Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανω ολα τα χρονια πολυ απλες εργασιες, αραια και που, σε mysql database για ενα site, κυριως τοπικα (local server), αφου κατεβασω την βαση απο τον host provider.

Το phpmyadmin ειναι καλο, αλλα φυσικα ξερουμε εχει τους περιορισμους του. Καθε φορα που κανω update στο προγραμμα του local server (mamp στο mac εδω και καποια χρονια), αναγκαζομαι επειτα να πειραζω το αντιστοιχο .ini file, για να αυξησω το import file size, το import timeout κλπ...

Η database που κανω import, το τελευταιο διαστημα εχει συμπισμενο μεγεθος zip περι τα 22mb. Μεχρι πριν λιγο καιρο, γινονταν import κανονικα, locally. Πλεον δεν το κανει, χωρις να βγαζει και μηνυμα λαθους, αλλα επι της ουσιας δεν κανει ολοκληρωμενα το import. Αναγκαστικα, προχειρα-σε λυση αναγκης/βιασυνης, στον online server, παω να σβησω posts, για να μικρυνει η βαση, πχ εφτασε 21,9mb, επειτα οταν την κατεβασα τοπικα, το phpmyadmin εκανε ολοκληρωμενα το import. Αληθεια, εχω παει ολα τα ορια στο max στο ini αρχειο (128mb, 64mb, 3000seconds κλπ-δεν θυμαμαι απεξω ολες τις επιμερους ρυθμισεις αυτη τη στιγμη), γιατι επαψε να μου κανει import το phpmyadmin;

Εναλλακτικα θελω να προτεινετε απλα, κυριολεκτικα απλα, προγραμματα διαχειρισης mysql, ελπιζω δε να ειναι και crossplatform για να τα τρεξω σε mac. Το navicat παντως στο mac, ειναι υπερβολικα φορτωμενο με επιλογες. Εγω θελω απλα να κανω edit σε καποιες καταχωρησεις, κανενα search, φυσικα imports/exports σε μια βαση που διαρκως μεγαλωνει αλλα και παλι μιλαμε για ενα μικρο site κλπ. Παντως, πολυ απλες διαχειριστικες ενεργειες. Δεν θελω να χαθω σε προγραμματα-βαριδια, λες και θα αναπτυξω κατι. Θελω κατι πολυ user friendly και απλο, minimal.

Πειτε μου σας παρακαλω αν ξερετε για το προβλημα που εχω επι του παροντος με το phpmyadmin καθως και προτασεις προγραμματων οπως το περιεγραψα, αν εχετε.

Δημοσ.

Εάν ο πάροχος σου δίνει πρόσβαση SSH μπορείς να ανεβάσεις τη βάση με FTP και μετά να δώσεις την εντολή:

mysql -u user database < db.sql -p

• Like 1
Δημοσ.
17 minutes ago, CyberCr33p said:

Εάν ο πάροχος σου δίνει πρόσβαση SSH μπορείς να ανεβάσεις τη βάση με FTP και μετά να δώσεις την εντολή:

mysql -u user database < db.sql -p

Οχι command line! Please!

Ξερω οτι το λες σαν straightforward τροπο. Κυριως με ενδιαφερει σε αυτη τη φαση, το download της βασης τοπικα, και το Import τοπικα.

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...