mindreader Δημοσ. 30 Ιουλίου Share Δημοσ. 30 Ιουλίου Πριν χρονια, οργανωσα το αρχειο μου (φυσικο αρχειο εντυπων), με τα γνωστα box, χαρτινα καλης ποιοτητας, τα εχω ολα στη βιβλιοθηκη μου. Για να ειναι σωστα/τακτοποιημενα/οργανωμενα, τυπωσα σε στυλ ετικετας (word), την μικρη 'επιγραφη' που ηθελα για το καθε box, και την κολησα μπροστα στην προσοψη, ωστε να ξερω τι περιεχει το καθενα. Δυστυχως....δεν κρατησα αυτο το αρχειο! Τωρα, που μεγαλωνει η συλλογη και θα πρεπει να αυξηθουν τα box, εγω θελω να ξανατυπωσω, με νεες επιγραφες φυσικα, αλλα δεν ξερω ποια γραμματοσειρα και ποιο μεγεθος ειχα χρησιμοποιησει τοτε, ωστε να υπαρχει μια ομοιομορφια και μια ομοιογενεια στην αισθητικη και στο ματι! Ξερω, μπορει να κανω ατελειωτες 'μαντεψιες', αλλα και παλι κανεις δεν μπορει να ειναι σιγουρος οτι θα πετυχει στο σωστο αποτελεσμα. Σημερα με τοσα λογισμικα, επιλογες κλπ, μηπως υπαρχει καποιος τροπος, απο τις εκτυπωνες ετικετες στα υπαρχοντα box, καποιο προγραμμα να αναγνωρισει το ειδος γραμματοσειρας και το μεγεθος της, ωστε επειτα να ξανατυπωσω εγω ακριβως με αυτα τα στοιχεια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 30 Ιουλίου Share Δημοσ. 30 Ιουλίου Στο word συνήθως οι περισσότεροι χρησιμοποιούν Arial, lucida ή times new roman. Δεν ειναι καποια από αυτές; Αν θέλεις βγαλε φώτο μια ετικέτα και ψάξε σε κάποια online υπηρεσία https://www.google.com/search?q=find font from photo&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-m 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 30 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 35 minutes ago, micos000 said: Στο word συνήθως οι περισσότεροι χρησιμοποιούν Arial, lucida ή times new roman. Δεν ειναι καποια από αυτές; Αν θέλεις βγαλε φώτο μια ετικέτα και ψάξε σε κάποια online υπηρεσία https://www.google.com/search?q=find font from photo&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-m Φανταζομαι οτι με αυτες τις υπηρεσιες θα ταυτοποιηθει το font, σωστα; Λειτουργουν καλα αυτες οι υπηρεσιες; ----- Το ακριβες μεγεθος θα πρεπει να παει με πειραματισμο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 30 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 7 hours ago, micos000 said: Στο word συνήθως οι περισσότεροι χρησιμοποιούν Arial, lucida ή times new roman. Δεν ειναι καποια από αυτές; Αν θέλεις βγαλε φώτο μια ετικέτα και ψάξε σε κάποια online υπηρεσία https://www.google.com/search?q=find font from photo&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-m Λοιπον, δοκιμασα διαφορες απο αυτες τις υπηρεσιες/sites που λισταρει η google. Ανεμενα, το αυτονοητο, να μου πουν οτι ειναι η γραμματοσειρα ταδε. Δεν ειδα ομως κατι τετοιο. Αντιθετως, συνηθως μια λιστα με παραπλησιες γραμματοσειρες, που μαλιστα ηταν και για αγορα... Ανεβαζω εδω τη φωτο (αν και η ετικετα εγραφε κι αλλα, αλλα αν βρουμε αυτο, με καλυπτει), αν μπορει καποιος με αυτες τις υπηρεσιες να μου πει οτι ειναι το ταδε font, ας το κανει. Για το δε μεγεθος, δεν βλεπω φως. Θα μπορουσαν αναλογες υπηρεσιες, να σε βαζουν να φωτογραφιζεις πχ με ενα κερμα ευρω, για να εχουν ταξη μεγεθους, κι ετσι να κανουν σωστο υπολογισμο διαστασεων/μεγεθους font. Μαλλον ομως, ζηταω πολλα....κι ας ειμαστε στην εποχη της ai.... Ιδου η cropped ετικετα, προς αναγνωριση, εστω, της γραμματοσειρας: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
accipio Δημοσ. 30 Ιουλίου Share Δημοσ. 30 Ιουλίου Αυτή η γραμματοσειρά μοιάζει με (στενή) Calibri. Εκείνο το Φ μας τα χαλάει λίγο βέβαια. Μάλλον όμως είναι Arial Narrow. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 30 Ιουλίου Share Δημοσ. 30 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Όπως το φαντάστηκα. Arial είναι αλλά narrow (όπως έγραψε και ο accipio) Τώρα το μέγεθος δεν μπορώ να το ξέρω. Τύπωσε μια σελίδα με μερικά μεγέθη και δες ποιο ταιριάζει. Επεξ/σία 30 Ιουλίου από micos000 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 1 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 1 Αυγούστου Για το μεγεθος, σκεφτηκα την πατεντα, μιας και εχω σκανερ σπιτι, να βαλω την πλατη του box στο σκανερ, και να σκαναρω την ετικετα. Επειτα, με ανοιχτο το σκαναρισμενο jpg της υπαρχουσας ετικετας, αν βαλω στο 100% (διχως zoom) στο word, δεν θα πετυχω, εστω με το ματι, το ιδιο μεγεθος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
accipio Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου Κάνε Εισαγωγή του jpg στο Word (κάνε crop ώστε να περιλαμβάνει μόνο τη λέξη ή φράση που θέλεις) και δοκίμασε εκεί να πετύχεις το ίδιο μέγεθος. Δεν θα είναι δύσκολο να το βρεις με μεγάλη ακρίβεια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 1 Αυγούστου Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 6 ώρες πριν, mindreader είπε Για το μεγεθος, σκεφτηκα την πατεντα, μιας και εχω σκανερ σπιτι, να βαλω την πλατη του box στο σκανερ, και να σκαναρω την ετικετα. Επειτα, με ανοιχτο το σκαναρισμενο jpg της υπαρχουσας ετικετας, αν βαλω στο 100% (διχως zoom) στο word, δεν θα πετυχω, εστω με το ματι, το ιδιο μεγεθος; Εγώ θα έλεγα να τυπώσεις την ίδια λέξη σε διάφορα μεγέθη σε μια σελίδα και δες σε ποιο ταιριάζει. Τώρα, αν χάσεις κανένα πίξελ δεν έγινε και κάτι. Βρήκα και αυτό... Αναφορά σε κείμενο How to Find Font Size of Text in Points 1. Measure the size of your text in millimeters. 2. Divide the total number of millimeters by 4.217 — the equivalent of a pica. For instance, if you measured 21.085 millimeters, divide by 4.217 to get 5. 3. Multiply the answer you got by 12 to get your point size. For instance, if your answer was 5, multiplying by 12 would give you an answer and point size of 60. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Εφόσον βρήκες την γραμματοσειρά, γράφεις την λέξη σε όλες τις γραμματοσειρές, την εκτυπώνεις και μετράς το μέγεθος είτε με το μάτι είτε με χάρακα. Το δύσκολο ήταν να βρεθεί η γραμματοσειρά, το μέγεθος απλά το δοκιμάζεις. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου από Diavolos666 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα