Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από μια δεκαετία Apple Maps στο iPhone, η υπηρεσία των Apple Maps είναι πλέον διαθέσιμη και σε browsers, αρχικά σε beta έκδοση.

Η νέα επιλογή παρέχει οδηγίες οδήγησης και πεζοπορίας για τους χρήστες, καθώς και αξιολογήσεις και κριτικές για περισσότερες πληροφορίες. 

Οι Χάρτες της Apple για το web μοιάζουν πολύ με την εφαρμογή του iOS και iPadOS, αλλά δεν διαθέτουν όλες τις λειτουργίες που έχουν συνηθίσει οι χρήστες της Apple. Το περιβάλλον διαθέτει μια πιο απλή μορφή σε σχέση με την εφαρμογή, περιλαμβάνοντας τα επίπεδα εμφάνισης χαρτών Standard, Hybrid και Satellite. 

Στις διαθέσιμες λειτουργίες περιλαμβάνονται ακόμα η γενική πλοήγηση στον χάρτη, οι οδηγοί προορισμών, οι πληροφορίες για τις επιχειρήσεις και η παραγγελία φαγητού ενώ ο μεγάλος τεχνολογικός κολοσσός έχει δηλώσει ότι θα προσθέσει και άλλες λειτουργίες τους επόμενους μήνες, όπως το εργαλείο Look Around. 

Το ερώτημα παραμένει πάντως για το ποιος θα χρησιμοποιήσει τη διαδικτυακή έκδοση των Apple Maps, δεδομένου ότι κάθε υφιστάμενος χρήστης της Apple έχει ήδη πρόσβαση μέσω των συσκευών της εταιρείας. Στα iPhone και τους υπολογιστές Mac, η υπηρεσία έχει τη δική της ειδική εφαρμογή, οπότε το νέο λανσάρισμα μέσω web δεν φέρνει κάτι καινούριο όμως σε κάθε περίπτωση θα μπορέσει να ανταγωνιστεί καλύτερα το μεγάλο αντίπαλο, τα Google Maps. 

Η διαθεσιμότητα των Apple Maps μέσω web σημαίνει ότι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου έχουν μια επιπλέον εναλλακτική πρόσβαση όπως και για άλλες ιστοσελίδες που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες χαρτογράφησης όπως το DuckDuckGo, κάτι που μπορεί να αποτελέσει μφαίνεται να είναι μια εξαιρετική διέξοδος για τους Χάρτες της Apple για να εξασφαλίσουν περαιτέρω επέκταση. Ένας άλλος διεκδικητής στην αγορά είναι το Ίδρυμα Overture Maps Foundation, το οποίο υποστηρίζεται από την Amazon, τη Meta και τη Microsoft, το οποίο έχει ξεκινήσει την πρώτη δημόσια πλατφόρμα χαρτογράφησης, δίνοντας στους προγραμματιστές δωρεάν πρόσβαση σε πληροφορίες χαρτογράφησης για τις εφαρμογές τους.

Το Apple Maps για το διαδίκτυο είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στα αγγλικά, συμβατό με το Safari και το Chrome στο iPad και το Mac, καθώς και με το Chrome και τον Edge στους υπολογιστές Windows. Η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone σχεδιάζει να προσθέσει υποστήριξη για πολλές περισσότερες γλώσσες, προγράμματα περιήγησης και άλλες πλατφόρμες. 

Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη τώρα στη διεύθυνση beta.maps.apple.com.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, bazzil said:

χωρίς street view χαμένος κόπος. Έχει ακόμη πολύ δρόμο

Τα εχεις ηδη αυτα στα apps των ios/mac συσκευων.

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, billdanos είπε

Τα εχεις ηδη αυτα στα apps των ios/mac συσκευων.

Δεν εχω apple συσκευή οπότε δεν ξέρω τι δίνει σ αυτά.  Προς το παρόν δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Αν το εμπλουτίσουν τότε τα ξαναλέμε...

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι ο καλυτερος χαρτης με διαφορα ειδικα αν οδηγείς μηχανη και ακους με ακουστικα.

Επεξ/σία από belkin
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Είναι καλό να υπάρχει ανταγωνισμός. Αυτή τη στιγμή τίποτα δεν αγγίζει τα google maps αλλά τίποτα δεν έφτασε στο 100 μονομιάς. Κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να γίνει εξίσου αξιόλογη πρόταση

Δημοσ.

ότι να ναι. όσο υπάρχει το Google δεν κανει τίποτα. καλο χρυσό αλλα στερεί! 

• Like 1
Δημοσ.

Oταν δεν απλοποιεί τον τρόπο μεταφοράς αρχείων απο win σε ios και τούμπαλιν, θα του ριξω μια ματιά και θα το σβήσω. Δεν θα τους κάνω μάγκες να τους χαρίζω τα clicks μου...

Δημοσ.
22 ώρες πριν, bazzil είπε

χωρίς street view χαμένος κόπος. Έχει ακόμη πολύ δρόμο

20 ώρες πριν, bazzil είπε

Δεν εχω apple συσκευή οπότε δεν ξέρω τι δίνει σ αυτά.  Προς το παρόν δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Αν το εμπλουτίσουν τότε τα ξαναλέμε...

Μια χαρά street view έχει και σε iPhone και σε Mac και με πολύ πιο ρεαλιστική απεικόνιση από το Google Maps.. Αν κι εμένα προσωπικά μου αρέσει και χρησιμοποιώ περισσότερο το Waze.. Βέβαια γούστα είναι αυτά και όπως βολεύεται ο καθένας..

• Like 2
Δημοσ.

Αρκετά καλύτερο από το Google Maps στο iPhone. Δείχνει πολύ καλύτερα την διαδρομή, δείχνει που έχει φανάρια και δεν μπερδεύει κατά την πορεία, όπως έχω μπερδευτεί άπειρες φορές με το Google maps.  

Δημοσ.
20 hours ago, aggeliki :) said:

Αυτή τη στιγμή τίποτα δεν αγγίζει τα google maps αλλά τίποτα δεν έφτασε στο 100 μονομιάς. Κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να γίνει εξίσου αξιόλογη πρόταση

Δοκίμασε το σε ένα iPhone και θα αλλάξεις γνώμη στα πρώτα λεπτά.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Vasilisxd είπε

Δοκίμασε το σε ένα iPhone και θα αλλάξεις γνώμη στα πρώτα λεπτά.  

Eχω iPhone και χρησιμοποιούσα Apple Maps για κάποιο καιρό. Το πρόβλημα μου ομως ήταν η έλλειψη street view όπως και πολλά μαγαζιά και τοποθεσίες δεν τις έβρισκε. Λογικό είναι γιατί δεν ο χάρτης δεν ανανεώνεται όπως στο google maps. Επίσης στο google maps υπάρχει τρελό user base. Ο καθένας δηλώνει την επιχείρηση σου και τα ωράρια λειτουργίας. Πράγμα που επίσης λείπε στο Apple Maps. Στα θετικά είναι πως υπάρχει πλέον επίσης map download και μάλιστα με καλύτερη υλοποίηση στο χώρο που επιλέγεις καθώς και πως φαίνονται τα φανάρια. Tο Apple Maps μπορούν να γίνουν κάτι πολύ καλό. Το πρόβλημα είναι πως ο κόσμος χρησιμοποιεί google και η google αντλεί τις πληροφορίες των χρηστών και τις χρησιμοποιεί μέσα στους χάρτες. Αυτό είναι τρελό υπέρ που δεν ξέρω πως μπορεί να το ανταγωνιστεί η apple

Επεξ/σία από aggeliki :)
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, aggeliki :) είπε

Ο καθένας δηλώνει την επιχείρηση σου και τα ωράρια λειτουργίας. Πράγμα που επίσης λείπε στο Apple Maps.

Και αυτό υπάρχει στους χάρτες της Apple. Πολλαπλά σημεία ενδιαφέροντος στην Google, αλλά και συχνότατες λανθασμένες δρομολογήσεις. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aggeliki :) είπε

και πολλά μαγαζιά και τοποθεσίες δεν τις έβρισκε.

Πέρα από αυτό, το βασικότερο πρόβλημα για εμένα είναι τα Review των καταστημάτων τα οποία από όσο θυμάμαι τα παίρνει από το Yelp. Κοινώς για Ελλάδα 100% ανύπαρκτες κριτικές και κατά συνέπεια δεν ξανά άνοιξα την εφαρμογή ποτέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...