tempo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 γεια σας, έχω ένα αρκετά παλιό laptop Lenovo G560 το οποίο είχε 3GB μνήμης (2GB ddr3 1066MHz 1.5V και 1GB ddr3 1066MHZ 1.5V). Οι διαθέσιμες θέσεις για μνήμη στον υπολογιστή είναι 2. Σε μια προσπάθεια να τον αναβαθμίσω λίγο για απλές εργασίες έβαλα έναν δίσκο SSD και αγόρασα και μια μνήμη g.skill 4GB DDR3L 1600MHz 1.35V ώστε να την βάλω μαζί με αυτή των 2GB που υπήρχε και να έχω σύνολο 6GB. Σε μια μικρή έρευνα είχα διαβάσει ότι οι ddr3L 1600MHz παίζουν κανονικά μαζί με τις ddr3 1066MHz χωρίς πρόβλημα, απλά στην χαμηλότερη συχνότητα. Στην περίπτωση μου όμως δεν μπορούν να συνεργαστούν....μόλις βάλω την νέα μνήμη ο υπολογιστής ή δεν ξεκινά ή κάνει επανεκκίνηση, δεν μπόρεσα να ξεκινήσω εγκατάσταση windows. Είτε βάλω την νέα μνήμη των 4GΒ μόνη της, είτε σε συνεργασία με κάποια απο τις παλιές έχω τα ίδια προβλήματα. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι αν οι μνήμες δεν συνεργάζονται ή αν η νέα μνήμη είναι χαλασμένη. Αν δεν ήταν χαλασμένη λογικά μόνη της θα έπρεπε να παίξει. Για να μου δώσετε τα φώτα σας να σας πω ότι η μητρική του υπολογιστή είναι έχει chipset Intel, ΗΜ55 (όπως μου τα δίνει το cpu-z). Έχετε να προτείνετε κάτι; Ότι θέλετε ρωτήστε να το κοιτάξω. Μην μου πείτε να την δοκιμάσω σε άλλον υπολογιστή. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ευχαριστώ
Kthulhou Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) η ddr3L k γενικά οι L , δηλώνουν low voltage, 1,2 ή 1,35V δηλαδή. ΔΕΝ παίζουν σαν κανονικές , του 1,5Volt , κάτι θα κάψεις κ επειδή μιλάς για επώνυμο laptop, λογικά το bios δε θα έχει ρύθμιση για την τάση στη μνήμη. αν είχες μνήμη 1600ΜΗζ στα 1,5V κ τις υπάρχουσες 1066ΜΗζ, ΙΣΩΣ έπαιζαν μαζί στη χαμηλότερη συχνότητα, δηλ τα 1066ΜΗζ Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2024 από Kthulhou
nickol-us Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 3 λεπτά πριν, Kthulhou είπε η ddr3L k γενικά οι L , δηλώνουν low voltage, 1,2Volt δηλαδή. ΔΕΝ παίζουν μαζί με κανονικές , του 1,5Volt , κάτι θα κάψεις Αν και δεν προτείνεται, μπορούν όντως να παίξουν με κανονικές 1.5v. Πολλές ddr3l (δεν είμαι σίγουρος αν είναι όλες) υποστηρίζουν τα 1.5v Spoiler https://www.gskill.com/product/2/161/1537335901/F3-1600C11S-4GSL DDR3 1.5V Support Does your system only support DDR3 1.5V SO-DIMM? No problem! G.SKILL 1.35V SO-DIMM kit is also compatible with systems that support DDR3 1.5V! 18 λεπτά πριν, tempo είπε Πες μας αν θες ποιά μνήμη πήρες ακριβώς (μοντέλο, link αγοράς ή κατασκευαστή) Δεν είμαι σίγουρος οτι όλες οι ddr3l υποστηρίζουν τα 1.5v. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον έχεις 1,5v ram, δεν συνίσταται να μπλέξεις με dd3l. Πιθανά να μην τη δέχεται η μητρική σου. Αν βρεις ποιο μοντέλο μητρικής έχεις θα βοηθούσε. 1
tempo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, nickol-us said: Πες μας αν θες ποιά μνήμη πήρες ακριβώς (μοντέλο, link αγοράς ή κατασκευαστή) Δεν είμαι σίγουρος οτι όλες οι ddr3l υποστηρίζουν τα 1.5v. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον έχεις 1,5v ram, δεν συνίσταται να μπλέξεις με dd3l. Πιθανά να μην τη δέχεται η μητρική σου. Αν βρεις ποιο μοντέλο μητρικής έχεις θα βοηθούσε. αυτή είναι η μνήμη που αγόρασα https://www.gskill.com/product/2/159/1537258946/F3-1600C9S-4GRSL διαβάζω: Does your system only support DDR3 1.5V SO-DIMM? No problem! Ripjaws SO-DIMM is also compatible with systems that support DDR3 1.5V! οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν παίζει..... Πως θα βρω το μοντέλο την μητρικής; Το cpu-z μου δίνει αυτά που σας έγραψα. Θα το ξανακοιτάξω τώρα...ψάχνοντας lenovo g560 laptop motherboard μου βγάζει αρκετά καταστήματα που την έχουν πλέον ως ανταλλακτικό...μήπως απο εκεί μπορείτε να πάρετε μια ιδέα; Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2024 από tempo
