Προς το περιεχόμενο

Εφαρμογές για torrents και για διαδικτυακά ραντεβού, καταφθάνουν στα ευρωπαικά iPhone


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 31/7/2024 στις 3:57 ΜΜ, billdanos είπε

ΠΑΛΙ θέλεις να τα ξαναγράψω? Δεν ξέρω αν είσαι μηχανικός και έχεις χειροπιαστές αποδείξεις σχετικά με το τι μπορεί να επηρεαστεί ή όχι αλλά αυτές τις απαντήσεις ψάχνω!

Το έγραψα και πριν: αν δεν επηρεαστεί τίποτα από αυτά που με κάνουν να επιλέγω συσκευές της Apple, ΔΕΝ με απασχολεί καθόλου το όλο θέμα. Παρόλα αυτά, με ενοχλεί το "χέρι" που προσπαθούν να βάλουν κάποιοι επιλεκτικά σε αυτή. Και το ενοχλητικό είναι το "επιλεκτικά"... 

Επιπλέον, βλέπεις ταυτόχρονα και τις παράλληλες επιπτώσεις που έχουν όλα αυτά και σε άλλα χαρακτηριστικά που ετοιμάζει η Apple και ΔΕΝ θα τα έχουμε στην ΕΕ (όπως φαίνεται μέχρι τώρα) ταυτόχρονα με την Αμερική κλπ... Σε αυτό το σενάριο που εγώ τα θέλω όλα αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, δεν καταλλήγουμε στην ίδια λούπα όπως όταν μας λέτε κάποιοι σχετικά με "άλλους που αποφασίζουν για το καλό μας"? :)

Κσνενας δεν θα σου δώσει γραπτός τίποτα. Απλά ένα μήνυμα ότι είναι δικιά σου ευθύνη η εγκατάσταση τρίτων εφαρμογών. Όπως και στο android. Σιγά μην αναλάβει νόμιμα η Apple και η Google την ευθύνη για το τι βάζει ο καθένας στο κινητό του. 

Έχεις μπερδέψει τις δυνατότητες ενός λειτουργικού συστήματος με το πως εσύ το χρησιμοποιείς. Πολλά πράγματα δεν παίζουν Ελλάδα δεν θα είναι το πρώτο ούτε το τελευταίο. 

23 ώρες πριν, Tlykog είπε

Δεν έγραψα μόνο αυτό...

Πάρε ένα Google android κινητό, βγάλε τις υπηρεσίες της google αν μπορείς και κάντο να δουλέψει σωστά. Το να πάρεις ένα  κινητό και να περάσεις AOSP custom rom το ξέραμε.

Αν τα καταφέρεις να μου τρυπήσεις τη μύτη...

Αν είναι android πες μου μοντέλο και custom rom.

Δουλεύει άψογα. Ονομάζονται Huawei 

22 ώρες πριν, Tlykog είπε

Γιατί έχεις την ψευδαίσθηση ότι αυτά στο Google android είναι ανοικτά; 

Bluetooth//NFC//Store, όλα κλειστά εκτός από τους Emulators.

Η Google αντικαθιστά ορισμένα αρχεία συστήματος που σχετίζονται με λειτουργίες όπως το WiFi, το Bluetooth, τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και το NFC. Αυτές οι αλλαγές επιτρέπουν στη Google να ενσωματώσει δικές της υπηρεσίες και εφαρμογές, προσθέτοντας λειτουργίες και δυνατότητες που δεν υπάρχουν στο βασικό AOSP.

Να αγοράσετε iphone, να αποκτήσετε πραγματική γνώση για το θέμα και μετά να έχετε άποψη.

Δεν είναι το ίδιο με το iphone αν το λειτουργήσεις με το ίδιο σκεπτικό. Καμία σχέση. Σε επίπεδο ασφάλειας είναι καλύτερο γιατί έχει μακράν λιγότερα περιστατικά malware από το store. Δεν τρέχουν στο παρασκήνιο ένα σωρό εφαρμογές που δίνουν μάχες ποια θα σου πρωτοπάρει τα δεδομένα και η συνολική εμπειρία είναι ανώτερη.

Τέλος, δε με νοιάζει τί χάνει ή τι κερδίζει η Apple. Έχω μπει στη λογική "τί δίνω, τί παίρνω και πόσο με ενδιαφέρει να το πάρω σε σχέση με αυτά που δίνω". Κοινώς: δε με νοιάζει να πληρώσω, θέλω να δουλεύει σωστά. Η Apple έχει αποδείξει ότι είναι η ικανότερη στο χώρο των κινητών να διαχειριστεί ένα store. Ας πληρωθεί. 

 

Δεν τεκμηριώνεται. Ξεκάθαρα αυθαιρετεί και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει λάθος επιλογές. Ο υπόλοιπος κόσμος δε συμφωνεί.

Στη μέχρι τώρα συζήτηση το μόνο που βλέπω είναι "ανοίγουμε το store και μπορείτε να κατεβάσετε torrents (πρακτικά παράνομο) και stremio (ομοίως παράνομο)". Αυτό βλέπω από τα σχόλια των "υπέρμαχων της ελευθερίας του iphone"... Επαναστάτες...

Σε ένα σωστότερο κόσμο, όπου η πειρατεία θα τιμωρούνταν πραγματικά και άμεσα δε θα ασχολούνταν κανένας. Κανένας από τους χρήστες του iphone δε νοιάζεται γι αυτά και ξέρεις γιατί; Δεν τα είχε ποτέ και δεν του έλειπαν. Δεν ήθελε να τα έχει. 

Άρα γιατί όλη αυτή η φασαρία; Για την πειρατεία. Sorry, αλλά δε θα συμφωνήσω μαζί σου ποτέ όταν μιλάς για κάτι παράνομο.

Αλλά ανταλα της Παρασκευής το γάλα. 

20 ώρες πριν, billdanos είπε

Αν είχαμε λειτουργικό τηλεφώνων 100% safe σε κάθε τύπου exploit, δεν θα συζητούσαμε τώρα και θα υπήρχε μονοπωλειο. Το ότι σας εξηγούμε πως επιλέγουμε το iOS γιατί σιχαινόμαστε το android και ΔΕΝ θελουμε να γίνει σαν αυτό και εσείς απαντάτε με το «μα τους υψηλούς στόχους παγκοσμίως τους παρακολουθούσαν ενώ είχαν iPhones», κάνει το όλο θέμα αστείο. Δεν ξέρω αν το κάνετε επίτηδες του στυλ «ναι αλλα τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε» ή αν απλά δεν καταλαβαίνετε τι ακριβώς σας λέμε! 
 

Btw, είχα την «τύχη;» στην προηγούμενη δουλειά μου να βρίσκομαι σε μια συνάντηση με Ισραηλινούς που έσκασαν μύτη όπως οι Men in Black, για να πουλήσουν κρυπτογραφημένες σε επίπεδο hardware συσκευές (Nokia) για τα μέλη της τότε κυβέρνησης, με κόστος περίπου 25.000 ευρώ το ένα… 

Τι ακριβώς δεν σου αρέσει στο android του 2024 θέλω να μου πεις. Επίσης κάποτε δεν σας άρεσαν τα widgets αλλά μόλις ήρθαν και στο ios μια χαρά τα χρησιμοποιεί ο κόσμος. Και αυτό είναι το νόημα. Γιατί να μην μπορεί; 

9 ώρες πριν, ^_NikitaS_^ είπε

Για να τελειώσουμε το όλο θέμα, το ότι θα έχει torrent γράφτηκε για να έχει ζουμί το θέμα εδώ. 

Η απόφαση της ευρωπαϊκής ένωσης στηρίζεται στο να μπορεί ο χρήστης να έχει ένα δεύτερο store εκτός από το apple store. Στο μέλλον μπορεί και τρίτο και τέταρτο. Με λίγα λόγια η ΕΕ δε θέλει το μονοπώλιο. Όπως έκανε και στα windows για την επιλογή browser και store και ήταν ο λόγος που δεν ακούμπησε (σε αυτό το θέμα) το android γιατί εξ αρχής είχε περισσότερες των μια επιλογών. 

Τώρα αν το δεύτερο store δίνει περισσότερες επιλογές, παράνομες και μη, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Προφανώς και η ΕΕ δε θα πάρει απόφαση υπέρ της πειρατείας, αλλά το θέμα εδώ είναι σα το παράδειγμα με το μαχαίρι. Το μαχαίρι μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις ένα φρούτο να φας, αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για να σκοτώσεις. Άρα και στην τεχνολογία, είναι καλό να σου ανοίγουν επιλογές, αλλά ο χρήστης θα επιλέξει πως θα δουλέψει την επιλογή αυτή. 

Κουράζει η διαμάχη για το ποιος είναι καλύτερος. Το κάθε λειτουργικό έχει τα υπέρ του και τα κατά του. Ότι βολεύει τον κάθε έναν, στο τρόπο χρήσης, στο μυαλό του και στη τσέπη του. 

Να και μια νορμάλ απάντηση. 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 193
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

32 λεπτά πριν, kostasfalcon είπε

Εσύ ξέρεις τι θέλεις?

Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Πως γίνεται να ζητάς να έχεις Android στο κινητό σου  με συμβατότητα σε ό,τι εφαρμογή θέλεις και να μην έχεις τίποτα μέσα από την Google…

Νομίζω όμως πως ότι δεν θέλεις μέσα από αυτά που έχει η Google απλά δεν το δουλεύεις και απενεργοποιείς τους συγχρονισμους.

Επίσης υπάρχει και η λύση της HUAWEI για σένα

Οι AOSP Για μένα πάντα ήταν ανάπηρες και μη χρηστικές το μόνο που δίναν ήταν μια ψευδαίσθηση ταχύτητας ζουμί όμως μηδέν. Ανήκω στην παλιά σχολή που έχουν φλασάρει άπειρες ρομ…

Μια συσκευή χωρίς YouTube Google maps και λοιπές πολύ σημαντικές εφαρμογές που έχει Google καθιστά την συσκευή για μένα προσωπικά άχρηστη.

Κάτσε για να καταλάβω δεν έχεις πρόβλημα με την Google που σου επιβάλει να έχεις όλες της τις εφαρμογές και άμα γουστάρεις να κατεβάσεις δυο τρεις παρόμοιες  και σε ενοχλεί η Apple που μπορείς να απεγκαταταστήσεις σχεδον όλες και να βάλεις ότι γουστάρεις?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, AtiX είπε

Κάτσε για να καταλάβω δεν έχεις πρόβλημα με την Google που σου επιβάλει να έχεις όλες της τις εφαρμογές και άμα γουστάρεις να κατεβάσεις δυο τρεις παρόμοιες  και σε ενοχλεί η Apple που μπορείς να απεγκαταταστήσεις σχεδον όλες και να βάλεις ότι γουστάρεις?

Είσαι εκτός θέματος.... Δεν γίνεται η κουβέντα για αυτό το πράγμα που λες. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 λεπτά πριν, kostasfalcon είπε

Είσαι εκτός θέματος.... Δεν γίνεται η κουβέντα για αυτό το πράγμα που λες. 

 

Μια χαρά εντός θέματος είμαι, δεν γίνεται να σε ενοχλεί του ενός η τακτική και όχι του άλλου…  

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

34 λεπτά πριν, somt είπε

οτι ζητάνε από την apple το πληροί ήδη η google, δε βλέπω κάποια αδικία

Ναι βρε, αλλά το ότι κυριαρχεί η Google στο 90% και κανονικά θα έπρεπε να θεωρούνται  μονοπώλιο τα services της στο Android  δεν βλέπω να απασχολεί ούτε την ΕΕ, ούτε βέβαια κανέναν εδώ μέσα…

εντέλει τι είναι χειρότερο για τον καταναλωτή, ένα το κλειστό λειτουργικό που έχει ένα μερίδιο αγοράς λιγότερο από το 30% και δεν εκμεταλλεύεται τα δεδομένα των χρηστών του ή ένα ανοιχτό λειτουργικό που ο κύριος διαχειριστής του κατέχει, διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται τα δεδομένα των χρηστών του?

ωραία τα μεγάλα λόγια περί ελευθερίας του χρήστη, αλλά ουσιαστικά που είναι πιο ελεύθερος ο χρήστης και τα δεδομένα του?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όλα αυτα τα "κανονικά θα επρεπε να θεωρούνται" είναι δικές σου θεωρήσεις.

Βρες έναν ευρωβουλευτή ειδικό περί μονοπωλίων να τα συζητήσετε να τα φέρει στο προσκήνιο

αν ρωτάς εμένα δεν βλέπω γιατι τα services είναι μονοπώλιο τη στιγμή που δίνει AOSP και μπορεί ο κάθε vendor να στήσει τα δικά του services, stores κλπ. Και γιατί δείχνεις τη google δεν καταλαβαίνω, στα apple μπορείς να ξηλώσεις το icloud ας πούμε;

Επεξ/σία από somt
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, somt είπε

όλα αυτα τα "κανονικά θα επρεπε να θεωρούνται" είναι δικές σου θεωρήσεις.

Βρες έναν ευρωβουλευτή ειδικό περί μονοπωλίων να τα συζητήσετε να τα φέρει στο προσκήνιο

αν ρωτάς εμένα δεν βλέπω γιατι τα services είναι μονοπώλιο τη στιγμή που δίνει AOSP και μπορεί ο κάθε vendor να στήσει τα δικά του services, stores κλπ

Επίσημα, ποιες από τις συσκευές έρχονται με επιλογή να έχεις AOSP rom?

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί, η google ειναι υπόλογη τι υλοποιει ο κάθε vendor;

Δίνει τη δυνατότητα; έφυγε απο πανω της.

επειδή εχω καιρό να πιασω android, τα huawei τέτοια φάση δεν είναι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, somt είπε

Γιατί, η google ειναι υπόλογη τι υλοποιει ο κάθε vendor;

Δίνει τη δυνατότητα; έφυγε απο πανω της.

επειδή εχω καιρό να πιασω android, τα huawei τέτοια φάση δεν είναι;

Η Google επιβάλει στους κατασκευαστές να μπαίνουν τα service της όπως και να είναι προεγκατεστημένες όλες οι εφαρμογές της…

Αλήθεια, έτσι νομίζεις ότι θα αποφύγεις να απαντήσεις ποια εταιρία προσφέρει AOSP λειτουργικό…? Για λέγε, για λέγε…

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, somt είπε

μαν δεν θα απαντάω μέχρι να ακούσεις αυτό που θες, αλλά τις σκέψεις μου


δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά μόνος σου τα γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν φίλε μου και όταν δεν μπορείς να επιχειρηματολογίσεις  μου θύμησες…

image.gif.ddffa5ee88d2b4e7bd3cea52664ca776.gif

 

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δε γράφω για να σε πείσω για κάτι αλλα για να αποτυπώνονται οι απόψεις μου δημόσια και προς άλλους αναγνώστες

Επεξ/σία από somt
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, AtiX είπε

Μια χαρά εντός θέματος είμαι, δεν γίνεται να σε ενοχλεί του ενός η τακτική και όχι του άλλου…  

Εμένα δεν με ενοχλεί τίποτε.... Έχω και Android  και ios συσκευή.

Στον φίλο σου που του κάνεις like, εκείνος ενοχλείται από την google και θέλει να έχει το λειτουργικό της χωρίς τις εφαρμογές της μαμάς εταιρείας.

Επεξ/σία από kostasfalcon
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...