Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετισμούς σε όλους,

Ας υποθέσουμε οτι σε ένα οικόπεδο υπάρχουν πολλά κτίσματα - πχ τύπου συγκρότημα κατοικιών - τα οποία κτίσματα είναι χτισμένα το κάθε ένα σε τμήμα του οικοπέδου και ο κάθε ιδιοκτήτης έχει κάθετη ιδιοκτησία στο τμήμα αυτό.

Υπάρχει τρόπος να χωριστούν αυτά τα τμήματα με κάτι σε ελαφριά περίφραξη ώστε πχ ο καθένας να μπορεί να περιορίσει στο δικό του τμήμα ένα σκύλο;

Έχω διαβάσει οτι δεν επιτρέπονται περιφράξεις και το μόνο που επιτρέπεται είναι ίσως κάποιος φυτοφράχτης αλλά απ την άλλη αν έχεις ένα σκύλο, πώς θα τον περιορίσεις να μην τρέχει στο δίπλα σπίτι του γείτονα όταν αποφασίσει αυτός να ψήσει στο bbq του για παράδειγμα ή να διασφαλίσει κάποιας μορφής ιδιωτικότητα;

Επεξ/σία από Klikas
Δημοσ.

Μάλλον δικηγόρος θα σε βοηθήσει ! 

Αν είναι σκυλί το πρόβλημα , απλά το δένεις. Και πάλι το σκυλί αν φύγει , λυθεί , βγει για παιχνίδι εφόσον δεν γίνει κάποιο ατύχημα (η κάποια βλαπτική κίνηση) μικρό το θέμα. 

Αν είσαι αυτος που το σκυλί του ξεπορτιζει ή αυτός που ενα σκυλί μπουκάρει στην αυλή του , αρχικα λαμβάνεις τα μέτρα σου , προσπαθείς να βρεις μια λογική άκρη κλπ. 

πιστεύω στην κάθετη ιδιοκτησία εφόσον υπάρχει αυτονομία των κτισματων μπορείς να κανεις ότι θες στα όρια σου. 

καλη τύχη !

Δημοσ.

Αναλόγως πως είναι χωρισμένο το οικόπεδο έαν δηλαδή στην σύσταση απλά σου ανήκουν κάποια μέτρα του οικοπέδου και δεν έχει διαχωριστεί συγκεκριμένα με κατόψεις τότε δεν μπορείς να το περιφράξεις έαν όμως έχεις συγκεκριμένο κομμάτι και είναι διαχωρισμένο τότε δεν ρωτάς κανέναν και κάνεις ότι θες. 

• Like 1
Δημοσ.

Περίφραξη επιτρέπεται μόνο στα όρια του οικοπέδου και όχι ενδιάμεσα στις κάθετες. Τι εναλλακτικές υπάρχουν μόνο σε έναν μηχανικό με το τοπογραφικό της σύστασης.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά, συνεργάζομαι με μηχανικό και η σύσταση είναι κανονική και με τοπογραφικό και με συμβολαιογραφικά έγγραφα μεταξύ των ιδιοκτητών που καθορίζουν πως ο καθένας κάνει ό,τι θέλει εντός της ιδιοκτησίας του και περιφράσσει όπως θέλει σύμφωνα με το νόμο - ο καθένας ξέρει πού είναι η ιδιοκτησία του και υπάρχουν και τα κατάλληλα πασαλάκια στις θέσεις που αρχίζει και τελειώνει η ιδιοκτησία του καθενός ευτυχώς - σε αυτό δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα. 