mixalis95320 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Ειναι θεμα bios και μητρικής, Και οχι δεν θα παίξουν. Ιδια volt παίρνουμε παντα. Αν εισαι σίγουρος οτι η μητρική σου μπορεί να δουλέψει με μνημες 1,2 - 1,35v τοτε παρε αλλη μια. Εγω στην θεση παντως δεν θα το ρίσκαρα γιατι στο τελος θα ξέμενα με 2 άχρηστες μνημες. Καλύτερα παρε 2 καινούργιες 1,5v και να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο.
nickol-us Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 5 λεπτά πριν, tempo είπε αυτή είναι η μνήμη που αγόρασα https://www.gskill.com/product/2/159/1537258946/F3-1600C9S-4GRSL απο ότι κατάλαβα απο αυτά που λέτε δεν υπάρχει περίπτωση να παίξουν μαζί....λάθος αγορά έκανα. Η συγεκριμένη ραμ θεωρητικά υποστηρίζει τα 1,5v, ωστόσο αδυνατεί να εκκινήσει ακόμη και μόνη της. Ίσως να μην τη δέχεται η μητρική σου. Δώσε στοιχεία της μητρικής (ή έστω μοντέλο υπολογιστή για να δούμε τι παίζει)
tempo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 1 minute ago, nickol-us said: Η συγεκριμένη ραμ θεωρητικά υποστηρίζει τα 1,5v, ωστόσο αδυνατεί να εκκινήσει ακόμη και μόνη της. Ίσως να μην τη δέχεται η μητρική σου. Δώσε στοιχεία της μητρικής (ή έστω μοντέλο υπολογιστή για να δούμε τι παίζει) https://support.lenovo.com/gr/el/solutions/pd022767-overview-lenovo-g560 αυτός είναι ο υπολογιστής Intel Core i3-330M (2.13GHz, 3MB L3, DDR3-1066, PGA) 8 minutes ago, mixalis95320 said: Ειναι θεμα bios και μητρικής, Και οχι δεν θα παίξουν. Ιδια volt παίρνουμε παντα. Αν εισαι σίγουρος οτι η μητρική σου μπορεί να δουλέψει με μνημες 1,2 - 1,35v τοτε παρε αλλη μια. Εγω στην θεση παντως δεν θα το ρίσκαρα γιατι στο τελος θα ξέμενα με 2 άχρηστες μνημες. Καλύτερα παρε 2 καινούργιες 1,5v και να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο. αν μπορούσε να δουλέψει δεν θα ήταν όλα κανονικά όταν την έβαλα μόνη της;
mixalis95320 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, tempo είπε https://support.lenovo.com/gr/el/solutions/pd022767-overview-lenovo-g560 αυτός είναι ο υπολογιστής Intel Core i3-330M (2.13GHz, 3MB L3, DDR3-1066, PGA) αν μπορούσε να δουλέψει δεν θα ήταν όλα κανονικά όταν την έβαλα μόνη της; Ναι δεν το διαβασα καλα. Απο την στιγμη που δεν παιζει ουτε μονη της τοτε ξεχνα το. Οπως ειπα παρε 2 καινουργιες 1,5v για να μην το κουραζεις αδικα. P.S. δες αν υπαρχει καποιο νεοτερο Bios. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2024 από mixalis95320
tempo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 2 minutes ago, mixalis95320 said: Ναι δεν το διαβασα καλα. Απο την στιγμη που δεν παιζει ουτε μονη της τοτε ξεχνα το. Οπως ειπα παρε 2 καινουργιες 1,5v για να μην το κουραζεις αδικα. αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν υπάρχει τρόπος να διαπιστώσω αν έχει κάποιο πρόβλημα (δυστυχώς όμως εδώ που βρίσκομαι δεν έχω άλλον υπολογιστή που να παίρνει τέτοια μνήμη).
mixalis95320 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, tempo είπε αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν υπάρχει τρόπος να διαπιστώσω αν έχει κάποιο πρόβλημα (δυστυχώς όμως εδώ που βρίσκομαι δεν έχω άλλον υπολογιστή που να παίρνει τέτοια μνήμη). Απο την στιγμη που δεν την αναγνωριζει ο υπολογιστης δεν μπορεις να δεις τιποτα. Οπως ειπα, ψαξε αν υπαρχει καποιο bios νεοτερο, ισως να βοηθήσει. Αν και απ οτι ειδα, δεν γραφουν κατι για memory suport στα bios. Εγω θα πήγαινα στις 2 καινουργιες και θα τελείωνα εκει το θεμα. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2024 από mixalis95320
tempo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 2 minutes ago, mixalis95320 said: Απο την στιγμη που δεν την αναγνωριζει ο υπολογιστης δεν μπορεις να δεις τιποτα. Οπως ειπα, ψαξε αν υπαρχει καποιο bios νεοτερο, ισως να βοηθήσει. έβαλα το πιο νέο bios που υπάρχει....είναι και αυτό αρκετά παλιό όπως και ο υπολογιστής. Δεν είδα κάποια διαφορά. Απλά σκεφτόμουν αν υπάρχει κάποιο memory test που να μπορεί να γίνει πριν ξεκινήσουν τα windows, ίσως εκει δω κάτι. Αααααα, να αναφέρω κάτι που δεν το είπα πριν, στο bios μου δείχνει κανονικά την υπάρχουσα μνήμη είτε την βάλω μόνη της, είτε με κάποια άλλη απο τις παλιές.
mixalis95320 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 1 λεπτό πριν, tempo είπε έβαλα το πιο νέο bios που υπάρχει....είναι και αυτό αρκετά παλιό όπως και ο υπολογιστής. Δεν είδα κάποια διαφορά. Απλά σκεφτόμουν αν υπάρχει κάποιο memory test που να μπορεί να γίνει πριν ξεκινήσουν τα windows, ίσως εκει δω κάτι. Αααααα, να αναφέρω κάτι που δεν το είπα πριν, στο bios μου δείχνει κανονικά την υπάρχουσα μνήμη είτε την βάλω μόνη της, είτε με κάποια άλλη απο τις παλιές. Περιμενε, οταν τις εχεις και τις 2 πανω τις βλεπεις στο bios?
tempo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 1 minute ago, mixalis95320 said: Περιμενε, οταν τις εχεις και τις 2 πανω τις βλεπεις στο bios? ναι, όταν είναι η καινούργια πάνω μου βγάζει στο bios ένδειξη 4GB όταν είναι η καινούργια και η 2αρα η παλιά μου βγάζει 6GB σε οποιοδήποτε συνδυασμό το bios μου δείχνει σωστή τιμή. Την βλέπει κανονικά.
mixalis95320 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 1 λεπτό πριν, tempo είπε ναι, όταν είναι η καινούργια πάνω μου βγάζει στο bios ένδειξη 4GB όταν είναι η καινούργια και η 2αρα η παλιά μου βγάζει 6GB σε οποιοδήποτε συνδυασμό το bios μου δείχνει σωστή τιμή. Την βλέπει κανονικά. εχει πουθενα επιλογη για να αλλαξεις την ταχύτητα?
tempo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 1 minute ago, mixalis95320 said: εχει πουθενα επιλογη για να αλλαξεις την ταχύτητα? όχι, καμια επιλογή σχετική με μνήμη δεν υπάρχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα