Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξερω αν ειμαι στο απολυτα σωστο section, ελπιζω οντως να ειναι εδω το πιο σχετικο.

Δεν ξερω αν ειμαι ο μονος, αλλα η αρνητικη εμπειρια μου με συσκευες διαφορων ειδων, με ενσωματωμενες rechargeable batteries, με εχουν κανει να τις αποφευγω! Αλλο ζητημα, αν εγω σε συσκευη που δεχεται μπαταριες, επιλεξω να βαλώ δικες μου επαναφορτιζομενες. Δεν θελω ομως, συσκευες με δικες τους ενσωματωμενες!!!

Ο λογος; Με ενδιαφερει η μακροζωία. Θελω κατι, που μπορει να χαλασει μεν μετα απο χρονια απο αλλο λογο, αλλα ΔΕΝ θελω να χαλασει επειδη τα εφτυσε η ενσωματωμενη επαναφορτιζομενη μπαταρια, συνηθως της πλακας...

Ειχα ασυρματο ποντικι με επαναφορτιζομενη εσωτερικη δικη του. Μετα απο 1 χρονο επαψε να φορτιζει, παπαλα το ποντικι...

Ειχα αλλα γκατζετοειδη, πχ ρολοι με sim κλπ, επειτα απο μηνες τελος οι φορτισεις, για πεταγμα ολο...

Γενικα ολοι ξερουμε οτι οι μπαταριες χαλανε. Οταν ομως ειναι εντος των συσκευων, παιζεται πια, αν οταν χαλασουν οι μπαταριες, αν θα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε τις ιδιες τις συσκευες. Μπορει ναι, απλα τις αγνοεις (τωρα αν ξερασουν και υγρα εσωτερικα, δεν το ξερεις....), ή απλα απο μονες τους σταματουν να παιζουν! Ωραιο ετσι;

Οκ, οι εταιριες μπορει να τα θελουν ολα εντελως αναλωσιμα, αλλα εγω προτιμω και να πληρωσω κατι παραπανω αλλα να μην ειναι και τοσο αναλωσιμο.

Μπορει καποιοι να το βλεπουν ευκολια, αλλα εγω με οσα εχω δει, θελω:

- η απευθειας usb plug με καλωδιο (πχ φωτιστικα γραφειου)

- ή δυνατοτητα μπαταριων που ομως θα τις βαζω εγω ως χρηστης (ΑΑ, ΑΑΑ, αλκαλικες ή επαναφορτιζομενες της επιλογης μου, και κυριως user-replaceable)

----

Θα ηθελα τις δικες σας εμπειριες και σκεψεις πανω στο ζητημα αυτο.

• Haha 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mindreader είπε

Θα ηθελα τις δικες σας εμπειριες και σκεψεις πανω στο ζητημα αυτο.

τις ανοιγεις κ αλλαζεις τις μπαταριες. Αν δεν μπορεις εσυ, επειδη ειναι πχ κολλημενες πανω στην πλακετα, ανοιξε το, παρε τις μπαταριες που εσυ επιθυμεις κ πηγαινε το στον ηλεκτρονικο της γειτονιας σου, να στις ξεκολλησει κ να σου κολλησει τις νεες μπαταριες επανω.

ετσι εκανα εγω σε μια braun ξυριστικη μηχανη που εχω κ τα ειχαν φτυσει οι μπαταριες. ειδα βιντεο πώς ανοιγει, εβγαλα την πλακετα κ το πηγα στον ηλεκτρονικο να μου βαλει τις νεες. πλεον ειναι σαν καινουργια.

Δημοσ.
2 hours ago, kallair said:

τις ανοιγεις κ αλλαζεις τις μπαταριες. Αν δεν μπορεις εσυ, επειδη ειναι πχ κολλημενες πανω στην πλακετα, ανοιξε το, παρε τις μπαταριες που εσυ επιθυμεις κ πηγαινε το στον ηλεκτρονικο της γειτονιας σου, να στις ξεκολλησει κ να σου κολλησει τις νεες μπαταριες επανω.

ετσι εκανα εγω σε μια braun ξυριστικη μηχανη που εχω κ τα ειχαν φτυσει οι μπαταριες. ειδα βιντεο πώς ανοιγει, εβγαλα την πλακετα κ το πηγα στον ηλεκτρονικο να μου βαλει τις νεες. πλεον ειναι σαν καινουργια.

Οποτε αντιπροτεινεις, αυτη τη διαδικασια; Κατσαβιδιασμα, ανοιγμα, ξεκολημα, βρισκεις την καταλληλη, επανατοποθετηση της νεας, κλεισιμο, ολα καλα και χρηση απο την αρχη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, mindreader είπε

Οποτε αντιπροτεινεις, αυτη τη διαδικασια; Κατσαβιδιασμα, ανοιγμα, ξεκολημα, βρισκεις την καταλληλη, επανατοποθετηση της νεας, κλεισιμο, ολα καλα και χρηση απο την αρχη;

ηθελες τις δικες μας σκεψεις και εμπειριες, οποτε ναι. αυτο αντιπροτεινω. Προϊοντα που ειναι σχετικα ευκολα προσβασιμες οι μπαταριες , τις αντικαθιστας. δεν πετιουνται, ειναι επισκευασιμα ευκολα κ με ελαχιστο κοστος (αγορα νεων μπαταριων και κανα 5ευρω στον ηλεκτρονικο που θα σου κολλησει τις μπαταριες, αν δεν πιανουν τα χερια σου).

οσο ειναι εντος εγγυησης δεν χρειαζεται να το κανεις εσυ. οταν ληξει ομως, γιατι οχι; η μηχανη braun που της αλλαξα τις μπαταριες, δουλευει τελειως σαν καινουργια κ την εχω κοντα 7ετια πλεον. ομοιως θα μπορουσες πολυ ευκολα εσυ να αλλαξεις τις μπαταριες στο ποντικι που ανεφερες.

Προφανως το παραπανω δεν ισχυει για κατηγοριες οπως smartwatches που ανεφερες.

Επεξ/σία από kallair
  • Like 1
Δημοσ.

Την oral-b ηλεκτρικη μου οδοντοβουρτσα, που εχει ενσωματωμενη επαναφορτιζομενη μπαταρια, και ηδη δειχνει οτι εχει πεσει η αποδοση της, πως θα την αντικαταστησει καποιος;

(ειδα κυκλοφορουν oral-b που δεχονται και κανονικες αα/ααα μπαταριες απο το χρηστη, αλλα δεν το ειχα ανακαλυψει οταν αγορασα την υπαρχουσα)

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, mindreader είπε

Την oral-b ηλεκτρικη μου οδοντοβουρτσα, που εχει ενσωματωμενη επαναφορτιζομενη μπαταρια, και ηδη δειχνει οτι εχει πεσει η αποδοση της, πως θα την αντικαταστησει καποιος;

(ειδα κυκλοφορουν oral-b που δεχονται και κανονικες αα/ααα μπαταριες απο το χρηστη, αλλα δεν το ειχα ανακαλυψει οταν αγορασα την υπαρχουσα)

π.χ. https://www.instructables.com/Electric-Toothbrush-Battery-Replacement-Oral-BBrau/

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/8/2024 στις 3:22 ΜΜ, mindreader είπε

Στις 4/8/2024 στις 4:12 ΜΜ, J0hn82 είπε

Και σε βιντεο.

Επεξ/σία από kallair
  • Like 1
Δημοσ.

Συμφωνω μαζι σου κι εγω εχω δει συσκευες να αχρηστευονται επειδη παρεδωσε η μπαταρια πνευμα ,απο mp3 players μεχρι smartwatches και το κοστος επεμβασης απο ηλεκτρονικο δεν συμφερει ιδιως σε τετοιες μικροσυσκευες,κι εγω οπου μπορω κοιταω οι συσκευες που παιρνω να μην εχουν ενσωματωμενη μπαταρια κατα προτιμηση

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...