Rena_kou Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Καλησπέρα! Πέρασα το 2019 παιδαγωγικά στα Γιάννενα. Επειδή τότε υπήρχαν οικονομικές δυσκολίες δεν πήγα ποτέ. Αντί αυτού σπούδασα σε ΙΕΚ στην Αθήνα. Το πάσο λήγει του χρόνου τον Αύγουστο. Ήθελα να ρωτήσω τι επιλογές έχω σε αυτήν την περίπτωση; Να πάω στα Γιάννενα δεν μπορώ καθώς πλέον κάνω άλλα πράγματα στην περιοχή που μένω. Μπορώ να παρακολουθώ εξ αποστάσεως τα μαθήματα και να πηγαίνω μόνο για εργαστήρια ή να πάρω κάποια μετεγγραφή στην Αθήνα ; Όλοι μου λένε να μην το αφήσω και να το πάρω από την αρχή. Η αλήθεια είναι οτι το βλέπω κι εγώ πλέον σαν απόφοιτη ΙΕΚ ότι είναι δύσκολα τα πράγματα...Νομίζω όμως πως κανονικά δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα πλέον γιατί πέρασαν τα χρόνια και λογικά θα γίνει η διαγραφή μου του χρόνου απλά είπα και ρωτήσω μήπως έχει κάποιος κάποια σχετική εμπειρία ή γνώση.
julypickles Δημοσ. 28 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2024 Μίλα με την γραμματεία γιατί είχες γραφτεί πριν το ν+2 και για εσάς ισχύει άλλη ημερομηνία διαγραφής. Τα παιδαγωγικά από όσο ξέρω δεν έχουν εργαστήρια, εάν μπορείς πάρε θέματα και σημειώσεις και πηγαίνει μόνο για να δίνεις. Εάν πλησιάζει η διαγραφή σου ρώτα αν μπορείς να κάνεις αναστολή σπουδών. Σε αυτήν την περίοδο διάβασε όσα περισσότερα μαθήματα μπορείς και σωστά μετά όλα μαζί. Μετεγγραφή από όσο ξέρω δεν γίνεται εφόσον έχεις ξεπεράσει το όριο σπουδών
Rena_kou Δημοσ. 28 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2024 Σχετικά με τα εργαστήρια έχω ρωτήσει, υπάρχουν και είναι και υποχρεωτικά...
Sibyl Δημοσ. 28 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2024 1) Διάβασε εδώ: https://www.insomnia.gr/forums/topic/794906-δυσκολια-στις-σπουδες/#comment-59299577 2) 2ετή αναστολή/διακοπή σπουδών, δεν μπορείς να πάρεις επειδή σύμφωνα με παρ.4 του άρθρου 76 του Ν. 4957/2022, δεν πρέπει να έχεις υπερβεί το ανώτατο όριο φοίτησης (https://www.kodiko.gr/nomologia/download_fek?f=fek/2022/a/fek_a_141_2022.pdf&t=ef3b43accd22f168a48299a5f9bc461d) 3) Μετεγγραφή ή μετακίνηση, δεν μπορείς να αιτηθείς, για τον ίδιο λόγο (υπέρβαση του ανώτατου ορίου φοίτησης) https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2023/Εγκύκλιος_μετεγγραφών_2023-2024.pdf (σελ.4) 1 1
velociraptoras Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Στις 27/7/2024 στις 11:08 ΜΜ, Rena_kou είπε Καλησπέρα! Πέρασα το 2019 παιδαγωγικά στα Γιάννενα. Επειδή τότε υπήρχαν οικονομικές δυσκολίες δεν πήγα ποτέ. Αντί αυτού σπούδασα σε ΙΕΚ στην Αθήνα. Το πάσο λήγει του χρόνου τον Αύγουστο. Ήθελα να ρωτήσω τι επιλογές έχω σε αυτήν την περίπτωση; Να πάω στα Γιάννενα δεν μπορώ καθώς πλέον κάνω άλλα πράγματα στην περιοχή που μένω. Μπορώ να παρακολουθώ εξ αποστάσεως τα μαθήματα και να πηγαίνω μόνο για εργαστήρια ή να πάρω κάποια μετεγγραφή στην Αθήνα ; Όλοι μου λένε να μην το αφήσω και να το πάρω από την αρχή. Η αλήθεια είναι οτι το βλέπω κι εγώ πλέον σαν απόφοιτη ΙΕΚ ότι είναι δύσκολα τα πράγματα...Νομίζω όμως πως κανονικά δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα πλέον γιατί πέρασαν τα χρόνια και λογικά θα γίνει η διαγραφή μου του χρόνου απλά είπα και ρωτήσω μήπως έχει κάποιος κάποια σχετική εμπειρία ή γνώση. Μιλησε άμεσα με τη γραμματεία, τα περισσότερα δεν εχουν υποχρεωτικές παρακολουθήσεις πρέπει όμως να κανεις δηλωση μαθηματων κι απο την άλλη βδομάδα να ξεκινήσεις να δίνεις τα μαθήματα. Αυτα που θέλουν παρακολουθηση μαζεψε τα στο τελος ενα εξάμηνο, κανε την καρδια σου πέτρα και βρες τρόπο να πας. Αν σε πιάνει το όριο κανε αιτηση παράτασης. Γενικά στα Γιάννενα υπάρχει θέμα τελευταία δε θέλω να επεκταθώ αλλά οι φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες είναι ανεπιθύμητοι στο πανεπιστημιο και λυπαμαι γιατι εχω κανει προπτυχιακό και μεταπτυχιακό εκεί...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα