Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. 

Χρησιμοποιώ ημιεπαγγελματικά το κινητό για βίντεο και ήρθε η ώρα για αναβάθμιση. Δεν περισσεύουν τα χρήματα, επομένως αν πιστεύετε ότι μπορεί και να υπάρχει αξιόπιστη λύση σε μεταχειρισμένο, τότε το δέχομαι. Σημειώνουμε αρχικά ότι το S23 Ultra έχει x10 οπτικό ζουμ, κάτι σημαντικό και για τη χρήση που κάνω (όμως υπό συζήτηση). Να σημειώσω ότι υπάρχει δυνατότητα αγοράς με άρθρο 39α. Αν υπάρχει και άλλη πρόταση το συζητώ φυσικά. Ευχαριστώ πολύ!!!

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε;

600 έως 1.000 (όσο το λιγότερο φυσικά τόσο καλύτερα)

6) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό;

Δεν απασχολεί. 

3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα;

Όχι
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές;

Και μεταχειρισμένα
5) Μέγεθος οθόνης;

Δεν με απασχολεί
6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ);

Να έχει εξαιρετικό βίντεο. 
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών;

Ναι
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία;

Ναι

9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό;

Προτιμώ android
10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά)

Για καθημερινή χρήση βίντεο

• Like 1
Δημοσ.

Αν σε ενδιαφέρει το VFM, δεν νομίζω ότι αξίζει να πληρώσεις παραπάνω για s24u. To s23u είναι πολύ καλό. Αν βρεις μεταχειρισμένο με απόδειξη σε καλή κατάσταση, σίγουρα είναι τεράστιο VFM.

Τώρα, αν δεν βρίσκεις ή βρίσκεις καλή τιμή για καινουργιο s23u ή s24u, οκ, ότι σου φανεί καλύτερο σαν τιμή. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Rebirth είπε

Καλησπέρα σε όλους. 

Χρησιμοποιώ ημιεπαγγελματικά το κινητό για βίντεο και ήρθε η ώρα για αναβάθμιση. Δεν περισσεύουν τα χρήματα, επομένως αν πιστεύετε ότι μπορεί και να υπάρχει αξιόπιστη λύση σε μεταχειρισμένο, τότε το δέχομαι. Σημειώνουμε αρχικά ότι το S23 Ultra έχει x10 οπτικό ζουμ, κάτι σημαντικό και για τη χρήση που κάνω (όμως υπό συζήτηση). Να σημειώσω ότι υπάρχει δυνατότητα αγοράς με άρθρο 39α. Αν υπάρχει και άλλη πρόταση το συζητώ φυσικά. Ευχαριστώ πολύ!!!

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε;

600 έως 1.000 (όσο το λιγότερο φυσικά τόσο καλύτερα)

6) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό;

Δεν απασχολεί. 

3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα;

Όχι
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές;

Και μεταχειρισμένα
5) Μέγεθος οθόνης;

Δεν με απασχολεί
6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ);

Να έχει εξαιρετικό βίντεο. 
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών;

Ναι
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία;

Ναι

9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό;

Προτιμώ android
10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά)

Για καθημερινή χρήση βίντεο

Καλησπέρα σε μτχ δεν μπορεί να γινει κουβέντα γιατί κάθε συσκευή έχει τη δίκη της ιστορία από τον προηγ.κατοχο.

Αν το πάμε ψυχρά σε value for money επιλογή όπως αναφερει & @sattack  καθαρά συμφέρει το s24υ λόγω ενημερώσεων για 7 χρόνια. Κάθε μήνα εχει (έχουμε πλέον) νέα  ενημέρωση στα s24.

Παντως αν δεν έχεις θέμα με xiaomi σε κάτι τεστ κάμερας κλπ βγάζει ελαφρώς καλύτερα χρώματα αν το λογισμικό σε δυσκολεύει πας στο s24 καλύτερα για μακροπρόθεσμα αν είσαι οκ με xiaomi δες το κ από κοντά σε κάποιο κατάστημα :) 

το κλειδί είναι αν είσαι οκ με το λειτουργικό σε xiaomi αλλιώς πας στο s24 για μακροπρόθεσμη χρηση έχει καλύτερο κράτημα εργονομικο αφού είναι μαζεμένες οι κάμερες.

Από θέμα καμερών πρέπει να δεις κατά ποσό σε καλύπτει για την εργασία σου το galaxy λογικά θα είσαι οκ.

https://www.digitaltrends.com/mobile/samsung-galaxy-s24-ultra-vs-xiaomi-14-ultra-camera-comparison/

Επεξ/σία από aces
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ. Εχω φύγει από περιβάλλον Χiaomi εδώ και 5+ χρόνια, όμως δεν είχα ποτέ θέμα με το λειτουργικό (ούτε τότε που ήταν πιο... "προβληματικό"). Το θέμα είναι ότι διαβάζω περίεργες κριτικές για τον x5 tele φακό, αλλά οι περισσότερες είναι από reviewers τύπου "σκρουτζ". 

Θα κοιτάξω ξανά. Το S24U δείχνει να καλύπτει όλα τα "κουτάκια". Με πάει βέβαια αρκετά πάνω στα χρήματα. Δηλαδή και με άρθρο 39α πλησιάζω χιλιάρικο για το S24U. 

Σε ευχαριστώ ξανά, συνεχίζω να κοιτάζω :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Σε ευχαριστώ πολύ. Εχω φύγει από περιβάλλον Χiaomi εδώ και 5+ χρόνια, όμως δεν είχα ποτέ θέμα με το λειτουργικό (ούτε τότε που ήταν πιο... "προβληματικό"). Το θέμα είναι ότι διαβάζω περίεργες κριτικές για τον x5 tele φακό, αλλά οι περισσότερες είναι από reviewers τύπου "σκρουτζ". 

Θα κοιτάξω ξανά. Το S24U δείχνει να καλύπτει όλα τα "κουτάκια". Με πάει βέβαια αρκετά πάνω στα χρήματα. Δηλαδή και με άρθρο 39α πλησιάζω χιλιάρικο για το S24U. 

Σε ευχαριστώ ξανά, συνεχίζω να κοιτάζω :)

Σωστά σε πάει όμως κ πιο μακριά σε χρόνια το s24u :) 

τα xiaomi όντως παλαιότερα ήτανε αρκετά χειρότερα. Δες όμως αρκετά review για κάμερες γιατί εκεί δείχνει καλύτερο το 14 ultra. Προφανώς σε καλύπτουν κ τα 2 για ημί επαγγελματική χρήση αφού πας σε flagship επιλογές.

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aces είπε

Σωστά σε πάει όμως κ πιο μακριά σε χρόνια s24u :) 

τα xiaomi όντως παλαιότερα ήτανε αρκετά χειρότερα. Δες όμως αρκετά review για κάμερες γιατί εκεί δείχνει καλύτερο το 14 ultra. Προφανώς σε καλύπτουν κ τα 2 για ημί επαγγελματική χρήση αφού πας σε flagship επιλογές.

Κι όμως έχεις δίκιο, dxomark δείχνει πιο πάνω το Xiaomi και από τα δυο, ιδίως σε ό,τι αφορά το βίντεο (που αυτό είναι που με "καίει"). Ενδιαφέρον, μπαίνει στη λίστα δυνατά. 

22 ώρες πριν, sattack είπε

Αν σε ενδιαφέρει το VFM, δεν νομίζω ότι αξίζει να πληρώσεις παραπάνω για s24u. To s23u είναι πολύ καλό. Αν βρεις μεταχειρισμένο με απόδειξη σε καλή κατάσταση, σίγουρα είναι τεράστιο VFM.

Τώρα, αν δεν βρίσκεις ή βρίσκεις καλή τιμή για καινουργιο s23u ή s24u, οκ, ότι σου φανεί καλύτερο σαν τιμή. 

Για την ώρα, όντως το S23U ίσως είναι το πιο VFM. Βλέπω σε αγγελίες ότι παίζει από 650-800, ωστόσο κάπου εκεί (περίπου 750) μου βγαίνει με το άρθρο 39, και ίσως είναι καλή λύση. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Κι όμως έχεις δίκιο, dxomark δείχνει πιο πάνω το Xiaomi και από τα δυο, ιδίως σε ό,τι αφορά το βίντεο (που αυτό είναι που με "καίει"). Ενδιαφέρον, μπαίνει στη λίστα δυνατά. 

Για την ώρα, όντως το S23U ίσως είναι το πιο VFM. Βλέπω σε αγγελίες ότι παίζει από 650-800, ωστόσο κάπου εκεί (περίπου 750) μου βγαίνει με το άρθρο 39, και ίσως είναι καλή λύση. 

Σύντομη απάντηση

σαν πακέτο στο σύνολο ειναι καλύτερο το galaxy

για κάμερες φωτό χρώματα δείχνει λίγο καλύτερο το xiaomi.

εδω  https://www.digitaltrends.com/mobile/samsung-galaxy-s24-ultra-vs-xiaomi-14-ultra-camera-comparison/ δειχνει καλύτερο το xiaomi σε αποτέλεσμα κλπ χρωμάτων  όποτε πρέπει να δεις αρκετά review για κάμερες κλπ γιατί το 1 review δεν λέει κ κάτι. Όλα αυτά χωρίς να δούμε dxomark πρόχειρα με το μάτι.

Όποτε ανάλογα τις προτεραιότητες έχεις και τη λύση :) επειδή είναι κ δουλειά σου πάρε χρόνο να δεις διαφορά τεστ. Το καλό είναι ότι είσαι σε 2 επιλογές όποτε θα δεις ποια εξυπηρετεί καλύτερα.

*  υπάρχει και το s23u εναλλακτική

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ.

Για την ακρίβεια, εγώ είπα ότι το μτχ s23u μου φαίνεται πιο VFM, αλλά φυσικά όλα εξαρτώνται από την τιμη που θα βρεις το καθένα 😃

• Like 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, aces είπε

Σύντομη απάντηση

σαν πακέτο στο σύνολο ειναι καλύτερο το galaxy

για κάμερες φωτό χρώματα δείχνει λίγο καλύτερο το xiaomi.

εδω  https://www.digitaltrends.com/mobile/samsung-galaxy-s24-ultra-vs-xiaomi-14-ultra-camera-comparison/ δειχνει καλύτερο το xiaomi σε αποτέλεσμα κλπ χρωμάτων  όποτε πρέπει να δεις αρκετά review για κάμερες κλπ γιατί το 1 review δεν λέει κ κάτι. Όλα αυτά χωρίς να δούμε dxomark πρόχειρα με το μάτι.

Όποτε ανάλογα τις προτεραιότητες έχεις και τη λύση :) επειδή είναι κ δουλειά σου πάρε χρόνο να δεις διαφορά τεστ. Το καλό είναι ότι είσαι σε 2 επιλογές όποτε θα δεις ποια εξυπηρετεί καλύτερα.

*  υπάρχει και το s23u εναλλακτική

Ναι σίγουρα θέλει ψάξιμο το θέμα! Νομίζω για την ώρα είμαι ανάμεσα σε 14 Ultra και S23 Ultra. Θα τσεκάρω αύριο πρωί τελικές τιμές, και θα τις γράψω κι εδώ. Ευχαριστώ και πάλι

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Rebirth είπε

Ναι σίγουρα θέλει ψάξιμο το θέμα! Νομίζω για την ώρα είμαι ανάμεσα σε 14 Ultra και S23 Ultra. Θα τσεκάρω αύριο πρωί τελικές τιμές, και θα τις γράψω κι εδώ. Ευχαριστώ και πάλι

Καλήμερα :)

Πριν πατήσεις το order δες τα από κοντά σε κάποια μεγάλη αλυσίδα εκθεση κλπ γιατί και το xiaomi είναι αρκετά χρήματα Αλλά από κοντά μπορεί να δεις κάποια λεπτομέρεια στις κάμερες ή κάτι να μην σ αρέσει στο 1 από τα 2 κ να αποφασίσεις εκεί επιτόπου καλύτερα μιας κ προορίζεται η συσκευη για επαγγελματική χρήση.

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ.

Ένα μικρό update, πήγα είδα από κοντά και το S24 και το 14 Ultra της Xiaomi. Το Xiaomi μου φάνηκε πιο γήινο και προσιτό σαν συσκευή, κάθεται καλύτερα στο χέρι. Δοκίμασα τα zoom και στις δύο κάμερες και έπαθα σοκ. Θα έλεγα ψέμματα αν υποστήριζα ότι είδα διαφορά. Εντυπωσίασε τόσο το ζουμ και στις δύο που δεν το πίστευα. Σκέφτομαι μήπως αντέξω και κάνω υπομονή Black Friday και χτυπήσω το Xiaomi, καθώς διαβάζω ότι Οκτώβρη ή Νοέμβρη βγαίνει το 15 Ultra και ίσως πέσει η τιμή. Τι λέει η ομάδα; 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Rebirth είπε

Ένα μικρό update, πήγα είδα από κοντά και το S24 και το 14 Ultra της Xiaomi. Το Xiaomi μου φάνηκε πιο γήινο και προσιτό σαν συσκευή, κάθεται καλύτερα στο χέρι. Δοκίμασα τα zoom και στις δύο κάμερες και έπαθα σοκ. Θα έλεγα ψέμματα αν υποστήριζα ότι είδα διαφορά. Εντυπωσίασε τόσο το ζουμ και στις δύο που δεν το πίστευα. Σκέφτομαι μήπως αντέξω και κάνω υπομονή Black Friday και χτυπήσω το Xiaomi, καθώς διαβάζω ότι Οκτώβρη ή Νοέμβρη βγαίνει το 15 Ultra και ίσως πέσει η τιμή. Τι λέει η ομάδα; 

Με την ίδια, χαζή λογική, πάρε το xiaomi 13 ultra.  Θα περιμένεις τρεις μήνες για να πάρεις περσινό κινητό.. 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, redhotstef είπε

Με την ίδια, χαζή λογική, πάρε το xiaomi 13 ultra.  Θα περιμένεις τρεις μήνες για να πάρεις περσινό κινητό.. 

Δεν με πειράζει και προπέρσινο να είναι αν εξυπηρετεί τις ανάγκες μου. Δεν είμαι της κατηγορίας "αλλάζω κινητό οπότε βγει το νέο μοντέλο", κάθε άλλο φίλε μου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...