Προς το περιεχόμενο

Ερώτημα για TP link TL-WPA4220

sokpip
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από jkoukos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Θέλω την βοήθεια σας.  Έχω ένα ρούτερ στο οποίο έχω κλείσει το WiFi . Θέλω μέσω powerline να μεταφέρω το ίντερνετ σε άλλη πρίζα και μετά σε εκείνη την πρίζα να βάλω μια συσκευή που θα παίρνει το ίντερνετ από την πρίζα μέσω powerline και θα το μετατρέπει σε WiFi. Δηλαδή δεν θέλω WiFi extender γιατί δεν θα έχω κάποια συσκευή που θα δίνει WiFi internet μέσα στο σπίτι. Θα έχω μόνο ένα ρούτερ που θα δίνει μόνο ενσύρματο ίντερνετ μέσω powerline. Με το TP link TL-WPA4220 μπορώ να το κάνω αυτό; Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Λύση
19 ώρες πριν, sokpip είπε

Θέλω μέσω powerline να μεταφέρω το ίντερνετ σε άλλη πρίζα και μετά σε εκείνη την πρίζα να βάλω μια συσκευή που θα παίρνει το ίντερνετ από την πρίζα μέσω powerline και θα το μετατρέπει σε WiFi.

Γίνεται. 

Δηλαδή δεν θέλω WiFi extender γιατί δεν θα έχω κάποια συσκευή που θα δίνει WiFi internet μέσα στο σπίτι.

Αν δεν έχεις κάποια συσκευή που να μοιράζει την σύνδεση ασύρματα, τότε ποιος ο λόγος που άνοιξες το θέμα και ρωτάς για μετατροπή από PLC σε WiFi ;

Θα έχω μόνο ένα ρούτερ που θα δίνει μόνο ενσύρματο ίντερνετ μέσω powerline

Και το WiFi που κολλάει σε αυτό που ζητάς;

2 ώρες πριν, jkoukos είπε

Γίνεται. 

Αν δεν έχεις κάποια συσκευή που να μοιράζει την σύνδεση ασύρματα, τότε ποιος ο λόγος που άνοιξες το θέμα και ρωτάς για μετατροπή από PLC σε WiFi ;

Και το WiFi που κολλάει σε αυτό που ζητάς;

Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση!  Ο λόγος είναι ότι το ρούτερ είναι σε συγκεκριμένη θέση όπου δεν θέλω να έχω ανοίκτο το WiFi. Οπότε μέσω powerline θέλω να δημιουργήσω άλλο σημείο που θα μπορώ να έχω ίντερνετ και να διαμοιραζω από εκεί το WiFi . 

Ναι βρε, το κατάλαβα αυτό αλλά δεν συμβαδίζει με τα επόμενα που εννοείς (όπως τα γράφεις) ότι δεν θέλεις και δεν θα έχεις κάποια συσκευή να μοιράζει ασύρματα, εξού και η απορία μου.

Θέλεις ένα ζεύγος PLC που τουλάχιστον το ένα να μπορεί να παίζει και ως ΑΡ μοιράζοντας ασύρματα την σύνδεση. Αυτό που δείχνεις έχει δυνατότητα WiFi αλλά είναι ένα τεμάχιο και υπάρχει το ίδιο σε ζεύγος. Υπάρχουν πολλές επιλογές ανάλογα τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις δυνατότητες και το βαλάντιο που αντέχεις να ξοδέψεις.

Έχω ένα ζεύγος PLC της TP-Link ( νομίζω ότι είναι το 4220 ) και κάνω την ίδια δουλειά, μεταφέρω τη σύνδεση σε σημείο όπου βρίσκεται το router που διαμοιράζει μέσω ethernet και wifi το internet στο χώρο. Αν δεν σκοπεύεις να κάνεις μεταφορά αρχείων μέσω των δικτύων πριν και μετά το plc ή δεν σκοπεύεις απο το δίκτυο πριν το 4220 να κάνεις χρήση απομεμακρυσμένης επιφάνειας εργασίας, το ζεύγος 4220 είναι μια χαρά. Σε αντίθετη περίπτωση, καλύτερα να πληρώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις ένα ζεύγος που να υποστηρίζει ταχύτητα gigabit ( το 4220 παρέχει 100 mbit σύνδεση στην ethernet του ). Επίσης, αν αγόραζα τώρα plc, θα έδινα κάτι παραπάνω και θα έπαιρνα ένα passthrough ζεύγος ώστε να μη καταλαμβάνει μια πρίζα μόνο το plc, αλλά να μπορούσα να συνέδεα ένα πολύπριζο πάνω του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...