ramarg Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Μία σύντομη ερώτηση ειδικά για κάποιον που έχει ήδη αγοράσει MacBook Pro από Amazon.de / ή να έχει ήδη στην κατοχή του Γερμανικό Macbook με QWERTZ Keyboard. Ενδιαφέρομαι για αγορά με αποφορολόγηση του τελευταίου MBPR M3-Pro. Ως γνωστόν η διάταξη του πληκτρολογίου στα γερμανική μοντέλα είναι (ανάποδη στα γράμματα ZY) και διαφορετική (στα σύμβολα με key combination). 1) Αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν η (αλλαγή του QWERTZ σε QWERTY GR/ENG διάταξη) μέσω system settings λειτουργεί κανονικά. Δεν με ενδιαφέρει αν τα καπάκια στα πλήκτρα είναι ανάποδα (ξέρω ότι αλλάζουν αλλά δε θα ρισκάρω να τα σπάσω), απλά θέλω να ξέρω αν στα γράμματα Ζ Υ θα γίνεται η αντιστροφή με την αντίστοιχη αλλαγή στις ρυθμίσεις. Φυσικά αν κάποιος δοκίμασε να αντικαταστήσει και τα καπάκια και έχει γνώμη ας μου πει. 2) Επίσης αν γνωρίζει κάποιος μου πει επίσης πώς συμπεριφέρονται τα key combination στα σύμβολα (δλδ αν βάλω US/GR διάταξη) τα σύμβολα που βάζουμε με Shift+Αριθμό θα εμφανίζονται όπως έχω ήδη συνηθίσει σε Macbook με ελληνική διάταξη.? ΥΓ: Στο MacBook Pro 16'' Late 2019 με ελληνική διάταξη (εργοστασιακή) όταν βάζω γερμανική διάταξη πληκτρολογίου στα system settings λειτουργεί κανονικά η αλλαγή. Ευχαριστώ προκαταβολικά την ομάδα.!! Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2024 από ramarg
sleepychris Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 μπορεις να το παρεις ως build to order,με οποιαδηποτε διαταξη πληκτρολογιου προτιμας.
johnny21 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) φυσικά και αλλάζει το πληκτρολόγιο μέσω settings εγώ άλλαξα μόνος μου και τα keycaps σε διάταξη qwerty με βάση αυτό το βιντεάκι δεν σπάνε τόσο εύκολα, με λίγη προσοχή γίνεται Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2024 από johnny21
ramarg Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 2 ώρες πριν, johnny21 είπε φυσικά και αλλάζει το πληκτρολόγιο μέσω settings εγώ άλλαξα μόνος μου και τα keycaps σε διάταξη qwerty με βάση αυτό το βιντεάκι δεν σπάνε τόσο εύκολα, με λίγη προσοχή γίνεται Επομένως εφόσον μέσω system settings λύνουμε το λειτουργικό κομμάτι, και με αλλαγή των key caps το αισθητικό κομμάτι, προχωράω άφοβα σε αγορά έτσι? Μην μου έρθει το γερμανικό και πατάω Υ και βγάζει Ζ παρά τις αλλαγές 😂😂 2 ώρες πριν, sleepychris είπε μπορεις να το παρεις ως build to order,με οποιαδηποτε διαταξη πληκτρολογιου προτιμας. Το amazon.de δεν σου δίνει την επιλογή BTO ως προς το πληκτρολόγιο, αλλά μόνο ως προς το hardware (δηλαδή RAM, SSD, CPU). Συν τοις άλλοις, στα BTO δεν μου δίνει μία έκπτωση που τρέχει αυτή τη στιγμή στα ετοιμοπαράδοτα, επομένως ακόμα και αν με άφηνε να διαλέξω US Keyboard θα απέρριπτα το Amazon.de καθώς η τιμή θα ήταν συγκρίσιμη με τις ελληνικές αλυσίδες. Δεν θα κέρδιζα δηλαδή κάτι στην τιμή.
enterprise67 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2024 Στις 29/7/2024 στις 7:16 ΜΜ, johnny21 είπε φυσικά και αλλάζει το πληκτρολόγιο μέσω settings εγώ άλλαξα μόνος μου και τα keycaps σε διάταξη qwerty με βάση αυτό το βιντεάκι δεν σπάνε τόσο εύκολα, με λίγη προσοχή γίνεται Πού βρήκες keycaps για να τα αλλάξεις?
johnny21 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 https://www.amazon.com/Bfenown-Replacement-Keyboard-Keycaps-MacBook/dp/B09NN6FC1F
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα