Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους! Ένα θέμα που δυστυχώς μαστίζει πλέον την ελληνική πραγματικότητα είναι η αγορά πρώτης κατοικίας. Τα ενοίκια είναι στον Θεό, τα δάνεια για νέο σπίτι κατά πάσα πιθανότητα θα μας καταδικάσουν σε ένα "ενοίκιο" μέχρι τα 70 μας... Οπότε ψάχνω έναν τρόπο να βρω μια σχετικά οικονομική πρώτη κατοικία, να γλυτώσω από όλα αυτά. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι τα κοντέινερ, πράγμα αρκετά συνηθισμένο στο εξωτερικό, αλλά στην Ελλάδα 2.0 που όλοι πρέπει να αρπάζουν είναι θεωρητικά παράνομο... Υπάρχει όμως τρόπος να το κάνουμε "νόμιμο"? Από όσο ξέρω μπορείς να το δηλώσεις μόνο ως αποθήκη, αλλά ο νόμος δεν μου απαγορεύει να ζω στην αποθήκη μου... Τι ορίζεται όμως ως αποθήκη? Μπορώ δηλαδή να έχω μια αποθήκη 80 τμ με κουζίνα και μπάνιο? Όπως μια ακόμα λύση θα μπορούσε να είναι να χτίσουμε κανονικά ένα "σπίτι" 10τμ μέτρα και μετά να το ενώσουμε με 2 κοντέινερ ως "αποθήκες", ώστε να έχει κανονικά "άδεια" ή υπάρχει κάποιος περιορισμός στα τμ ενός σπιτιού? Γενικά ψάχνω ιδέες και αν υπάρχει και άνθρωπος που να το έχει κάνει κάποιες οδηγίες και tips θα βοηθούσαν πολύ!

FB_IMG_1722244480262.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Θα σου απαντήσουν οι πιο σχετικοί, αλλά νομίζω ότι δε θα μπορείς να βάλεις βασικά πράγματα, όπως υδραυλικά, ηλεκτρική εγκατάσταση κ.ά..

Αν θες απλά να κοιμάσαι μέσα και να μη βρέχεσαι, ίσως μπορείς.

Οικόπεδο έχεις ήδη; Πού σκέφτεσαι να το βάλεις;

Δημοσ.

Αν έχεις οικόπεδο μπορείς να κάνεις ότι θες. Μπορείς να έχεις από τροχόσπιτο ( που δεν θες άδεια) , προκάτ ( θέλεις άδεια) , κανονικο σπίτι κτλ.

Οπότε αν έχεις το οικόπεδο, θα βρεις κ την πιο συμφέρουσα λύση.

• Like 2
Δημοσ.

Το θέμα με τα υδραυλικά θεωρητικά πάντα λύνεται με ένα σπιτάκι 10τμ που βάζεις μέσα το μπάνιο και μια κουζίνα, αυτό δηλαδή είναι σωστό? Ακόμα δεν έχω οικόπεδο αλλά πάω να δω ένα αυτό το Σάββατο.

Δημοσ.
28 minutes ago, UnholyDemoniX said:

Καλημέρα σε όλους! Ένα θέμα που δυστυχώς μαστίζει πλέον την ελληνική πραγματικότητα είναι η αγορά πρώτης κατοικίας. Τα ενοίκια είναι στον Θεό, τα δάνεια για νέο σπίτι κατά πάσα πιθανότητα θα μας καταδικάσουν σε ένα "ενοίκιο" μέχρι τα 70 μας... Οπότε ψάχνω έναν τρόπο να βρω μια σχετικά οικονομική πρώτη κατοικία, να γλυτώσω από όλα αυτά. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι τα κοντέινερ, πράγμα αρκετά συνηθισμένο στο εξωτερικό, αλλά στην Ελλάδα 2.0 που όλοι πρέπει να αρπάζουν είναι θεωρητικά παράνομο... Υπάρχει όμως τρόπος να το κάνουμε "νόμιμο"? Από όσο ξέρω μπορείς να το δηλώσεις μόνο ως αποθήκη, αλλά ο νόμος δεν μου απαγορεύει να ζω στην αποθήκη μου... Τι ορίζεται όμως ως αποθήκη? Μπορώ δηλαδή να έχω μια αποθήκη 80 τμ με κουζίνα και μπάνιο? Όπως μια ακόμα λύση θα μπορούσε να είναι να χτίσουμε κανονικά ένα "σπίτι" 10τμ μέτρα και μετά να το ενώσουμε με 2 κοντέινερ ως "αποθήκες", ώστε να έχει κανονικά "άδεια" ή υπάρχει κάποιος περιορισμός στα τμ ενός σπιτιού? Γενικά ψάχνω ιδέες και αν υπάρχει και άνθρωπος που να το έχει κάνει κάποιες οδηγίες και tips θα βοηθούσαν πολύ!

FB_IMG_1722244480262.jpg

τα εχουμε ξαναγραψει σε παρομοιο θεμα:

οπως σου εγραψαν θες οικοπεδο νομιμο.

Μετα σιγουρα θες μια βαση (οπως τα προκατ) για να το τοποθετησεις. Απο εκει και περα εξαρταται πως θα ζησεις: αν θες να συνδεθεις με τα δημοσια δικτυα ηλεκτρικου ή και νερου/αποχετευσης πρεπει να παρεις αδεια οπως τα προκατ.

