Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, elpenor είπε

Ρώτησα το paid chatgpt, δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά που έγραψε αλλά δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις. Λογικά το Dynamix πρέπει να είναι wrapper για το lm_sensors.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

To read the temperature sensors of the CPU in UNRAID OS, similar to how HWInfo does, you can follow these steps:

1. Install Dynamix System Temperature Plugin:

2. Load the Sensors Drivers:

• After installing the plugin, you need to detect and load the appropriate sensor drivers for your hardware.
    • Open the terminal in the UNRAID Web GUI or connect via SSH to your UNRAID server.
    • Run the command sensors-detect to probe your hardware for available sensors. Follow the prompts and answer 'YES' to all questions to allow the tool to scan your system.
  3. Configure the Plugin:

• Go back to the UNRAID Web GUI.
    • Navigate to "Settings" and find "System Temperature" under the "Dynamix" section.
    • Configure the plugin by selecting the appropriate sensors for your CPU and motherboard. The plugin should list the detected sensors from the sensors-detect process.
    • Save the settings.
  4. Monitoring:

• The CPU temperature and other sensor data should now be visible in the "Dashboard" tab of the UNRAID Web GUI under the "System Status" section.

These steps will help you monitor the CPU temperature and other sensor data in UNRAID OS. If you encounter any issues, ensure that your hardware supports sensor monitoring and that the appropriate drivers are loaded.

Από το screenshot σου είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο sensor που πρέπει να κοιτάς (δηλαδή ο sensor του core) είναι το k10temp - Tctl.

Το edge λογικά είναι αυτό που λέει το όνομα, iGPU sensor τοποθετημένος στην άκρη του iGPU die.

Χα, ωραίο το Chatgpt, ακριβώς αυτό το plugin χρησιμοποιώ και το screenshot είναι από το config του 😁

Διάβασα λάθος στον τελευταίο το gpu σε cpu, βλακεία μου. Αναρωτιέμαι τί να είναι το CPU temp τότε...

Οπότε λαμβάνω υπόψιν το 50αρι του Κ10 και βάζω ακόμα έναν ανεμιστήρα😁

A, ενδιαφέρον, μόλις διάβασα ότι το TCTL είναι το CPU temp αλλά με offset για να τρέχουν αρκετά δυνατά οι ανεμιστήρες... μάλιστα.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Gryzor said:

Διάβασα λάθος στον τελευταίο το gpu σε cpu, βλακεία μου. Αναρωτιέμαι τί να είναι το CPU temp τότε...

Ότι λέει nct6795 είναι από τη μητρική, βαριέμαι να το ψάξω αλλά λογικά το n θα είναι από το nuvoton, τον micro controller της μητρικής. Για να λέει μόνο 38 βαθμούς μπορεί να είναι κοντά στα VRM ή σε κάποια άλλη θέση ενώ ο thermal sensor interface 0 (TSI0) και ο MB temp πρέπει να είναι δίπλα στο CPU για να δείχνουν και παρόμοια θερμοκρασία.

A, ενδιαφέρον, μόλις διάβασα ότι το TCTL είναι το CPU temp αλλά με offset για να τρέχουν αρκετά δυνατά οι ανεμιστήρες... μάλιστα.

To temperature control της AMD (tctl) είχε 20 βαθμούς offset σε 1st gen ryzen όχι πλεόν, η μέτρηση που παίρνεις από το tctl του 5600 δεν έχει offset αλλά μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες μετρήσεις, είναι πολύπλοκο.

Ουσιαστικά στους AMD το κάθε core έχει το δικό του sensor, το ίδιο και η L3, το i/o die (IOD) και το κάθε CCD. Από όσο ξέρω το tctl λαμβάνει υπόψη αυτές τις τιμές και άλλες πληροφορίες και δίνει την τιμή που βλέπεις η οποία μπορεί να είναι πρόβλεψη για το μέλλον με βάση το φορτίο που πάει να τρέξει ώστε να δώσει χρόνο στα fans (τα υπεραπλουστεύω λίγο για να μεταφέρω το νόημα και επειδή δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες). Στα CPU που έχουν περάσει από τα χέρια μου δεν είχε απόκλειση πάνω από 0.5 με 1 βαθμό από το πιο ζεστό core.

Οπότε λαμβάνω υπόψιν το 50αρι του Κ10 και βάζω ακόμα έναν ανεμιστήρα😁

Θέλει μεγάλη μελέτη το cooling, εγώ έκανα πολλές μετρήσεις μέχρι να καταφέρω να μην περνάει ποτέ ο 5900X τους 75 και να μην ακούγεται τίποτα από το PC παρόλη τη ζέστη που βγάζει η 7800XT. Δεν ξέρω τι κουτί έχεις αλλά αν δεν έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα με το ένα fan ακόμα γράψε κάποιο σχόλιο και ίσως να πάρεις κάποια καλή συμβουλή.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, elpenor είπε

Ότι λέει nct6795 είναι από τη μητρική, βαριέμαι να το ψάξω αλλά λογικά το n θα είναι από το nuvoton, τον micro controller της μητρικής. Για να λέει μόνο 38 βαθμούς μπορεί να είναι κοντά στα VRM ή σε κάποια άλλη θέση ενώ ο thermal sensor interface 0 (TSI0) και ο MB temp πρέπει να είναι δίπλα στο CPU για να δείχνουν και παρόμοια θερμοκρασία.

To temperature control της AMD (tctl) είχε 20 βαθμούς offset σε 1st gen ryzen όχι πλεόν, η μέτρηση που παίρνεις από το tctl του 5600 δεν έχει offset αλλά μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες μετρήσεις, είναι πολύπλοκο.

Ουσιαστικά στους AMD το κάθε core έχει το δικό του sensor, το ίδιο και η L3, το i/o die (IOD) και το κάθε CCD. Από όσο ξέρω το tctl λαμβάνει υπόψη αυτές τις τιμές και άλλες πληροφορίες και δίνει την τιμή που βλέπεις η οποία μπορεί να είναι πρόβλεψη για το μέλλον με βάση το φορτίο που πάει να τρέξει ώστε να δώσει χρόνο στα fans (τα υπεραπλουστεύω λίγο για να μεταφέρω το νόημα και επειδή δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες). Στα CPU που έχουν περάσει από τα χέρια μου δεν είχε απόκλειση πάνω από 0.5 με 1 βαθμό από το πιο ζεστό core.

Θέλει μεγάλη μελέτη το cooling, εγώ έκανα πολλές μετρήσεις μέχρι να καταφέρω να μην περνάει ποτέ ο 5900X τους 75 και να μην ακούγεται τίποτα από το PC παρόλη τη ζέστη που βγάζει η 7800XT. Δεν ξέρω τι κουτί έχεις αλλά αν δεν έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα με το ένα fan ακόμα γράψε κάποιο σχόλιο και ίσως να πάρεις κάποια καλή συμβουλή.

Ωωωω φιλε, respect για τις γνώσεις σου, και για το ότι τις μοιράζεσαι. Έχω διάβασμα να κάνω...

Έχω ένα μικρό κουτί στυλ cube το οποίο ήταν υπεραρκετό για το προηγούμενο config με έναν ανεμιστήρα να φυσάει προς τα μέσα από μπροστά (οι σκληροί ήταν που  ανέπτυσσαν τη μεγαλύτερη θερμοκρασία). Πλέον θα βάλω άλλο ένα να τραβάει στο πίσω μέρος και θα σκεφτώ για έναν ίσως στο πάνω μέρος του κουτιού. Νομίζω εκεί τερματίζει, απ'ό,τι θυμάμαι δεν χωράει πλευρικούς...

Α να, αυτό έχει:

https://www.chieftec.eu/products-detail/79/CI-01B-OP

Ευχαριστώ και πάλι!

Επεξ/σία από Gryzor
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...