Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, UnholyDemoniX είπε

Καλημέρα σε όλους! Ένα θέμα που δυστυχώς μαστίζει πλέον την ελληνική πραγματικότητα είναι η αγορά πρώτης κατοικίας. Τα ενοίκια είναι στον Θεό, τα δάνεια για νέο σπίτι κατά πάσα πιθανότητα θα μας καταδικάσουν σε ένα "ενοίκιο" μέχρι τα 70 μας... Οπότε ψάχνω έναν τρόπο να βρω μια σχετικά οικονομική πρώτη κατοικία, να γλυτώσω από όλα αυτά. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι τα κοντέινερ, πράγμα αρκετά συνηθισμένο στο εξωτερικό, αλλά στην Ελλάδα 2.0 που όλοι πρέπει να αρπάζουν είναι θεωρητικά παράνομο... Υπάρχει όμως τρόπος να το κάνουμε "νόμιμο"? Από όσο ξέρω μπορείς να το δηλώσεις μόνο ως αποθήκη, αλλά ο νόμος δεν μου απαγορεύει να ζω στην αποθήκη μου... Τι ορίζεται όμως ως αποθήκη? Μπορώ δηλαδή να έχω μια αποθήκη 80 τμ με κουζίνα και μπάνιο? Όπως μια ακόμα λύση θα μπορούσε να είναι να χτίσουμε κανονικά ένα "σπίτι" 10τμ μέτρα και μετά να το ενώσουμε με 2 κοντέινερ ως "αποθήκες", ώστε να έχει κανονικά "άδεια" ή υπάρχει κάποιος περιορισμός στα τμ ενός σπιτιού? Γενικά ψάχνω ιδέες και αν υπάρχει και άνθρωπος που να το έχει κάνει κάποιες οδηγίες και tips θα βοηθούσαν πολύ!

FB_IMG_1722244480262.jpg

Υπάρχουν βίντεο που τα εξηγούν καλύτερα στο YouTube

αλλά (περα από τα νομικά/τυπικά θέματα) το ζουμί είναι 

Ότι όλη αυτή η μοδα ήταν μια χιπστερια που δεν έχει καμία πρακτική αξία. 

Δηλαδή αυτό το "κοντεινερ' που έχεις στη φωτό, τι έχει κρατήσει από τον αρχικό κοντέινερ?

3 και κάτι λαμαρίνες και έχει χρειαστεί να γίνουν 1003 άλλες τροποποιήσεις για να έχει μια στοιχειώδη με ΜΜΜ μορφη και ανθεκτικοτητα.

...

Εκτός αν έχεις σκοπό να μείνει σε κατά τσαντίρι ή σαν αποθήκη εργαλείων σε εργοτάξιο

...

Έχει πολύ πιο άξια να αγοράσεις ένα παλιό μικρό σπιτάκι/διαμέρισμα και να προσπαθείς να το βελτιώνεις όσο μπορείς παρά αυτό.

Στη τελική, πάρε τροχοβιλα.

..

Btw

Φυσικά και μπορεί ο νόμος να απαγορεύει ο νόμος να ζεις στην αποθήκη σου (αυτή είναι η έννοια του ορισμού χρήσης κάθε χώρου) απλά δε μπορεί να ξέρει τι κάνεις εσύ στην αποθήκη σου.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, mamak1989 said:

Εάν έχεις Ρόδες το τροχόσπιτο δεν θεωρείται μόνιμο και άρα έχεις κάποια νομιμότητα αλλά θες πινακίδες,τέλη και αλλα 

Εδώ θέλει μεγάλη προσοχή καθώς είναι αρκετοί που πουλάνε "οικόπεδα ιδανικά για τροχόσπιτο" σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές δίπλα στη θάλασσα.

Ποιο είναι το πρόβλημα? Ότι αυτά τα δεν είναι οικόπεδα αλλά μικρά αγροτεμάχια που δεν μπορείς να βγάλεις άδεια να χτίσεις τίποτα.

Φυσικά και μπορείς να βάλεις μέσα ένα τροχόσπιτο αλλά χωρίς άδεια για κτίσμα δε θα σου φέρει κανείς ρεύμα, νερό ίσως πάρεις αν κάνεις έναν μπαχτσέ αλλά νομίζω πως δεν είναι αυτός ο στόχος σου. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, DrLo είπε

τελική, πάρε τροχοβιλα.

Αυτή είναι η πιο συμφέρουσα λύση για εμένα.

Φίλε μου αν ψαχτεις λίγο στην Ελλάδα only sky is the limit.

Πραγματικά με αυτά που έχω δεί σε εκτός σχεδίου οικόπεδα ( αγροτεμάχια) νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι που να μην γίνεται. 

Στην περίπτωση σου δε, αν είναι οικόπεδο οικοδομησιμο κ βγάλεις άδεια τότε κανείς ότι θέλεις χωρίς να έχεις τέτοια διλήμματα.

Δημοσ.

Εξαρτάται ποιον έχει γείτονα διότι η ρουφιανια ειναι εθνικο σπορ στην Ελλάδα και πολύ σωστά τα είπε ο φίλος axelq 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Άρα ΘΑ βρεις ένα οικόπεδο 

ΘΑ βάλεις ένα κοντέινερ με εμβαδό 15τμ

ΘΑ βρεις ένα τρόπο να το ηλεκτροδότησεις

ΘΑ βρεις ένα τρόπο να το συνδέσεις στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ 

ΘΑ το μονώσεις κάπως 

Καλή τύχη. Ενημέρωσε μας σε παρακαλώ, έχω μεγάλο ενδιαφέρον 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Κοντεινερ με αυτο τον καιρο θα γινεις ψητος...δεν μπορεις να επιβιωσεις χωρις aircondition αρα και χωρις ρευμα.

Στην Ελλαδα δεν υπαρχουν τροποι να κανεις κατι νομιμο,λογω της πολυνομιας ΟΛΑ ειναι παρανομα,ολα τα σπιτια,ολα τα κτισματα,τα οικοπεδα χωρις κτισματα κτλ αν τα ψαξεις αναλυτικα θα βρεις παρανομιες μικρες και μεγαλες.Παλαιοτερα γινοταν ημι-νομιμοποιηση καποιων αυθαιρετων καταστασεων,πλεον δεν ειναι εφικτο.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Κοντεινερ με αυτο τον καιρο θα γινεις ψητος...δεν μπορεις να επιβιωσεις χωρις aircondition αρα και χωρις ρευμα.

Στην Ελλαδα δεν υπαρχουν τροποι να κανεις κατι νομιμο,λογω της πολυνομιας ΟΛΑ ειναι παρανομα,ολα τα σπιτια,ολα τα κτισματα,τα οικοπεδα χωρις κτισματα κτλ αν τα ψαξεις αναλυτικα θα βρεις παρανομιες μικρες και μεγαλες.Παλαιοτερα γινοταν ημι-νομιμοποιηση καποιων αυθαιρετων καταστασεων,πλεον δεν ειναι εφικτο.

οντως ειδικα αν το βλεπει ηλιος απο νωρις απλα δεν καθεσαι, δεν μας ειπε περιοχη ο ts, 
μπορει να ειναι βορεια κοντα σε θαλασσα, κεντρο, παιζει ρολο,
μονιμη κατοικια χωρις ρευμα δεν γινεται, ουτε μονο με πανελ,
αντε νερο το παραβλεπω με δεξαμενη,
ολο το εγχειρημα για μονιμη κατοικια δε το βλεπω να αξιζει, για εξοχικο ισως σε κανα βουνο με σομπα μεσα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...