backup σε εξωτερικο, δημιουργια boot usb και επαναφορά σε νεο δισκο από τον εξωτερικό. Ολα good , ελεγμένα κλπ Disk 100% σε ολα με το Sentinel Το θεμα στο backup φυσικα ειναι η πρόληψη. Γενικα δεν εχουμε critical αρχεια η Mapped drives , Desktop κυρίως , εγγραφα , mail , και απο κει και πέρα μενουν μόνο οι οποιες εγκαταστάσεις endpoint, erp Νεο και παλιο για θεαση , Θα κανω και αυριο ενα entire system στο δικό μου να δω τι χρόνους χρειάζεται για backup και restore πιο πολύ Ο Server γενικα ειναι ας το πούμε σε καλύτερη μοίρα. Οι βάσεις φευγουν 3-4 φορες την μερα σε blob storage Μονο ενα DRP μενει τωρα ...για επαναφορά σε περιπτωση crash...σε νεο μηχάνημα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kickback Δημοσ. 22 Αυγούστου Share Δημοσ. 22 Αυγούστου Πολλά χρόνια δούλευα το Backupper και ομολογώ ότι όταν δούλεψα το Veeam Agent ένοιωσα ηλίθιος που δεν το χρησιμοποιούσα τόσα χρόνια. Ότι πιο απλό υπάρχει με φοβερό Wizard για το πρώτο backup. Αν πάλι θέλεις μια λύση backup για την εταιρεία σου τότε φυσικά θα πας στο Veeam Backup & Replication Communnity Edition (VBR). Θα χρειαστεί όμως να θυσιάσεις έναν υπολογιστή για να εγκαταστήσεις τον backup server εκεί. Θέλει και λίγο διάβασμα αλλά δουλεύει πραγματικά άψογα. Το έχω εγκαταστήσει και παίρνω backup σε 8 servers. Πολλές φορές με έχει σώσει και ποτέ δεν απογοητεύει. ΥΓ: Δεν δουλεύω για την Veeam 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alan2 Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου Τo Veeam agent ειναι για virtual machine η και για απλα pc? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kickback Δημοσ. 23 Αυγούστου Share Δημοσ. 23 Αυγούστου Και για τα δύο είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα Το aomei backuper standar τι διαφορά έχει από το pro; Με το acronis true image μπορούμε να κάνουμε επαναφορά μέσα από τα Windows αν βέβαια λειτουργούν; Κατορθωσα και εγκατεστησα σεεεεεε windows 10 το ενδοξο κατ εμε Norton Ghost με ...τριπλα αλλα στην επαναφορα δεν δουλευει το ποντικι σε win 10 Απο οτι μου ειπε φιλος θελει ποντικι σε θυρα ps2 Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου από Γιάννης Platano Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Δεν υπαρχει τιποτε πιο user friendly,αξιοπιστο,σταθερο και καλο απο το Acronis. Δεν ειναι δωρεαν,αλλα οι τιμες ειναι πολυ λογικες για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. https://www.acronis.com/en-eu/ Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου από benign Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, benign είπε Δεν υπαρχει τιποτε πιο user friendly,αξιοπιστο,σταθερο και καλο απο το Acronis. Δεν ειναι δωρεαν,αλλα οι τιμες ειναι πολυ λογικες για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. https://www.acronis.com/en-eu/ Επαναφορα μεσα απο το προγραμμα δεν βλεπω να γινεται Το εχω απο ..φτηνο μαγαζι του 2021 Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου από Γιάννης Platano Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Γιάννης Platano said: Επαναφορα μεσα απο το προγραμμα δεν βλεπω να γινεται Το εχω απο ..φτηνο μαγαζι του 2021 Τι εννοεις ''επαναφορα''? Μηπως δεν διαβασες ολες τις λυσεις που προσφερει? Αν χαλασει εντελως ενα δισκος,βαζεις εναν καινουργιο και μεσα σε 10 λεπτα εχεις οτι ειχες και πριν. Αυτο εννοεις επαναφορα? Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου από benign Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα