atypicalcoder Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, polaki είπε Μπλέκουμε τις έννοιες. Δεν έχει καμία σχέση η "ποιότητα" με το αν κάποιος είναι επαγγελματίας ή όχι. Το αν κάποιος είναι "κάδος" και βγάζει 1 cent ή 1.000.000 $ είναι άλλη συζήτηση, ΟΜΩΣ απ'τη στιγμή που κάποιος παράγει ΥΠΕΡΑΞΙΑ για κάποιον άλλο (ο κάδος που λες παράγει υπεραξία στις εταιρείες που συνεργάζεται και προμοτάρει τα προϊόντα), καλά κάνει και παίρνει ότι λεφτά έχει συμφωνήσει. Και για να μην παρεξηγηθώ, και εγώ ΚΑΔΟΥΣ με κεφαλαίο θεωρώ αρκετές κατηγορίες.. Παλιότερα αυτούς όλους τους πετάγανε κάτι ληγμένα φρούτα και γελούσαν μαζί τους στο μεσαίωνα. Και τώρα βγάζουν όσα δε βγάζουν άλλοι σε 100 ζωές. Και επίσης η Ελλάδα τί σχέση έχει σε αυτό που αναφέρεις, δε μιλάμε για Παπακαλιάτη εδώ. Στα του θέματος.. η όλη διαμαρτυρία τους είναι ότι θέλουν να εξασφαλίσουν ότι *ΔΕΝ* θα χρησιμοποιηθεί η δική τους πραγματική φωνή για να δημιουργηθεί περιεχόμενο (μέσω ΑΙ) χωρίς τη συναίνεσή τους. Είναι πολύ συγκεκριμένο. Τώρα εδώ υπάρχει μια γκρίζα (στα μάτια μου) ζώνη. Αν στα συμφωνητικά που εδώ και τόσα χρόνια υπογράφουν υπάρχει όρος που αναφέρει ότι μπορεί η Χ εταιρεία να χρησιμοποιήσει τη φωνή του, εκεί τη "γκριζάδα" θα την διελευκάνουν οι νομικές υπηρεσίες για το αν το ΑΙ που είναι σχετικά φρέσκο φρούτο συμπεριλαμβάνεται ή όχι στη συμφωνία. Ούτε εγώ ούτε εμείς όλοι σε ένα thread θα βγάλουμε άκρη. Νομίζω το κουράζουμε. Απλά δεν γουστάρω/γουστάρουμε κάποιος να πάρει το "content" μου/μας και να βγάζει χρήμα. Ας παράξει ο ίδιος το content. Επομένως δεν είναι φυσιολογικό κάποιος να μην γουστάρει ένα ΑΙ να πάρει τη φωνή του και να του φάει τη δουλειά? Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2024 από atypicalcoder
polaki Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 5 hours ago, atypicalcoder said: Νομίζω το κουράζουμε. Απλά δεν γουστάρω/γουστάρουμε κάποιος να πάρει το "content" μου/μας και να βγάζει χρήμα. Ας παράξει ο ίδιος το content. Επομένως δεν είναι φυσιολογικό κάποιος να μην γουστάρει ένα ΑΙ να πάρει τη φωνή του και να του φάει τη δουλειά? Φυσιολογικό μου φαίνεται εμένα και αυτό σχολιάζω. Το θέμα είναι τί θα πει το δικαστήριο όταν αναλύσει τις συμφωνίες που έχουν γίνει.
Ne0n Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 Στις 2/8/2024 στις 12:23 ΠΜ, polaki είπε Φυσιολογικό μου φαίνεται εμένα και αυτό σχολιάζω. Το θέμα είναι τί θα πει το δικαστήριο όταν αναλύσει τις συμφωνίες που έχουν γίνει. Δεν υπάρχουν συμβόλαια που να χρησιμοποιούν κάποιο προϊόν με λευκή επιταγή σε θέματα πνευματικών δικαιωμάτων και από όσο γνωρίζω από την στιγμή που δεν συμπεριλαμβάνεται ρητά ο όρος ΑΙ μέσα σε αυτά (διότι δεν υπήρχε μέχρι πρότινος η χρήση του σε ευρεία κλίμακα) δεν έχουν και το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν την εν λόγο τεχνολογία για να αναδημιουργήσουν το συγκεκριμένο αρχικό προϊόν χωρίς την συγκατάθεση του δημιουργού. Ευτυχώς σε αντιπαραβολή των νομικών τερτιπιών ισχύουν ακόμα τα ανθρώπινα δικαιώματα, οπότε εάν δεν προβούν σε αναδιαπραγμάτευση/αναδιατύπωση των συμβολαίων σε συμφωνία με τους δημιουργούς θα χάσουν πανηγυρικά σε όλα τα δημοκρατικά δικαστήρια.(εκτός και εάν δικάζονται στην Β. Κορέα)
polaki Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 18 hours ago, Ne0n said: Δεν υπάρχουν συμβόλαια που να χρησιμοποιούν κάποιο προϊόν με λευκή επιταγή σε θέματα πνευματικών δικαιωμάτων και από όσο γνωρίζω από την στιγμή που δεν συμπεριλαμβάνεται ρητά ο όρος ΑΙ μέσα σε αυτά (διότι δεν υπήρχε μέχρι πρότινος η χρήση του σε ευρεία κλίμακα) δεν έχουν και το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν την εν λόγο τεχνολογία για να αναδημιουργήσουν το συγκεκριμένο αρχικό προϊόν χωρίς την συγκατάθεση του δημιουργού. Ευτυχώς σε αντιπαραβολή των νομικών τερτιπιών ισχύουν ακόμα τα ανθρώπινα δικαιώματα, οπότε εάν δεν προβούν σε αναδιαπραγμάτευση/αναδιατύπωση των συμβολαίων σε συμφωνία με τους δημιουργούς θα χάσουν πανηγυρικά σε όλα τα δημοκρατικά δικαστήρια.(εκτός και εάν δικάζονται στην Β. Κορέα) Άρα θα βρουν το δίκιο τους και πάμε παρακάτω. Αυτό είναι και το δίκαιο, εφόσον δεν αναγράφεται ρητά στο συμβόλαιο (που μπορεί να είχε υπογράψει ο ηθοποιός πριν 23 χρόνια) ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για AI.
Ne0n Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, polaki είπε Άρα θα βρουν το δίκιο τους και πάμε παρακάτω. Αυτό είναι και το δίκαιο, εφόσον δεν αναγράφεται ρητά στο συμβόλαιο (που μπορεί να είχε υπογράψει ο ηθοποιός πριν 23 χρόνια) ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για AI. Εκείνοι το δίκιο τους θα το βρουν , το πρόβλημα είναι τί γίνεται με το νομικό πλαίσιο από την στιγμή της έλευσης του ΑΙ και έπειτα καθώς τα μελλοντικά συμβόλαια θα εμπεριέχουν τον όρο ΑΙ. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Δεν θα μπορούν να βρουν δουλειά πχ οι ηθοποιοί εάν δεν δεχτούν κάποιους νέους όρους που θα ισχύσουν "de facto"? Για αυτό υπάρχει αντίδραση τώρα, κυρίως για το μετά. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2024 από Ne0n
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα