Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οντας εχοντας ως mac ως κυριο περιβαλλον, εχω χασει καπως τις εξελιξεις στα pc. Προγραμματα σαν το superduper ή το time machine, ειναι η χαρα του χρηστη. Οπως ελεγε και ηθελε ο Steve Jobs, να δουλευουν αυτα για το χρηστη, κι οχι ο χρηστης για αυτα....

Παμε λοιπον στα pc/windows.

Καποτε ειχαμε το...norton ghost. Πλεον δεν ξερω αν η δημιουργια bootable προσθετει πολυπλοκοτητα στο πως παιρνεται ενα backup. Οποτε το βαζω και σε 2η μοιρα. Αν φυσικα γινεται ευκολα (σε στυλ ενα τικ σε επιλογη), καλοδεχουμενο.

Θελω κατι να μπορω να παρω backup ολο το περιβαλλον των windows, με....3 κλικ, οπως κανω στο mac. Κατι που αφου θα γινει η αρχικη πρωτη φορα backup που μπορει να παρει και ωρες, τις επομενες ομως θα εχει ενα 'smart update' στο backup, να παιρνει μονο τις 'αλλαγες' /incremental, και να κανει κλασμα του χρονου, επικαιροποιωντας το backup εκει που του ειπαμε.

Καποια στιγμη ειχα ασχοληθει με acronis, με macrium, για να ειμαι ειλικρινης, τιποτε ποτε δεν εφτασε να ειναι τοσο απλο οσο στο mac. Παραθυρα, ξανα μανα παραθυρα, επιλογες, οκ, ενταξει...Μια φορα θελω να ορισω τα settings μου και να τελειωσω.

Φυσικα, με ενδιαφερει η αξιοπιστια στο backup. Αν κρασαρει δηλαδη το pc, και μου βαλουν νεο δισκο, να μπορω να επαναφερω ευκολα και αξιοπιστα, ολο το περιβαλλον μου, με τα προγραμματα μου, τις ρυθμισεις μου, network settings,  οτι licence εχουν τα windows και τα προγραμματα και ουτω καθεξης. Οχι δηλαδη μισες δουλειες, να κανω restore, και μετα να χτυπαει το ενα και να χτυπαει το αλλο...

Ελπιζω να υπαρχει η επιλογη πλεον για backup, ακομη και σε ενα μεγαλο φλασακι.

Αν υπαρχει κατι σε open source, με ολα τα χαρακτηριστικα που θελω, ευκολο/γρηγορο/αμεσο/αξιοπιστο, να το εξετασω. Αλλιως κανενα προβλημα, πειτε commercial software.

Ελπιζω να υπαρχουν τετοιες προτασεις....οπως στα mac, και να μην καθομαι να κανω τον 'αναστεναρη' στα windows.

Περιμενω τις εμπειριες και τις προτασεις σας.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Προτείνω το AOMEI Backupper Standard (δωρεάν για προσωπική χρήση). Το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια χωρίς πρόβλημα. Μία φορά που χρειάστηκε να επαναφέρω image, αυτό έγινε απρόσκοπτα. Μπορείς να δημιουργήσεις image του λειτουργικού (System Backup), με 4 κλικ. Ορίζεις τον προορισμό (πού θα αποθηκευτεί το image) όπου θέλεις (σε άλλο partition, σε εξωτερικό δίσκο, σε φλασάκι). Ορίζεις, αν θέλεις, και το όνομα του image (το πρόγραμμα δημιουργεί αυτόματα όνομα με αυξανόμενη αρίθμηση σε κάθε διαδοχικό backup). Το backup γίνεται εν ώρα λειτουργία του υπολογιστή. Καλό θα ήταν να δημιουργήσεις (μέσα από το πρόγραμμα) και ένα bootable μέσο (π.χ. φλασάκι) ώστε να εκκινείς τον υπολογιστή από αυτό και να μπορείς είτε να δημιουργείς image του συστήματος είτε να επαναφέρεις κάποιο image αν δεν μπορείς να μπεις στα Windows.

• Like 3
Δημοσ.
53 minutes ago, accipio said:

Προτείνω το AOMEI Backupper Standard (δωρεάν για προσωπική χρήση). Το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια χωρίς πρόβλημα. Μία φορά που χρειάστηκε να επαναφέρω image, αυτό έγινε απρόσκοπτα. Μπορείς να δημιουργήσεις image του λειτουργικού (System Backup), με 4 κλικ. Ορίζεις τον προορισμό (πού θα αποθηκευτεί το image) όπου θέλεις (σε άλλο partition, σε εξωτερικό δίσκο, σε φλασάκι). Ορίζεις, αν θέλεις, και το όνομα του image (το πρόγραμμα δημιουργεί αυτόματα όνομα με αυξανόμενη αρίθμηση σε κάθε διαδοχικό backup). Το backup γίνεται εν ώρα λειτουργία του υπολογιστή. Καλό θα ήταν να δημιουργήσεις (μέσα από το πρόγραμμα) και ένα bootable μέσο (π.χ. φλασάκι) ώστε να εκκινείς τον υπολογιστή από αυτό και να μπορείς είτε να δημιουργείς image του συστήματος είτε να επαναφέρεις κάποιο image αν δεν μπορείς να μπεις στα Windows.

Ευχαριστω για την προταση, φαινεται οντως ενδιαφερον. Το εγκατεστησα. Βεβαια, ως ωρας, βλεπω με ζαλιζει με pop up συνεχεια για να αγορασω...ελπιζω να μην το κανει συνεχεια...

Αν ομως ειναι σε ολα τα αλλα ενταξει, οκ.

Ξερεις αν, το bootable, και το backup, μπορει να ειναι πχ στο ιδιο φλασακι; Ή πρεπει αναγκαστικα σε διαφορετικα μέσα;

Επισης απο ταχυτητα;

Δημοσ.

Μπορεί να είναι στο ίδιο, γιατί όχι; Από ταχύτητα δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά, γιατί περιορίζομαι από το USB2 της μητρικής μου (παίρνω backup σε εξωτερικό usb σκληρό δίσκο). Φαντάζομαι πάντως ότι δεν θα έχει τέτοιο θέμα. Επίσης pop up παράθυρα βλέπω πολύ σπάνια (μάλλον επεμβαίνει το firewall μου).

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mindreader είπε

Ευχαριστω για την προταση, φαινεται οντως ενδιαφερον. Το εγκατεστησα. Βεβαια, ως ωρας, βλεπω με ζαλιζει με pop up συνεχεια για να αγορασω...ελπιζω να μην το κανει συνεχεια...

Αν ομως ειναι σε ολα τα αλλα ενταξει, οκ.

Ξερεις αν, το bootable, και το backup, μπορει να ειναι πχ στο ιδιο φλασακι; Ή πρεπει αναγκαστικα σε διαφορετικα μέσα;

Επισης απο ταχυτητα;

Από τι φαίνεται είσαι τυχερός 🙃 μπορείτε να το κατεβάσετε και δωρεάν έως αύριο AOMEI Backupper Professional Giveaway

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, kinhthra said:

Από τι φαίνεται είσαι τυχερός 🙃 μπορείτε να το κατεβάσετε και δωρεάν έως αύριο AOMEI Backupper Professional Giveaway

Το κατεβασα! Απο το επισημο site τους.

Αλλα αυτο τι σημαινει τελικα; Οτι κοβουν την free version απο μεθαυριο; 

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Δεν ξέρω την δωρεάν έκδοση, άλλα το παραπάνω είναι η έκδοση Profesional και με ότι δοκίμασα δεν έχει παράθυρα. 

Δημοσ.
19 hours ago, accipio said:

Ευχαριστω και παλι για τις πολυ χρησιμες πληροφοριες.

Βλεπω τωρα τις επιλογες στο προγραμμα. Λες οτι εσυ κανεις το system backup. Δεν εχω καταλαβει ομως τη διαφορα απο το system clone.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το System Clone (απενεργοποιημένο στη δωρεάν έκδοση) αντιγράφει τον δίσκο σε άλλον (δεν ξέρω αν περιλαμβάνει όλα τα partitions), ενώ το System Backup δημιουργεί image file που περιλαμβάνει μόνο το partition των Windows και το Recovery partition.

Edit: Το System Clone δεν περιλαμβάνει όλα τα partitions αλλά μόνο αυτό του λειτουργικού και όσα σχετίζονται άμεσα με αυτό.
Δες εδώ.
System clone copies only the system partition and system-related partition(s), such as EFI system partition and recovery partition. All information that is necessary for system to run in the destination location will be transferred, and so will other files you store on system partitions.
[...]
With the System Clone feature, you can transfer OS from SSD to new SSD or from HDD to SSD without effort. The program will select the system partition and system-related partition(s) automatically, which helps to reduce human errors. After cloning, you can enjoy secure boot from the new drive.

Επεξ/σία από accipio
  • Like 1
Δημοσ.

Αρα λοιπον παμε για κλασικο 'system backup'. Επειδη το παιρνω τωρα για πρωτη φορα σε φλασακι, στο backup scheme εβαλα full backup, ενω απο την επομενη θα βαλω incremental.

Παντως, και παροτι full backup, βλεπω το παει αρκετα γρηγορα! Επισης, πριν παρω το full backup, το ιδιο (νεο) φλασακι, το εκανα boot media! Οπως βλεπω, το προγραμμα δεν εχει 'προβλημα', στο ιδιο φλασακι να ειναι backup/boot media. Βεβαια, νομιζω ορθα πηγα τη διαδικασια, πρωτα boot media, μετα backup, γιατι το boot media, κανει φορματ. Ελπιζω η υπαρξη boot media, να μην διαταρασσεται με καποιο τροπο, απο την υπαρξη και φακελου 'System backup 1' οπως βλεπω το ονομασε και εκει μεσα βαζει το backup.

Σε καθε περιπτωση βεβαια, πιο πολυ απ'ολα οπως ειπα, με ενδιαφερει κυριως το ιδιο το backup.

Και η κρισιμη στιγμη και το ερωτημα ειναι, οταν θα το χρειαστεις, οντως να λειτουργησει. Προς το παρον μενω σε αυτο που ειπες, οτι οταν χρειαστηκες επαναφορα image, οτι εγινε απροσκοπτα.

-------------------------------------------------------

Ολοκληρωθηκε με επιτυχια το πρωτο (full) backup.

Εχω μπερδευτει τωρα λιγο. Την επομενη φορα, για να παρω Incremental, που/πως, θα το παρω; Θα παω παλι οπως πηγα την πρωτη φορα στο 'system backup' (πως θα συσχετισει ομως το αρχικο backup, για να παρω incremental;), ή θα παω πλεον στην δημιουργηθεισα καταχωρηση εντος του προγραμματος απο το αρχικο backup που πηρα;

spacer.png

spacer.png

Δημοσ.

Εγώ δεν χρησιμοποιώ τα incremental και differential. Κρατάω πάντα δύο τουλάχιστον full backups και όταν δημιουργώ νέο διαγράφω το παλαιότερο. Επειδή δεν έχω πολύ φορτωμένο το σύστημα, το καθένα βγαίνει στα 45-50 GB. Επίσης πάντα επιλέγω στο τέλος της διαδικασίας του System Backup να κάνει επαλήθευση (verify). Το ίδιο κάνω και όταν χρειαστεί να επαναφέρω ένα image file (δηλ. επαλήθευση του image file για να είμαι σίγουρος ότι είναι εντάξει). Η δυνατότητα αυτή (εκ των υστέρων επαλήθευση) βρίσκεται στα Tools (Check Image).

Κάνε και μια δοκιμή να εκκινήσεις το σύστημα από το Bootable φλασάκι που έφτιαξες για να σιγουρευτείς ότι λειτουργεί σωστά και ότι μπορείς να κάνεις απ' αυτό επαναφορά αν χρειαστεί.

• Like 2
Δημοσ.

Σωστη σκεψη! Εκανε ενα 40λεπτο να παρει full backup. Δεν εχει νοημα μαλλον το incremental. Κι εμενα, ενω ο δισκος ειναι 100gb γεματος, το backup βγηκε ενα 50gb. Ριχνει μια συμπιεση μαλλον, σωστα;

Θα κανω check image τωρα που το προτεινεις. Και μαλλον θα δω και το boot αν γινεται. Για να δουμε.

Παντως ως τωρα ολα πηγαν οπως ηθελα. Γρηγορα/ευκολα. Thanks για την προταση.

Δημοσ.

Ναι, κάνει normal συμπίεση. Μπορείς να το ρυθμίσεις να κάνει high compression στα Settings → Advanced → Compression, αν θέλεις να βγει μικρότερο σε μέγεθος το image, αλλά θα αργεί περισσότερο σε αυτή την περίπτωση να ολοκληρωθεί το backup.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, mindreader είπε

τιποτα δεν κοβουν, και απλως για να ξερετε το giveaway παραπανω ειναι το pro αλλα για ενα χρονο, μετά δεν ξέρω τι γινεται.. τώρα σου λέει να κανεις upgrade σε lifetime εκδοση με 50%, δηλαδη 39$ αντι 59 στο περιπου (δεν τα θυμαμαι ακριβως τα νουμερα), φανταζομαι θα στη δινουν την ιδια εκπτωση ολο το χρονο. οποτε δοκιμαστε το κ αποφασιστε αν αξιζει να κανετε upgrade η οχι.

εγω ετσι την ειχα πατησει με το acronis παλαιοτερα, το ειχα βρει full version δωρεαν (απο καποιο σκληρο δισκο νομιζω), τα εστησα ολα ωραια κ καλα, κ μετα αναγκαστικά downgrade στη free version γιατι ειχε σημαντικο κοστος. βεβαια δεν μου ελειψε κατι γιατι χρησιμοποιουσα μονο disk image που γινοταν κανονικα κ στη free version

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...