Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για Φωτογραφικη Μηχανη

lizardking

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Canon Powershot A300. Την πήρα μετά από αρκετό ψάξιμο και έχω μείνει υπέρ-ευχαριστημένος!

Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ:

http://www.canon-europe.com/for_home/product_finder/cameras/digital/powershot_a300/index.asp

Την είχα πάρει από το Πλαίσιο του Ψυχικού 270 ευρώ πριν από 5 μήνες περίπου. Τώρα έχει πέσει γύρω στα 200-220 ευρώ.

Δημοσ.

όχι ρε παιδια μηχανή με σταθερό φακό. Φίλε μου με 169ευρώ παίρνεις nikon 2200. Μέχρι 200 είναι και η Minolta X31 αν θες κάτι πολύ μικρό ή ψάξε για μια canon A60 αν έχει μείνει πουθενά(με manual ρυθμίσεις). Επίσης με 220 ευρώ παίρνεις την nikon 3100+128MB μνήμη που είναι 3ΜΡ όπως και η Χ31. Όλες έχουν 3χ οπτικό zoom.

Από αυτές η A60 ειναι 2ΜΡ αλλα δίνει καλη ποιότητα, χειροκίνητες ρυθμίσεις και είναι γρήγορη. Αν δε σε ενδιαφέρει το μέγεθος και είναι για χρήση υπολογιστή είναι πολύ καλή.

Από την άλλη η Nikon 3100 και η X31 είναι πιο μικρές μηχανές στα 3ΜΡ όμως οπότε ισως να δώσουν πιο άνετες εκτυπώσεις αλλά πρέπει να είναι λίγο πιο αργές και χωρίς manual ρυθμίσεις.Επιλογή δική σου.

Καλές τιμές θα βρεις

http://www.digitalo.gr

http://www.pixmania.com

Αν δεν έχει στη συσκευασία υπολόγισε για έξοδα ένα φορτιστή με μπαταρίες και μνήμη.

Δημοσ.

Καλά όλα αυτά ata1983 αλλά ένα βασικό πλεονέκτημα, για μένα τουλάχιστον, είναι το ΤΕΛΕΙΟ συνοδευτικό CD-ROM και τα προγράμματα που περιέχει για επεξεργασία των φωτογραφιών αλλά και βίντεο (καθότι η Α300 γράφει και βίντεο αρκετά καλής ποιότητας θα έλεγα μέχρι 3 λεπτά ανάλογα την μνήμη). Η δε ταξινόμηση των φωτογραφιών σε φακέλους είναι το κάτι άλλο πραγματικά, δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο εξυπηρετικά όταν πήρα μια μηχανή αξίας 270 ευρώ!!

Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να τυπώσεις τις φωτογραφίες κατευθείαν στον εκτυπωτή (όχι Canon απαραίτητα) χρησιμοποιώντας μόνο την μνήμη (αρκεί βέβαια να έχει τέτοια υποδοχή ο εκτυπωτής)!

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα και από εμένα. Πως σας φαίνεται η SONY DSC-P43. Την έχει κανείς? Μου είπαν ότι έχει πολύ καλά χρώματα και zoom. Ποια είναι η γνώμη σας? Την προτείνετε? Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Παιδιά καλησπέρα και από εμένα. Πως σας φαίνεται η SONY DSC-P43. Την έχει κανείς? Μου είπαν ότι έχει πολύ καλά χρώματα και zoom. Ποια είναι η γνώμη σας? Την προτείνετε? Ευχαριστώ.

Egw exw tin SONY DSC-P93 kai eimai poli eyxaristimenos!

Δημοσ.

ρε παιδιά τι γνώμη έχετε γι'αυτήν: http://www.papasotiriou.gr/product.peripherals.asp?pfid=557126&prid=245547&refid=1 ??

To μόνο που με ενδιαφέρει είναι να εκτυπώνεται καλά σε 10x15cm διαστάσεις.

Από πλευράς υποστήριξης οι drivers που θα συμπεριλαμβάνονται μου είναι αρκετοί.

Δημοσ.

Η μηχανή είναι πάρα πολύ καλή έχει όμως ένα μειονέκτημα έχει digital zoom. Σου προτείνω την sony dsc-p73 που έχει οπτικό ζοομ είναι ίδια με την 43 σε επιδόσεις και είναι 10 ευρώ ακριβότερη!!!

Α ξέχασα η συγκεκριμένη μηχανή βγάζει και φωτογραφίες 10*15 σε αντίθεση με τις περισσότερες που βγαζουν 10*12 (4:3). Και μην αρχίζετε εμένα ο φωτογράφος μου τις βγάζει σε 10*15. Αυτά είναι ζουστιές των φωτογράφων για να πουλάνε την συγκεκριμένη μηχανή που αυτοί θέλουν.

Καλή και άγια η Sony αλλά όταν πας για service σου πιάνουν τον κ**ο !!! No more Sony for me.

Ευτυχώς που τα προιόντα της sony σπάνια εώς ποτέ χαλάνε. Το λέω από προσωπική πείρα.

Δημοσ.
Καλή και άγια η Sony αλλά όταν πας για service σου πιάνουν τον κ**ο !!! No more Sony for me.

Ευτυχώς που τα προιόντα της sony σπάνια εώς ποτέ χαλάνε. Το λέω από προσωπική πείρα.

Κι' εγώ από προσωπική πείρα το λέω. :evil:

Δημοσ.

re paidia ti lete tou paidiou me to zoom??oles aytes exoun 1 psefto zoom 3x,dhladh otan exeis stathero fako kaneis tria vhmata kai plhsiazeis, to idio apotelesma exeis... :D :D

Siga to shmantiko..shmantiko eiani h poiothta ton fotografion prota ap'ola..meta vale taxythta,aksiopistia klpklp..

Δημοσ.

vlachaquito, to optico zoom einai poly vasiko..! kai to 3x se psifiakh mhxanh einai poly shmantiko!!! to psifiako zoom gia mena einai h megalhterh apoth efeuresh gia na meiwsoun kostos..! den sou xrisimeuei pouthena! an pas na vgaleis photo me psifiako zoom tha vlepeis koukides sthn ektypwsh....sthn othoni tou LSD ths mhxanhs ola tha fainontai telia! alla sthn othoni tou pc kai sto xarti..! tha einai waterlo.....

Δημοσ.

nai re file symfono kai ego exo mhxanh me stathero fako kai den vazo pote psifiako zoom, alla se sygriksh me 1 zoom 3x oi diafores einai apeiroelaxistes,kerdizeis kati metra,eno kindyneyeis na sou vgei tholh..xilies fores na plhsiaseis kai na travikseis ayto pou theleis...an htan 1 zoom 10x tote pao paso alla 3x hte to exeis hte den to exeis to idio kanei..gnomh mou giati to exo dei sthn pragmatikothta,filos me olympus mju410 kai 3x zoom kai otan einai na vgaloume idia fotografia apla ego plhsiazo merika vhmata :D

Δημοσ.

Σε καμια περίπτωση 3χ zoom δεν το πλησιάζεις ουτε με 3 ούτε με 10 βήματα μπροστα. Αλήθεια αν έχεις γκρεμό μπροστά τι γίνεται?

Εκτος των άλλων σε τέτοιο zoom αρκούν ταχυτητες 1/100 για να μη βγουν θωλές που τις θεωρώ ικανοποιητικά αργες.

+ ότι όταν χρησιμοποιούμε zoom ο φακός γίνεται πιο σκοτεινός γιατί κλείνει το διάφραγμα με ότι θετικες συνέπειες έχει στην ποιότητα φωτογραφίας και στο βαθος πεδίου.

Μόνη ενσταση το βραδυ αν δεν είναι φωτεινος ο φακος, που είναι καλύτερα να μην το χρησιμοποιείς αν είσαι εκτος ακτινας φλας αλλα αυτό είναι παλι επιλογή σου. Υπάρχουν φακοί zoom 8χ με f3.1 σε φουλ τηλεφακό!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...