JohnnysF Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου Καλησπέρα σας..Μόλις σήμερα παρατηρήσαμε πως το ρολόι της ΔΕΗ που αντιστοιχεί στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας(Φώτα εισόδου-σκάλες κ ασανσέρ) δεν λειτουργεί ως προς την καταγραφή της κατανάλωσης ρεύματος...Ο λογαριασμός-οί έρχονται κανονικά αλλά όπως ανέφερα μόλις παρατηρήσαμε πως δεν αναγράφονται οι κιλοβατώρες(αναφέρονται ως μηδενικές) αλλά υπάρχουν κανονικά οι χρεώσεις για το πάγιο κ τις βασικές χρεώσεις(60-65€/μήνα).. Ανατρέξαμε σε προηγούμενους λογαριασμους που τους έχει κρατησει η διαχειρίστρια κ παρατήρησε πως αυτό συμβαίνει τουλάχιστον μια 4ετία, ισως κ παραπάνω διότι δεν έχουμε πλέον κ τους λογαριασμούς πριν την 4ετία..Κ ο λόγος που μόλις το ανακάλυψε ήταν διότι υπήρξε μια αύξηση στο λογαρισμό από τον ιούνιο σχεδόν 90% σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες...Το ρολόι δεν έχει πειραχτεί ποτέ(έιναι κλειδωμένο με τα ανάλογα κλιπς της ΔΕΗ) κ επειδή λειτουργεί μόνο για τους κοινόχρηστους χώρους που η κατανάλωση είναι έτσι κ αλλιώς ελάχιστη το κόστος κάθε μήνα αντιστοιχούσε σε 45€ περίπου ενώ με τις αυξήσεις τελευταία πήγε στα 65€..Αυτός ήταν κ ο λόγος που ανατρέξαμε να συγκρίνουμε τις κιλοβατώρες σε σχέση με προηγούμενους λογαριασμούς..Κ όπως είπα ανακαλύψαμε πως οι κιλοβατωρες είναι μηδενικές κ τα συγκεκριμενα κόστη ήταν μόνο για τα πάγια-τελη κτλ...Στο διαστημα των τελευταίων 5 ετών έχουν έρθει τουλάχιστον 2 φορές από τη ΔΕΗ να τσεκάρουν τα ρολόγια..Κ παρόλο που όπως είδα στο συγκεκριμένο ρολόι δε γυρνάει ο δίσκος που καταγραφει την κατανάλωση, οι τεχνίτες που ήρθαν δεν αναφέραν τίποτα-ούτε βλάβη, ούτε καποιο θέμα γενικότερα...Σαν πολυκατοικία έχουμε αλλα 4 ρολογια(1 για κάθε όροφο) τα οποία λειτουργουν κανονικά... Τι πρέπει να κάνω σε αυτην την περίπτωση? Οταν μάλιστα μιλάμε για το ελάχιστο 4ετια που δείχνει πως δε λειτουργεί, αλλά από την άλλη έχουν ερθει για τις αναλογες μετρησεις κ ελεγχο από ΔΕΔΔΗΕ ήδη 2-3 φορές αυτά τα έτη....Να το αναφέρω ή όχι.? Κ αν ναι, θα έχω κάποια ευθύνη ή επιβάρυνση(να ζητησουν αναδρομικά κτλ.?? Κ πως θα βρουν την πραγματική κατανάλωση?? Εφόσον μιλάμε για τον κοινόχρηστο χώρο(είσοδο-σκάλες) που έχει μόνο φώτα με πολύ χαμηλή λειτουργία μόνο όταν χρειαστεί κ είναι όπως παντού με χρονοδιακόπτη (1λεπτό περίπου)...... Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει ποιο είναι το βήμα που πρεπει να κάνω κ σε κάθε πριτωση αν θα έχω κάποια επιβαρυνση....?
takoulou Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 7 ώρες πριν, JohnnysF είπε Καλησπέρα σας..Μόλις σήμερα παρατηρήσαμε πως το ρολόι της ΔΕΗ που αντιστοιχεί στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας(Φώτα εισόδου-σκάλες κ ασανσέρ) δεν λειτουργεί ως προς την καταγραφή της κατανάλωσης ρεύματος...Ο λογαριασμός-οί έρχονται κανονικά αλλά όπως ανέφερα μόλις παρατηρήσαμε πως δεν αναγράφονται οι κιλοβατώρες(αναφέρονται ως μηδενικές) αλλά υπάρχουν κανονικά οι χρεώσεις για το πάγιο κ τις βασικές χρεώσεις(60-65€/μήνα).. Ανατρέξαμε σε προηγούμενους λογαριασμους που τους έχει κρατησει η διαχειρίστρια κ παρατήρησε πως αυτό συμβαίνει τουλάχιστον μια 4ετία, ισως κ παραπάνω διότι δεν έχουμε πλέον κ τους λογαριασμούς πριν την 4ετία..Κ ο λόγος που μόλις το ανακάλυψε ήταν διότι υπήρξε μια αύξηση στο λογαρισμό από τον ιούνιο σχεδόν 90% σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες...Το ρολόι δεν έχει πειραχτεί ποτέ(έιναι κλειδωμένο με τα ανάλογα κλιπς της ΔΕΗ) κ επειδή λειτουργεί μόνο για τους κοινόχρηστους χώρους που η κατανάλωση είναι έτσι κ αλλιώς ελάχιστη το κόστος κάθε μήνα αντιστοιχούσε σε 45€ περίπου ενώ με τις αυξήσεις τελευταία πήγε στα 65€..Αυτός ήταν κ ο λόγος που ανατρέξαμε να συγκρίνουμε τις κιλοβατώρες σε σχέση με προηγούμενους λογαριασμούς..Κ όπως είπα ανακαλύψαμε πως οι κιλοβατωρες είναι μηδενικές κ τα συγκεκριμενα κόστη ήταν μόνο για τα πάγια-τελη κτλ...Στο διαστημα των τελευταίων 5 ετών έχουν έρθει τουλάχιστον 2 φορές από τη ΔΕΗ να τσεκάρουν τα ρολόγια..Κ παρόλο που όπως είδα στο συγκεκριμένο ρολόι δε γυρνάει ο δίσκος που καταγραφει την κατανάλωση, οι τεχνίτες που ήρθαν δεν αναφέραν τίποτα-ούτε βλάβη, ούτε καποιο θέμα γενικότερα...Σαν πολυκατοικία έχουμε αλλα 4 ρολογια(1 για κάθε όροφο) τα οποία λειτουργουν κανονικά... Τι πρέπει να κάνω σε αυτην την περίπτωση? Οταν μάλιστα μιλάμε για το ελάχιστο 4ετια που δείχνει πως δε λειτουργεί, αλλά από την άλλη έχουν ερθει για τις αναλογες μετρησεις κ ελεγχο από ΔΕΔΔΗΕ ήδη 2-3 φορές αυτά τα έτη....Να το αναφέρω ή όχι.? Κ αν ναι, θα έχω κάποια ευθύνη ή επιβάρυνση(να ζητησουν αναδρομικά κτλ.?? Κ πως θα βρουν την πραγματική κατανάλωση?? Εφόσον μιλάμε για τον κοινόχρηστο χώρο(είσοδο-σκάλες) που έχει μόνο φώτα με πολύ χαμηλή λειτουργία μόνο όταν χρειαστεί κ είναι όπως παντού με χρονοδιακόπτη (1λεπτό περίπου)...... Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει ποιο είναι το βήμα που πρεπει να κάνω κ σε κάθε πριτωση αν θα έχω κάποια επιβαρυνση....? Καλο ειναι να το αναφερεις στον Δεδδηε για να γινει ελεγχος της παροχης 8004004000 η στον Δεδδηε της περιοχης σου...... Οτι υπαρχει προβλημα με την καταγραφη... Δεν θα εχεις κατι σε επιβάρυνση..
nyne Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου Έχεις δύο επιλογές.Α)κάνετε τη πάπια κ περιμένετε αν ποτέ το ελέγξουν να σας πουν κάποιο ποσό για όλα τα έτη κτλ. Β) Ενημερώνεις το δεδδηε και πληρώνετε οποίο ποσό σας βγάλουν. Εγώ θα περίμενα την αλλαγή σε νέο ρολόι(όταν έρθει η σειρά σας)διότι εκεί παίζει κ να την γλυτώσεις καθώς το νέο θα μετράει κανονικά κ δε νομίζω πάνω στην αλλαγή να δώσουν σημασία στο αν γύριζε το παλιό την ώρα που ήρθαν. Ότι και αν επιλέξεις καταλαβαίνεις ότι έχει ρίσκο.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 27 minutes ago, nyne said: Έχεις δύο επιλογές.Α)κάνετε τη πάπια κ περιμένετε αν ποτέ το ελέγξουν να σας πουν κάποιο ποσό για όλα τα έτη κτλ. Β) Ενημερώνεις το δεδδηε και πληρώνετε οποίο ποσό σας βγάλουν. Εγώ θα περίμενα την αλλαγή σε νέο ρολόι(όταν έρθει η σειρά σας)διότι εκεί παίζει κ να την γλυτώσεις καθώς το νέο θα μετράει κανονικά κ δε νομίζω πάνω στην αλλαγή να δώσουν σημασία στο αν γύριζε το παλιό την ώρα που ήρθαν. Ότι και αν επιλέξεις καταλαβαίνεις ότι έχει ρίσκο. Μέχρι να αλλάξουν ίσως πάρει δεκαετίες
takoulou Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Μέχρι να αλλάξουν ίσως πάρει δεκαετίες Κάποια στιγμή θα τα αλλάξουν.. Ίσως να πάρει 5-7 χρόνια.. Δεν υπάρχουν μετρητές..
ΠάρηςΓ Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 7 minutes ago, takoulou said: Κάποια στιγμή θα τα αλλάξουν.. Ίσως να πάρει 5-7 χρόνια.. Δεν υπάρχουν μετρητές.. Εγω περιμένω να δω τι θα κανουν γιατι οι περισσότεροι που ξερω κλεβουν ρευμα εδω
takoulou Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 54 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Εγω περιμένω να δω τι θα κανουν γιατι οι περισσότεροι που ξερω κλεβουν ρευμα εδω Σαν τι να δεις δηλαδη; Ηδη το τελευταιο διαστημα κινειται πιο δυναμικα ο Δεδδηε στο θεμα αυτο..Εχουν παρει αρκετα ατομα για εκει... Αλλα και παλι..
ΠάρηςΓ Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 28 minutes ago, takoulou said: Σαν τι να δεις δηλαδη; Ηδη το τελευταιο διαστημα κινειται πιο δυναμικα ο Δεδδηε στο θεμα αυτο..Εχουν παρει αρκετα ατομα για εκει... Αλλα και παλι.. Όσοι γυρνάνε ανάποδα πχ μετρητή η εκχεουν ενέργεια αν θα έχουν θέμα η θα βρουν τρόπο παραβίασης. Γενικά πριν λίγα χρόνια ολοι οι γνωστοί μου πείραξαν τα ρολόγια με μεγάλο ωφελος λόγω μεγάλων μονοκατοικιων. Με όσους είχα μιλήσει που μου συστησανε με το ζορι κάνανε αυτή τη δουλειά με συνδρομή κυρίως (ερχόταν κάθε x διαστημα και στο πειραζε με τρόπο να μη φαίνεται) νομίζω μου είχαν πει ότι δεν είχαν τρόπο παραβιασης για ψηφιακό. Γενικά όλοι αναλογικό έχουν εδω
takoulou Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Όσοι γυρνάνε ανάποδα πχ μετρητή η εκχεουν ενέργεια αν θα έχουν θέμα η θα βρουν τρόπο παραβίασης. Γενικά πριν λίγα χρόνια ολοι οι γνωστοί μου πείραξαν τα ρολόγια με μεγάλο ωφελος λόγω μεγάλων μονοκατοικιων. Με όσους είχα μιλήσει που μου συστησανε με το ζορι κάνανε αυτή τη δουλειά με συνδρομή κυρίως (ερχόταν κάθε x διαστημα και στο πειραζε με τρόπο να μη φαίνεται) νομίζω μου είχαν πει ότι δεν είχαν τρόπο παραβιασης για ψηφιακό. Γενικά όλοι αναλογικό έχουν εδω Ναι γινόταν.. Σε μονοκατοικίες..Απλά τώρα έχει δυσκολευτεί λίγο το θέμα.. Γιατί υπάρχει η μηνιαία καταμέτρηση.. Μόνο αν το πρόσεχε ο κατά μετρητής.. Σιγά σιγά σιγά θα τελειώσουν αυτά..
stelios_2809 Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου Στην Ελλάδα ζουμε , είναι το μόνο μέρος που κλέβεις 10 , σε πιάνουν και επιστρέφεις 1 συν το κανονάκι της παράβασης. 1
Artman13 Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 3 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Όσοι γυρνάνε ανάποδα πχ μετρητή η εκχεουν ενέργεια αν θα έχουν θέμα η θα βρουν τρόπο παραβίασης. Γενικά πριν λίγα χρόνια ολοι οι γνωστοί μου πείραξαν τα ρολόγια με μεγάλο ωφελος λόγω μεγάλων μονοκατοικιων. Με όσους είχα μιλήσει που μου συστησανε με το ζορι κάνανε αυτή τη δουλειά με συνδρομή κυρίως (ερχόταν κάθε x διαστημα και στο πειραζε με τρόπο να μη φαίνεται) νομίζω μου είχαν πει ότι δεν είχαν τρόπο παραβιασης για ψηφιακό. Γενικά όλοι αναλογικό έχουν εδω Εγώ ξέρω σε νησί που είναι κανόνας η ρευματοκλοπή απο ξενοδοχεία, επιχειρήσεις και αρκετές κατοικίες πως και με το ψηφιακό γίνεται απλά πάει διπλή ταρίφα γιατί τώρα η μία πάει σε αυτόν που μετράει και η άλλη σε κάποιον μέσα Αθήνα που έχει πρόσβαση στο σύστημα.
Menelaos83 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Δημοσ. 31 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Για να μην ανοιγω νεο θεμα εχει παρομοιο προβλημα συγγενικο προσωπο που μου ζητησε να ψαξω λιγο τους τελευταιους λογαριασμους του. Απο τους 4 τελευταιους μηνες οι 3 ηταν με μηδενικη ενδειξη,δλδ ιουλιος σεπτεμβριος οκτωβριος ηταν 0 και ο αυγουστος ειχε κανονικα ημερησια χρεωσης, ενω ο νυχτερινος μετρητης δινει κανονικα οπως εδινε παντα. Φαινεται σαν μια να δουλευει μια να μην δουλευει. Αναγκαστικα εχει ειδοποιησει Δεδδηε και περιμενει.Σκεφτηκε μηπως κανει την παπια για το ποτε θα μπει νεος μετρητης αλλα οπως αναφερθηκε και παραπανω ειναι ρισκο, γτ αφενως δεν ξερει ποτε θα μπει και αφετερου αν καποια στιγμη το βρουν θα τα πληρωσει μαζεμενα. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου από Menelaos83
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα