Προς το περιεχόμενο

ZTE ZXHN F670L + Inalan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Λόγο της πρόσφατης μετακόμισης μου, έφυγα από την cosmote μετά από μια 10ετία. Τα τελευταία χρόνια είχα FTTH (με το κλασσικό συνδυασμό Nokia ONT + Speedport Plus 2).

Το καινούργιο σπίτι όμως που πήγα, είναι σε περιοχή κάλυψης της Inalan, είχε το κουτί στην πυλωτή και η οπτική ίνα μέσα στο διαμέρισμα (είχε ο προηγούμενος). Ε και είναι ελκυστικό το συμμετρικό. Οπότε δεν το σκέφτηκα και πολύ, πήγα.

Πρώτη εντύπωση οκ, δεν μ αρέσει που η ίνα είναι χύμα στον τοίχο και μέσα στο σπίτι 10 μέτρα κουλούρα (θα προτιμούσα όπως της cosmote εσωτερικού εγκατάσταση με σωλήνες/κανάλια και τερματισμό σε μπρίζα). Τελοσπάντων, ήρθαν με συνδέσαν και μου αφήσαν και τον εξοπλισμό, ένα ZTE ZXHN F670L. All-in-one συσκευή που μπαίνει η οπτική ίνα πάνω της.

Απο ρυθμίσεις, μέτρια πράγματα αφήνει με το user. Και το admin/root δεν μου έδιναν όσο κι αν ρωτούσα. Όλο έλεγαν οτι άμα θέλετε κάποια παραπάνω ρύθμιση θα μας παίρνετε τηλ να την κάνουμε. Φαντάζομαι επειδη είναι και οι ρυθμίσεις του ΟΝΤ γι αυτό είναι τέρμα κλειστό. Ρώτησα και για ξεχωριστό ΟΝΤ, μου είπαν δεν δίνουμε.

Το θέμα μου όμως είναι άλλο προς το παρών.

Κουλό wifi. Στο γραφείο με το desktop ok εχω ethernet κανένα θέμα. Όμως επίσης σέρνω τριγύρω ένα λάπτοπ και ένα κινητό μέσα στο σπίτι.

Το λαπτοπ 1/10 φορές που θα το ανάψω δεν θα μπεί στο 5GHz (το έχω αυτόματα να μπαίνει εκει). Το βλέπει αλλα δεν συνδέεται αυτόματα. Άμα το πατήσω όμως θα μπεί.

Το κινητό όμως (iphone se 2020) αρνείται πεισματικά να μπεί στο 5GHz. Ενώ το βλέπει, προσπαθεί να συνδεθεί και πετάει στο σφάλμα "Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο δίκτυο ΧΧΧ". Στα 2,4GHz δεν έχει θέμα καμία συσκευή παίζουν απροβλημάτισμα αλλά τερματίζει στο ~35/35 (το λαπτοπ που καταφέρνει να μπει στην 5GHz τερματίζει τη 200/200). Με το speedport δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

Επίσης εμβέλεια αισθητά πιο μάπα απο το speedport. Το speedport στον 3ο όροφο και έπιανα τα 5GHz στο πεζοδρόμιο απο κάτω μόλις πάρκαρα τ αμάξι. Τα 2GHz τα έβλεπα απο τον απέναντι δρόμο. To ZTE, οριακά πιάνει το 5GHz στην άλλη άκρη του σπιτιού και τα 2GHz είνα στη μισή ισχύ.

Οπότε 2 ερωτήσεις...

1) Παίζουν admin/root γι αυτό το ZTE?

2) Και σημαντικότερο... Έχει κανείς άλλος τέτοια θέματα με το wifi του? Δοκίμασα να αλλάξω και κανάλια χειροκίνητα αλλα τίποτα. Η πυρηνική επιλογή είναι να καταργήσω το wifi του, να πάρω ένα δικό μου access point και να τελειώνω. Αλλά πριν δώσω ενα 100αρικό για ενα αξιόλογο AP είπα να ρωτήσω.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω με το θέμα διότι δεν είχα ποτέ Inalan για να έχω εμπειρία, αλλά αν ήσουν ευχαριστημένος με το Speedport βάλε το ως απλό ΑΡ για να έχεις την ίδια κατάσταση με πριν. Αν το έχεις επιστρέψει, ψάξε να βρεις ίδιο μεταχειρισμένο, θα σου έρθει φθηνότερα από τον να πάρεις άλλο ΑΡ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ενα update για το θεμα του wifi.

Κατήργησα τα ssid που του ειχα κάνει, τα έσβησα και απο τις συσκευες που είχα συνδέσει. Έφτιαξα προσωρινά ενα νεο. Σύνδεσα εκει τις συσκευες. Restart το router, κατηργησα το προσωρινό ssid και ξαναέβαλα αυτό που είχα. Σύνδεσα πάλι τις συσκευες μου εκει και έφτιαξε. Πλεον και το κινητό παίζει μια χαρά στο 5GHz. Δεν μπορω να φανταστώ τι σκάλωμα είχε φάει.

Όσο για το admin/root credentials, καμία τύχη ακόμα. Έχω δοκιμάσει ότι έχει διαρρεύσει γι αυτό το zte στο internet, ακόμα και απο άλλους συνδρομητές inalan αλλα τίποτα δεν δουλεύει μέχρι τώρα.

Πριν μερικές μέρες με πήρα τηλ για τις κλασσικές ερωτήσεις περι ικανοποιησεις πελατών. Τους επισήμανα οτι καλό θα ήταν να υπάρχει η επιλογή (μετά απο αίτηση του χρήστη) χορήγησης ξεχωριστού ONT (όπως κάνει η cosmote) έτσι ώστε να βάζουμε εμεις οτι θέλουμε μετα. Συν του θύμησα την σχετικη απόφαση της ΕΕΤΤ περι οριοθέτησης του δικτύου και που τελειώνει η δική τους αρμοδιότητα, καθώς και ότι είναι υποχρεωμένοι μετά απο αίτηση του χρήστη να παρέχουν ONT.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, biohazard7720 said:

Συν του θύμησα την σχετικη απόφαση της ΕΕΤΤ περι οριοθέτησης του δικτύου και που τελειώνει η δική τους αρμοδιότητα, καθώς και ότι είναι υποχρεωμένοι μετά απο αίτηση του χρήστη να παρέχουν ONT.

Το πρόβλημα ποιο είναι; Μπορείς όποτε θέλεις να ζητήσεις να σου δώσουν ξεχωριστό ONT (που δυσκολεύονται λίγο να το κάνουν) ή απλώς να σου ενεργοποιήσουν το bridge στο CPE τους οπότε να παίζει πρακτικά σαν ONT και να βάλεις ό,τι θες από πίσω (εδώ ίσως σου ζητήσουν την MAC address του εξοπλισμού σου). Αν έπεσες σε άσχετο άτομο στο support, ξαναδοκίμασε.

Επεξ/σία από infin1tyGR

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...