Απλά ρώτησα μιας και γνωρίζω τη λύση του φυτοφράχτη αν έχετε δει ή μένετε σε συγκρότημα και έχετε κι άλλες ιδέες για το πώς θα μπορούσα να χωρίσω το σπίτι μου πχ απ το διπλανό με τρόπο και νόμιμο και που να μας διασφαλίζει και σ εμας και σ αυτούς κάποια ιδιωτικότητα (και να μας διασφαλίζει ως προς το θέμα σκύλος επίσης).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/8/2024 στις 9:55 ΠΜ, vanni είπε

Αναλόγως πως είναι χωρισμένο το οικόπεδο έαν δηλαδή στην σύσταση απλά σου ανήκουν κάποια μέτρα του οικοπέδου και δεν έχει διαχωριστεί συγκεκριμένα με κατόψεις τότε δεν μπορείς να το περιφράξεις έαν όμως έχεις συγκεκριμένο κομμάτι και είναι διαχωρισμένο τότε δεν ρωτάς κανέναν και κάνεις ότι θες. 

Δεν κάνεις ό,τι θες. Αν και δεν ρωτάς κανέναν (δεν είναι αρμοδιότητα των συνιδιοκτητών). Πολεοδομικά απαγορεύεται η εσωτερική περίφραξη των καθέτων.

19 ώρες πριν, Klikas είπε

Ευχαριστώ παιδιά, συνεργάζομαι με μηχανικό και η σύσταση είναι κανονική και με τοπογραφικό και με συμβολαιογραφικά έγγραφα μεταξύ των ιδιοκτητών που καθορίζουν πως ο καθένας κάνει ό,τι θέλει εντός της ιδιοκτησίας του και περιφράσσει όπως θέλει σύμφωνα με το νόμο - ο καθένας ξέρει πού είναι η ιδιοκτησία του και υπάρχουν και τα κατάλληλα πασαλάκια στις θέσεις που αρχίζει και τελειώνει η ιδιοκτησία του καθενός ευτυχώς - σε αυτό δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα. 

Απλά ρώτησα μιας και γνωρίζω τη λύση του φυτοφράχτη αν έχετε δει ή μένετε σε συγκρότημα και έχετε κι άλλες ιδέες για το πώς θα μπορούσα να χωρίσω το σπίτι μου πχ απ το διπλανό με τρόπο και νόμιμο και που να μας διασφαλίζει και σ εμας και σ αυτούς κάποια ιδιωτικότητα (και να μας διασφαλίζει ως προς το θέμα σκύλος επίσης).

Βλέπε την απάντησή μου παραπάνω. Απαγορεύεται ο διαχωρισμός των καθέτων. Ακόμα και με συρματόπλεγμα. Μπορείς βέβαια να κρύψεις κάποιο κοντό συρματόπλεγμα μέσα στον "φυτοφράχτη" που -σωστά- έχεις υπόψη σου.

Επεξ/σία από theopan
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που σκεφτόμουν ώστε να μην έχω γύρω γύρω φυτοφράχτη με την ανάλογη συντήρηση, είναι να βάλω στη μια πλευρά το φυτοφράχτη που να βλέπει στο κοινόχρηστο κομμάτι του οικοπέδου και να διαχωρίσω τα κομμάτια τα διπλανά που συνορεύουν τα τμήματα μεταξύ τους με κάποιο ξύλινο καφασωτό.

Αυτό κυρίως γιατί αν έχω εγώ ένα κομμάτι Χ ανάμεσα σε 2 άλλα κομμάτια και μας διαχωρίζει ο φυτοφράχτης, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να κλαδεύω και το εξωτερικό κομμάτι του φυτοφράχτη που είτε το αφήνω στο γείτονα - είτε πρέπει να μπαίνω εγώ στο κομμάτι του να το κλαδεύω που δεν ξέρω αν θα με αφήνει αργότερα.

Έτσι όλοι έχουν πρόσβαση στον κοινόχρηστο και ο κοινόχρηστος δε διαχωρίζεται φυσικά απ το ένα τμήμα αλλά μόνο νοητά. 
Τώρα θα δω αν θα μπορέσω και στην πράξη να λάβω έγκριση για κάτι τέτοιο και βλέπουμε :)

Επεξ/σία από Klikas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...