Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

image.jpeg.8567ec7c56c9c3bf67f223094190000e.jpeg

Υπάρχει περίπτωση να σωθεί αυτή η πολύ σημαντική εκπομπή της δεκαετίας του 80;
Από τη έρευνα που έχω κάνει η ίδια η ΕΡΤ έχει μόνο 6 επεισόδια  από τα 195 που προβλήθηκαν (αξιολύπητο).

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς δεν σώνεται σχεδόν τίποτα, υπάρχουν μερικά στο Ytube δεν ξέρω αν είναι τα ίδια με τα 6 που έχει η ΕΡΤ εκτός αν έχει και άλλά κάπου κρυμμένα κάποιος συλλέκτης μερακλής, απο εγγραφές σε Κασσέτα (πράγμα υπερβολικά σπάνιο για την Ελλάδα εκείνη την εποχή).

Υπέροχη σειρά παιχνίδι γνώσεων με την μοναδική ευγενική και βελούδινη φωνή του Αργύρη Παυλίδη στα νιάτα του.

Εχουν εγκληματίσει απο την ΕΡΤ οι υπευθυνοι προς τους δημιουργούς και τον πολιτιστικό θησαυρό που ήταν τέτοιες εκπομπές εκείνη την εποχή,Για να κάνουν "οικονομία" Τα λαμόγια έφραφαν ποδοσφαιρικούς αγώνες επάνω στίς τότε κασσέτες των εκπομπών ! Ετσι έχουν χαθεί πολλές επικές εκπομπές, γεμάτες με τεράστιους ηθοποιούς και καλιτέχνες της εποχής όπως το Θρυλικό ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ με τον Παπαγιαννόπουλο την Ρενα Παγκράτη και ένα σωρό άλλους ηθοποιούς.

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 5
Δημοσ.
6 ώρες πριν, ELMastas είπε

Εχουν εγκληματίσει απο την ΕΡΤ οι υπευθυνοι προς τους δημιουργούς και τον πολιτιστικό θησαυρό που ήταν τέτοιες εκπομπές εκείνη την εποχή,Για να κάνουν "οικονομία" Τα λαμόγια έφραφαν ποδοσφαιρικούς αγώνες επάνω στίς τότε κασσέτες των εκπομπών ! Ετσι έχουν χαθεί πολλές επικές εκπομπές, γεμάτες με τεράστιους ηθοποιούς και καλιτέχνες της εποχής όπως το Θρυλικό ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ με τον Παπαγιαννόπουλο την Ρενα Παγκράτη και ένα σωρό άλλους ηθοποιούς.

Η πράξεις αυτές είναι το λιγότερο εγκληματικές. Μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της και την πολιτισμική κληρονομιά της θα εκανε το παν δυνατο για να σωθουν τετοιες εκπομπες. Αλλα δυστηχώς εδώ είμαστε Ελλαδιστάν.

6 ώρες πριν, ELMastas είπε

εκτός αν έχει και άλλά κάπου κρυμμένα κάποιος συλλέκτης μερακλής απο εγγραφές σε Κασσέτα (πράγμα υπερβολικά σπάνιο για την Ελλάδα εκείνη την εποχή).

Οσον αφορα αυτο υπαρχει ελπιδα. Ο Διονυσης Σιμοπουλος εχει πει ο ιδιος σε φορουμ οτι σε πρωσοπικο του αρχειο διαθέτει σε ψηφιοποιημενη μορφη πανω απο 100 επεισοδια της σειρας. Το θεμα ειναι οτι ο Διονυσης Σιμοπουλος πεθανε το 2022 απο καρκινο. Οποτε η τυχη αυτου του αρχειου ειναι αγνωστη. Ελπιζω καποια μερα να γινει αυτο το αρχειο διαθεσιμο στο ευρυ κοινο.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Είναι μεγάλο κρίμα να πάνε χαμένα και να πεταχτούν στα σκουπίδια όπως συμβαίνει πολλές φορές απο άσχετους που δεν ξέρουν τι είναι αυτές οι παλιές κασσέτες που έχουν,καλό θα ήταν εαν μπορούσε κάποιος να έρθει σε επαφή με κάποιο συγγενικό πρόσωπο του Κυρίου και να μην έχουν πεταχτεί και χαθεί για πάντα ολα αυτά 

Δημοσ.

Πες μου λιγο γιατι θα τρελαθώ. Χθες στο youtube υπηρχαν τα επεισοδια σωστα; ΣΗΜΕΡΑ ΞΥΠΝΑΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΑΣΤΕΙ! Αντι η "ερευνα" να πηγαινει μπροστα πηγαινει προς τα πισω. Θα χασω τα λογικα μου!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Narutoshokakgos είπε

Πες μου λιγο γιατι θα τρελαθώ. Χθες στο youtube υπηρχαν τα επεισοδια σωστα; ΣΗΜΕΡΑ ΞΥΠΝΑΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΑΣΤΕΙ! Αντι η "ερευνα" να πηγαινει μπροστα πηγαινει προς τα πισω. Θα χασω τα λογικα μου!

Οπα ! όντος δεν μου τα βγάζει όταν ψάχνω κάποια που υπήρχαν και το ήξερα οτι υπήρχαν σίγουρα γιατί πρίν κάνα μήνα και τα έδειχνα σε έναν φίλο και τα βλέπαμε.

Βρήκα μια οχι ολόκληρη απο ένα παλικάρι στο Facebook

https://www.facebook.com/watch/?v=754669464583058

Δεν γίνονται φίλε αυτά τα πράγματα φίλε όντως,δεν ξέρω κατά πόσο είναι όλα σύμπτωση πλέον,αλλά μου φαίνεται πως θέλουν να εξαφανίσουν κάθε ίχνος και αυτής της εκπομπής... πολύ περίεργα πράγματα και μετά μας λένε όταν τα επισημαίνεις και αρχίσεις να ρωτάς τα αυτονόητα,σε λένε και συνομωσιολόγο ...

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Βρήκα μια οχι ολόκληρη απο ένα παλικάρι στο Facebook

https://www.facebook.com/watch/?v=754669464583058

Ναι γνωρίζω για την ύπαρξη μερικών στο facebook. Για την ακρίβεια με το που είδα οτι αυτα στο youtube εξαφανιστηκαν και αφου βεβαιωθηκα οτι δεν θα παθω καρδιακο επεισοδιο εσπευσα να κατεβασω οτι υπαρχει στο facebook. Πριν καμια ώρα έστειλα στο facebook του τυπα που είχε το καναλι. Ελπίζω να απαντησει.

Ψαχνω για επεισοδια της εκπομπης πανω απο ενα χρονο οστοσο τελευταια δεν εψαχνα ιδιαιτερα. Χθες ειπα να ξανα ασχοληθω. Δεν γινεται αυτο που με το που ξαναασχοληθηκα να χαθηκαν. Αν ειναι δυνατον. (εντωμεταξυ εγω ο μαλ@κας δεν σκεφτηκα να τα κατεβασω αυτα στο youtube.)

Πραγματικά σήμερα που ξύπνησα και δεν τα έβρισκα ένιωθα οτι θα παθω κατι απ το σοκ. Υπολογιζω οτι απο αυτα τα επεισοδια που πρεπει να ηταν 4 μονο το 1 υπαρχει στο facebook (το πρωτο επεισοδιο της σειρας). Με αλλα λογια 3 επεισοδια κινδυνευουν να χαθουν για παντα.

38 λεπτά πριν, ELMastas είπε

πολύ περίεργα πράγματα και μετά μας λένε όταν τα επισημαίνεις και αρχίσεις να ρωτάς τα αυτονόητα,σε λένε και συνομωσιολόγο ...

Νιόθω λες και το συμπαν εχει συνομοτησει εναντιον μου ωστε να μην βρεθει ποτε αυτη η εκπομπη.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, firewalker είπε

Δοκιμάστε να στείλετε ένα μήνυμα στον Διομήδη Σπινέλη.

Έχω επικοινωνήσει μαζί του στο παρελθόν. Δυστυχώς δεν διαθέτει κανένα επεισόδιο της εκπομπής.☹️

Δημοσ.
On 28/07/2024 at 17:44, ELMastas said:
On 28/07/2024 at 23:57, Narutoshokakgos said:

Η πράξεις αυτές είναι το λιγότερο εγκληματικές. Μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της και την πολιτισμική κληρονομιά της θα εκανε το παν δυνατο για να σωθουν τετοιες εκπομπες. Αλλα δυστηχώς εδώ είμαστε Ελλαδιστάν.

Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Ακόμη και το BBC χρησιμοποιούσε ξανά και ξανά τις κασέτες και έχουν χαθεί πολλές σειρές, τις οποίες προσπαθεί να ανακτήσει από άλλες χώρες ή από ιδιώτες. Επίσης κάποιες εκπομπές δεν γράφονταν ποτέ σε κασέτες, αλλά ήταν ζωντανή μετάδοση, ακόμη και σε σειρές αν τα επεισόδια δεν είχαν εξωτερικές σκηνές. Όλα αυτά συνέβαιναν γιατί τότε οι κασέτες ήταν πανάκριβες, και το κόστος αποθήκευσης, συντήρησης, αρχειοθέτησης κ.λπ. πολύ υψηλό.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι οι κασέτες δεν κρατούν για πάντα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...