Αν θες να μη συνδεθεις δε χρειαζεται αδεια οποτε πας για φωτοβολταικα (για ρευμα) και χημικη τουαλετα και δεξαμενη νερου

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, bill999r είπε

Αν έχεις οικόπεδο μπορείς να κάνεις ότι θες. Μπορείς να έχεις από τροχόσπιτο ( που δεν θες άδεια) , προκάτ ( θέλεις άδεια) , κανονικο σπίτι κτλ.

Οπότε αν έχεις το οικόπεδο, θα βρεις κ την πιο συμφέρουσα λύση.

Δεν μπορεί να γίνει κάποιος έλεγχος και να με πιάσουν? Αν έχω για παράδειγμα 2 κοντέινερ με τουαλέτα, κουζίνα τα πάντα? Ρεύμα μπορω να έχω και βόθρο?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, UnholyDemoniX είπε

Το θέμα με τα υδραυλικά θεωρητικά πάντα λύνεται με ένα σπιτάκι 10τμ που βάζεις μέσα το μπάνιο και μια κουζίνα, αυτό δηλαδή είναι σωστό? Ακόμα δεν έχω οικόπεδο αλλά πάω να δω ένα αυτό το Σάββατο.

Όλα γίνονται φίλε, το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί είναι τα υδραυλικά.

Άλλωστε σε κοντέινερ πρέπει να γίνει διαμόρφωση κ να μπει εσωτερικά σκελετός για μόνωση αλλιώς θα βράσεις εκεί μέσα.

Στο ερώτημα σου τώρα. Αν βγάλεις οικοδομική άδεια μπορείς να έχεις ότι θέλεις και να είσαι νόμιμος, κ ρεύμα να βάλεις κ ότι θες.

Η δεύτερη λύση είναι το τροχόσπιτο ή τροχοβιλλα και γενικά οτιδήποτε έχει τροχούς κ δεν ειναι μόνιμο, όπου δεν θέλεις άδεια, αλλά έτσι δεν μπορείς να πάρεις ρεύμα. Βέβαια πάντα υπάρχουν παραθυράκια ( ρεύμα για τα αγροτεμάχια).

Γενικά όμως δες το συνολικό κόστος.

ένα κοντέινερ δεν είναι κ τόσο φθηνό. επίσης θα χρειαστεί παρά πολλές τροποποιήσεις, από εσωτερική μόνωση, υδραυλική εγκατάσταση, ηλεκτρολογική κτλ. Κουζίνες μπάνια κτλ είναι ίδια με ένα κοινό σπίτι.

Από την άλλη αν κατέχεις από κατασκευές μπορεί να σου βγεί πολύ οικονομικά αλλά με προσωπική εργασία.

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε Σπίτι κοντέινερ
Δημοσ.
1 ώρα πριν, UnholyDemoniX είπε

Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι τα κοντέινερ, πράγμα αρκετά συνηθισμένο στο εξωτερικό, αλλά στην Ελλάδα 2.0 που όλοι πρέπει να αρπάζουν είναι θεωρητικά παράνομο... Υπάρχει όμως τρόπος να το κάνουμε "νόμιμο"?

έχεις μείνει πισω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, UnholyDemoniX είπε

Όπως μια ακόμα λύση θα μπορούσε να είναι να χτίσουμε κανονικά ένα "σπίτι" 10τμ μέτρα και μετά να το ενώσουμε με 2 κοντέινερ ως "αποθήκες", ώστε να έχει κανονικά "άδεια" ή υπάρχει κάποιος περιορισμός στα τμ ενός σπιτιού?

Spoiler

image.jpeg.3f8bf6046d6d899ebaa568087f3bd5c7.jpeg

Δημοσ.

Δεν θα έπαιρνα τέτοιο ρίσκο. Δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει κουβαλήσει όσα χρόνια ήταν στο trade και σε πάρα πολλά που έχουν μετρηθεί εκπέμπουν ακτινοβολία ραδιενέργεια κτλ. Πολύ καλό ψάξιμο και προσοχή αν αποφασίσεις κάτι τέτοιο. 

Δημοσ.

Ακομα και μια περγκολα ...ενα κοτετσι...η ενα BBQ πολεοδομικα ειναι αυθαιρετα ...οποτε δεν χρειαζεσαι απαντηση

Δημοσ.

Πολύ ωραία ιδέα 

Το καλοκαιράκι θα το αποκαλείς χαϊδευτικά φούρνο και το χειμώνα καταψύκτη 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχεις βρει οικόπεδο π να  βγάζει άδεια κ σε πείραξαν τα 5 10κ την άδειας γ να χεις νερο αποχετευση ρευμα? 

https://vb.containers.com.gr/ ο Βούλγαρος έχει καλές τιμές αλλά δεν ξέρω ούτε έναν π να χει αγορασει.. 

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Εάν έχεις Ρόδες το τροχόσπιτο δεν θεωρείται μόνιμο και άρα έχεις κάποια νομιμότητα αλλά θες πινακίδες,τέλη και αλλα 

Είχα δει προκάτ σπίτια που τα κάνεις μόνος δλδ σου φέρνουν όλα τα υλικά(amazon,alibaba) και είναι φτηνά αλλά τι ποιότητα είναι δεν ξέρω πάντως με 3-5 εργατες  σε 4-7 μέρες είσαι έτοιμος από ότι λένε αλλά θες οικοδομική αδεια

Όσο για δάνεια εάν δεν έχεις αυτά τα φτηνά(αστυνομία ,στρατό και επιδοτούμενα)δεν αξίζει παίρνεις 60 και δίνεις πίσω 90κ και εάν είναι πιο πολλά τότε την έκατσες έτσι και δεν σου βγει κάτι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...