Προς το περιεχόμενο

Paypal,Stripe,Klarna etc

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από CyberCr33p,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω 2 ερωτησεις.

1)Οι προμηθειες απο Paypal,Stripe,Klarna πρεπει να περνανε στις ενδοκοινοτικες (λογιστικα)?

2)Πως κατεβαζουμε τιμολογιο απο Paypal με τις προμηθειες εχω ξοδεψει ωρες ψαχνωντας αλλα δεν εχω βρει κατι.

Ευχαριστω

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kukukali είπε

Εχω 2 ερωτησεις.

1)Οι προμηθειες απο Paypal,Stripe,Klarna πρεπει να περνανε στις ενδοκοινοτικες (λογιστικα)?

2)Πως κατεβαζουμε τιμολογιο απο Paypal με τις προμηθειες εχω ξοδεψει ωρες ψαχνωντας αλλα δεν εχω βρει κατι.

Ευχαριστω

Πιο άμεση/έγκυρη απάντηση θα πάρεις από το λογιστή σου παρά από μια ελεύθερη κοινότητα.

Δημοσ.

1) Paypal είναι λήψη υπηρεσιών από τρίτη χώρα, Stripe είναι ενδοκοινοτική.

2) Από τα reports εκτυπώνεις την αναφορά για τα fees.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, kormos είπε

Πιο άμεση/έγκυρη απάντηση θα πάρεις από το λογιστή σου παρά από μια ελεύθερη κοινότητα.

Ουτε ο λογιστης γνωριζει ουτε η ΑΑΔΕ

16 ώρες πριν, CyberCr33p είπε

1) Paypal είναι λήψη υπηρεσιών από τρίτη χώρα, Stripe είναι ενδοκοινοτική.

2) Από τα reports εκτυπώνεις την αναφορά για τα fees.

1) Ναι το γνωριζω.Στο stripe το εχω βρει το τιμολογιο αλλα στο paypal οχι.

Οσο κ να εχω ψαξει στο νετ δεν εχω βρει λυση.Απο τη στιγμη που ειναι υπηρεσια δεν θα επρεπε να κοβει τιμολογιο?

2)Ναι αλλα εκει ειναι ολα μαζεμενα δεν μπορει να περαστει στα εξοδα.

Επεξ/σία από kukukali
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο Paypal δεν είναι τιμολόγιο αλλά αναφορά (report) για τις προμήθειες. Πήγαινε στο https://www.paypal.com/reports/accountStatements και στη στήλη που λέει PDF πατάς το Request και μετά από λίγο θα σε αφήσει να το κατεβάσεις. Προσοχή μόνο στο ότι την αναφορά του προηγούμενου μήνα μπορείς να την κατεβάσεις από την 2η ημέρα κάθε επόμενου μήνα. Εκτυπώνεις τις πρώτες 2 σελίδες του PDF (στη δεύτερη σελίδα αναφέρονται οι προμήθειες) και το δίνεις στο λογιστή σου. Όσο αφορά τη διαχείριση στο MyDATA πρόκειται για "14.4 Τιμολόγιο / Λήψη Υπηρεσιών Τρίτων Χωρών", συντελεστής ΦΠΑ 0%, με χαρακτηρισμό εξόδων "2.3 Λήψη Υπηρεσιών - Λοιπές Αμοιβές για υπηρεσίες αλλοδαπής (E3_585_010)". Εναλλακτικά μπορεί να διαβιβαστεί και με "13.30 Παραστατικά Οντότητας ως Αναγράφονται από την ίδια (Δυναμικό)"

Επεξ/σία από CyberCr33p
  • Like 2
Δημοσ.

Το βρηκα αλλα αναφερει οτι δεν ειναι τιμολογιο μαλλον με την εννοια των ενδοκοινοτικων...

"This account statement is not an invoice within the meaning of the EU VAT Directive 2006/112/EC. PayPal?s services are in scope of the
exemption from VAT for financial services. This statement may serve as a receipt for accounting and tax related purposes."

Στη 2η σελιδα το αναφερει σαν Activity Summary

Επειδη εχω συνεργατες στο εξωτερικο εντος ΕΕ που μου κοβουν τιμολογιο για παροχη υπηρεσιων (μαρκετινγκ) ποσο επισημο ειναι αυτο για να το περασω στα εξοδα?

Ουτε το vat number δεν αναφερει στη σελιδες του.

Ειναι υποχρεωτικο να το περασω στα βιβλια μου?

Δημοσ.

Δεν δίνουν κάτι άλλο. Μόνο αυτό το report υπάρχει. Δεν είναι υποχρεωτικό να το περάσεις στα έξοδα σου αλλά γιατί να μην το κάνεις αφού πρόκειται για πραγματικό έξοδο το οποίο αποδεικνύεται;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...