Προς το περιεχόμενο

ATHLON 64 3000 αξιζει να παρω?

papapan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν τελικα βαλω athlon64 ποια προβληματα θα αντιμετωπισω?

τα παιχνιδια ειναι 32bit κλπ

ακομα θα δουλεψω autocad kai diafora παρομοια προγραμματα θα εχω προβλημα

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις. Ο Athlon, σε αντίθεση με τους 64άρηδες της Intel αποδίδει τέλεια και σε 32 και σε 64-bit εφαρμογές. Αυτό γιατί η αρχιτεκτονική του είναι έτσι που να τρέχει χωρίς emulation αλλά "κανονικά", όπως όλοι οι κοινοί επεξεργαστές 32bit εφαρμογές.

Μάλιστα η απόδοσή του σε 32bit εφαρμογές είναι πολύ καλύτερη απο τους απλούς Athlon 2500-2600-2700. Αν, δε, βάλεις λειτουργικό 64-bit εκεί πια έχεις ξεφύγει πάρα πολύ σε απόδοση απο τους απλούς. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα βρεις και 64-bit προγράμματα. Αυτό, όμως δεν θα αργήσει να γίνει (να είσαι σίγουρος γι' αυτό) αφού ήδη η Microsoft έχει βγάλει 64bit έκδοση των XP (πειραματική), την οποία μάλιστα διανέμει δωρεάν (!!!!) και τον Δεκέμβριο θα βγάλει και την επίσημη commercial έκδοση. Όσο για προγράμματα, αργά ή γρήγορα, όλες οι εταιρίες θα βγάλουν 64bit εκδόσεις. Κάποιες μάλιστα λένε ότι τις έχουν ήδη έτομες και περιμένουν την επίσημη έκδοση των 64bit XP.

Εγώ έχω τον 3000+ και όλα τρέχουν κάτι παραπάνω απο καλά σε "κανονικά" 32bit XP. Το μόνο που θα σε συμβούλευα είναι να πάρεις τον 3400+, ο οποίος έχει κάποιες τεχνικές διαφορές απο τον 3000+ που τον κάνουν ΣΑΦΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ενώ η τιμή του δεν είναι τραγικά μεγαλύτερη απο του 3000+.

Ψάξε google για συγκριτικά CPU, για την αρχιτεκτονική των Athlon 64 και για λεπτομέριες για τα XP64 και είμαι σίγουρος ότι θα σου φύγουν όλοι οι ενδιασμοί.

Δημοσ.

Βέβαια ο 3400+ ξεφεύγει αρκετά σε τιμή...

Για την ιστορία ετοιμάζομαι να κάνω και γω το μεγάλο βήμα και να πάρω Athlon64 3000+ (socket 754 - το άλλο ζητάει πολλά)...

PS οι γράφοντες τι μητρική έχουν; Και αν ναι πόσο τους έχει δικαιώσει; Είμαι σε δίλλημα αν πρέπει να πάρω MSI, Asus ή Gigabyte...

Δημοσ.

oi amd 64 einai ikanotatoi na pexoun oles tis 32 bit applications >>>games kai nai iparxoune amd 64 pragmatika ghz 3800.ego exo enan amd 64 fx 53 socket 939 me mobo asus a8v deluxe.

Dark_son20 de se afino na erthis tha mou to klepsis :D :D :D j/k

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...