Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Σε Toyota αμάξι του 2008 άλλαξα λάδια (4 λίτρα 5W30 "Toyota"), φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρα, μια αμπούλα AC, μου ζήτησε 60€.

Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά.

Toyota Corolla Hybrid 1.8 vs Skoda Kamiq 1.5T, 6 μήνες διαφορά μεταξύ τους στην αγορά (2ετίας αυτοκίνητα), service με διαφορά 3 μηνών, τα λάδια στο Skoda ήταν 90% πιο ακριβά.

Η Τ βάζει από "βαρέλι" και χρεώνει κάθε 100ml, η Skoda (ο όμιλος, βασικά), χρεώνει "μπουκάλι" (οπότε σου "μένει" και περίπου μισό λίτρο στην αλλαγή).

Τα υπόλοιπα ανταλλακτικά είναι σχεδόν στα ίδια (έχω αποδείξεις και από τα δύο), ουσιαστικά.

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε πρόσφατο service honda jazz του 2010, πλήρωσα 250€ με τα εξής: πέρασμα κτεό, αλλαγή λαδια, φίλτρο λαδιού, φίλτρο καμπίνας, φίλτρο αέρος, αλλαγή λάδια σασμάν, αλλαγή υγρών φρένων, αλλαγή ιμάντα δυναμο, γενικός έλεγχος οπτικός και μη.

Εννοείται όχι σε εξουσιοδοτημένο,  αλλά σε μάστορα έμπιστο που ήταν πολλά χρόνια στο Σαρακάκη και έχει το δικό του συνεργείο εδώ και αρκετά χρόνια. Μόλις έκλεισε 5ετια και έληξε η εγγύηση σταμάτησα τις αντιπροσωπείες και τα εξουσιοδοτημένα.

• Like 3
Δημοσ.
2 minutes ago, Vaguras said:

Σε πρόσφατο service honda jazz του 2010, πλήρωσα 250€ με τα εξής: πέρασμα κτεό,

Του το αφησες και στο πηγε αυτος κτεο; Αυτο πρωτη φορα το ακουω

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

[offtopic] Είναι πολύ κοντά στο συνεργείο του ένα ιδιωτικό κτέο και το συνδυάζω χρονικά, το κανονίζει εκείνος δηλαδή, εγώ δεν εμπλέκομαι καθόλου. Το αφήνω συνήθως το πρωί και το παίρνω το απόγευμα επιστρέφοντας απο τη δουλειά.[/offtopic]

Επεξ/σία από Vaguras
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Georgebek2 είπε

Του το αφησες και στο πηγε αυτος κτεο; Αυτο πρωτη φορα το ακουω

Εξυπηρέτηση κάνει.Ασε που πιθανότατα δεν χρειάστηκε να το πάει ο ίδιος αλλά να ήρθε κάποιος απο το ΚΤΕΟ να το πάρει ,να το ελέγξει και να το επιστρέψει.

Δημοσ.
2 minutes ago, Ukforthemoment said:

Εξυπηρέτηση κάνει.Ασε που πιθανότατα δεν χρειάστηκε να το πάει ο ίδιος αλλά να ήρθε κάποιος απο το ΚΤΕΟ να το πάρει ,να το ελέγξει και να το επιστρέψει.

Ναι οκ. Γενικα προτιμω να το πηγαινω ο ιδιος κτεο, ειδικα σε αυτα που ασχολουνται και μπορει να μου πουνε και μια γνωμη για κατι στο αυτοκινητο. Με ραντεβου ειναι πολυ γρηγορο πλεον.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, The_Judas said:

Πριν από 1 μήνα έκανα αλλαγή λαδιών, με αυθεντικά της opel. Αυτά βάζω από την 1η μέρα.

κάρτα καυσαερίων πέρσι ήταν εκεί γύρω 5-12. αν το γκουγκλάρεις θα βρεις. Αλλά κατά βάση στα 10 είναι.

2 ώρες εργατικά για αλλαγή λαδιών και 1 μπουζί;

Καλύτερα να μας δείξει την απόδειξη μήπως υπάρχει κάτι έξτρα.

αφου δε ξερεις αστο καλυτερα

δες εδω ποσο κανουν τα μπουζι και ποσο χρονο του πηρε

βιντεο

Ασε το γκουγκλι και δες εκει εξω τι παιζει στα συνεργεια

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.

πλέον τα επίσημα συνεργεια γδερνουν, εγω το πηγαινα μία φορα το χρόνο και απο τότε που αυξήσανε τις τιμές μία φορα στα 2 χρόνια για να μου βγαινει το ιδιο σαν ποσό/έτος. Απλά κοιταω τα λαδια μόνος μου κλπ στον χρόνο που δεν το πηγαίνω,

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

αφου δε ξερεις αστο καλυτερα

δες εδω ποσο κανουν τα μπουζι και ποσο χρονο του πηρε

βιντεο

126 ευρώ 4 μπουζί😳 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

Η καρτα αν βρεις κατω απο 10 πες το μου

8.06  σε εξουσιοδοτημένο με έκπτωση. Η κανονική τιμή 10.

Οι τιμές στα εργατικά πρέπει να έχουν ανέβει πάνω από 50% σε δυο τρια χρόνια, δε νομίζω ότι θα μπορούσε να πολύ μικρότερη σε παρόμοιο συνεργείο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαρτάται από το αμάξι το κόστος...θα μπορούσε η τιμή που σου έδωσαν να είναι από πολύ ακριβή έως φτηνή...

πχ

Τα γνήσια 8 μπουζί στην 156, κοστίζουν 190€
https://www.ricambi.gr/eshop/index.php/a156/διαχειριση-κινητηρα-5/μπουζι-spark-glow-plugs-5/μπουζι-α156-t-s-spark-detail

Ο γνήσιος αισθητήρας λάμδα στην 1η σειρά 156 είναι γύρω στα 100€

Πρόσφατα έκανα σέρβις σε εξουσιοδοτημένο:
- αισθητήρας λάμδα
- λάδι κινητήρα
- φίλτρο λαδιού
- φίλτρο καμπίνας
- σέρβις AC
= 290€ + ΦΠΑ

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
4 hours ago, Witcher1st said:

Ειναι λογικη τιμη τα 295 ευρω για φιλτρα, λαδια, καρτα καυσαεριων, μπουζι, και μια ασφαλεια του ανταπτορα αναπτηρα; 7ο service, τα χιλιομετρα μολις 55.000. Ford Focus mk3.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, definitio είπε

Εξαρτάται από το αμάξι το κόστος...θα μπορούσε η τιμή που σου έδωσαν να είναι από πολύ ακριβή έως φτηνή...

πχ

https://www.ricambi.gr/eshop/index.php/a156/διαχειριση-κινητηρα-5/μπουζι-spark-glow-plugs-5/μπουζι-α156-t-s-spark-detail

- αισθητήρας λάμδα
- λάδι κινητήρα
- φίλτρο λαδιού
- φίλτρο καμπίνας
- σέρβις AC
= 290€ + ΦΠΑ

Σέρβις AC τι εννοείς πλήρωση φρέον ; Ήταν εντελώς άδειο ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, definitio είπε

πχ

- αισθητήρας λάμδα
- λάδι κινητήρα
- φίλτρο λαδιού
- φίλτρο καμπίνας
- σέρβις AC
= 290€ + ΦΠΑ

Έτσι πλήρωσα και εγώ κάτι μπουζί για το ντουκατι την τελευταία φορά που επέλεξα να βάλω μαμά πριν 12 χρόνια είχαν ωραίο κουτάκι Ducati  και μέσα είχαν τα πιο φθηνά της αγοράς δεν θυμάμαι καν εταιρεία τα πήρα περίπου 7 με 8 φορές ακριβότερα αν θυμάμαι καλά γύρω στο 20ρικο το ένα ενώ είχαν 2.5 ευρω (χωρίς το κουτί να γράφει Ducati) εννοείται ότι από την επόμενη αγόραζα πολύ καλύτερα με τα μισά χρήματα!  σε αυτοκίνητο τώρα πάντα επέλεγα να βάζω καλύτερα χωρίς να μένω στο τι προτείνει η εταιρεια...  Στο θέμα μας τώρα  για τιμές που βλέπουμε έξω Σκρουτζ κλπ  δεν είναι αυτές που αγοράζει η κάθε αντιπροσωπεία τα αναλώσιμα δεν κόστισαν στην εταιρεία πάνω από 70 ευρώ με τίποτα το να ζητάνε 200+ εργασία για αλλαγή μπουζί και λάδια  είναι τουλάχιστον κλεψια

Επεξ/σία από Ducatista
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Artman13 said:

πλέον τα επίσημα συνεργεια γδερνουν, εγω το πηγαινα μία φορα το χρόνο και απο τότε που αυξήσανε τις τιμές μία φορα στα 2 χρόνια για να μου βγαινει το ιδιο σαν ποσό/έτος. Απλά κοιταω τα λαδια μόνος μου κλπ στον χρόνο που δεν το πηγαίνω,

Ωραίος  

Σέρβις οχι οπότε ορίζει ο κατασκευαστής, αλλά οπότε θες εσύ.

Δεν θα μας επιβάλει η νεα τάξη πραγμάτων πότε θα κάνουμε σέρβις, δεν είμαστε πρόβατα 

Περιμένω τώρα αυτούς που θα μας προτρέψουν να κάνουνε μόνοι μας  το σέρβις στο δρόμο 

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 1
  • Haha 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...