Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στο φορουμ ,  σκοπευω να φτιαξω ενα pc και θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για τα κομματια που εχω διαλεξει.  Το μπατζετ μου ειναι μεχρι 1000 ευρω.
επειδη εχουν περασει αρκετα χρονια απο το προηγουμενο build θελω να φτιαξω κατι να κρατησει 

Η χρηση που θα κανω ειναι γενικη ,περισσοτερο δουλειες γραφειου , λιγο coding , λιγο video edit στο μελλον, περιστασιακα κανα game ισως καποια στιγμη. 
θα ηθελα τι γνωμη σας για τον επεξεργαστη , σαν αρχικη επιλογη ειναι ο i5 , και τι διαφορες εχει με τον i7.  σαν παιδι της intel εχω κοιταξει προς εκει.
εαν η ψυκτρα επαρκει ; δεν θελω να βαλω κάποιο ¨γουρουνι¨ και να μην κρυβει τις ram.
To κουτι εχει επιλεγει λογο μεγεθους, θελω να ειναι κατι μαζεμενο για θα ειναι πανω στο γραφειο.
θα ηταν προτιμότερο να εβαζα καποιο αλλο κουτι που να εχει καλυτερο airflow;

CPU: Ιntel Core i5-14600K 2.6GHz η' Intel Core i7-12700 2.1GHz
MOBO: Gigabyte Z790 Gaming X AX
RAM: Kingston Fury Beast RGB 32GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x16GB)  6000 
SSD: Kingston KC3000 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0
GPU: (Δεν θα εχω) καποια στιγμη θα βαλω μια midrange 200 - 300 euro πχ.
PSU: Corsair RMx Series RM750x 750W
CASE: Kolink Observatory HF Mesh 
Ψυκτρα: Be Quiet Pure Rock 2 η΄ Arctic Freezer 36 η΄ Deepcool AK400

Επεξ/σία από dvlsakos
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Τι γνωμη εχετε για αυτο το pc Build ;
  • Λύση
Δημοσ.

Why is Intel Core i5-14600K better than Intel Core i7-12700?

800 MHz higher RAM speed (max)?
5600 MHzvs4800 MHz

0.4GHz higher turbo clock speed?
5.3GHzvs4.9GHz

27.57% higher PassMark result?
39371vs30862

8 MB bigger L2 cache?
20 MBvs12 MB

Has an unlocked multiplier?

12.8 GB/s more memory bandwidth?
89.6 GB/svs76.8 GB/s

9.64% higher PassMark result (single)?
4298vs3920

64GB larger maximum memory amount?
192GBvs128G

Α:πο την αλλη ο 14600 εχει μεγαλυτερη καταναλωση και ειναι κανα 30-40αρι Ε ακριβοτερος. Εγω θα προτιμουσα τον 14600 (πιο καινουργιο μοντελο). Ξεχναμε την μελλοντικη αναβαθμιση, αφου η intel θα αλλαξει παλι το σοκετ. (εκτος κανενα i7-i9  μεταχειρισμενο οταν θα εχει πεσει η τιμη τους). Απο ψυκτρες θα εβαζα την bequiet, επιδει την εχω δουλεψει και εχω μεινει ευχαριστημενος.

Ειμαι υπερ του ευρυχωρου με καλο airflow κουτιου, αλλα για γραφειο εχω ολοκληρο παγκο εργασιας και δεν με ενοχλει το μεγεθος. Αν ο χωρος ειναι περιορισμενος αναγκαστικα κανεις συμβιβασμους. Για το Observatory με ενοχλει που διαβαζω οτι σπαει ευκολα το τζαμι του.Νομιζω οτι και μια Β760 μητρικη (οικονομικοτερη) μια χαρα θα κανει την δουλεια της. MSI η Giganyte μονο και μονο γιατι η Asus τα τελευταια χρονια εχει μειωσει την ποιοτητα κατασκευης στα προιοντα της, ενω εχει κρατησει τις τιμες στα υψη. Τροφοδοτικο ΟΚ, αλλα το 850w  ειναι μολις 10Ε ακριβοτερο. Συμπαθω και χρισημοποιω Kingston μνημες, αλλα ο Νικολ ας (ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΩΡΑ) μου συστησε τις Gskill trident Z5 (δεν τις ειξερα) για aorus elite, ταιριαξαν απολυτα και δεν με εχει απασχολισει κατι. Βεβαια ολα αυτα ειναι προσωπικη γνωμη, αλλα ενα τσεκαρισμα δεν κοστιζει και τιποτα. Ευχομαι καλες αγορες

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Chris2756 είπε

Why is Intel Core i5-14600K better than Intel Core i7-12700?

800 MHz higher RAM speed (max)?
5600 MHzvs4800 MHz

0.4GHz higher turbo clock speed?
5.3GHzvs4.9GHz

27.57% higher PassMark result?
39371vs30862

8 MB bigger L2 cache?
20 MBvs12 MB

Has an unlocked multiplier?

12.8 GB/s more memory bandwidth?
89.6 GB/svs76.8 GB/s

9.64% higher PassMark result (single)?
4298vs3920

64GB larger maximum memory amount?
192GBvs128G

Α:πο την αλλη ο 14600 εχει μεγαλυτερη καταναλωση και ειναι κανα 30-40αρι Ε ακριβοτερος. Εγω θα προτιμουσα τον 14600 (πιο καινουργιο μοντελο). Ξεχναμε την μελλοντικη αναβαθμιση, αφου η intel θα αλλαξει παλι το σοκετ. (εκτος κανενα i7-i9  μεταχειρισμενο οταν θα εχει πεσει η τιμη τους). Απο ψυκτρες θα εβαζα την bequiet, επιδει την εχω δουλεψει και εχω μεινει ευχαριστημενος.

Ειμαι υπερ του ευρυχωρου με καλο airflow κουτιου, αλλα για γραφειο εχω ολοκληρο παγκο εργασιας και δεν με ενοχλει το μεγεθος. Αν ο χωρος ειναι περιορισμενος αναγκαστικα κανεις συμβιβασμους. Για το Observatory με ενοχλει που διαβαζω οτι σπαει ευκολα το τζαμι του.Νομιζω οτι και μια Β760 μητρικη (οικονομικοτερη) μια χαρα θα κανει την δουλεια της. MSI η Giganyte μονο και μονο γιατι η Asus τα τελευταια χρονια εχει μειωσει την ποιοτητα κατασκευης στα προιοντα της, ενω εχει κρατησει τις τιμες στα υψη. Τροφοδοτικο ΟΚ, αλλα το 850w  ειναι μολις 10Ε ακριβοτερο. Συμπαθω και χρισημοποιω Kingston μνημες, αλλα ο Νικολ ας (ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΩΡΑ) μου συστησε τις Gskill trident Z5 (δεν τις ειξερα) για aorus elite, ταιριαξαν απολυτα και δεν με εχει απασχολισει κατι. Βεβαια ολα αυτα ειναι προσωπικη γνωμη, αλλα ενα τσεκαρισμα δεν κοστιζει και τιποτα. Ευχομαι καλες αγορες

Ευχαριστώ.

Την σύντομη αναβάθμιση την ξεχνάμε , έτσι κ αλλιώς πέρασε η 10τια από το προηγούμενο build.  :)

Την 760 έχεις δίκιο την είδα και εγώ και την έβαλα.

Το observatory δεν έχει καλό airflow διαβάζω. Το cougar mx410 έχει καλό airflow έχω δει και μαζεμένες διαστάσεις αλλά δεν ρυθμίζονται τα fanακια.

Αν θα κοίταγα σε  amd ο αντίστοιχος του i5 14600 ποιος είναι;

Δημοσ.
8 hours ago, dvlsakos said:

Ευχαριστώ.

Την σύντομη αναβάθμιση την ξεχνάμε , έτσι κ αλλιώς πέρασε η 10τια από το προηγούμενο build.  :)

Την 760 έχεις δίκιο την είδα και εγώ και την έβαλα.

Το observatory δεν έχει καλό airflow διαβάζω. Το cougar mx410 έχει καλό airflow έχω δει και μαζεμένες διαστάσεις αλλά δεν ρυθμίζονται τα fanακια.

Αν θα κοίταγα σε  amd ο αντίστοιχος του i5 14600 ποιος είναι;

O 7700x θα ήταν.Ομως θα είναι πίσω σε multi και κάτι τις και σε single.

Κοίτα εάν το κόλπο σου είναι να στήνεις και να μην ξαανασχοληθεις για 10ετια πήγαινε σε Intel(εγώ θα έλεγα 13500/14500 για το vfm-εχουν και ψυκτρα μέσα στο κουτί οπότε μπορείς να αναβάλει την αγορά έξτρα ψυκτρας-) και b760.

-Τώρα εάν επηρεάζοντας και αυτοί από τα προβλήματα της Intel δεν το ξερω-

Εάν όμως το σύστημα σκοπεύεις να το βαβαλισεις στο μέλλον(π.χ να αλλάξεις επεξεργαστή στην 3-4ετια) πήγαινε σε am5.

• Like 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, @topos είπε

O 7700x θα ήταν.Ομως θα είναι πίσω σε multi και κάτι τις και σε single.

Κοίτα εάν το κόλπο σου είναι να στήνεις και να μην ξαανασχοληθεις για 10ετια πήγαινε σε Intel(εγώ θα έλεγα 13500/14500 για το vfm-εχουν και ψυκτρα μέσα στο κουτί οπότε μπορείς να αναβάλει την αγορά έξτρα ψυκτρας-) και b760. 

-Τώρα εάν επηρεάζοντας και αυτοί από τα προβλήματα της Intel δεν το ξερω-

Εάν όμως το σύστημα σκοπεύεις να το βαβαλισεις στο μέλλον(π.χ να αλλάξεις επεξεργαστή στην 3-4ετια) πήγαινε σε am5.

Ευχαριστω για τις απαντησεις ,  παρήγγειλα τον i5 14600k σαν πιο φρέσκο και με γνώμονα οτι θα ξανα ασχοληθώ στην 10τια για την πιθανή αλλαγή του. 
θεωρώ οτι θα με καλύψει.

σε ram θα παω στην Gigabyte B760

Σε κουτι δεν εχω καταληξει και σκεφτομαι αν εχει νοημα να κοιταξω σε microATX και κουτι σε καποιο micro η mini 🙄

Δημοσ.

Kι εγω πιστευω, αφου δεν σε ενδιαφερει αναβαθμιση σε ενα-δυο χρονια, ο 14600 με την Β760 και 32gb μνημες (δες και αυτες, Gskill trident Z5 2x16/ddr5/6400, με η χωρις λεντακια) μια χαρα θα σε καλυψουν, για αρκετα χρονια. Αργοτερα αν δεις οτι δεν σε καλυπτουν τα ενσωματομενα γραφικα μια 6600 (στα 200Ε). Για +10Ε εγω θα εβαζα το 850w τροφοδοτικο. Τελος για κουτι ξαναδες το. Να σου αρεσει βεβαια στο ματι, θα το βλεπεις για πολλα χρονια. αλλα αν σε περνει ο χωρος σου, διαλεξε ενα ευρυχωρο, με καλο air flow και ευκολο cable managment. Εμενα μου αρεσει πολυ και το pure base 500DX της Bequiet.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Chris2756 είπε

Kι εγω πιστευω, αφου δεν σε ενδιαφερει αναβαθμιση σε ενα-δυο χρονια, ο 14600 με την Β760 και 32gb μνημες (δες και αυτες, Gskill trident Z5 2x16/ddr5/6400, με η χωρις λεντακια) μια χαρα θα σε καλυψουν, για αρκετα χρονια. Αργοτερα αν δεις οτι δεν σε καλυπτουν τα ενσωματομενα γραφικα μια 6600 (στα 200Ε). Για +10Ε εγω θα εβαζα το 850w τροφοδοτικο. Τελος για κουτι ξαναδες το. Να σου αρεσει βεβαια στο ματι, θα το βλεπεις για πολλα χρονια. αλλα αν σε περνει ο χωρος σου, διαλεξε ενα ευρυχωρο, με καλο air flow και ευκολο cable managment. Εμενα μου αρεσει πολυ και το pure base 500DX της Bequiet.

Σε ευχαριστώ θα τα πάω υπόψιν.

Καλή συνέχεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...